ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 18

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Last & Next Match Panel
kurys
Tam by?o w?a?nie $locale['LN201'] i to zast?pi?em.

Kodowanie, chodzi Ci o wersj? j?zykow?? Mam ustawione Polish.

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 09:52:07
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Chemikpil
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Co? jednak nie wrzuci?e? dok?adnie. Te b??dy pokazuj? brak pliku. Usu? ca?? wtyczk?, odinstalowuj?c j? wcze?niej, i dok?adnie przerzu? wszystko jeszcze raz.
Edytowane przez Chemikpil dnia 11.02.2011 20:52:08
Nie pisa? na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej ods?onie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
kurys
OK, zaraz napisz? co z tego wynik?o.

Wrzuci?em obrazek do administration/images, jquery-ui.js do includes i panel do infusions. Nadal w PA tam gdzie instaluje si? wtyczki pojawia si? komunikat:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Przy dodaniu panelu zapewne si? powtórzy historia..
Edytowane przez Pieka dnia 11.02.2011 21:13:27

Chemikpil
Ciekawe, przyda? by si? jaki? screen katalogów, bo nie wiem dlaczego tobie nie czyta tobie pliku z localami locale/Polish.php. Czy przy przerzucaniu plików twój klient FTP nie zmienia tobie du?ych liter na ma?e w nazwach plików?

www.chemikpil.pl
kurys
Zmienia, u?ywam Total Commandera. Rozumiem, ?e wielko?? liter w nazwach ma znaczenie?

Dodaj? te? screena z katalogami. Przepraszam, ?e takie wykonanie, ale nie mog? znale?? opcji drzewka...

Edit: screena skasowa?em. Tu chodzi?o o wielko?? liter, z innym panelem tak?e mia?em ten problem i zaraz go sprawdz?.

@Chemikpil Wielkie Dzi?ki za pomoc i cierpliwo?? Smile
Edytowane przez kurys dnia 11.02.2011 22:17:02

Chemikpil
kurys napisa?/a:
@Chemikpil Wielkie Dzi?ki za pomoc i cierpliwo?? Smile

Spoko Smile po to tu jestem Smile.

www.chemikpil.pl
LG Fan
Wielkie dzi?ki wspania?a robota. Dotychczas korzysta?em z w?asnego panelu gdzie za ka?dym razem "r?cznie" wszystko trzeba by?o zmienia?. Teraz sprawa jest banalnie prosta.
Mia?em ma?y problem z kodowaniem, niby mia?o by? w paczce ISO-8859-2, jednak u mnie co? krzaczy?o. Poradzi?em sobie w tym przypadku sam.
Drugim problemem by?y opcje zapowied? i relacja. Wpisywa?em ró?ne teksty i .... kicha. Nie wy?wietla u mnie dymków Smile . Dopiero po paru chwilach i g??bokiemu przemy?leniu doszed?em do tego, ?e trzeba w tych polach podawa? link do dodatkowej strony. Jeszcze raz wielkie dzi?ki.

www.secretland.net.pl
Luksi
Wtyczka super, mam jednak problem z kodowaniem przy wrzucaniu obrazków z logiem na serwer. Litera "ó" ulega zamianie na "�l" i robi si? problem z wczytaniem obrazka. Wszystkie pozosta?e polskie litery s? rozpoznawane normalnie. Pozdrawiam.
Edytowane przez krystian1988 dnia 12.03.2011 14:44:27

Chemikpil
Dzi? jak dobrze pójdzie chc? wrzuci? skrypt na github-a, wi?c sprawdz? i zaktualizuje paczk?, powiedz mi tylko czy masz kodowanie utf-8 czy iso.
Edytowane przez krystian1988 dnia 12.03.2011 15:50:49

www.chemikpil.pl
Luksi
Kodowanie w utf-8.

Chemikpil
Mi dobrze dodaje logo nawet je?li dru?yna ma w nazwie "ó". Instalowa?em na nowo paczk? z pierwszego posta.

www.chemikpil.pl
Luksi
Paczka zainstalowana ponownie, niestety b??d dalej ten sam. Sprawdz? jeszcze na innym serwerze i dam zna?. Pozdrawiam.

Wiadomo?? doklejona:
Testowane na drugim serwerze i jeszcze wi?kszy "zonk" ni? poprzednio - ?adnych polskich liter ani przy wczytywaniu plików ani przy wy?wietlaniu na stronce. Poszpera?em jednak w jaki sposób kodowana jest lokalizacja i znalaz?em rozwi?zanie. W pliku Polish-utf8.php kodowanie UTF-8 zmieni?em na UTF-8 (bez BOM) lub jak kto woli ANSI as UTF-8 (takie samo jak lokalizacja g?ówna PHP-Fusion). To pozwoli?o mi na poprawne wy?wietlanie polskich liter na stronce. Pozosta? jednak problem z poprawnym ?adowaniem plików. ?eby wszystko zacz??o dobrze dzia?a? trzeba by?o jeszcze zmieni? kodowanie pliku class.lastAndNextMatch.php równie? na UTF-8 (bez BOM)
Edytowane przez Luksi dnia 16.03.2011 18:55:04

Chemikpil
Luksi napisa?/a:
Paczka zainstalowana ponownie, niestety b??d dalej ten sam. Sprawdz? jeszcze na innym serwerze i dam zna?. Pozdrawiam.

Wiadomo?? doklejona:
Testowane na drugim serwerze i jeszcze wi?kszy "zonk" ni? poprzednio - ?adnych polskich liter ani przy wczytywaniu plików ani przy wy?wietlaniu na stronce. Poszpera?em jednak w jaki sposób kodowana jest lokalizacja i znalaz?em rozwi?zanie. W pliku Polish-utf8.php kodowanie UTF-8 zmieni?em na UTF-8 (bez BOM) lub jak kto woli ANSI as UTF-8 (takie samo jak lokalizacja g?ówna PHP-Fusion). To pozwoli?o mi na poprawne wy?wietlanie polskich liter na stronce. Pozosta? jednak problem z poprawnym ?adowaniem plików. ?eby wszystko zacz??o dobrze dzia?a? trzeba by?o jeszcze zmieni? kodowanie pliku class.lastAndNextMatch.php równie? na UTF-8 (bez BOM)

Hmm, jak zwykle moja ulubiona kwestia, czytaj kodowanie. Dalej, gdyby nie fakt, ?e ISO jeszcze musi by? brane pod uwag?, ?wiat by? by pi?kniejszy. Paczka zostanie zaktualizowana do wersji 1.2, w której poprawiony zostanie inny wy?apany bug (zako?czenie nast?pnego meczu pomimo, ?e nie zosta? zdefiniowany). Je?eli kto? ma jaki? pomys? na sensown? zmian? prosz? pisa? w tym temacie. Do tego paczka zostanie umieszczona na githubie, ale najprawdopodobniej tylko w wersji UTF-8.

www.chemikpil.pl
Luksi
By? mo?e prosty select z bazy pól wymaganych do zapisania (type, home, away) i je?li s? NULL to wtedy przycisk "Zako?cz mecz" niedost?pny - disabled.

Chemikpil
Luksi napisa?/a:
By? mo?e prosty select z bazy pól wymaganych do zapisania (type, home, away) i je?li s? NULL to wtedy przycisk "Zako?cz mecz" niedost?pny - disabled.

Spokojnie ju? mam bug poprawiony Smile i wcale nie potrzebne jest tu ?adne dodatkowe zapytanie.
Czekam bardziej na propozycje co mo?na doda? do skryptu.
Pozdrawiam

www.chemikpil.pl
Luksi
Zastanawia?em si? nad odr?bn? prezentacj? strzelców obu dru?yn. Co? na wzór ni?ej podanego linku:
http://www.90minu...ecz=695348

eldzi
Czekam bardziej na propozycje co mo?na doda? do skryptu.

Ju? Ci kiedy? pisa?em na blogu o tym. Fajnie by by?o mo?liwo?? zapisywania w bazie zako?czonego meczu a dodawanie nowego pod nowym id, tak aby przechowywa? zako?czone mecze z linkami do np zapowiedzi. Podejrzewam, ?e trudne do zrobienia, bo zmienia ca?kowicie sposób wyci?gania z bazy.

edit: Dodaj mo?e jeszcze godzin? rozpocz?cia spotkania, bo tego brakuje. Ja ju? sobie sam doda?em ale mo?e innym si? przyda.
Edytowane przez eldzi dnia 21.03.2011 14:32:38
pozdr
eldzi

http://www.wislapulawy.pl
kapsel007
Witam!
Wtyczka bardzo fajna, ale mi dla odmiany nie dodaje herbów dru?yn.

Luksi
kapsel007 napisa?/a:
Witam!

Sprawd? czy na ftp nie masz dodanych ?adnych plików z dziwn? nazw?. Problem mo?esz mie? ten sam co ja (nie pokazywa?o herbu tylko drugi raz nazw? zespo?u) i tyczy si? to niestety kodowania.

Chemikpil
Luksi napisa?/a:
kapsel007 napisa?/a:
Witam!

Sprawd? czy na ftp nie masz dodanych ?adnych plików z dziwn? nazw?. Problem mo?esz mie? ten sam co ja (nie pokazywa?o herbu tylko drugi raz nazw? zespo?u) i tyczy si? to niestety kodowania.

Tak to kodowanie, zmie? wersje kodow? pliku class/class.lastAndNextMatch.php na tak? jakiej u?ywasz. Wci?? przymierzam si? do wydania wersji 1.2 ale czasu co? brak Sad.

www.chemikpil.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl