ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Rotator bannerów
primalbeast
Pieka napisa?/a:
Nie mogles tego od razu napisac?
Masz racje, jest blad, wiec czekamy na reakcje autora Grin

Juz pracuj?....

<10 minut pó?niej>

Poprawi?em b??da.
Wersja poprawiona:
INF-brotator_v0.9.3-beta.zip
Edytowane przez primalbeast dnia 05.01.2006 18:58:31
PrimalBeast

http://blog.dck.forall.pl/
W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 14:45:41
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
fusionek
Jak zastasowa? ten rotator w stylu Similitude a dok?adniej jak zmodyfikowa? plik theme.php. Oto on:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez fusionek dnia 05.01.2006 19:30:21

primalbeast
scorpio70 napisa?/a:
Wrzuci?em wszystko i dzia?a z tym tylko ?e Top Theme Chalet zbudowany jest z kilku linii, mnie sie uda?o umie?ci? go w pierszej.... a chcia?bym ?eby by? na równi z bannerem... i nie wiem jak to zrobi?.
[...]
gdzie w takim razie powinien byc ten kod ?eby by?o tak jak chce??
pozdrawiam

Hej ! Z tego co widze, problem nie lezy po stronie BRotatora. jak sobie podgl?dniesz kod w FireFoxie (on pod?wietla na czerwono b??dy w kodzie HTML!) to zobaczysz ze co? jest nie tak przy kodzie odpowiedzialnym za wyswietlanie górnej beli nawigacyjnej. Fragment, b??d pod?wietli?em na czerwono :

oraz w kilku miejscach ponizej.
Edytowane przez primalbeast dnia 05.01.2006 19:19:31
PrimalBeast

primalbeast
fusionek napisa?/a:
Jak zastasowa? ten rotator w stylu Similitude a dok?adniej jak zmodyfikowa? plik theme.php.

Rany... Pisze co? takiego po raz ostatni

zamie?:

na (kod, który zmieni?em jest na czerwono)

PS.: Ludzie, nie wklejajcie w posta ca?ego pliku theme.php ! Przyjdzie Moderator/Admin to Was zje ! zobaczycie....

PS.2: Teraz jade na basen, mo?liwe ?e bede oko?o 22:00, jak nie to od 6:00 jutro rano. Uffff......
PrimalBeast

fusionek
a wyrównanie do prawej? próbowa?em ale b??dy wyskakiwa?y...

scorpio70
no wi?c musze przyzna? ?e nie widze tego b??duo którym piszesz ...linijka po linijce sprawdzia?em FireFoxem i nic na czerwono..... podobnie jak kolega @fusionek próba <right> nie przynios?a rezultatu .... Sad

www.workfit.pl
Pieka
primalbeast napisa?/a:
Pieka napisa?/a:
Nie mogles tego od razu napisac?
Masz racje, jest blad, wiec czekamy na reakcje autora Grin

Juz pracuj?....

<10 minut pó?niej>

Poprawi?em b??da.
Wersja poprawiona:
INF-brotator_v0.9.3-beta.zip

Dodac nalezy, ze nie trzeba odinstalowywac wersji 0.92, tylko ja nadpisac na serwerze!
Plik podmieniony w Laboratorium.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
primalbeast
fusionek napisa?/a:
a wyrównanie do prawej? próbowa?em ale b??dy wyskakiwa?y...

Sorry, ja si? r?bn??em - chyba z rozp?du - zapomnia?em wrzucic kod bannera w komórke tabeli. Teraz kod powienien wygl?da? tak (na czerwono mój fragment)

Na reszte pyta?, spróbuje odpowiedzie? jutro (?ci?gn? i zainstaluje sobie ten nieszcz?sny Chantal )
Edytowane przez primalbeast dnia 05.01.2006 22:39:24
PrimalBeast

as
Sposób tworzenia tego MOD'a jest sposobem, który nie znajduje odzwierciedlenia na tym Supporcie. Takiego haosu dawno tu nie by?o. My?l?, ?e winno si? ustanowi? pewien sposób post?powania w sytuacji gdy kiery? z userów zg?osi pomys? i sposób realizacji projektu. Jest pomys? (niech b?dzie, ?e og?oszony publicznie, bo je?li wart grzechu, to yno zaostrzy apetyt), jest zg?oszenie wersji beta Adminom (za plecami) lub testerom (maj?cym zielone poj?cie), jest czas na testowanie, jest czas na wersj? beta i upublicznienie tego wszystkim spragnionym oraz czekanie na ich uwagi ko?cowe, i jest fina?. No a teraz mamy prawdziwe Reality Show z pl?tanin? ró?nych w?tków, przemy?le?, poprawek, pretensji i zawiedzionych nadziei co do my?li przewodniej projektu...
as

fusionek
primalbeast napisa?/a:
Sorry, ja si? r?bn??em - chyba z rozp?du - zapomnia?em wrzucic kod bannera w komórke tabeli. Teraz kod powienien wygl?da? tak (na czerwono mój fragment)

:@

as: Wersje beta programów s? dost?pne publicznie to dlaczego nie mo?e tak by? i z modami? Rozumiem... taki sposób tworzenia tego cacka mia?by swoje plusy ale aktualny sposób nie jest zbytnio z?y.
Edytowane przez Pieka dnia 11.08.2011 18:38:33

scorpio70
no wi?c tak! (poniewa? posiadam 2 stronki) to na Theme Smoth_Blue chodzi rewelacyjnie...by nie zapeszy? Smile a Theme Chalet te? chodzi ale ci?zko go zgra? ze bannerem Sad
Tak?e napewno nie jest to wina infusiona.
Edytowane przez scorpio70 dnia 05.01.2006 23:10:14

www.workfit.pl
Pieka
Moze masz racje, ale... Ale nie zrobimy jak mowisz chocby dlatego, ze nie ma przynajmniej jak na razie ekipy testerow.
Mysle jednak, ze nie ma tez i takiej potrzeby.
Kolega tworzacy tego moda wszystkie informacje podaje tu, w tym temacie i tak ma byc!!
Caly czas jestescie tez informowani o tym, ze jest to WERSJA BETA!! i kazdy instaluje ja, jak to czesi mowia "na vlastni nebespeci" Grin
Byc moze kiedys dorobimy sie teamu testerow Pfft
Moze nawet predzej niz myslisz as .
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
fusionek
No i w?a?nie... wyrównywanie nie bardzo dzia?a i dlatego zadawa?em to pytanie:

fusionek napisa?/a:
Jak zastasowa? ten rotator w stylu Similitude a dok?adniej jak zmodyfikowa? plik theme.php.

Tak w gwoli wyja?nienia Smile

Pieka
Wiecie co, mysle, ze "delikatnie" rzecz biorac przesadzacie!
Facet zrobil rotator bannerow i chwala mu za to!!
Jednak widze, ze chcecie go wykonczyc?! Jak tak mozna???
Dlaczego sami nie probujecie wstawiac do swich themow tego kodu??
Przeciez on musi tak samo jak Wy wszystko sprawdzic i metoda prob i bledow dopasowac.
To nie jest pomoc, to jest bezczelne wyslugiwanie sie!!
Jesli ktos nie potrafi umiescic include w swoim themie, to niech sobie go wstawi do panela!!
Ponizej podaje kod:

Po wpisaniu kodu i zaznaczeniu Vis panel p? alle sider bedziecie mieli ladny panelik z rotatorem bannerow widoczny na kazdej podstronie serwisu.
Jak to wyglada mozna sobie obejrzec tu: http://nowy.pieka.pl
Edytowane przez Pieka dnia 05.01.2006 23:28:05
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
fusionek
Ju? b??dów nie ma. Przepraszam.

scorpio70
@ Pieka .... ja si? nie chce wyr?cza?... poprostu Theme Chalet jest inny niz pozosta?e Thema, gdzie podany ju? na pierwszej stonie tego tematu kod dzia?a bezb??dnie Smile ja sie upar?em ?eby wstawi? do Chaleta i ju?!! a skoro nie daje rady to...w?a?nie pisa?em sobie kod do panela Smile..tyle ?e Ty szybszy Smile
pozdrawiam
Edytowane przez scorpio70 dnia 05.01.2006 23:36:42

www.workfit.pl
primalbeast
Ale sie narobi?o.

Ale po kolei

1. Znalaz?em kolejnegu BUGa
Tak tylko, ?e co z tego, ?e po zalogowaniu s? tylko 2 napisy
Twoje Bannery
Wyloguj
Które nie s? linkami - wi?c po co jest Panel reklamodawcy skoro nic w nim nie dzia?a.

Zauwa?y?em, ?e jesli b?dize b??d podczas logowanie (z?e has?o/ z?u u?ytkownik) wtedy wyskoczy taki kffiatek jak wy?ej. Postaram si? to szybko poprawi?

2. Wersje BETA i inne takie...
[...] Jest pomys? [...], jest zg?oszenie wersji beta Adminom (za plecami) lub testerom (maj?cym zielone poj?cie), jest czas na testowanie, jest czas na wersj? beta i upublicznienie tego wszystkim spragnionym oraz czekanie na ich uwagi ko?cowe, i jest fina?.

Zgadzam si?, masz racj?, ale jak ju? Pieka napisa?, nie ma przecie? okre?lonej grupy testerów, którzy zgodz? sie na testowanie ró?nych wtyczek, zreszt? nie ka?dy ma na to i czas i ochot? ! A wersje BETA cz?sto s? w pe?ni uzyteczne i ka?dy ma prawo z takiej korzysta?.

No a teraz mamy prawdziwe Reality Show z pl?tanin? ró?nych w?tków, przemy?le?, poprawek

Nie chce nikogo urazi?, ale zauwa?y?em ?e jest grupa osób, którzy zainstalowali Fusiona, instaluj? t? wtyczk? a nie potrafi? jej wsadzi? w prosty plik PHP - po prostu maj? opanowanych podstaw PHP, co przy pracy WebMastera w dzisiejszych czasach jest chyba konieczno?ci?.

pretensji i zawiedzionych nadziei co do my?li przewodniej projektu...

ALe wtyczka przecie? robi to co do niej nale?y ? Rotuje bannery - no to chyba mo?na powiedzie? "..melduje, ?e zadanie zosta?o wykonane...", tak s?dz? Smile

Byc moze kiedys dorobimy sie teamu testerow

Mo?e jakie? "pospolite ruszenie" ? Tylko kto zapanuj? nad tak? t?uszcz? Grin

Theme Chalet te? chodzi ale ci?zko go zgra? ze bannerem

Za chwile postaram sie co? wykombinowa?...

a teraz na kawe Smile
PrimalBeast

primalbeast
scorpio70 napisa?/a:
poprostu Theme Chalet jest inny niz pozosta?e Thema,

Chyba troche przesadzasz :) Scign??em sobie Chaleta i w nim funkcja renderuj?ca nag?ó?ek strony (render_header() ) jest bardzo podobna do wszytskich innych, mo?e poza nadmiarowym znacznikem zamkni?cia komórki zamiast wiersza, mo?liwe ?e to on wprowadza? b??d (kolor zielony)

Ja zamieni?em powy?szy kod na:

i dzia?a :)
PrimalBeast

primalbeast
primalbeast napisa?/a:
1. Znalaz?em kolejnegu BUGa

Poprawi?em juz tego BUGsa :) Aktualna, poprawiona wersja jest TU. Mo?na pobrac albo Pe?n? wersj? 0.9.3 albo samego PATCHA - w jego wypadku nale?y nadpisa? plikami z archiwum katalog brotator w infusions
PrimalBeast

as
My?l?, ?e dla przejrzysto?ci nale?y zdecydowa? si?, czy preferowan? b?dzie nazwa banner czy baner, bo wertuj?c plik Polish.php mo?na mie? w?tpliwo?ci. @Pieka jest perfekcjonist? (to rzecz wiadoma) i autorem wielu spolszcze? (i to koneserów jego twórczo?ci nie zaskakuje), to pewnie zgodzi si? ze mn?, ?e nale?y przyj?? tylko jedn? wersj?...
Edytowane przez as dnia 06.01.2006 12:33:15
as

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl