ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion.pl - sprawy wewn?trzne » PHP-Fusion.pl
 Drukuj temat
Propozycja Polskiej wikipedii o PHP-Fusion
poki289
Jak wida? na Supporcie z góry oceniacie, u?ytkowników którzy nie posiadaj? du?ej ilo?ci postów, oddanie projektu takiemu u?ytkownikowi jest ma?o prawdopodobne.
Na administratora Wiki jest du?y apetyt, ze strony u?ytkowników lecz ci?gle zadajemy sobie te same pytania: czy ten projekt wypali? Kto nim pokieruje? Czy on przetrwa?
Zamiast zadawa? sobie te pytania Ja i moi Fusionowi koledzy (Lupozo i Jaro) wzieli?my si? do roboty!
Jak na razie jest tylko projekt graficzny (jako ?e na Supporcie dominuje czerwony, w laboratorium zielony, to na wiki jest niebieski) i opis kilkudziesi?ciu poszczególnych klas i funkcji.
Oczywi?cie robimy wszystko w ciemno, lecz naszym celem jest dostarczenie administracji gotowego rozwi?zania(skrypt, baza danych itp.), tak aby po instalacji Wikii by?a gotowa do naszej dyspozycji.
Z powy?szych postów mo?na si? dowiedzie? i? administracja wspomo?e nas! Udost?pniaj?c serwer i domen?, lecz umywa r?ce od strony technicznej jak i modernizacyjnej, jednak my wierzymy ?e jak dostarczymy administracji gotowy projekt to przygarnie je ona w swoje r?ce.
Rola Administracji polega?a by jedynie na instalacji, podstawowej konfiguracji MediaWiki i da? uprawnienia dla poszczególnych u?ytkowników (oko?o godzinka pracy).
My?l? ?e by?o by to najlepsze rozwi?zanie, co do moderatorów mo?na by by?o zrobi? ankiet?, z u?ytkownikami którzy maj? ch?? bycia moderatorem, a 2 u?ytkowników którzy zebrali by najwi?cej g?osów otrzyma?o by takie uprawnienia.

www.add-ons.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 03:10:26
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
piotrek199214
Chodzi?o mi o to ze si? zgaszam a napisa?em:
Zgaszam si?!.

a mia?o by?:
Zgadzam si?!.

Edytowane przez piotrek199214 dnia 16.01.2010 21:36:50
Pomog?em Ci? Wystarczy podzi?kowa? i oznaczy? post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.

www.piocom.eu
Pieka
Napiszcie jeszcze, ktory skrypt Wiki macie na mysli? Niech przynajmniej tu mamy jasnosc.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
zezol
Ja mam na my?li MediaWiki.
Edytowane przez zezol dnia 16.01.2010 22:11:01

piotrek199214
Ja równie? polecam go. Jak trzeba b?dzie pomóc ze skryptem mo?na na mnie liczy?.
Pozdrawiam
Pomog?em Ci? Wystarczy podzi?kowa? i oznaczy? post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.

www.piocom.eu
jantom
Jak wida? na Supporcie z góry oceniacie, u?ytkowników którzy nie posiadaj? du?ej ilo?ci postów

Zezol ma inn? przewag? - przez jaki? czas by? moderatorem na Suppie.

B?d? powtarza? niczym mantr? - nic nie sugeruj?, wybór jest Wasz. Kszta?t ekipy zarz?dzaj?cej projektem - te? Wasza rzecz. Mo?ecie chcie? mie? ekip?, w której lider zajmie si? wszystkimi sprawami i spokojnie da pracowa? reszcie, mo?ecie te? mie? zespó? pe?en gwiazd, które bez blasku flashy nic nie robi?, mo?ecie te? mie? co? po?redniego.
Edytowane przez jantom dnia 16.01.2010 22:35:21

http://jantom.info
Pieka
Konto zalozone!

Domena: wiki.php-fusion.pl
Prowadzacy: zezol
Opieka techniczna: jantom
Patronat: Polski Support PHP-Fusion

Ekipe dobierze sobie zezol samodzielnie, wiec prosze sie do niego zglaszac.
Zycze powodzenia i licze na konsekwencje w Waszych dzialaniach i prowadzeniu Wiki.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Spaik
Pieka napisa?/a:
Konto zalozone!

Domena: wiki.php-fusion.pl
Prowadzacy: zezol
Opieka techniczna: jantom
Patronat: Polski Support PHP-Fusion

Ekipe dobierze sobie zezol samodzielnie, wiec prosze sie do niego zglaszac.
Zycze powodzenia i licze na konsekwencje w Waszych dzialaniach i prowadzeniu Wiki.

Domena nie dzia?a. Badz ma chwilowa awarie.

jantom
Spokojnie, ju? dzia?a.

Pieka
Ups, to moja wina, zapomnialem dodac ja do secondary DNS i w momencie obslugi przez nie, nie bylo strony.
Oczywiscie juz poprawilem Smile
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Gander
Zabawne, mi chodzi?a wczoraj wieczorem Grin

gander.solutions
Pieka
Gander napisa?/a:
Zabawne, mi chodzi?a wczoraj wieczorem Grin

DNS-y pracuja w parze i w przypadku, gdy primary nie dziala jego role przejmuje secondary. W zwiazku z tym, jesli nie zostal adres dodany do zapasowych, czyli secondary, nie jest widoczny dla osob, ktore wlasnie ten serwer w danej chwili obsluguje. Tak to dzialalo, dziala i dzialac bedzie i kto jak kto, ale Ty to juz powinienes wiedziec Pfft
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
jantom
Wedle posiadanej przeze mnie wiedzy, strona zacz??a dzia?a?, zezol zbiera ekip?, a temat wiki sta? si? zapomniany i niechciany. Zatem, do pracy rodacy!

poki289
Witam ponownie, na pocz?tek chcia?bym pogratulowa? Administracji wyboru prowadz?cego, Zezol naprawd? si? stara.
Oczywi?cie tak jak ju? to niektórzy przewidzieli, zapa? jak szybko przyszed? tak szybko min?? ze strony u?ytkowników.

Niestety prace z mojej strony id? ?ó?wim tempem, g?ównie spowodowane kodowaniem layota pod MediaWiki (jako ?e pod MediaWiki koduj? pierwszy raz, trwa to niezmiernie d?ugo), my?l? ?e efekt mojej pracy zobaczycie jeszcze w tym tygodniu.

Serdecznie zapraszam do tworzenia encyklopedii na temat PHP-Fusion.
Edytowane przez jantom dnia 28.01.2010 22:23:08

www.add-ons.pl
Szapko
poki289 napisa?/a:
Witam ponownie, na pocz?tek chcia?bym pogratulowa? Administracji wyboru prowadz?cego, Zezol naprawd? si? stara.
Oczywi?cie tak jak ju? to niektórzy przewidzieli, zapa? jak szybko przyszed? tak szybko min?? ze strony u?ytkowników.

Komu min?? to min??. Osobi?cie mówi?, ?e b?d? pisa? tak jak mówi?em wcze?niej, czekam tylko a? przynajmniej zostanie zrobiona strona g?ówna, bo po co mam si? wysila? je?eli nie wypali.

Tak wi?c czekam Zezol. ;P

jantom
zostanie zrobiona strona g?ówna

Zawsze mo?ecie ustali? kierunek rozwoju Wiki, bo jak na razie brakuje Wami wizji.

Tak wi?c czekam Zezol. ;P
A nie lepiej pokaza? swoj? wizj? strony? Póki za wiele nie zosta?o zrobione, trzeba korzysta?.
Edytowane przez jantom dnia 28.01.2010 22:36:38

Szapko
Moje wizje nigdy si? nie przyjmuj?, ale spróbuj?. ;P

Wiadomo?? doklejona:
Co? tam si? wyskroba?o, tylko nie mam do?wiadczenia w pisaniu stron g?ównych na wikiach, wi?c si? nie przestraszcie. xP

Wiadomo?? doklejona:
Zwracam si? z pytaniem do wszystkich userów supportu, poniewa? @zezol powiedzia?, ?e nie warto pisa? na wiki o PF v6, wi?c moje pytanie brzmi:
Czy chcecie aby tre?ci dotycz?ce PF v6 (nie u?ywane ju? w v7 funkcje itd.) by?y pisane na wiki?

PW od moderatora:
  1. Od?wie?enie Tematu - Pieka 10.02 - 01:49

Edytowane przez Szapko dnia 10.02.2010 01:51:03

CyberSoft
Witam, czy temat wiki PHP-Fusion zosta? porzucony? Strona nie dzia?a a w temacie Cisza.

Drecha
Bo to przecie? bezsens. ?ród?em wiedzy o PHP-Fusion s? supporty.

CyberSoft
Drecha napisa?/a:
Bo to przecie? bezsens. ?ród?em wiedzy o PHP-Fusion s? supporty.

Nie mog? si? z Tob? zgodzi?. Na supportach jest masa informacji owszem ale nie jest usystematyzowana. Przedzieranie si? przez tony postów do niczego nie prowadzi. Forum s?u?y do dyskusji a nie jako miejsce sk?adowania informacji, rozwi?za? itp. Do tego s?u?? ewentualnie artyku?y ale te z kolei nie umo?liwiaj? elastycznego uporz?dkowania, oraz mo?liwo?ci edycji i rozwijania przez wszystkich zainteresowanych.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl