ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
MusicBox 3 BETA 7
Gander
Podany komunikat wskazuje ?e wybra?e? FLAM Player, który nie wykorzystuje plików playlist.xml, dlatego w operacjach nie ma opcji pobierania ani generowania pliku playlisty. Je?li odtwarzacz Ci nie odtwarza utworów upewnij si? czy aby na pewno aktywowa?e? utwory oraz czy adresy URL, które poda?e? dla utworów s? absolutne i poprawne?

gander.solutions
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 09:35:34
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
robertnik
Bardzo dzi?kuj? za odpowied?. To wiele wyja?nia. Utwory dodawa?em z menu wtyczki i w Panelu wtyczki oczywi?cie si? wy?wietlaj?.
Testowa?em linki z wrzuty.pl, które oczywi?cie nie s? absolutne i importowa?em testow? ma?? MP3 na serwer korzystaj?c równie? z menu wtyczki. Mimo ich obecno?ci na li?cie w Panelu Administracyjnym nie ma ich w playli?cie na stronie w?a?ciwej. Czytaj?c ten post dowiedzia?em si? ?e na darmowym hostingu w unl.pl s? problemy (przedostatnia linia).

Czy FLAM Player jest jedyny, który nie obs?uguje playlist.xml?
Czy jest to gdzie? wyszczególnione?

Pozdrawiam
Edytowane przez robertnik dnia 09.12.2009 13:57:16

Gander
FLAM Player to jedyny jak na razie odtwarzacz bez playlisty w postaci pliku. Nie jest to nigdzie opisane, ale my?l? ?e zamieszcz? stosown? notk? w wersji finalnej.

gander.solutions
shallov
Wszystko swietnie, ale nie moge importowac. Strone mam na Cba.pl.
Po wgraniu wtyczki mialam komunikat na dole:
Wykryto plik .htaccess - Lista odtwarzania jest zawsze aktualna.

Zrobilam wiec tak ja radzilo readme:
Na serwerach nie obs?uguj?cych plików .htaccess lub bez uruchomionej obs?ugi mod_rewrite metoda ta nie b?dzie dzia?a?. Nale?y wtedy usun?? plik .htaccess a nast?pnie utworzy? w tym samym katalogu pusty plik playlist.xml i nada? mu uprawnienia chmod 777.

I w tym monecie komunikat wygl?da tak:
Wykryto zapisywalny plik playlist.xml - Lista odtwarzania jest zawsze aktualna, jednak przegl?darka mo?e przechowywa? star? wersj? w cache. Zaleca si? u?ywanie metody z plikiem .htaccess.

Nadal nie mam mozliwosci importowania i nie wiem co z tym zrobi?.
Edytowane przez Pieka dnia 04.01.2010 23:45:17

Gander
Jak objawia Ci si? niemo?no?? importu? Za??cz do posta plik, który próbujesz zaimportowa?.

gander.solutions
pieceofme19
Witam ;/ Nie wiem o|co chodzi, zainstalowa?em prawid?owo t? wtyczk?, dodaj? w panelu muzyk? z wrzuty, AKTYWUJE utwory i tak nie dzia?a, nawet ta przyk?adowa playlista. Wrzucam j? do infusions/musicbox3_panel/player/ i nic.. Tylko napis:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

http://www.nowypo.../player/#0 --> mam równie? taki napis pod wtyczk? w PA:

Prosz? o Pomoc :)
Edytowane przez Pieka dnia 22.01.2010 17:35:51

Gander
Twój serwer nie obs?uguje plików .htaccess - patrz.

Zasada konfiguracji dynamicznego pliku playlist.xml

Domy?lnie ka?dy odtwarzacz wykorzystuje plik .htaccess oraz mod_rewrite do przekierowania odwo?a? do pliku playlist.xml na plik index.php. Ten ostatni plik generuje kod listy odtwarzania w taki sposób, ?e przegl?darka ka?dorazowo gdy jest odtwarzacz uruchamiany pobiera jej now? wersj?. Dzi?ki temu odtwarzacz zawsze korzysta z najnowszej listy.

Na serwerach nie obs?uguj?cych plików .htaccess lub bez uruchomionej obs?ugi mod_rewrite metoda ta nie b?dzie dzia?a?. Nale?y wtedy usun?? plik .htaccess a nast?pnie utworzy? w tym samym katalogu pusty plik playlist.xml i nada? mu uprawnienia chmod 777.

W przypadku gdyby z jakiego? powodu automatyczne nadpisywanie pliku playlist.xml nie dzia?a?o, jest jeszcze opcja pobierania tego pliku i umieszczaniu go na serwerze poprzez FTP. Statyczny plik playlist.xml tworzy si? wybieraj?c z rozwijanego pola "operacja na li?cie" i wybraniu opcji "pobierz statyczny plik".

gander.solutions
pieceofme19
Dzi?kowa? Smile w ko?cu dzia?a! Pozdrawiam .

PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - Pieka 23.01 - 20:48

Edytowane przez hoopak dnia 23.01.2010 19:17:50

jamal18181818
Rozumiem, ?e nie ma mo?liwo?ci zamiast ?cie?ki do pliku mp3 poda? ?cie?k? do radia internetowego?

Gander
Niestety nie wiem jakim typem danych jest strumie? nadawany przez radio internetowe, ale w?tpi? by to by? MPEG-3. Prosi?bym o wypowiedzenie si? osoby obznajomionej w tym temacie.

gander.solutions
Pieka
Nie ma takiej mozliwosci. Radia wykorzystuja popularne formaty list typu PLS, czy M3U, ktore nie sa wspierane.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Gander
Ale przecie? PLS czy M3U to tylko listy odtwarzania (na MusicBox Demo lista odtwarzania jest dost?pna tak?e w takich postaciach). Mowa tutaj o formacie strumienia audio.

gander.solutions
DJPromo
Standardowy sygna? jaki z regu?y jest nadawany na wi?kszo?? stacji jest to zwyczajny mp3 puszczany z dysku np winamp czy VirtualDj.

Wi?kszo?? DJ którzy bawi? sie w radia u?ywaj? wtyczki SHOUTcast Radio DSP plug-in for Winamp
i nadaj o okre?lonej jako?ci dla serwera jaki maj.
Podaje najcz??ciej u?ywane w mp3
48 Kbps Mono/Stereo
52 Kbps Mono/Stereo
64 Kbps Mono/Stereo
96 Kbps Mono/Stereo

Drug? forma jest jako? AAC+ która standardowo ma jako?? 48kbps Mono/stereo mo?emy ustawi? max 128kbps.
Teraz ona ma form? do wyboru MPEG-2 lub MPEG-4

Je?li potrzebujesz jeszcze jakie? informacje to pisz Smile
Edytowane przez DJPromo dnia 05.02.2010 18:25:52
Pomog?em Kliknij Pomóg?
?ycie to chwila zbyt krótka aby móc .... ?ycie to chwila / trzeba patrze? i podziwia? Smiledjpromo6.jpg

Pieka
Nie rozumiesz Gander, tu nie chodzi o to, ze MB czyta, czy tez nie czyta tych formatow, kwestia zasadnicza jest brak ich obslugi z poziomu PA. Podaj sobie pierwsza lepsza liste z dowolnego serwera np. DI i sprawdz, czy zostanie cokolwiek odtworzone. Powodzenia Wink
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Gander
No dobrze. W takim razie pozostaje mi chyba tylko dostosowa? MusicBox aby obs?ugiwa? jaki? odtwarzacz shoutcast.

gander.solutions
DJPromo
Ja Ci ze swojej strony dam nawet taki player Smile Do testów my?l? ze si? przyda a mo?e nawet go dodasz.

Znajd? co? ciekawszego w zbiorach na dysku to ci pode?le.
DJPromo dodał/a następującą plik:
flexampv10.zip [229.83kB / 547 Pobrane]

Pomog?em Kliknij Pomóg?
?ycie to chwila zbyt krótka aby móc .... ?ycie to chwila / trzeba patrze? i podziwia? Smiledjpromo6.jpg

Gander
Znaleziony przeze mnie: SODAH: Native Flash Radio v2, oraz demo na MusicBox Demo. Przyst?puj? do prac...

Wiadomo?? doklejona:
W za??czniku panel do obs?ugi tego shout-playera, RadioBox. Aby móc korzysta? z tej wtyczki nie wolno kasowa? mojej stopki wy?wietlanej w oknie lub na stronie RadioBox-a.
Gander dodał/a następującą plik:
700-radio_box_panel-1.zip [91.33kB / 545 Pobrane]

Edytowane przez Gander dnia 06.02.2010 17:44:15

gander.solutions
Gipson
Witam , mam ma?y problem :@ , po wgraniu wtyczki do infusion , przechodze na strone >> Zarz?dzanie Stron? >> Wtyczki i juz mi wyskakuje takie cos

no i nie|wiem co dalej. Prosz? o pomoc.
Edytowane przez hoopak dnia 07.02.2010 11:14:26

Gismo_PL
@Gipson - a czy zainstalowa?e? wtyczk? zgodnie z instrukcjami podanymi w pliku readme lub zaleceniami z pierwszego posta zamieszczonego w tym temacie Frown?

http://fsong.pl
Gipson
Ja chce j? dopiero zainstalowac ... Jak narazie to tylko wgra?em na server

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl