ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
W?amanie na stron? opart? na PHP-Fusion v7
Konto ukryte
Ok wszystko ?adnie pi?knie, ale pytanie jak si? ma to do tych aktualizacji ? musowe czy raczej nie koniecznie potrzebne ?
S?ucham koledzy kto? jeszcze jest ZA albo PRZECIW ??

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 14:45:41
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Joordan
zezol napisa?/a:
Prawdopodobnie by? to atak typu SQL Injection. Tak wi?c do w?amania wystarczy?o mu pole adresu strony Wink.
A co do tego panelu to te? si? zastanawiam jak...

Samo logowanie jest oparte na gecie - setuser.php?user=login

Mo?e mia?e? jaki? nie zabezpieczony skrypt uploadu na stronie który znalaz? np. metod? brutal force ale to graniczy z cudem.
www.filmotekaonli... Ogl?daj co chcesz bez limitu

www.filmotekaonline.com
Konto ukryte
No tak tylko ?e na serwerze grzeba?em w wszystkich plikach a nawet je teraz usun??em a w bazie dalej mam takie co? jak wida?.
I nie mog? nic z tym zrobi?, ok ju? nie wa?ne z baz? ale pytanie jak kole? si? tam dosta? ?e za?atwi? pliki na serwerze i baz?.
Czy owy program/wtyczka pomo?e ca?kowicie zniwelowa? takie akcje? z tego co widzia?em wi?kszo?? wi?kszych stron postawionych na ovh.org zosta?a zbanowana
Konto ukryte dodał/a następującą grafikę:
baza_1_1.jpg

eldiablo
Owa wtyczka s?u?y do zabezpieczenia fusiona, nie serwera hostingu.

OVH nie pierwszy raz zosta? zhakowany, by?y ju? raz czy dwa ale by?y problemy. Je?eli masz dedyka to z Twojej strony...., mog?e? zostawi? jak?? "furtk?" (tu ju? musisz poszuka? na forach tematycznych jak poprawnie si? zabezpieczy?), je?eli dzielony to ju? ich bro?ka.

Z takich bana?ów:
1) mo?liwo?? z poziomu przegl?darki wy?wietlenie zawarto?ci danego katalogu (np gdzie s? jakie? cenne dane/wskazówki dla w?amywacza), a wystarczy do takiego katalogu wrzuci? pusty plik index.php.
2) wy?wietlanie b??dów mysql/php dla wszystkich
Edytowane przez eldiablo dnia 29.05.2010 18:38:41

http://dropdire.pl
Konto ukryte
Aha czyli eldiablo mówisz ?e tak?e od serwera du?o zale?y ? np jak p?atny i jaki? dobry to mniejsze prawdopodobie?stwo w?amania ? puste pliki index.php no w sumie tak ale czy skoro bez modyfikacji fusiona oryginalnego zosta?o w?amanie to wina le?y po stronie PF v7 bo ja osobi?cie nie grzeba?em w nim Grin
Dzi?kuj? za wskazówki na pewno skorzystam.
Pozdrawiam

eldiablo
No tak tylko ?e na serwerze grzeba?em w wszystkich plikach a nawet je teraz usun??em a w bazie dalej mam takie co? jak wida?.

@djgomez gdyby? mia? "czarne t?a" w panelu administracyjnym Fusiona czy w samym fusionie, to jego wina, mo?esz grzeba? w jego plikach, nadpisywa? je czy co tam chcesz innego + podmiana bazy danych fusiona z kopii. Ale Ty zapoda?e? zdj?ciami z phpMyAdmina, z którym PHP-Fusion nie ma nic wspólnego.

Na forum swojego hostingu masz kilka w?tków w tym temacie. Tak jak pisa?em, nie jest to pierwszy raz.

I nie ma znaczenia czy dro?szy to lepszy, niekiedy ta?sze s? lepsze i bezpieczniejsze Wink
Edytowane przez eldiablo dnia 30.05.2010 16:43:45

http://dropdire.pl
Joordan
djgomez napisa?/a:
Aha czyli eldiablo mówisz ?e tak?e od serwera du?o zale?y ? np jak p?atny i jaki? dobry to mniejsze prawdopodobie?stwo w?amania ? puste pliki index.php no w sumie tak ale czy skoro bez modyfikacji fusiona oryginalnego zosta?o w?amanie to wina le?y po stronie PF v7 bo ja osobi?cie nie grzeba?em w nim Grin
Dzi?kuj? za wskazówki na pewno skorzystam.
Pozdrawiam

Nie che nikomu robi? anty reklamy ale kiedy? na p?atnym hostingu Home w nocy oko?o 5:00 Mia? miejsce b??d php i wurzuca?o mi strone w php a nie html lub gdy klika?e? kategorie to sci?ga?o plik Kategoria.php Na home zawsze jest te pó? godziny w nocy gdzie dziej? si? dziwne rzeczy np strona si? zamula i tp.
Edytowane przez Joordan dnia 30.05.2010 16:44:04
www.filmotekaonli... Ogl?daj co chcesz bez limitu

www.filmotekaonline.com
Konto ukryte
Aha dzi?ki Joordan w?a?nie zosta?o mi 183 z? w portfelu z home.pl Smile
eldiablo I to masz racj?, ale lepiej zapobiega? ni? leczy?, oki nie schodz? ju? z tematu Grin

ELO320
Polecam nazwa.pl

Do tej pory si? nie zawiod?em.
Wci?nij pomóg?! To nie gryzie!

www.imperium-gier.pl
Konto ukryte
Dok?adnie teraz mam i jak do tej pory jest bardzo dobrze ;p

puszczykos
Witam, ja mam taki problem, co jaki? czas podmieniaj? mi si? pliki, g?ównie .htaccess przez co przy wej?ciu na stron? przez google pojawia si? strona z lekami Wink Oczywi?cie podmieniam te pliki (uzywam File Zilla) ale problem wraca. A teraz na dodatek przy wej?ciu na stron? pojawiaj? si? tylko newsy ;/ Adres strony to: czarni-otmuchow.pl. Prosze o pomoc, jestem w stanie sie jakos odwdzieczyc.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 06.11 - 18:15

Edytowane przez Pieka dnia 06.11.2010 18:09:14

khaman
co jaki? czas podmieniaj? mi si? pliki, g?ównie .htaccess

Za ma?o danych. Jakie jeszcze pliki? Masz te podmienione pliki?
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?help.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl