ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Google Sitemap XML Infusion 3.00
outslider
Bardzo przydatna wtyczka!

Zastanawia mnie tylko, czy da?oby si? po??czy? to jako? z przesy?aniem sitemapy poprzez narz?dzia Google dla webmasterów, poniewa? kiedy dodaj? tam map?, to mam do niej wgl?d, mo?liwo?? usuwania i w ogóle kontrol?. Albo przynajmniej poczucie kontroliSmile

Natomiast przes?anie przez sitemapwriter.com powoduje przes?anie jej w bli?ej nieokre?lony ?wiat...

Po??czenie tego z kontem google to na pewno kwestia znajomo?ci ich API, cho? nie wiem, na ile jest to wykonalne.

Niemniej, powtarzam, bardzo mnie cieszy wtyczka!

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 09:35:57
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
eldiablo
outslider napisa?/a:
Natomiast przes?anie przez sitemapwriter.com powoduje przes?anie jej w bli?ej nieokre?lony ?wiat...

A sk?d wiesz ?e sitemapwriter.com, przesy?a "w bli?ej nieokre?lony ?wiat" ? Sitemapwriter.com przesy?a za jednym razem... powiadamia / informuje boty Google, Yahoo!, Ask.com and Bing (Live.com) (na chwil? obecn?), wi?c przesy?a w okre?lony ?wiat. Po prostu tego nie masz jak sprawdzi?, a w narz?dziach webmastera od Google, tak jak i w narz?dziach od Yahoo czy Bing (Microsoft) nie zobaczysz swojej sitemapy, je?eli o to Ci chodzi?o, chyba ?e dodasz j? r?cznie.

outslider napisa?/a:
Po??czenie tego z kontem google to na pewno kwestia znajomo?ci ich API, cho? nie wiem, na ile jest to wykonalne.

Wykonalne, ale wymaga odpowiedniego kodu, bo tak jak i Ty loguj?c si?, tak i wtyczka musi si? zalogowa? - zna? Twój login i has?o. Mie? autoryzacj?. Ale czy ta us?uga ma jakie? API ?

Swoj? drog?, dodaj?c sitemap r?cznie do Google, Yahoo, Bing - Ci najbardziej si? licz?, poprzez narz?dzia dla webmastera, dodajesz raz i na tym koniec. Wi?c nie jest to jakie? czasoch?onne. A dwa ?e jak ju? trafi na Twoj? stron?, to nieraz jeszcze wróci.

http://dropdire.pl
lukapa
Dobra panowie. Po zainstalowaniu wtyczki mi ?miga wszystko ??dnie Smile nie na?ekam. Me ppytanie b?dzie dotyczylo jak przestawi? z ?rodka na bok lub wy??czy? taki bajer ktury pojawi? mi sie na stronie g?ównej i mi sie nie podoba Smile
Administracja Sitemap
Ostatnio wygenerowano:
25. pa?dziernik 2010 14:28
Wygeneruj ponownie!

prosz? o pomoc Smile

piterus
To jest standardowy panel pokazuj?cy, ?e wtyczka dzia?a. Jest od widoczny tylko i wy??cznie dla administracji.
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...

lukapa
to si? domy?li?em ale mi si? on nie podoba i chcia?em go wy??czy? Smile

piterus
Ten panel powoduje, ?e plik sitemap.xml jest aktualizowany w równych odst?pach czasu.
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...

lukapa
W sumie to te? si? domy?li?em, ale zastanawia mnie czy nie mo?na go ukry?. ?eby by? nie widoczny. nie chodzi mi tu o wy??czenie go. Albo tak jak pisa?em, mo?e da si? go przenie?? na bok ?

BenLomax
@lukapa - przecie? ten panel jest widoczny tylko dla admina. Nie przesadzaj, ?e tak Cie dr??ni...Angry
21293.png

patwork
Fajna wtyczka, ale jak to si? sta?o, ?e nikt nie zauwa?y? b??du w panelu admina w wersji 3.0, który powoduje, ?e nie da si? wybra? pola "Photo Albums"?

/infusions/sitemapxml/sitemap_admin.php linie 69 i 70:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Zgaduj?, ?e mia?o by?:

B)
patwork

BenLomax
Faktycznie. Dzi?ki @patwork. Kto? zapomnia? doda? fragmentu kodu.
Przy okazji naprawi?o to problem z wy??czeniem profili u?ytkowników.
Edytowane przez BenLomax dnia 26.10.2010 15:50:46
21293.png

sbx
Skrypt wtyczki nie tworzy tabeli w bazie, mo?na zobaczy? to tutaj http://www.unity3...

Ma kto? pomys? co mo?e by? ?le?

Z góry dzi?kuje za pomoc i pozdrawiam.
Edytowane przez khaman dnia 25.06.2011 14:01:46

Konto ukryte
Przepraszam ?e zadam ci takie pytanie.

Czy wszed?e? w Pa/Zarz?dzanie Stron?/Wtyczki i zaistalowa?e? t? wtyczk??

sbx
Tak, a dla wi?kszej pewno?ci procedur? instaluj/odinstaluj powtórzy?em kilkukrotnie. Dziwne Frown

Pieka
Wersji PHP-Fusion mamy sie domyslec, czy bedziesz tak mily i podasz w profilu?

Zapoznaj sie z tym tematem: http://www.php-fu...d_id=32570. Byc moze jest to odpowiedz na Twoje biezace pytanie oraz na te, ktore zapewne zadalbys pozniej, bo na stronie widze kolejne ww. bledy.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
sbx
Dzi?kuje uprzejmie, wskazany w linku temat okaza? si? rozwi?zaniem problemu Smile

Profil ju? zaktualizowa?em. We wtyczce Google Sitemap w wersji 3.0 dla Fusion 7.02.01 nale?a?o zmieni? w pliku "infusion.php" TYPE na ENGINE. Jeszcze raz dzi?kuje i pozdrawiam Smile

szpiegss
A ja mam takie pytanie do tego moda. Mam poza nim jeszcze OH Friendly URL's i tu moje pytanie jak zrobi? aby w sitemap zamiast linków standardowych z PHP-Fusiona pojawia?y si? tam linki z moda FURL?
Adres strony o której mowa to: www.ipi-x.eu
Edytowane przez Pieka dnia 22.09.2011 16:29:43

http://www.szpiegss.eu
Konto ukryte
A witam, i ja tak?e mam problem :(
Informuje ?e zrobi?em wszystko krok po kroku jak opisane.
I mam b??d:

Pomo?ecie?

bogdan
Pomijaj?c prawa pliku sitemap.xml, porównaj sobie jak masz zapisany adres strony w ustawieniach g?ównych i we wtyczce.
Ma by? taki sam, czyli z "www", albo bez. Smile
Zwró? te? uwag? na "/news.php"
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
Konto ukryte
Nie dzia?a :( zrobi?em jak mówisz i bez zmian.

Edytowane przez Konto ukryte dnia 17.09.2012 21:49:55

FiXik
Z tego co widzia?em twoj? map? strony to masz ?le ustawion?, bo nie ma czego? takiego jak linki mapy strony zaczynaj?ce si? od "/". W tym przypadku musi by? ca?y adres czyli "http://forumkredytowe.org/news.php?readmore=49", bo inaczej b?d? ró?ne b??dy wychodzi?. Polecam w ustawieniach poda? ca?y adres strony. Mi?ej zabawy.

P.S.
Tak na marginesie to masz te? b??d z przedrostkiem na stronie (www) musi by? ustalony bo nawet mapa strony si? nie wy?wietli. Jak wprowadzisz dane dla adresu www, a wywo?asz sitemap.xml bez www to si? nic nie pojawi.
Edytowane przez FiXik dnia 19.09.2012 21:44:30
mo?e ju? nie szukajmy

http://www.zainwestujwemnie.eu/
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl