ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Konwerter bazy eXtreme-Fusion -> PHP-Fusion v7.00
Litera
Czyli w ogóle nie wgrywa? pliku setup.php a config.php pozostawi? i nie nadpisywa? nowym z paczki?

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 06:55:48
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Litera napisa?/a:
Czyli w ogóle nie wgrywa? pliku setup.php a config.php pozostawi? i nie nadpisywa? nowym z paczki?

Oczywiscie, ze tak Smile Robisz dokladnie jak w przypadku aktualizacji, czyli nie wstawiasz setup.php i nie ruszasz config.php, poniewaz w tym pliku nic sie nie zmienia. Konwerter pracuje tylko i wylacznie w bazie.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Litera
OK, wszystko robi?em za szybko, i dlatego zapomnia?em o tym. Dzi?ki Smile

breeaker
U?y?em konwertora wszystko fajnie i pi?knie (oprócz polskich znaków ale to nied?ugo naprawie sam) ale na stronie pojawi?o mi si? co? dziwnego. Otó? niektóre rzeczy mam podwójnie jak emoty podczas komentowania czy w sb lub pola w profilu. Konwertowa?em inn? stron? dla próby na tym samym serwerze i wszystko by?o ok.

Jakie? pomys?y?

bartek124
Mo?e która? operacja (krok) wykona?a si? 2 razy? Nie wciska?e? kilka razy buttonów mi?dzy poszczególnymi krokami?

Polskie znaki, hmm, to nie powinno ulec zepsuciu tym konwerterem.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
breeaker
Mo?e która? operacja (krok) wykona?a si? 2 razy? Nie wciska?e? kilka razy buttonów mi?dzy poszczególnymi krokami?

Hmm nie przypominam sobie, ale jest to w sumie mo?liwe... Jak to mo?na naprawi??

Polskie znaki, hmm, to nie powinno ulec zepsuciu tym konwerterem.

Mam do?? dziwny serwer i tak si? dzieje nawet gdy wgrywamy backup, nied?ugo drugi admin to naprawi.

bartek124
Hmm nie przypominam sobie, ale jest to w sumie mo?liwe... Jak to mo?na naprawi??

Usu? baz? po konwercie i przywró? sprzed. Pó?niej odpal konwerter jeszcze raz.

www.bartek124.net
breeaker
Jest jaki? inny sposób? Z konwertowa?em baz? par? dni temu a ju? sporo zrobi?em na stronie.

bartek124
Tak, przegl?da? ka?d? tabel? w bazie i usuwa? duble.

www.bartek124.net
ovan
Mam pytanko. Czy jest taka wtyczka tylko dzia?aj?ca w drug? stron??(php-fusion v7.0.05 do extreme-fusion) Oczywi?cie szuka?em na forum.

PS: Wtyczka dzia?a bardzo dobrze. Testowa?em na testowej stronce. Wink

bartek124
Spytaj na Supporcie EF, ale raczej nie ma.

www.bartek124.net
breeaker
Ok, mam jeszcze jedno pytanie... Nie znam si? na phpmyadmin wi?c nie wiem jak rozpozna? te duble, zauwa?y?em tylko, ?e zazwyczaj mam w Indeksy: tylko jeden plik o nazwie PRIMARY i typie PRIMARY, lecz w nie których mam dodatkowy plik jak np ten:
Nazwa Klucza: comment_datestamp
Typ: INDEX

Czy to s? te double? Jak nie, to jak je znale???

Edit:
OK, ju? sobie poradzi?em ?le si? do tego zabra?em, po lepszym poznaniu phpmyadmin da?em sobie rade Smile Acha polskie litery te? ju? ?migaj?.
Edytowane przez breeaker dnia 19.02.2009 10:53:36

Diawol
Przekonwertowa?em baz? danych, wrzuci?em PF 7.00.2 i pojawi?o mi si? pod stopk? takie cu?:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Co to i jak to usun??? :D
Edytowane przez Diawol dnia 25.03.2009 22:07:11

bartek124
O tym by? osobny temat, omawiany ju? na forum.

B??d w ?aden sposób nie dotyczy konwertera, wi?c to nie miejsce na rozwi?zanie tego problemu Smile.

www.bartek124.net
puszczykos
Dobrze rozumiem ?e odpalaj?c ten konwerter, stara strona przestanie mi chodzi?? Boj? si? ?e strac? dane i chcia?bym najpierw sobie wypróbowa? na jakim? darmowym serwerze bez utraty danych z pierwotnej strony.

Zdania zaczynamy WIELK? liter?, a ko?czymy kropk?. //hoopak
Edytowane przez hoopak dnia 27.04.2009 21:23:26

newyoungage
www.yoyo.pl
Konwersja próbnie hula. z EF 4.11 na PF 7.00.05.
Tyle ?e:
a) po wgraniu zawarto?ci serwera na yoyo pad?y polskie znaki. Tyle ?e yoyo tutaj traktuje jako serwer próbny, wiec nie ma problemu.
b) Galeria sypie b??dami, nie odnajduje zdj?? miniatur itp. (W zasadzie ta galeria ma tak bogat? przesz?o?? ?e nie wiem jakim cudem w ogóle dzia?a?a)
c) do czego s?u?y has?o strony? W 6 go nie by?o.
(W zasadzie na b nie oczekuje odpowiedzi nawet, na a) by?oby mi?o :) )

Puszczykos: Co musisz zrobi? ?eby niczego si? nie obawia??
Zrób kopi? WSZYSTKICH plików na serwerze (czyli ?ci?gnij je na dysk przez ftp np totalcommander), zrób kopi? zapasow? bazy danych. Na dysku zapisz to w dwóch ró?nych miejscach najlepiej. Upewnij sie ?e wszystko posz?o dobrze. Wy??cz WSZYSTKIE wtyczki (odinstaluj).
Potem wgraj pliki bartek124 (pierwszy post) i wrzu? do katalogu wtyczek (infusions) na serwerze i odpal jak wtyczk? zwyk??. Po wszystkim strona PRZESTANIE CI DZIA?A?. Wtedy wgrywasz pliki fusiona 7. Je?li zapyta sie czy zamieni? stary na nowy to dajesz TAK, WSZYSTKIE. Jak sko?czysz to odpal stron? i sprawd? co dzia?a a co nie.
Jak co? naprawd? sie posypa?o i strona sie nie nadaje- kasuj zawarto?? i wgraj star? z dysku, potem wykasuj baze danych i zaimportuj now?. Dwie godziny roboty zale?nie od ??cza.

Wci?? za trudne? Mo?na ja?niej.

ZAPOMNIA?EM.
Gdyby Ci przysz?o jakkolwiek do g?owy... Wprawdzie w v7 congig ma _ przed nazw?..ale pami?taj zostaw stary CONFIG.PHP
NIE wgrywaj setup.php
chyba.. : )
Edytowane przez hoopak dnia 29.04.2009 14:55:50

hoopak
ad. a) By?o, wystarczy poszuka?
ad. b) B??dy, tylko jakie? Nie jeste?my jasnowidzami.
ad. c) Szukaj na nast?pny raz. Has?o administratora s?u?y do dodawania paneli i stron informacyjnych. To kolejne zabezpieczenie PF.
Edytowane przez hoopak dnia 29.04.2009 14:57:35

www.hoopak.pl
kaiba
Witam mam b??d w drugim kroku: Modyfikacja tabeli ep_2forums: B??d!
Na dole pisze :
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Jak mam to naprawi??
Pozdro.

Wie kto? ???

Czy kto? jest w stanie mi pomóc???

PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - Chemikpil 03.08 - 14:56

Edytowane przez kaiba dnia 03.08.2009 09:43:36

Eastbamo
Witam, b??dy posiadam w pierwszym kroku, nie wiem z jakiego powodu. Kiedy? dodawa?em w EF IV dodatkowe emotki, a reszta nie wiem czym mo?e by? spowodowana.

Bardzo prosz? o pomoc.
Oto lista b??dów, w konwerterze pisa?o, ?e mam wys?a?, to wysy?am.

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

PS: Strona jest w tej chwili bez obrazków: avatarów, kat. newsów, kat. artykó?ów. Mo?e to powoduje b??dy ? Pozdro

Dodane 19:16:

Pisz? w b??dach, ?e te tabele istniej? w mysql, tak to zrozumia?em xD Mo?e je po prostu usun?? przez PHPmyAdmin ? i wtedy dokona? konwersjii?
Edytowane przez Eastbamo dnia 15.10.2009 19:16:38
By Eastbamo::..

http://www.lolsoft.prv.pl
bartek124
Ile razy próbowa?e? konwertowa? jedn? baz??

Napisa?em jasno, ?eby w razie b??dów napisa? tutaj i ponownie konwertowa? na oryginalnej bazie.

www.bartek124.net
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl