ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Mass Photo Uploader - masowe dodawawanie zdj?? do galerii
ciechu
W?a?nie o to chodzi ?e ja dodaje zdjecia przez galeri? a nie przez Mass Uploadera - pewnie cos robi? ?le - Bo w galerii jest przycisk dodaj miniatury zaznaczam folder wcze?niej wgrany i mi ?adnie dodaje..

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 12:43:22
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
bartek124
No to co ma piernik do wiatraka? Dlaczego piszesz w tym temacie, a mówisz o czym? ca?kiem innym?
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
ciechu
Ale ja wszystkie pliki z paczki podmieni?em i nie wiem tylko czy mass uploader to jest wtyczka któr? trzeba zainstalowa?? Bo jak tak to ja tego nie zrobi?em. Natomiast w utworzonym folderze photo_upload wgrywam foldery ze zdjeciami i mog? dodawac ca?e foldery tylko w?a?nie ma?y problem jest z 1 stron? galerii - Bartek124 przes?a?em ci prywatn? wiadomoo?c która mo?e co? wyja?ni

bartek124
Tobie chodzi o miniatury albumów? No bo miniatury zdj?? s?... Miniatur? galerii tworzysz podczas dodawania/edycji galerii, a nie zdjecia.

www.bartek124.net
ciechu
Dzi?ki no tak rzeczywi?cie - jeste? wielki Pozdrawiam

Siwy1
Witam mam problem z wtyczk?, po dodaniu i zapisaniu albumu wyswietlaja sie b?edy:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

bartek124
Ustaw chmody 777 na folder photo_upload oraz wszystkie podfoldery ze zdj?ciami. Je?li nie zadzia?a, to na zdj?cia tak?e ustaw 777 lub skorzystaj z wersji @Pieki, kilka postów wcze?niej.

www.bartek124.net
Siwy1
Dzia?a Smile dzieki wielkie.
Edytowane przez Pieka dnia 22.11.2008 21:27:52

pepito911
Witajcie. Mam inne, z kolei pytanie co do miniaturek, bo albo nie umiem czyta? ze zrozumieniem waszych postów, albo tego nie ma Smile A mianowicie czy w tym modzie (on mi dzia?a bardzo dobrze) jest mo?liwo??, ?e jak wgram te zdj?cia to ?eby jedno losowo wybrane, b?d? pierwszy czy ostatnie sta?o si? od razu miniaturk? Albumu ?
W 1968 wystarczy?o kilka Mhz ?eby pos?a? rakiete na ksi??yc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz ?eby odpali? Viste...

http://straz.minskmaz.com.pl/
bartek124
To nie ma sensu, poniewa? massupload dzia?a dopiero po utworzeniu albumu, wi?c mo?esz sobie od razu tak? miniaturk? doda?.

www.bartek124.net
pepito911
No w sumie. Troch? lenistwo mnie op?ta?o i nie chcia?o mi si? tworzy? miniaturek Pfft Ale dzi?ki za rad? !

----
Pozdrawiam
W 1968 wystarczy?o kilka Mhz ?eby pos?a? rakiete na ksi??yc, teraz potrzeba pentium 4 3.0 Ghz ?eby odpali? Viste...

http://straz.minskmaz.com.pl/
iflis
Po aktualizacji do nowszej wersji masowe dodawanie zdj?? przesta?o mi dzia?a?. Nadpisa?am ponownie te pliki, ale niby pisze ze dodano poprawnie a nie wida? zdj?cia ani miniaturki, tylko nazw? zdj?cia.

JackoS
Mam pytanie: po zainstalowaniu tego Uploadera z paczki autora tematu i zmienieniu chmodów wszystko dzia?a cacy, z tym, ?e pliki z wybranego przeze mnie folderu uploadowane s? do galerii w ten sposób, ?e na pierwszym miejscu w albumie jest plik, który zgodnie z nazw? pliku powinien by? na ostatnim miejscu w albumie. Jest jaka? rada na to, ?eby ulopadowa? po kolei, zgodnie z nazwami plików? Bo teraz jest odwrotnie... :/

Pieka
Tak ciezko zapoznac sie z tym tematem? Ma tylko 3 strony, wiec rusz sie i poszukaj co potrzebujesz.
Edytowane przez Pieka dnia 11.01.2009 02:13:09
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
remedioss
Problem mam taki. Wszystko dzia?a poprawnie i ?adnie si? ?aduj? zdj?cia. Je?li jednak w katalogu ze zdj?ciami na ftp zawieruszy mi si? jakie? zdj?cie niezgodne ze standardami które ustali?am na stronie (np. jest za du?e) w panelu administracyjnym wyskakuje mi problem dotycz?cy danego zdj?cia, po czym na ftp w katalogu zostaje tylko to zdj?cie, a wszystkie inne nie do?? ?e si? nie ?aduj? do galerii to jeszcze znikaj? z katalogu na ftp. Co z tym zrobi??

Patryk_92
Witajcie,
Mam problem z dodaniem zdj?? tzn wy?wietla mi si? komunikat

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Przy tym b??dzie pliki zostaj? przeniesione do folderów galerii (na ftp), ale nie s? widoczne na stronie w galerii.
Z góry dzi?kuje za pomoc.

PS>Dodawanie zdj?? pojedy?czo (po staremu) przynosi podobny efekt, a przy wi?kszej ilo?ci zdj?? (chyba powy?ej 400) wyskakuje b??d tre?ci? bardzo zbli?ony (inna liczba w nawiasie i jest on w chyba 51 wierszu o ile dobrze pami?tam)

/kod podajemy w [code] nie [quote]
Edytowane przez khaman dnia 07.02.2009 13:39:06

bartek124
Dlatego mówie, ?eby ograniczy? liczb? zdj?? w jednym folderze. Jeden serwer uci?gnie 500 na raz, a drugi nawet 100 nie uci?gnie.

www.bartek124.net
Patryk_92
bartek124 napisa?/a:
Dlatego mówie, ?eby ograniczy? liczb? zdj?? w jednym folderze. Jeden serwer uci?gnie 500 na raz, a drugi nawet 100 nie uci?gnie.

Tylko nawet przy dodawaniu jednego zdj?cia wyst?puje ten problem, który zacytowa?em
i to bez wzgl?du na to czy didaje ten plik przez mass upload czy normalnie

Problem rozwi?zany. Szukaj?c rozwi?zania metod? prób i b??dów zmnieni?em rozmiar plików do 1024x768 i wesz?y bez problemów.

Z t?d pojawia mi si? kolejne pytanie. Gdzie mo?na zmnieni?, aby b??d wyskakiwa? ju? przy 1025x800 px?
Edytowane przez Patryk_92 dnia 07.02.2009 15:32:26

Gander
Problem który opisujesz to przekroczenie ilo?ci wykorzystywanej pami?ci przez bibliotek? GD. Ilo?? pami?ci jest zale?na od tego jak ustawiony jest serwer. Na progreso mog?em spokojnie przetwarza? obrazy o rozdzielczo?ciach ponad 3000 px...

Gdzie? w kodzie, tam gdzie sprawdzany jest typ pliku, ale przed jego przetwarzaniem powinno by? wywo?anie polecenia GetImageSize(). Poczytaj sobie o tej funkcji - mo?esz doda? warunek sprawdzaj?cy czy obraz jest mniejszy ni? zadane wymiary i je?li nie jest to wy?wietla? stosowny komunikat.
Edytowane przez Gander dnia 07.02.2009 16:52:24

gander.solutions
wojasek
A ja mam problem. Wchodz? w PA - Zarz?dzanie tre?ci? - Galeria zdj?? - Dodaj? album - do photo_upload dodaj? katalog ze zdj?ciami - i nie dzia?a. Co? robi? nie tak ?

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl