ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 19

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
TinyMCE dla normalnego usera
Bebop
U mnie równie? dzia?a. Do??czam si? do podzi?kowania Smile
______
Bebop

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:46:12
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Lukiqq
Hello, my?l?, ?e ten mod wielu z Was sie przyda, zmienia on wygl?d i funkcjonalno?? formularzy dodawania newsa przez u?ytkowników. Po jego zaaplikowaniu u?ytkownik ma mo?liwo?? edycji obszaru "Czytaj wi?cej", u?ywany jest tak?e edytor TinyMCE a podgl?d newsa jest formatowany, zupe?nie jak w Panelu Administratora. Jak zwykle, gotowca w dzia?aniu mo?na zobaczy? na mojej stronie(adres w sygnaturze/profilu) Enjoy!

Je?li nie masz jeszcze wstawionego TINYMCE do artow/newsow to pobierz najpierw za??cznik z posta napisanego przez wlodekp, znajduje si? on na 1 stronie tego tematu!

1. Aplikujemy TinyMCE do edycji newsow/artów edytuj?c subheader.php:

Je?li ju? masz TinyMCE w newsach/artyku?ach to dodaj tylko to co jest na czerwono.

W sekcji BODY dodajemy ten kod:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

2. Je?li wcze?niej tego nie robi?e? to zapytaj baz? czy wszystko w porz?dku ;)

Je?li ju? wcze?niej to robi?e?, zmie? w bazie warto?? tinymce_submit na 2, by mie? pe?ny edytor.

Poni?szy kod wklejamy np w polu tekstowym dodatkowych stron i dajemy podgl?d, bynajmniej chodzi o to by wprowadzi? dodatkow? kolumn? tinymce_submit w tabeli fusion_settings:

3. Edytujemy plik plik submit.php z paczki, któr? zamie?ci? wlodekp, zamieniaj?c w nim ca?? sekcj? 'news'(trzymajcie si? znaczników, podmienia? tylko od punktu a do b!) na:

4. Edytujemy jeden plik j?zykowy z locale/Polish/submit.php, dodaj?c w nim:

5. Edytujemy plik submissions.php podmieniaj?c w nim ca?? sekcj? 'news' na:

Poprawka dla artyku?ów! Naprawia problem formatowanego podgl?du.

1. Edytujemy plik submit.php wcze?niej zmodyfikowany przez wlodekp(za??cznik na 1 stronie), chyba, ?e wprowadzi?e? ju? moj? modyfikacj? newsów to kontynuuj prac? na tym pliku. Zamieniamy w nim ca?? sekcj? artyku?ów:

2. To chyba wszystko :) Czekam na opinie.
Edytowane przez Lukiqq dnia 18.06.2007 11:31:20
strzelec.png
itvortal.avx.pl - A taka sobie moja strona :]
Pomoc na GG wy??cznie dla nieco wtajemniczonych, podstawowe HowTo znajduje si? na forum.

itvortal.avx.pl
x_AnDrZeJ_x
Bardzo fajne Smile Ja jako? dziwnie zrobi?em po??czenie - mix'a Grin Metody Lukiego i wlodekp Wink Ale najwa?niejsze, ?e dzia?a Grin

Ale chcia?bym doda? TinyMCE w jeszcze jednym miejscu... Ale nie mam kompletnie poj?cia jak... Chodzi mi o dodanie TinyMCE na forum... zarówno w edycji posta jak i dodawaniu, a nawet szybkiej odpowiedzi. Czy móg?by mi kto? z tym pomóc? By?bym bardzo wdzi?czny!

czarny_
Ma?e wtr?cenia... trzeba by by?o przerobi? TinyMCE aby zamiast htmla dawa? BBcode
Nie chcesz, to nie odpowiadaj!

x_AnDrZeJ_x
czarny_ napisa?/a:
Ma?e wtr?cenia... trzeba by by?o przerobi? TinyMCE aby zamiast htmla dawa? BBcode

Kurcze... nie pomy?la?em... :/ Teraz robi si? z tego wi?kszy problem... chyba jednak dam sobie z tym spokój... Dzi?ki, ?e przypomnia?e? mi o tym...!

sebos2
Hmmm... a ja mam ma?? pro?b? do kogo? kto móg?by zamie?ci? gotowe pliki do modyfikacji, któr? zrobi? Luki do podmiany oryginalnych??
Móg?by kto? to zrobic?? Bo jak ja sam robie to z niewiadomych przyczyn niedzia?aSad

ravender
Zmieni?em te skrypty, edytor si? w?acza ale zarówno w wersji tiny jak i advanced, po klikni?ciu w DODAJ ARTYKU? strona si? rozje?dza.. tzn zwi?ksza si? tak do oko?o polowy strony szerokosc lewego panela.

Ktos wie o co chodzi? Sprawdzilem dla domyslnego thema i jest to samo.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl