ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 18

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Dwa panele rss_reader_panel na jednej stronie
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Na ko?cu xml ma by? bez kropki, a ten plik to casche do odczytu w ustawieniach czas jego aktualizacji i NAJWA?NIEJSZE ?EBY ZOSTA? UTWORZONY KATALOG nie patrz? w moda chyba casche albo ko?o tego CHMOD do zapisu 777.

wlodekp.europa.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:46:20
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
janisz
Witam w pliku rss.php mam adres bez kropki dopiero po wy?wietleniu panelu na stronie pojawia si? kropka. Ponadto wszystkie pliki i katalogi maj? CHMOD 777 wi?c problem musi by? chyba gdzie? indziej... :-( b?d? wdzi?czny za sugestie

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Nie b?d? go teraz instalowa?, bo mam swój w ajaxie jednak ten temat nie jest jedynym o nim Jest inny gdzie, ja dok?adnie to opisuje nawet za??czy?em pliki dla kolegów i im te? chodzi?o po korektach.
Poszukaj poczytaj w sugestie nie wchodz?.
Swojego nie udost?pniam.
W akcji strona w podpisie górna belka multimedia Serwer firmowy ruszy? par? minut temu po awarii zasilania.
Tyle w tym temacie ju? nie wchodz?.

wlodekp.europa.pl
janisz
Nie znalaz?em kodu, który by rozwi?zywa? spraw?, czy kto? ma mo?e jaki? pomys? ?

Z góry dzieki za pomoc.

Czy kto? móg?by za??czy? dzia?aj?cy mu na stronie panel rss z przyk?adowym adresem newsów ? Za??czone w tym temacie pliki nie dzia?aj? poprawnie o czym by?a mowa...

Czy kto? móg?by za??czy? dzi?aj?c? wersj? panelu. Omawiane w temacie za??czniki nie dzia?aj?...
Edytowane przez janisz dnia 29.02.2008 09:53:23

jaskol
janisz napisa?/a:
Nie znalaz?em kodu, który by rozwi?zywa? spraw?, czy kto? ma mo?e jaki? pomys? ?

Czy kto? móg?by za??czy? dzia?aj?cy mu na stronie panel rss z przyk?adowym adresem newsów ? Za??czone w tym temacie pliki nie dzia?aj? poprawnie o czym by?a mowa...

Przy?aczam si? do pro?by - gdzie mo?na znale?? poprawnie dzia?aj?cy czytnik RSS
Z góry dzieki !
Edytowane przez Pieka dnia 13.03.2008 13:11:32

www.procax.org.pl
Pieka
W zalaczniku znajdziesz dwa panele, ktore caly czas pracuja na: http://fusion.top...
Jeden jest ustawiony na wiadomosci, a drugi na informacje sportowe.
Pamietaj, aby w obu przypadkach katalog rss mial chmod 777.
Pieka dodał/a następującą plik:
rss_reader.zip [7.4kB / 579 Pobrane]

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
jaskol
Dzi?ki za udost?pniony panel RSS.

Ale zastanawiam si?, czy mo?na wy?wietla? nie tylko nag?ówki, ale tak?e przekazywany dodatkowy tekst ?

A mo?e kto? prze?wiczy? pobieranie danych z RSS, tak aby tworzy? w PHP-Fusion w?tki forum, artyku? lub newsa ?

Tak sobie marz? Wink

www.procax.org.pl
Pieka
Poszukaj na naszym forum watkow zwiazanych z RSSem, bo swego czasu byl to czesto poruszany temat.
Poza tym, Gander swego czasu opracowal metode pobierania poszczegolnych tresci innych witryn. Nazwal to Cutter.
Jesli jestes zainteresowany, to musisz z nim porozmawiac.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Jozly
Mo?na te? wykorzysta? Google Reader i wygenerowa? sobie kod do wstawienia kana?u na swoj? stron?, w nowym panelu. Wygl?d mo?na konfigurowa?. Np. dla mojego kana?u kod jest pokazany na tej stronie: http://www.szkola...page_id=15.
Edytowane przez Jozly dnia 25.10.2008 18:07:17

http://www.szkola.firmowa.eu
Srubka
edit. ju? zrobi?am. do skasowania Smile
Edytowane przez Srubka dnia 27.11.2008 21:43:47

virusxd
Ma?e pytanie mo?e wiadomo dlaczego nie chce mi dzia?a? ?adna z wymienionych paczek? PHP nie wy?wietla errorów. Nawet przyk?ad nie chodzi, czy robi tu ró?nice wersja php-fusiona? Bo wg. mnie nie powinna bo to jest raczej uniwersalna wtyczka.
Oficjalna strona grupy programistycznej Deeveris www.deeveris.com
Pomagamy w najdziwniejszych problemach komputerowych.
Oce? j? Pfft

www.deeveris.com
worekgdy
Pieka napisa?/a:
W zalaczniku znajdziesz dwa panele, ktore caly czas pracuja na: http://fusion.top...
Jeden jest ustawiony na wiadomosci, a drugi na informacje sportowe.
Pamietaj, aby w obu przypadkach katalog rss mial chmod 777.

Witam.
Zainstalowa?em ten panel RSS, tylko mam jeden problem. Nie zawsze, ale pokazuje si? b??d przed nag?ówkami wiadomo?ci pobranych
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Czy jest na to jaka? rada.
Oczywi?cie uprzedzaj?c pytania, mam katalog RSS z CHMOD 777 i pokazuj? si? w nim pliki *.html z nazw? nadan? kodowaniem MD5
Pozdrawiam Tomek

http://bojano.szkola.pl
Pieka
Blad pojawia sie zapewne w przypadku braku mozliwosci polaczenia z kanalem, ktory subskrybujesz. Nic na to nie poradzisz, poniewaz nie masz wplywu na dzialanie kanalow z innych stron, czy na prace DNS-ow.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl