ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » B??dy i korekty
 Drukuj temat
Brak newsów, linków i zdj?? po dodaniu przez "Dodaj..."
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Ca?a struktura tabel jest w setup.php - z pomini?ciem polece? insert, czy?ciutka i nieska?ona charsetami.
Ale w jego przypadku tylko alter table, ?eby nie straci? danych, je?li w ogóle jest primary key-bo mo?e te? go nie ma?
Edytowane przez Pieka dnia 04.09.2007 13:09:27

wlodekp.europa.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 06:16:43
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
RuFiK
Adres mojego fusiona to: www.rufik.i365.pl...

Szczerze powiem, ze nie wiem jak za to sie zabrac ... Pomimo, ze przeczytalem wasze wypowidzi ... Sad
Edytowane przez Pieka dnia 04.09.2007 13:08:25

Wejd? w dodatkowe strony zrób podgl?d nowej z wklejonym kodem -dotyczy newsów-teoretycznie po tej operacji je?li s? klucze primary key -podstawowe powiniene? móc doda? newsa je?li nie pojedziemy dalej.
Usun??em to auto_increment u siebie z bazy news i tym poleceniem tak jak opisuje dodaje je bez problemu - SPRAWDZI?EM 100%:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Je?li nie b?dzie ok przy dodawaniu news- pojawi? si? komunikaty tre?? prosz? poda?!
Edytowane przez Pieka dnia 04.09.2007 13:07:47

wlodekp.europa.pl
RuFiK
Wow, newsy moge juz dodawac!

Ale teraz mam problem z dodadtkowymi linkami w nawigacji ..
Caly czas jest to samo jak bylo .. Sad

Edit: I z kometarzami ..
Edytowane przez Pieka dnia 04.09.2007 13:07:02

No i bardzo fajnie to by?y tylko zapytania do tabel od newsów to samo nale?y zrobi? z pozosta?ymi tabelami w pierwszej kolejno?ci gdzie si? co? dodaje- jeszcze par? na wzór -dalej przez analogi? powiniene? sam zrobi?:

Edytowane przez Pieka dnia 04.09.2007 13:05:53

wlodekp.europa.pl
RuFiK
Dzi?kuje :SmileSmileSmile @w?odek mega mi pomogles , masz mega browara Grin
Ale ost pytanie, jak jest z tymi zapytaniami , jak mam wgranego moda ( new navigation panel ... ) jak wylgadaja te zapytania ?
Edytowane przez Pieka dnia 04.09.2007 13:05:31

Zasada stosowania tych zapyta? jest prosta najpierw nazwa tabeli potem nazwa pola id w new navigation panel tabela nazywa si?: site_links_new a pole takie samo jak w normalnej nawigacji: link_id:
<?php
//dodatkowe linki new navigation panel
$result = dbquery("ALTER TABLE ".$db_prefix."site_links_new CHANGE link_id link_id SMALLINT( 5 ) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT");
?>

Czerwony nazwa tabeli, niebieski 2x ze spacj? po ?rodku nazwa pola id tej tabeli
Edytowane przez Pieka dnia 04.09.2007 13:04:47

wlodekp.europa.pl
RuFiK
@wlodekp, masz mega plusa Smile

Poprzegaldalem troche ...
Co do extreme wars stats ....
Nie moge sobie z tym poradzic :/
Edytowane przez Pieka dnia 04.09.2007 13:04:05

The_Nut
A ja wam powiem, ?e Fusion co? nie wspó?gra z Oper? AngrySad
Najpierw problemy z logowaniem, skórkami, od?wie?aniem grafiki, teraz problem z newsmai. W 6.01 spod opery dodaj? mi si? 2 newsy za jednym razem. Pod IE wszystko pi?knie dzia?a. Mo?e da si? co? z tym zrobi???? ?eby Fusion i Opera si? zaprzyja?nili Grin
Edytowane przez Pieka dnia 04.09.2007 13:03:34

Pieka
The_Nut napisa?/a:
A ja wam powiem, ?e Fusion co? nie wspó?gra z Oper? AngrySad
Najpierw problemy z logowaniem, skórkami, od?wie?aniem grafiki, teraz problem z newsmai. W 6.01 spod opery dodaj? mi si? 2 newsy za jednym razem. Pod IE wszystko pi?knie dzia?a. Mo?e da si? co? z tym zrobi???? ?eby Fusion i Opera si? zaprzyja?nili Grin

Mam kilka przegladarek, w tym rowniez Opere i nie mam problemow.
Moze poszukasz ich po swojej stronie?
Edytowane przez Pieka dnia 04.09.2007 13:03:15
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
bobi13
Witam pod??czam si? pod temat ale ma troszk? inny problem ni? kolega a mianowicie:
Jak chce doda? z PA newsa to mi wyskakuje taki b??d:

Wydaje mi si? ?e ten b??d to chodzi o avatar ale jak usune to jest to samo.
Jak dam co? innego np. strony informacyjne lub zarz?dzanie grafikami to idzie normalnie tylko na niektórych tak si? dzieje a mianowicie:
- Newsy
- Artyku?y
- Nades?ane materia?y
I jeszcze kilka.
Co jest nie tak?
Moja strona to: www.mat-tech.edu.pl
Edytowane przez Pieka dnia 04.09.2007 13:02:33

www.art-ex.pl
Pieka
bobi13 napisa?/a:
Witam pod??czam si? pod temat ale ma troszk? inny problem ni? kolega a mianowicie:
Jak chce doda? z PA newsa to mi wyskakuje taki b??d:

Wydaje mi si? ?e ten b??d to chodzi o avatar ale jak usune to jest to samo.
Jak dam co? innego np. strony informacyjne lub zarz?dzanie grafikami to idzie normalnie tylko na niektórych tak si? dzieje a mianowicie:
- Newsy
- Artyku?y
- Nades?ane materia?y
I jeszcze kilka.
Co jest nie tak?
Moja strona to: www.mat-tech.edu.pl

To jest problem EP, a nie nasz.
Edytowane przez Pieka dnia 04.09.2007 13:02:44
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
arlid
Witajcie. Mam problem. Zainstalowa?em akceptacje komentarzy i jak kto? przy?le mi newsa i ja klikn? Dodaj to wy?wietla mi si? b??d:

Jest napisane, ?e news zosta? opublikowany, ale go nie ma.
I w zwi?zku z tym mam nast?puj?ce pytania:
1.Czy to da si? naprawi?, a dla Was da si? wszystko.
2.Czy jak podmienie pliki z tej akceptacji na nowe (paczka ?ci?gni?ta z Laba) to zachowam wersj? v6.01.1 i czy to b?dzie dzia?a?. Z góry dzi?ki za pomoc w rozwik?aniu problemu.
Jakby co? mam zainstalowane New Navigation panel
Edytowane przez Pieka dnia 04.09.2007 12:59:13

klklkl
Po tych zapytaniach omowionych powy?ej bedzie mozna dodawac newsa przez "dodaj news"? i akceptacji????

@klklkl, zapytania, które s? powy?ej dotyczy?y rozwi?zania problemu RuFiK i w takim kontek?cie by?y pisane, Ciebie one nie dotycz? chyba, ?e masz podobny problem-o którym rozmawiam tylko z userami, patrz podpis.
Edytowane przez Pieka dnia 04.09.2007 12:58:37

wlodekp.europa.pl
Caranthir
Witam!

Ja mam dok?adnie taki sam problem, co RuFIK, tyle tylko, ?e jestem na ?wie?o wgranym php-fusion. Plik submit.php, o którym pisali?cie wcze?niej mam zatem nowiu?ki. I gdzie mo?e by? problem?? :/ Prosz? o pomoc...

Moja strona to: www.j-pop.lua.pl
Edytowane przez Pieka dnia 04.09.2007 12:57:56

Mówi?c szczerze to odpowiada?em nie w tym temacie teraz poczyta?em dok?adniej i musz? popatrze? na stron? dopisz? co? za chwil? w edycji.
Edytowane przez wlodekp dnia 04.09.2007 13:02:04

wlodekp.europa.pl
Caranthir
Nie wiem dlaczego, ale wcze?niej ?adne artyku?y (nawet te z PA) nie chcia?y si? dodawa? (by?o to wczoraj, wtedy kiedy za?o?y?em stron?). Wida? trzeba by?o odczeka? troch? czasu, ?eby wszystko "ruszy?o". Dzisiaj ju? wszystko dodaje si? automatycznie od r?ki (nie wiem, dlaczego musia?o to odczekiwa?, ale có? :/ ). Wa?ne, ?e ju? jest ok, przepraszam za zamieszanie Wink
Edytowane przez Caranthir dnia 04.09.2007 13:14:27

Pieka
Caranthir napisa?/a:
Dotyczy to newsów, artyku?ów, linków itp. Teraz widze, ?e wy?wietla mi tylko pisane z panelu admina :/ Nie instalowa?em ?adnych modów, czysty php-fusion 6.01.11.

Przeczytales Poradnik?
Jestes swiadom, ze widac je dopiero po wejsciu do PA => Zarzadzanie Uzytkownikami = Nadeslane Materialy?
Edytowane przez Pieka dnia 04.09.2007 13:12:29
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Czyli nie dodaje rzeczy na poziomie u?ytkownika, oczywi?cie sprawdzasz to w PA zarz?dzanie u?ytkownikami nades?ane materia?y i nie ma ich do zatwierdzenia przez admina?

wlodekp.europa.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl