ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

jantom
07.09.2025 09:40:31
Strona z niebytu wrocila, ciekawe kiedy polskie literki rowniez...

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Problem z dodawaniem zdj??
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Dobra-tworzenie bazy-nie wa?ne ?e widzisz utf8 baza j??li ni nie wybierzesz przybiera ustawienia defolt-które przy instalacji serwera mysgl-mo?na sobie ustawi? poleceniem make configure. Je?li tego nie zrobiono-mysql-d-serwer przybiera kodowanie defoult=latin1 swidhish_ci.Analizuj?c to co napisa?e? powy?ej-nie wybierasz a masz kodowanie latin2. Wi?c w czasie kompilacji mysql-d ustawiono defoult Latin2-które jest kodowaniem Twojej i wyobra? sobie i mojej-bazy. W przypadku Latin2 w maincore nale?y wstawi? wiersz:patrz opis moj instalacja rozwi?zanie. o tre?ci: dbquery("SET NAMES latin2"); dopiero wtedy s? polskie litery w latin2, baz? nale?y zaimportowa? z poziomu phpmyadmin z wybranym systemem kodowania przy imporcie Latin2. JE?LI NA STARYM BY? LATIN 2. Nic wi?cej nie trzeba robi?. Je?li na starym by? latin1 lub utf8-usun?? wpisy charset tych kodowa? i collate-z kopi I DOPIERO DOKONA? IMPORTU TWÓJ FUSION WE WSZYSTKICH TABELACH MUSI PRZYJ?? KODOWANIE GENERALNE TWOJEJ BAZY.Defoult lub takie jakie nada?e? przy tworzeniu bazy jako admin serwera.
Na koniec co do GD-wpisy które pokaza?e? sugeruj? mi u ciebie wkompilowanie GD do kodu Php-i dalej do j?dra systemu-a nie instalacje modow?. Tak owszem chodzi super-i jak b?yskawica-ale nie z paczek tylko je?li wkompilujesz to sam-pod hardware i software -serwera-konkretnych sk?adowych elementów Twojego egzemplarz komputera-unikatowy dla siebie. Jednak ta metoda w razie ch?ci dodania czegogolwiek nowego do php-wi??e si? z ponown? kompilacj? ca?ego systemu. Naprawd? ju? mie nudz? te polskie litery-ile mo?na.
A ju? wspomina?em, ?e jad? obecnie: Appache:2.2.3, PHP5.1.6_2, Mysql 5.1.11.
I chyba jako jeden z pierwszych php5 i mysql5 od ponad roku d?u?e od samego pocz?tku mej przygody z Fusion.

wlodekp.europa.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 08.09.2025 17:56:48
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
holohause
to sie napisa?e?... respectoWink

Nabijasz posty.../Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 28.10.2006 10:22:48

yasny
Witam po d?u?szej przerwie. Wszystko fajnie chodzi ale nie mog? tworzy? nadal albumów. Nietworzy mi miniaturek. po próbie dodania wypisuje :
Fatal error: Call to undefined function imagecreatefromjpeg() in /home/services/httpd/html/portal/maincore.php on line 615

Serwer stawia?em sam wszystko przenosi?em zadza?a?o ale problem z albumem. Widz? z powy?szych postów i? mam mie? biblotek? GD w php zainstalowan? ale jak ten pakiet si? nazywa mam serwer postawiony na PLD

Prosz? o podpowied?.

Podawaj bledy w tagach/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 15.12.2006 08:44:14

Pieka
Odnosnie GD przeczytaj: http://webmade.or...php?id=113
Co masz w tej linii? To EP, czy stara wersja Fusiona?
Edytowane przez Pieka dnia 15.12.2006 08:49:54
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl