ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 18

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
index.php zamiast news.php
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Szkoda s?ów!!!

wlodekp.europa.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:46:30
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
cakper
SebaZ napisa?/a:
ja pitole ale wy cio?ki jeste?cie.. napisa?em przecie? wyra?nie ?e w index.php ma by? tylko i wy??cznie to
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
ca?? reszte wywalacie... i to wszystko.. po groma co? przerabiac jak to nie ma sensu :|

SebaZ - spróbuj tak zrobi? na czystym fusionie zaraz po instalacji - wporzo wyjdzie Ci, ale nie ma paneli takich jak np wiadomo?? powitalna, wi?c to te? trzeba zaincludowa?

http://www.gimpuj.info
m_i_n
Na czystym fusionie juz na starcie sa panele na srodku Smile

Bycmoze on po prostu nie ma takich paneli i przypadkiem mu to dzieki temu dziala.
Awaria strony? - dowiedz si? o niej, nim ktokolwiek zauwa?y: uMonitor.eu

http://www.bbproject.net
filipb
Nie ma o czym gadac, sposob SebyZ u mnie przynajmniej nie zadzia?a?, zdecydowanie pomóg? sposób m_i_n'a, u mnie to sprawdzi?o si? w 100% u autora rozwi?zania równie?, wi?c nie ma o co trzepa? piany, jak kto? chce, wykorzysta pierwszy sposób, a jak mu nie zadziala pobawi si? z drugim i po zawodach.
Dyskusja z gatunku "o wy?szo?ci ?wi?t Bo?ego Narodzenia nad ?wi?tami Wielkiej Nocy" Grin
Pozdro

Fil

przeciez zasada jest prosta bez tych wstawek w side lewy prawy srodkowe panele sa widoczne tylko przy startowym nazwa.php dlatego np.nie chodza z dodatkowymi stronami ale chyba @sebaz w swoim zadufaniu nie widzi tego w kodzie @m_i_n u mnie w zasadzie zmiany tylko lewy prawy-bo mia?em swój plik start.php i adres bez niego to jest w?asnie OK, a z Twoimi plikami kazdy moze sobie to zrobic(brak polskich znakow-lewa reka bad)
czterech zdzplock.europa.pl wlo.kom.pl
Edytowane przez wlodekp dnia 21.04.2006 22:36:14

wlodekp.europa.pl
cakper
dobra ja si? te? do??cz?, u mnie rozwi?zanie m_i_n'a dzia?a wi?c jest nas trzech Smile

http://www.gimpuj.info
SebaZ
dobra powiem tak... http://s55.fks.pl/ oto dzia?anie - przyznaj?: faktem jest ?e nie ma paneli ?rodkowych, ale to dlatego, ?e tak jest skonstruowane ich wy?wietlanie niestety - Digi tez nie jest doskona?y.... trzeba w jednej linijce w side_left.php zrobi? poprawk?.... to i tak mniej do roboty Pfft

m_i_n zwracam honor nie wzi??em pod uwage lipnie skonstruowanego wy?wietlania paneli przez Digiego
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

m_i_n
No comment.

SebaZ
nie masz czego komentowa?, przyzna?em Ci racj? poniewa? niepotrzebnie wszystko jest uzaleznione od $setting['opening_page'] wystarczy to zablokowa? lub zmieni? w ustawieniach PA Strona wy?wietlana jako g?ówna: na puste pole zamiast news.php - jedna chwa?a
Edytowane przez SebaZ dnia 21.04.2006 22:55:48
Zadawanie pyta? na forum to nie jest prawo, to jest przywilej, którego ka?dy mo?e by? pozbawiony je?eli nie b?dzie umia? z niego korzysta?. Nie wymagaj wi?c natychmiastowej odpowiedzi.

m_i_n
Nawet jesli bys $setting['opening_page'] zmienil w PA na index.php to i tak nie zadziala zawsze, gdyz jesli ktos wpisze tylko adres bez index.php (czyli 99% przypadkow) to eregi bedzie szukac index.php w adresie ktorego nie znajdzie. Stad dodatkowy warunek jeszce ktory dopisalem. A eregi z $setting['opening_page'] skasowalem gdyz jesli to bylo to na forum tez sie panele pojawialy Pfft (forum/index.php nieszczesne).

SebaZ
edytowa?em swój post. Ustawienia w PA musza mie? pole puste i wtedy ?miga. ?adnych plików. poprostu pozostawi? dla serwera przekierowanie do odpowiedniego pliku

Podaj? teraz dok?adn? instrukcj? co zrobi? - sami uznajcie, która ?atwiejsza i szybsza do zrobienia:

1. edycja pliku index.php i zamiana jego ca?ej zawarto?ci na
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
tylko to ma si? w nim znajdowa?

2. wej?? w PA->Zarz?dzanie stron? -> G?ówne ustawienia pole Strona wy?wietlana jako g?ówna: pozostawi? puste. Zapisa? i cieszy? si? dzia?aniem :P
Edytowane przez SebaZ dnia 21.04.2006 22:55:46

Wiesz co próbowa?em juz tego wczesniej, ale w adresie wyskakiwa? mi index.php na ko?cu u mnie zmiana start.php na index.php jenak po usunieciu cookie to rozwiazanie tez dzia?a poprawnie.
Edytowane przez wlodekp dnia 22.04.2006 00:14:09

wlodekp.europa.pl
szer
Ekhm ja zostawi?em plik index.php i mi normalnie ?miga?o :/. Spoko nie b?de si? z wami k?uci? bo mo?e macie racje. Mi jako? wszystko normalnie dzia?a?o Pfft.

m_i_n
SebaZ napisa?/a:
edytowa?em swój post. Ustawienia w PA musza mie? pole puste i wtedy ?miga. ?adnych plików. poprostu pozostawi? dla serwera przekierowanie do odpowiedniego pliku

Podaj? teraz dok?adn? instrukcj? co zrobi? - sami uznajcie, która ?atwiejsza i szybsza do zrobienia:

........

to wpisz sobie:

http://twoja.stro...

i tez ci wyskocza tam panele z glownej jestli zrobisz tak jak mowisz bo spelnia sie warunki na to. Bo skoro w PA ma puste a w adresie tez nie pdoasz pliku to sie tak stanie.

Tak poza tym, wtedy mamy plik i index i news, i raz widzimy newsy na indeksie a raz dajac np: czytaj wiecej lub komentarze na news.php, niby to jedno i to samo ale jednak wole miec tylko 1 plik.
Edytowane przez m_i_n dnia 22.04.2006 10:34:37

SebaZ
a raz dajac np: czytaj wiecej lub komentarze na news.php, niby to jedno i to samo ale jednak wole miec tylko 1 plik.
nieprawda: linki tworz? si? w postaci index.php?readmore=1 Pfft s? tworzone dynamiczne i nie masz 2 plików wykorzystywanych ale dobra zostawmy to.

Wazne ?e jedno i drugie ?miga Smile

m_i_n
To zalezy jak theme jest skontruowany...

W news_cats.php i tak masz odniesienie do news.php.

Sprawa /forum i tak masz nierozwiazana.

ratyo
zdecydowanie lepszy jest sposob m_i_n'a, dziala w 100 %, zreszta sprawdzcie sami - www.southpark.naz...

www.crysisforce.com
neocrk
Witam,
nie zagladalem temat po tm jak Sebaz da? mi rade- na poczatku mowie - o spoko - w koncu poprawnie wszystko sie indeksuje no ale zobaczylem, ze wlasnie poginely te panele dlatego dizsiaj znowu wszedlem na forum w kazdym.
Zobacze dzisiaj sposob, o ktorym napisal m_i_n -sam kiedys myslalem, zeby podmienic news z indexem ale nie wiedzialem za bardoz co dalej zmieniac w plikach.
Dzieki za porady w kazdym razie

Pozdrawiam

UPDATE: dzia?a sposób m_i_n'a w 100 % polecam Smile i dzi?ki
Edytowane przez neocrk dnia 29.04.2006 22:56:55

horus
Witam, po zastosowaniu rozwiazania m_i_n'a znikn?? mi latest_images_panel ze ?rodka.
W zadnym pliku juz nie wyst?puje news.php (zamienilem wsz?dzie na index.php przez "znajdz tekst w plilkach"Wink. Jakie? propozycje?

Pieka
horus napisa?/a:
Witam, po zastosowaniu rozwiazania m_i_n'a znikn?? mi latest_images_panel ze ?rodka.
W zadnym pliku juz nie wyst?puje news.php (zamienilem wsz?dzie na index.php przez "znajdz tekst w plilkach"). Jakie? propozycje?

Teraz musisz go tam recznie zaincludowac:
include ("twoj_panel");

Edytowane przez Pieka dnia 01.10.2006 14:43:09
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl