ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Shoutbox - ajax z od?wie?aniem (bez prze?adowania) i pokazem off/online u?ytkowników oraz avatarami
LG Fan
Jeszcze raz wielkie dzi?ki super praca.

www.secretland.net.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 12:43:29
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
MichuSat
Witam. zainstalowa?em tego shouta i jest super. Ale jest ma?y problem. Gdy kliknie si? ikonk? "odswie?" to znika godzina przy wpisie u?ytkowników i pozostaje tylko data.
Co musz? uczyni? by ta godz. nie znika?a po od?wie?eniu shoutboxa?

Pozdrawiam

Po??czony z 17 marzec 2012 00:10:
Sorki za post pod postem. Ale czy kto? jest mi wstanie pomóc?

Po??czony z 18 marzec 2012 12:23:
Panowie, pomó?cie. Wink
Edytowane przez MichuSat dnia 18.03.2012 12:23:53

nkuh
Mam ten sam problem co kolega oraz b??d w dzienniku:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

bogdan
Ani nie podali?cie, któr? wersj? zainstalowali?cie, ani nie macie podanej wersji PHP-Fusion-a, nie wspomn? o adresie strony Smile.
Dla przypomnienia - dostosowany jest do wersji V7.02.xx.
Na v7.01.03 nie dzia?a? mi.
Sprawdza?em na kilku stronach (obie wersje SB ) i nie mia?em powy?szych problemów.
Mo?e macie konflikt z inn? wtyczk??
Spróbujcie stopniowo wy??cza? panele i mo?e si? co? Wam wyja?ni.
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
Sarge
Witam.

Kto? móg?by przerobi? ten panel usuwaj?c kilka rzeczy? Przede wszystkim chcia?bym ?eby by? wy?wietlany nick (wraz z linkiem) oraz tekst. Ca?? reszt? wywali?. Sam próbowa?em co? takiego zrobi?, ale by? problem ?e po wpisaniu nowego tekstu znowu pojawia?y si?, np. Avatary.

Korzystam tak?e z panelu "nicks_mod_panel" i po wpisaniu nowej wiadomo?ci kolorowaniu nick'u przestaje dzia?a?. Da si? to jako? naprawi??

ZielonyRejestr
Mi ten shout nie dzia?a tzn dzia?a ale newsy znikaj? i inne strony Wink. strona sie odpala wszytsko pieknie ale brak zawartosci poza oknem loguj?cym i i innymi panelami Pfft Ola? to wersje mam 7.02 Wink

MaTiZeKoY
Hej!
Pobra?em t? wtyczk? i j? troch? przerobi?em. Lecz niestety natkn??em si? na pewien problem. Ale zaczn? od pocz?tku co chc? osi?gn??.

Sukcesywnie przenios?em pole wpisywania wiadomo?ci na sam dó?. Równie? zmieni?em numer linii kodu który, odpowiedzialny jest za od?wie?ania postów. Zmieni?em równie? w zapytaniu do bazy ORDER z DESC na ASC. Wszystko po to aby osi?gn?? efekt pisania postów jak w zwyk?ych czatach (najstarsze posty u góry, najnowsze do do?u) Wszystko wygl?da ok na pierwszy rzut oka.
Przesy?am zdj?cie:
bf-evo.eu/images/news/asc.jpg

Do?aczam kod zmienionych plików:
shoutbox_panel.php

ash.php

W czym tkwi problem? Problem tkwi w tym ?e jak mo?na zobaczy? na powy?szym zdj?ciu, pod postem u?ytkownika "WIKI: dlaczego?" jest nast?pny post z odpowiedzi? oraz posty nowsze. Lecz ich nie wy?wietla poniewa? zapytanie do bazy polega na tym ?e wy?wietla posty wg daty od najmniejszej do najwi?kszej. Jak zrobi? aby posty starsze czyli te u góry chowa?y si?? Trudno mi to opisa? poniewa? nie mam tak za bardzo rozwini?tej wyobra?ni, dlatego do??czy?em zdj?cie.

Dodaj? równie? zdj?cie jak wy?wietla czat przy zmianie w plikach ash oraz sbpanel order z ASC na DESC.
bf-evo.eu/images/news/desc.jpg

Jak wy?wietli? 8 najnowszych wyników z bazy danych segreguj?c je od najstarszych do najnowszych? W tym tkwi mój problem.
A zapytanie w przypadku ASC wygl?da tak: wy?wietl 8 najstarszych wyników:

W przypadku DESC : wy?wietl 8 najnowszych wyników:

Edit: Z tego co czyta?em na Googlach to musz? u?y? funkcji array reverse :/

Edit 2: Ok, naprawilem ten b?ad, uzylem zapytanie w zapytaniu do MySQL-a i zmienilem order z ts.shout_datestamp na sb.shout_id. Dziala identycznie a shout_datestamp nie dzia?a? w podzapytaniach, nie wiem dlaczego? Jakas czarna magia tym w?ada... W kazdym badz_razie pozniej zmienie pliki i je wysle tutaj mo?e komu? si? to przyda ;)

Edytowane przez Pieka dnia 07.04.2012 20:43:39

bogdan
Opisz w skrócie aktualne funkcje, aktualny screenik i dawaj paczk?. OK Wink
Na pewno si? przyda. Smile
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
Szakal1217
Witam, czy istnieje mo?liwo?? ustawienia czasu od?wie?ania w pliku - ?eby nie trzeba by?o ustawia? na stronie? I jak tak to gdzie?
Edytowane przez Szakal1217 dnia 03.06.2012 21:19:03

Drecha
Skoro taka opcja jest w Panelu Admina, to chyba ?atwiej tam zmieni?. Ale skoro ju? pytasz, to jako, ?e podana przez Ciebie opcja wyst?puje w PA, to jej zapis jest w Bazie Danych, a nie w ?adnym pliku.

bogdan
W bazie tego chyba nie ma, przynajmniej nie widzia?em.
Nie w PA si? ustawia, tylko ka?dy mo?e sobie ustawi? sam w SB.
Ja ju? kiedy? próbowa?em z tym walczy? razem z tdman99 -> http://www.php-fu...ost_168144.
Ale nic z tego nie wysz?o.
Jest w pliku shoutbox_panel.php podane w linii 174:

Z tym kombinowa?em, ale si? podda?em.
Pewnie jeszcze trzeba co? zmieni? w pliku ash.php i ash.js, ale tam ju? nie dotar?em.
Tak na marginesie, to po w??czeniu czasu standardowo, na stronie np. na 10sek., w sumie jest to dra?ni?ce po jakimi? czasie, bo w oczach jednak si? trzepie co 10 sek.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
Darkstorm
Witam serdecznie. Jestem w trakcie tworzenia strony w oparciu o PHP-Fusion 7.02.05 i u?ywam SB opisanego w tym temacie. Poradzi?em sobie z ustawieniem auto-od?wie?ania od wej?cia na stron? bez ustawiania zegarka dodaj?c do pliku ash.js na samym ko?cu:

Nie wiem jednak, jak pozby? si? efektu migania/mrugania (nie wiem jak to nazwa?) podczas od?wie?ania si? SB. Czy kto? móg?by podpowiedzie? jak wyeliminowa? ten problem? z góry dzi?kuj? za odpowiedzi
Edytowane przez Drecha dnia 06.06.2012 16:57:43

ZiGi
A ja znalaz?em inny problem.
Gdy w Shoutbox'ie nie ma ?adnego wpisu, nie jest wy?wietlana zawarto?? ?rodkowej cz??ci strony. Niezale?nie czy mia?y by tam by? newsy, forum, artyku?y czy cokolwiek innego

i.minus.com/iOWhl7j8VPIw5.jpg

i.minus.com/iCrFiuaV7zy73.jpg

Je?li chodzi o dat? i godzin? wy?wietlan? w SB, to na pocz?tku jest ona wy?wietlana wg. ustawie? z PA jako Format daty na forum a po automatycznym b?d? wymuszonym od?wie?eniu SB, jako Krótki format daty

Zale?nie od indywidualnych ustawie? daty i godziny w PA, ka?demu mo?e inaczej si? to wy?wietla?.

Przed od?wie?eniem:
i.minus.com/itQSx6XNSmv5w.jpg

Po od?wie?eniu:
i.minus.com/iZLye79DBLf8H.jpg

Na potwierdzenie, screen z ustawie? daty i godziny:
i.minus.com/ijgxcsbEfcolF.jpg

www.ospszymany.com
davson
Witam Was-!

Mam problem z instalacj? shoutbox ju? od czasu jak przeszed?em na wersj? 7.02.xx-. Wiem ?e od tej wersji trzeba shoutbox doinstalowa? i to si? zacz?? problem-, bo klikam instaluj ekran si? od?wie?a i nic - shoutbox nie zainstalowany i dalej na czerwono.
Walczy?em jak wilk i na jednym ze shoutboxów od MarcusaG (kole? z Niemiec) uda?o mi si? ?e ruszy? (jednak nie da?o si? zainstalowa?) jak r?cznie stworzy?em tabel? shoutboxa w bazie danych.
Po dzi? dzie? a mam ju? najnowszy PHP-Fusion 7.02.05 ?aden z shoutboxów nawet ten oryginalny nie dzia?a bo nie mog? zainstalowa?.
Chcia?em da? wersj? od Bogdana bo ma od?wie?anie.
Co ciekawe jak podmieni? pliki shoutbox na oryginalne z paczki instalacyjnej po za tym ?e shoutbox si? wysypuje to nie wy?wietla mi ?rodkowego rz?du z newsami.
Próbowa? mi pomóc Doomin-, za co mu bardzo dzi?kuj? - jednak nawet on zaproponowa? abym tu opisa? problem.
Dawa?em nawet CHMOD-y 777 na katalog z shoutem oraz na pliki - tez nic nie dawa?o i nie mo?na zainstalowa? :/
Edytowane przez Drecha dnia 26.06.2012 02:06:56

www.wasza-farma.pl
bogdan
Cze??.Smile
Fakt, na niektórych skórkach (w tym "Phos" ) do momentu napisania pierwszego posta, znikaj? news'y, ale w ko?cu SB jest do u?ytku przez pisanie, wi?c problem jest tylko w momencie zainstalowania.
Nie wiem czemu tak si? dzieje.

Co do drugiej sprawy (instalacji).
Odinstalowa?em SB, usun??em folder, wgra?em nowy z paczki PHP-Fusion v7.02.05, zainstalowa?em, ?eby tabele utworzy?o, nadpisa?em tym z pierwszego postu i dzia?a (na mojej te? dzia?a).
Spróbuj tak - odinstaluj SB, usu? z serwera "shoutbox_panel", wgraj nowego z oryginalnej paczki odpowiedniej dla Twojej wersji i zainstaluj.
Pobierz t? z pierwszego posta i nadpisz bez pliku shoutbox_panel.php.
Zobacz co Ci z tego wyjdzie.
Na tej stronie z linku, tak zrobi?em w drugiej opcji na prób?.
W tej chwili jest bez nadpisanego w/w pliku.

Teraz z dat?.
Te? nie wiem o co mo?e chodzi?, u mnie na stronie dzia?a jak G?ówny Architekt przykaza?.Smile
Edytowane przez bogdan dnia 16.10.2014 15:36:27
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
maxim4
Mi wy?wietla si? co? takiego:

Mo?e kto? pomóc?
Edytowane przez Pieka dnia 04.07.2012 17:55:17

bogdan
Cze??.
Zdania zaczynamy z du?ej litery.
By?o o tym pisane, m.in. tu -> http://www.php-fu...ost_165788
Musisz mie? najpierw zainstalowanego standardowego SB, pó?niej nadpisujesz tym z paczki.
Musz? si? utworzy? tabele w bazie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
Detoksu97
A jak w tym SB od Doomina doda? co? takiego jak na tym obrazku?
iv.pl/images/79750361971529213237.png
?eby by?o wi?cej wiadomo?ci i ?eby one mog?y si? rozwija? do góry i zwija? w dó?.

Po??czony z 16 lipiec 2012 16:46:
Pomo?e kto? ?Smile

PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - bogdan 16.07.2012 16:50

Edytowane przez Detoksu97 dnia 16.07.2012 16:46:05

pawelek12611
Jak wgra?em ten shoutbox to wszystko ?adnie dzia?a, ale w dzieniku b??dów pokazuje mi tak? niezgodno??

i jeszcze to

krystian1988
Z tego co pami?tam brakuje w?a?nie j?zyka, trzeba sobie uzupe?ni?:

BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl