Zobacz temat
Strona 2 z 2: 12
|
Nawigacja okruszkowa (na skróty)
|
|
Drecha |
Dodany dnia 22.12.2010 22:54:50
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 749 Pomógł: 28 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 30.01.2009 17:11 |
Eldiablo, w?a?ciciel mówi? przecie?, ?e to wyje?d?anie paneli to celowy zabieg. |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 06.09.2025 15:05:07
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
Curtus |
Dodany dnia 23.12.2010 07:41:48
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 9 Data rejestracji: 31.10.2010 16:20 |
Celowy, celowy :D A tak na prawd? panele wcale nie "wyje?d?aj?" - po prostu elementy graficzne wygl?daj? w taki sposób aby uzyska? ten efekt ;) Aby rozwia? w?tpliwo?ci ten theme raczej si? nie "rozjedzie" :D Problem niestety mam ca?y czas z wy?wietlaniem baneru, pomimo wyczyszczenia ciastek itd. - w firefoxie te? stale wyst?puje zniekszta?cenie ![]() Gdyby to by?a kwestia ustawie? przegl?darek, thema czy styli, efekt by?by widoczny na wszystkich podstronach, jednak ju? nie wyst?puje on np. na forum, w sklepie czy w panelu administracyjnym. Oczywi?cie mog? zrezygnowa? z nawigacji okruszkowej na rzecz wy?wietlania, ale tu chyba nie o to idzie :) OKI - nie pomogli?cie... ale pomog?em sobie sam :P :D A teraz wyja?nienie (dla zainteresowanych) - sam to ja taki "gienialyny" nie jestem, pomog?o mi grzebanie na forum w zupe?nie innych tematach dotycz?cych odr?bnych modyfikacji. Do rzeczy - modyfikacja jest bezb??dna, ja ustawienia na stronie równie? mam w porz?dku... Tylko dlaczego mi(qrnachata!!!) nikt nie zauwa?y?, w jednym z poprzednich postów, ?e nie powinienem by? "?laczków" likwidowa? za pomoc? zmiany kodowania wszystkich plików po kolei a najwy?ej w "main.php" ? Ca?kowicie przypadkiem doczyta?em(i nie natychmiast do mnie dotar?o-tak wi?c nawet nie umiem powiedzie? gdzie to by?o na forumq), i? w jaki? sposób kodowanie plików php Fusiona na utf-8, wp?ywa negatywnie na dzia?anie thema - za diab?a bym nie doszed? gdzie tkwi b??d w sk?adni plików... No có? - teraz jestem o dob? m?drzejszy(wczorajsza noc, noc? cudów w ko?cu by?a :D ) i mam nadziej?, ?e komu? mój przyk?ad pomo?e B) Wiadomo?? doklejona: Fajnie, w?a?nie zauwa?y?em, i? cosik jednak nadal jest nie/tak - mo?liwe, ?e sam to skopa?em ale nie mam poj?cia gdzie a boj? si? grzeba? w kodzie aby nie namiesza? jeszcze bardziej :> Nawigacja okruszkowa dzia?a mi ju? wsz?dzie ale... Je?eli nie chce mi si? klikn?? na baner czy w menu a po prostu klikam w okruszkach na "strona g?ówna", pojawia si? b??d - przekierowuje mnie na "http://formicarium.pl/portal/formicarium.pl/portal/" co oczywi?cie nie ma ?adnego sensu. Stronk? ju? udost?pni?em(chwilowo nie informuj?c o tym nikogo z dzia?aj?cego nadal jeszcze phpBB) i wola?bym jej narazie nie reklamowa? zanim nie usun? tego "baboka". Prosz? o podpowiedzi :) Wiadomo?? doklejona: Ponownie musia?em poradzi? sobie samodzielnie. Nie mam poj?cia co jest powodem b??du, jednak rozwi?zaniem okaza?o si? usuni?cie adresu strony w ustawieniach g?ównych CMSa - to tak dla osób, które mia?yby podobny k?opot... W plikach nic nie kombinowa?em, mo?e to kwestia ustawie? serwera a mo?e tego, ?e przekierowuj? przez "index.php" z adresu "formicarium.pl" na "formicarium.pl/portal", nie wiem - mo?e z czasem kto? maj?cy poj?cie o tematyce rozgryzie przyczyn?... Edytowane przez Curtus dnia 08.01.2011 23:40:57 |
|
|
hakeryk2 |
Dodany dnia 12.03.2011 11:06:39
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 17 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 02.06.2007 23:54 |
To taka ma?a podpowied? jeszcze dla wszystkich. Je?li nie chcecie by ta nawigacja wy?wietla?a si? Wam w nowym panelu wystarczy, ?e edytujecie pliki z paczki (includes\na_skroty\*.php) i wywalicie na samym dole: i zostawiacie samo Natomiast, je?li chcecie zamie?ci? t? nawigacj? w innym miejscu ni? nad panelem contentu tak kod: wklejcie w theme.php w miejscu w którym chcecie by si? Wam nawigacja wy?wietla?a + usu?cie z plików news.php, articles.php etc ten kod. A teraz moje pytanie: Czy da?oby si? dorobi? nawigacj? okruszkow? do viewpage'ów? EDIT: Dali?my rad? i dorobili?my viewpage do tej nawigacji. Aby j? zainstalowa? pobierzcie paczk? z plikiem viewpage.php, któr? doda?em i wrzu?cie j? do includes/na_skroty/ Nast?pnie do pliku w includes/na_skroty/locale/main.php dodajcie ten kod: Paczka zawiera zmodyfikowany kod przystosowany do wy?wietlania w dowolnym miejscu na stronie (czyt. wywali?em opentable i closetable z ko?cówki pliku). Jak kto? chce mo?e sobie je doda? ponownie. Pozdrawiam.
hakeryk2 dodał/a następującą plik:
Edytowane przez hakeryk2 dnia 12.03.2011 11:20:34 |
|
|
grzechx |
Dodany dnia 14.03.2011 16:31:08
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 62 Ostrzeżeń: 2 Data rejestracji: 21.05.2009 17:24 |
Witam, A by?aby mo?liwo?? tak zrobi? ?eby nawigacja okruszkowa po klikni?ciu wskazywa?a na przyjazne linki które mam zastosowane? Portal Prl'u --->www.czas-prl.pl
|
|
|
Pawlo_23 |
Dodany dnia 14.03.2011 18:20:47
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 23 Data rejestracji: 18.05.2010 00:08 |
piotrek199214 napisa?/a: Zrobi? pliki j?zykowe, oraz zdefiniuje sta?a do pliku. Wi?c nie d?ugo zrobi? aktualizacje w plikach oraz i dodam do newsów - wieczorem. edit: Aktualizacja paczki i dodanie tego o co prosili?cie. Pozdrawiam Witam! Wszystko zrobi?em tak jak opisa?e? i dzia?a poprawnie. Mam jednak pytanie piotrek199214. Jak podlinkowa? odsy?acz do kategorii newsów, w ramach której znajduje si? wczytany news? W tej chwili jest to zwyk?y tekst pobrany z bazy. Ja chcia?bym, aby po klikni?ciu w t? nazw? mo?na by?o przej?? do wszystkich pozosta?ych newsów tej kategorii. Dzia?a mi jedynie odsy?acz do wszystkich kategorii news_cats.php Próbowa?em wzorowa? si? na kodzie z news.php i niestety nic z tego nie wysz?o. Jak to mo?na zrobi?? Edytowane przez Pawlo_23 dnia 14.03.2011 18:24:26 Pawlo ![]() |
|
|
piotrek199214 |
Dodany dnia 14.03.2011 21:31:52
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 977 Pomógł: 168 ![]() Data rejestracji: 17.12.2007 21:05 |
Wejd? do includes/na_skroty/news.php i zamie? ca?y plik na ten kod: Pozdrawiam Edytowane przez piotrek199214 dnia 14.03.2011 21:32:14 Pomog?em Ci? Wystarczy podzi?kowa? i oznaczy? post jako pomocny ![]() Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz. |
|
|
Pawlo_23 |
Dodany dnia 14.03.2011 22:42:17
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 23 Data rejestracji: 18.05.2010 00:08 |
Bardzo dzi?kuj?! Wszystko super dzia?a!
Pawlo ![]() |
|
Strona 2 z 2: 12
Przejdź do forum: |