ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Nawigacja okruszkowa (na skróty)
Drecha
Eldiablo, w?a?ciciel mówi? przecie?, ?e to wyje?d?anie paneli to celowy zabieg.

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 15:05:07
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Curtus
Celowy, celowy :D
A tak na prawd? panele wcale nie "wyje?d?aj?" - po prostu elementy graficzne wygl?daj? w taki sposób aby uzyska? ten efekt ;)
Aby rozwia? w?tpliwo?ci
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

ten theme raczej si? nie "rozjedzie" :D
Problem niestety mam ca?y czas z wy?wietlaniem baneru, pomimo wyczyszczenia ciastek itd. - w firefoxie te? stale wyst?puje zniekszta?cenie
www.formicarium.pl/portal/images/photoalbum/submissions/schowek01.jpg
Gdyby to by?a kwestia ustawie? przegl?darek, thema czy styli, efekt by?by widoczny na wszystkich podstronach, jednak ju? nie wyst?puje on np. na forum, w sklepie czy w panelu administracyjnym. Oczywi?cie mog? zrezygnowa? z nawigacji okruszkowej na rzecz wy?wietlania, ale tu chyba nie o to idzie :)

OKI - nie pomogli?cie... ale pomog?em sobie sam :P :D
A teraz wyja?nienie (dla zainteresowanych) - sam to ja taki "gienialyny" nie jestem, pomog?o mi grzebanie na forum w zupe?nie innych tematach dotycz?cych odr?bnych modyfikacji.
Do rzeczy - modyfikacja jest bezb??dna, ja ustawienia na stronie równie? mam w porz?dku...
Tylko dlaczego mi(qrnachata!!!) nikt nie zauwa?y?, w jednym z poprzednich postów, ?e nie powinienem by? "?laczków" likwidowa? za pomoc? zmiany kodowania wszystkich plików po kolei a najwy?ej w "main.php" ?
Ca?kowicie przypadkiem doczyta?em(i nie natychmiast do mnie dotar?o-tak wi?c nawet nie umiem powiedzie? gdzie to by?o na forumq), i? w jaki? sposób kodowanie plików php Fusiona na utf-8, wp?ywa negatywnie na dzia?anie thema - za diab?a bym nie doszed? gdzie tkwi b??d w sk?adni plików... No có? - teraz jestem o dob? m?drzejszy(wczorajsza noc, noc? cudów w ko?cu by?a :D ) i mam nadziej?, ?e komu? mój przyk?ad pomo?e B)

Wiadomo?? doklejona:
Fajnie, w?a?nie zauwa?y?em, i? cosik jednak nadal jest nie/tak - mo?liwe, ?e sam to skopa?em ale nie mam poj?cia gdzie a boj? si? grzeba? w kodzie aby nie namiesza? jeszcze bardziej :>
Nawigacja okruszkowa dzia?a mi ju? wsz?dzie ale...
Je?eli nie chce mi si? klikn?? na baner czy w menu a po prostu klikam w okruszkach na "strona g?ówna", pojawia si? b??d - przekierowuje mnie na "http://formicarium.pl/portal/formicarium.pl/portal/" co oczywi?cie nie ma ?adnego sensu.
Stronk? ju? udost?pni?em(chwilowo nie informuj?c o tym nikogo z dzia?aj?cego nadal jeszcze phpBB) i wola?bym jej narazie nie reklamowa? zanim nie usun? tego "baboka".
Prosz? o podpowiedzi :)

Wiadomo?? doklejona:
Ponownie musia?em poradzi? sobie samodzielnie.
Nie mam poj?cia co jest powodem b??du, jednak rozwi?zaniem okaza?o si? usuni?cie adresu strony w ustawieniach g?ównych CMSa - to tak dla osób, które mia?yby podobny k?opot...
W plikach nic nie kombinowa?em, mo?e to kwestia ustawie? serwera a mo?e tego, ?e przekierowuj? przez "index.php" z adresu "formicarium.pl" na "formicarium.pl/portal", nie wiem - mo?e z czasem kto? maj?cy poj?cie o tematyce rozgryzie przyczyn?...
Edytowane przez Curtus dnia 08.01.2011 23:40:57

http://curtus.pl
hakeryk2
To taka ma?a podpowied? jeszcze dla wszystkich. Je?li nie chcecie by ta nawigacja wy?wietla?a si? Wam w nowym panelu wystarczy, ?e edytujecie pliki z paczki (includes\na_skroty\*.php) i wywalicie na samym dole:

i zostawiacie samo

Natomiast, je?li chcecie zamie?ci? t? nawigacj? w innym miejscu ni? nad panelem contentu tak kod:

wklejcie w theme.php w miejscu w którym chcecie by si? Wam nawigacja wy?wietla?a + usu?cie z plików news.php, articles.php etc ten kod.

A teraz moje pytanie: Czy da?oby si? dorobi? nawigacj? okruszkow? do viewpage'ów?

EDIT:

Dali?my rad? i dorobili?my viewpage do tej nawigacji. Aby j? zainstalowa? pobierzcie paczk? z plikiem viewpage.php, któr? doda?em i wrzu?cie j? do includes/na_skroty/

Nast?pnie do pliku w includes/na_skroty/locale/main.php dodajcie ten kod:

Paczka zawiera zmodyfikowany kod przystosowany do wy?wietlania w dowolnym miejscu na stronie (czyt. wywali?em opentable i closetable z ko?cówki pliku). Jak kto? chce mo?e sobie je doda? ponownie.

Pozdrawiam.
hakeryk2 dodał/a następującą plik:
viewpage_3.zip [695Bajtów / 559 Pobrane]

Edytowane przez hakeryk2 dnia 12.03.2011 11:20:34

http://meblujdom.pl
grzechx
Witam,

A by?aby mo?liwo?? tak zrobi? ?eby nawigacja okruszkowa po klikni?ciu wskazywa?a na przyjazne linki które mam zastosowane?
Portal Prl'u --->www.czas-prl.pl

Pawlo_23
piotrek199214 napisa?/a:
Zrobi? pliki j?zykowe, oraz zdefiniuje sta?a do pliku. Wi?c nie d?ugo zrobi? aktualizacje w plikach oraz i dodam do newsów - wieczorem.

edit:
Aktualizacja paczki i dodanie tego o co prosili?cie.
Pozdrawiam

Witam! Wszystko zrobi?em tak jak opisa?e? i dzia?a poprawnie.
Mam jednak pytanie piotrek199214.
Jak podlinkowa? odsy?acz do kategorii newsów, w ramach której znajduje si? wczytany news?
W tej chwili jest to zwyk?y tekst pobrany z bazy. Ja chcia?bym, aby po klikni?ciu w t? nazw? mo?na by?o przej?? do wszystkich pozosta?ych newsów tej kategorii. Dzia?a mi jedynie odsy?acz do wszystkich kategorii news_cats.php
Próbowa?em wzorowa? si? na kodzie z news.php i niestety nic z tego nie wysz?o.
Jak to mo?na zrobi??
Edytowane przez Pawlo_23 dnia 14.03.2011 18:24:26
Pawlo Wink

www.parafiakroczewo.pl
piotrek199214
Wejd? do includes/na_skroty/news.php
i zamie? ca?y plik na ten kod:

Pozdrawiam
Edytowane przez piotrek199214 dnia 14.03.2011 21:32:14
Pomog?em Ci? Wystarczy podzi?kowa? i oznaczy? post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.

www.piocom.eu
Pawlo_23
Bardzo dzi?kuj?! Wszystko super dzia?a!
Pawlo Wink

www.parafiakroczewo.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl