ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 18

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
News Slider Panel PL
Sqeverek
Bardzo fajny panel, ale jest jeden problem:
Jak zauwa?yli?cie klikaj?c w odno?nik(np w menu- zobaczcie tutaj na stronie) to po klikni?ciu tekst jest obramowany takimi kropeczkami (a przynajmniej w mozilli firefox tak jest) ale nie przeszkadza to, bo to jest widoczne tylko chwilk?, a potem ?aduje si? inna strona.
Ale tutaj jak klikniemy w te "kropeczk?" to zostaje taki prostok?t od lewej strony okna przegl?darki do tej kropki.
I to ju? zostaje.
Da si? to jako? wyeliminowa??
Ewentualnie zrobi? tak by te kropeczki by?y ale tylko jako wska?nik którego newsa panel wy?wietla, a by klikni?cie w nie nic nie dawa?o.

Zauwa?y?em jeszcze jedn? rzecz, która mog?a by by? pomocna by naprawi? ten "defekt".
Otó? jak naje?d?amy na kropeczk? to kursor (przynajmniej w mozilli firefox) zamienia si? z strza?ki na tak? ?apk?. I gdy wtedy klikniemy to uka?e nam si? ten prostok?t.
Ale gdy klikniemy troszeczk? pod kropeczk? (tak ?e kursor dalej jest strza?k?) to zmienimy newsa, a nie poka?e si? prostok?t.
Dziwne.

Pomo?e kto?? Ewentualnie tak jam mówi?: Jak zrobi? by te kropeczki by?y "nieklikalne" (sorry za s?ownictwo, ale nie potrafi? inaczej tego opisa?).

PozdrawiamSmile

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 09:27:06
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
skandyn
Panel chodzi? bardzo dobrze dopóki nie doda?em kolejnego 8 newsa i nie ?adnie mówi?c rozwali? mi stron?. Musia?em news_slider_panel wy??czy?.

Bardzo prosz? o pomoc, bo nie wiem jaka jest przyczyna tego b??du.

Pozdrawiam.Grin

http://www.lightcomp.pl
Siwy_boros
U mnie wyst?puje jeszcze inny problem. Otó? na standardowych stronach PHP-Fusiona panel wy?wietla si? poprawnie. A wsz?dzie tam, gdzie s? strony dodatkowe panela jakby nie by?o !? Pozostaje z niego tylko nag?ówek.

P.S. I jeszcze jeden problem mi si? przypomnia?. Panel nie wy?wietla ostatnich np. 3 czy 5 newsów tylko taka ilo??, ale losowo. To nieco dziwne, ale tak jest. Moja wersja PHP-Fusiona to 7.01.02. Mo?e te wszystkie b??dy wynikaj? st?d, ?e panel ie jest przystosowany do nowszych wersji. Pro?ba do fachowców o wyja?nienie problemu Grin
Edytowane przez Pieka dnia 06.02.2011 12:20:03

www.splyw.pl
RadekR1987
Ja mam taki problem, z tego co wiem powinno si? przewija? a nie by? w jednej kolumnie, mo?e kto? b?dzie w stanie rozwi?za? ten problem?
RadekR1987 dodał/a następującą grafikę:
problem_2.jpg

krystian1988
Masz jakie? skrypty dodatkowe na stronie korzystaj?ce z jQuery? Je?li tak wy??cz i sprawd? czy dzia?a i czy masz slidera modyfikowanego jeszcze przez siebie?
Edytowane przez Pieka dnia 06.02.2011 12:20:47
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

RadekR1987
A wi?c wtyczka zacz??a ju? dzia?a? i poprawnie mi wy?wietla ostatnie 5 newsów i je przewija lecz w slajdach nie pokazuje newsa tylko pisze Slajd pierwszy, drugi i tak dalej...

szorek
Ja mam inny problem.
Gdy w newsie nie ma obrazka panel pracuje bez zarzutu ale gdy dodam obrazek panel wy?wietla tylko tego newsa i nie mo?na zmieni? slajdu.

Nie "za rzutów", tylko zarzutu i piszemy to razem, a nie osobno/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 21.02.2011 12:10:29

kajkobajko
U mnie (7.01.05) panel dzia?a super.
My?la?em jednak nad pewn? modyfikacj? - w?a?ciwie uproszczeniem. Mo?e kto? z Was by?by w stanie mi pomóc.

Chodzi mi o dok?adnie taki slider, tylko aby wy?wietla? on WSZYSTKO, co napisane jest w "tre??" (ta skrócona) danego newsa. Da?oby rad? zrobi? co? takiego?

jack0830
Mo?na jako? ustawi? aby z przewijaniem newsów, wy?wietla? odpowiedni obrazek newsaSmile

Sameru
Witam,
Mam do Was wielk? pro?b?... W takim razie chodzi o to, ?e nie mam poj?cia jak wyj?? kod z tego NEWS SLIDERA, tak aby móc wstawi? go w theme.php tej strony http://cnblue.yoy..., tak ?eby wy?wietla? si? ten panel w miejscu pod napisem "NOWY MINI-ALBUM". Móg?by kto? mi pomóc w wyci?gni?ciu samego kodu? Bo to jak to i gdzie wstawi? to wiem...

Z tego co czyta?em robi si? to za pomoc? instrukcji include? Nie jestem tego pewny... i te? nie wiem w jaki sposób to zrobi? XD.

Z góry dzi?kuj? za odpowied?.

http://cnblue.yoyo.pl/
pawelek1261
Co musz? zrobi?, aby jak dodam obrazek do newsa to ?eby on automatycznie zaokr?gla? rogi?

jan111to
Mam pytanie a nawet dwa, poniewa? prze?ledzi?em ca?y w?tek i nie znalaz?em odpowiedzi.

1) Który plik odpowiada za zmian? szeroko?ci tego napelu ? Chcia?bym ten panel ustawi? na ?rodku ale jest on zbyt w?ski i niestety psuje wizualnie wygl?d strony. (czy te dane s? zamieszczone w pliku: slideshow.css czy mo?e gdzie? indziej ?)

2) Pogubi?em si? z tym obrazkiem, który dodam do newsa. Wchodz? w news_slider_panel.php znajduj? lini? 54. Wciskam enter.
Dodaj?:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

wówczas kod wygl?da tak:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

I obrazek nadal jest nie wy?wietlany.

jack0830
Mo?na jako? ustawi? aby z przewijaniem newsów, wy?wietla? odpowiedni obrazek newsa

Konto ukryte
Panel spoko ale wróc? do tego ?e nie wy?wietla obrazków newsa Sad jak to zmieni? ?

Kluseczka
A ja zadam panom pytanie z innej beczki Smile który plik odpowiada za edycje wygl?du tego panelu Smile

www.centrum-ewa.pl
bogdan
Zale?y co chcesz zmieni? i osi?gn??.
Masz plik news_slider_panel.php i slideshow.css.
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl