ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
W?amanie na stron? opart? na PHP-Fusion v7
taurus
Nie grzeba?em bo i po co skoro strona bez problemu si? zainstalowa?a. Jak nie kto? to co mog?o to spowodowa? ? Jestem pocz?tkuj?cy w tym temacie.

www.eskorzewo.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 14:45:45
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
taurus napisa?/a:
Nie grzeba?em bo i po co skoro strona bez problemu si? zainstalowa?a. Jak nie kto? to co mog?o to spowodowa? ? Jestem pocz?tkuj?cy w tym temacie.

Nie wiem, co robiles, to Ty masz wiedziec. Faktem jest, ze masz uszkodzony plik maintenance.php i czy stalo sie to podczas uploadu, czy tez w wyniku grzebania nie zmienia faktu, ze wypadaloby go nadpisac nowym, pobranym z oryginalnej paczki PHP-Fusion.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
taurus
Nadpisa?em plik i by?o wszystko dobrze. Zostawi?em stron? w spokoju i znowu to samo. Jedyne co mam to odbicie na maila, ?e u?ytkownik " If the message will not displayed automatically,
follow the link to read the delivered message.
Received message is available at:
www.eskorzewo.pl/...
Edytowane przez taurus dnia 26.04.2009 20:14:59

www.eskorzewo.pl
krystian1988
Witam jestem tutaj nowy aktualnie u?ywam php-fusion v7 jestem zadowolony cho? mam jeden istotny dla mnie problem, gdy? kiedy? u?ywa?em inne CMS typu extreme fusion php fusion 6 i teraz php - fusion v7 core po nieca?ych 24 godzinach antywirus mi pokazuje ?e jest zablokowane okno z przekierowaniem czy jako? tak na jak?? stron? 2009-05-07 17:35:09 http://gumblar.cn/rss/?id= Zabroniono: gumblar.cn/rss/?* Bazy danych

i moje pytanie jak si? tego pozby? prosz? was bardzo o pomoc. Z góry dzi?kuj?

taurus
Witam!

Wczoraj ponownie nadpisa?em plik maintenance.php bo strona znowu nie dzia?a?a z tego samego powodu:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Dzisiaj otwieram stron? po nocy i znowu to samo. Co za licho to powoduje?
Edytowane przez Pieka dnia 09.05.2009 10:13:07

www.eskorzewo.pl
krystian1988
taurus napisa?/a:
Witam!

Wczoraj ponownie nadpisa?em plik maintenance.php bo strona znowu nie dzia?a?a z tego samego powodu:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Dzisiaj otwieram stron? po nocy i znowu to samo. Co za licho to powoduje?

Rozmawia?em wczoraj z koleg? który jest informatykiem powiedzia? ?e wystarczy mie? woln? rejestracj? bez weryfikacji poprzez e-mail i kodu z obrazka czyli ca?kiem wolna to wchodz? jakie? ruski i wklejaj? takie odno?niki ten plik maintenance.php wgraj z oryginalnej paczki bo pewnie sam namiesza?e? i je?li u?ywasz p?atnego serwera typu home.pl napiosz do serwerowni z jakim wyprzedzeniem maj? kopi? zapasow? // fakt faktem po skanie plików nic ci nie wyka?e ?e masz wira itd tylko w bazie danych w tabelach jest nadpisane propozycja zmieni? system rejestracji poprzez aktywacj? admina poszuka? w tabelach gdzie si? dopisa? ten wir co blokuje ci site zmieni? has?o do bazy danych i wpisa? nowe has?o w config.php mi przynajmniej tak dzia?a bez jakichkolwiek b??dów wi?c nie ma luki w php fusion v7 // a przyuwa?enie jak aktywacje przez admina id? s? przynajmniej 3 logowania ruskich na stron? lepiej si? strzec xDDD

pogromca
A ja wam opowiem o mojej historii. Antywirus znalaz? na moim komputerze klogera (min? tydzie? od zainstalowania windowsa) noi odrazu zacz??y si? w?amania na moje wszystkie strony, próbowa? wstawia? na samym dole strony odno?niki do jakiej? tam strony noi do trojana... Ponownie zainstalowa?em windowsa, zmieni?em wszystkie has?a, przez 3 dni dok?adnie przegl?da?em wszystkie pliki a? znalaz?em w \administration\index.php komend? iframe która pokazywa?a jak?? tam stron? o wymiarach 1 na 1 pix
Po histori logowa? na ftp mia?em jego IP, to jaki? rusek który wszystko robi? w jaki? centrum kultury (maps google si? przydajePfft )
Wi?c przestrzegam wszystkich ?eby najpierw zacz?li od siebie a nie mówili ?e to skrypt jest jaki? ma?o bezpieczny.

krystian1988
No tak b??d jaki bym przy iframe to jest dzie?o przez Total Commandera poszukaj w google bodaj?e wpisuj?c zabezpieczenie strony przed wirusami xDD
Edytowane przez Chemikpil dnia 09.05.2009 13:36:14

kibel
Witam mam otó? taki problem ?e jeden z u?ytkowników forum na którym si? znajdujemy w?ama? mi si? na stron? i usun?? moj? domen?. Co teraz ma robi? i?? na policj?? Prosz? o jakie? wskazówki.
Kliknij pomogl.png je?li pomog?em.

Bo ?ycie uczy nas my?lenia.

Konto ukryte
Wtam mam problem co z tym zrobi? !!
http://alltodance.pl

Prosz? o szybk? pomoc !!
A tak wygl?da phpmyadmin w za??czniku
Konto ukryte dodał/a następującą grafikę:
baza_1.jpg

Edytowane przez Konto ukryte dnia 24.05.2010 19:18:29

jantom
Na razie przejrzyj pliki i przywró? je do stanu pierwotnego. Przejrzyj te? logi, je?li nimi dysponujesz.

http://jantom.info
Konto ukryte
Nie dysonuj? logami, ale jakie pliki przejrze? ?? Gdzie w bazie w ftp ? Sad Nie mam poj?cia.
Edytowane przez khaman dnia 24.05.2010 20:40:53

jantom
Przejrzyj pliki na ftp, najlepiej przywró? je do stanu pierwotnego. Skoro efekty wida? równie? w PHPMyAdminie, to raczej kto? pobawi? si? na Twoim ftp zamiast bazie danych.

Konto ukryte
Jantom, mia?e? racj? podmieni?em w g?ównym katalogu i jest ok, ale w bazie dalej zosta? taki wygl?d, wiesz co zrobi? aby w bazie teraz odzyska? ?

jantom
Jak na razie widz?, to Ci jeszcze b??dy na stronie wywala - pouzupe?niaj pliki na serwerze. Sprawd?, czy nie masz nadmiarowych plików we wszystkich katalogach serwera.

Konto ukryte
Tak w?a?nie to robi? na bie??co usuwam i podmieniam nowe pliki ale i tak nic si? nie zmienia, ca?y czas w bazie jest to samo a na stronie w AP polowy rzeczy nie ma Sad

ELO320
Ja wam powiem wszystkim ?e jest taki mod: System Bezpiecze?stwa 1.8.5. Smile
Tak wi?c si? nie bójcie on nie gryzie. Pfft
Wci?nij pomóg?! To nie gryzie!

www.imperium-gier.pl
Konto ukryte
No tak wi?c kolega ELO320 powie nam na czym on polega i jak niby ma da? rad? przed takimi debilami co dla jaj w?amuj? si? komu? na stron? jak go pobra? sk?d i jak dzia?a w praktyce i czy kto? to ju? testowa? ?

eldiablo
ak go pobra? sk?d

Pan szukaj wie. Grin

czy kto? to ju? testowa? ?

Jam go testowa?, nie mia?em z nim ?adnych problemów, kilka razy odnotowa? i zablokowa? "jakie? dziwne" wywo?ania mojego has?a Shock, wi?c kto? u?y? b??dnego odno?nika albo Systemik go zablokowa? Smile Niestety niekiedy blokuje zapytania kierowane z wyszukiwarki Google lub nasze w?asne odno?niki jak s? "przy d?ugie", z tego co pami?tam gryz? si? z "przekierowanie po zalogowaniu do strony któr? mieli?my otwart?".

Du?y plus za blokowanie spamu !

Poni?ej staty z rocznego u?ywania:
Zablokowano: 141 Prób, zablokowanych
Próby w?ama?: 772 Prób, zablokowanych
Próby floodowania: 4 Prób, zablokowanych
Próby spamu: 92 Prób, zablokowanych
Logowanie proxy: 0 Prób, zablokowanych
Rejestracja proxy: 0 Prób, zablokowanych
Uprawnienia proxy: 0 Prób, zablokowanych
Proxy zablokowane: 59 Prób, zablokowanych
Wszystkich: 1068 Prób, zablokowanych

Edytowane przez eldiablo dnia 26.05.2010 17:49:05

http://dropdire.pl
ELO320
Tyle co on blokuje zapyta? z google jestem w stanie mu wybaczy?, nie ma spamu i jestem zadowolony. Jak wida? po statystykach sprawdza si? i wszystkim polecam. Smile
Nawet kumpel próbowa? obej?? go i sie w?ama?, powiem ?e po 2 dniach mu sie znudzi?o Smile
Zablokowano: 316 Prób, zablokowanych
Próby w?ama?: 869 Prób, zablokowanych
Próby floodowania: 8 Prób, zablokowanych
Próby spamu: 129 Prób, zablokowanych
Logowanie proxy: 0 Prób, zablokowanych
Rejestracja proxy: 0 Prób, zablokowanych
Uprawnienia proxy: 0 Prób, zablokowanych
Proxy zablokowane: 10 Prób, zablokowanych
Wszystkich: 1332 Prób, zablokowanych

tu poczytaj
http://www.php-fu...rowstart=0
Wci?nij pomóg?! To nie gryzie!