ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 9

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Podkategorie w galerii
kpbd
Witam!

W?a?nie zainstalowa?em sobie podzia? na kategorie w mojej galerii ale chcia?bym korzysta? jeszcze z lightboxa w galerii? Czy kto? wie jak zrobi? ?eby mie? lightboxa i podkategorie w galerii?
Edytowane przez Pieka dnia 21.11.2009 11:59:47

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 22:31:58
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
tlinke
Witam.
Zainstalowa?em sobie t? modyfikacj?, ale teraz nie mam przy klikaniu galerii efektu ajax. Czy kto? mo?e ju? modyfikowa?, ?eby dzia?a?a podkategoria i efekt ajax?

Edit

Zmodyfikowa?em plik galerii aby w trakcie korzystania z niej mo?na by?o wykorzystywa? efekt ajax przy og?adaniu zdj?? zarówno w g?ównej kategorii i jak podkategoriach. je?li si? komu? przyda ta modyfikacja to poni?ej zamieszczam plik do pobrania. W razie gdyby plik nie dzia?a? poprawnie prosz? wybaczy? niedoskona?o?ci - dopiero zaczynam zabaw? z PHP.
tlinke dodał/a następującą plik:
photogallery_5.rar [3.58kB / 762 Pobrane]

Edytowane przez tlinke dnia 03.12.2009 20:08:53

arek78lodz
Wykonalem wszystko zgodnie z zaleceniami z tematu. Natomiast znalazlem blad w folderach locale. Ze sciagnietego moda (przetlumaczonego) tworzy sie katalog "locale/polish" a w wersji z utf8 jest katalog "locale/polish-utf8". Tak wiec przenioslem zawartosc polish do polish-utf8. W momencie dodania galeri wyswietla komunikat ze ja utworzyl ale w obecnych galeriach nic nie istnieje.

Bardzo prosze o jakas lopatologiczna rade.

Wiadomo?? doklejona:
Niestety nikt mi nie pomogl dlatego po zawaleniu kilku nocy sam sobie poradzilem.

W za??czniku jest poprawiony mod do wersji 7 i przekonwertowany do UTF8

Jedyny minus to to ze trzeba recznie w bazie utworzyc tabele bo przez dodanie nowej strony cos sie nie tworzy.
Edytowane przez arek78lodz dnia 23.12.2009 20:10:03

konto usuniete
Witam. Po zastosowaniu podkategorii w galeriach wszytko dzia?a prawie dobrze. To co nie dzia?a poprawnie (cho? nie wiem czy to by?o w modyfikacji brane pod uwag?), ?e nie mo?na komentowa? zdj?? oraz ich oceni?. Jeszcze jedno co zauwa?y?em to, to ?e wchodz?c w galerie (g?ówna strona galerii)widz? ilo?? podkategorii ale wy?wietla mi zero zdj?? (cho? np w sumie w podkategoriach jest 50 zdj??). Nie wiem czy mo?na to poprawi? a je?li tak to by?o by super jakby kto? to uczyni?. Pozdrawiam Smile.

PW od moderatora:
  1. Od?wie?enie Tematu - Pieka 27.01 - 22:03
  2. Od?wie?enie Tematu - Pieka 01.03 - 21:23

jbork
Witam
Mam wrzucone podkategorie galerii i mam par? uwag i prosz? o pomoc, jak to rozwi?za?:
1. w panelu administracyjnym stworzy? mi si? kocio?, wszystko jest w jednym: kategorie g?ówne, podkategorie. Coraz ci??ej si? w tym po?apa?. Czy kto? wie jak zrobi?, ?eby rozdzieli? to np. tak jak linki:
kategoria 1 (zawarto?? podkategoria 1, podkategoria 2 ....)
kategoria 2 (zawarto?? podkategoria 1, podkategoria 2 ....)
...
2. Ustawiamy w ustawieniach g?ównych ilo?? zdj?? na stronie, np. 16 i sobie dodajemy zdj?cia. Najpierw 1 galeri?, potem nast?pne. Wszystko jest ok do momentu jak ilo?? galerii i podgalerii w panelu administracyjnym nie przekroczy 16. Wtedy we wszystkich kategoriach i podkategoriach pokazuje si? po nimi komunikat: 'strona 1 z 2' gdy klikamy na 2 ukazuje si? pusta strona. Gdy ilo?? wy?wietlanych zdj?? zmienimy na 20, wszystko wraca do normy i jest ok. Po przekroczeniu 20 (np. 21) problem powraca. Gdzie szuka? b??du?
3 Jak zrobi?, ?eby po rozwi?zaniu z pkt. 1 ilo?? wy?wietlanych informacji o ilo?ci stron by?a uzale?niona od danej galerii i podgalerii a nie od ca?o?ci(czyli wszystkich).
Acha, strona: gokprzywidz.pl/ph...rowstart=0

Hmmm
Na razie poradzi?em sobie ukrywaj?c w photogallery.php cz??? kodu:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Ale to jest prowizorka. Macie jakie? propozycje?
Pozdrawiam
Edytowane przez jbork dnia 02.03.2010 17:39:13

faraon1990
Zainstalowa?em sobie t? galerie co da? "Pieka" ale u mnie jest wszystko po staremu nie ma mo?liwo?ci dodawania sub galerii

Wiadomo?? doklejona:
Teraz mam tak:

"Dodano Galeri?"

a pod spodem

"Nie zdefiniowano galerii."

niby dodaje ale nie dzia?a
Edytowane przez faraon1990 dnia 03.07.2010 10:30:13

rafalgt
Witam.
W bazie danych widz? katalog sub1. A na stronie w galerii w panelu wygl?da to tak:

Mo?e kto? mi pomóc?

---------------------
W photoalbum.php w lini 247 jest:

a w lokalach polskich niema tam sub001, s? tylko :

Rozumiem ?e tam ma by? sub_100?
http://telewizor....um.php?f=9
/kody i b??dy dajemy w [code] - prosz? poprawi? posta //khaman
Edytowane przez rafalgt dnia 15.10.2018 15:35:11

https://www.facebook.com/telewizory
jbork
Witam
jak zrobi?, by dodawane nowe podkategorie do albumu by?y na pocz?tku a nie na ko?cu? Obecnie za ka?dym razem trzeba ustawia? to r?cznie.
Edytowane przez khaman dnia 13.11.2010 17:34:27

generaluploads
Doda?em locale dla wersji UTF-8

rafalgt Zamie? sub_100 na sub_001 i powinno by? dobrze.
generaluploads dodał/a następującą plik:

www.generaluploads.pl
Borys_B
Witam
Znalaz?em rozwi?zanie :)
Link do aktualnej wersji
http://mods.php-f...mod_id=647

jbork problem 1 jest rozwi?zany, nie wiem co z pozosta?ymi.
Sprawd? prosz? :)

Dodaje ju? locale, ale bez utf-8
Borys_B dodał/a następującą plik:
photogallery_sub.zip [37.4kB / 740 Pobrane]

Edytowane przez Borys_B dnia 05.01.2011 04:44:48
U?ywam wersji 7.01.00

jbork
W?a?nie o to mi chodzi?o, dzi?ki.
Teraz tylko ju? zmodyfikuj? pod?ug swoich potrzeb.

Wiadomo?? doklejona:
Sorry, ?e odgrzebuj? temat, ale znów si? pojawi? problem, ten którego si? obawia?em.
Ju? kilka postów wcze?niej opisywa?em:
Ustawiamy w ustawieniach g?ównych ilo?? zdj?? na stronie, np. 16 i sobie dodajemy zdj?cia. Najpierw 1 galeri?, potem nast?pne. Wszystko jest ok do momentu jak ilo?? galerii i podgalerii w panelu administracyjnym nie przekroczy 16. Wtedy we wszystkich kategoriach i podkategoriach pokazuje si? po nimi komunikat: 'strona 1 z 2' gdy klikamy na 2 ukazuje si? pusta strona. Gdy ilo?? wy?wietlanych zdj?? zmienimy na 20, wszystko wraca do normy i jest ok. Po przekroczeniu 20 (np. 21) problem powraca. Gdzie szuka? b??du?

Ma?o tego, w subkategoriach wy?wietla si? tylko 16 pozycji, pozosta?e nikn?. Jak si? zwi?kszy ilo?? zdj?? na stronie np. do 20 pojawiaj? si? pozosta?e podkategorie.
Drugi problem to ten, ?e trzeba ukry? cz??? kodu

odpowiedzialnego za wy?wietlenie ilo?ci podstron, gdy? po zastosowaniu subkategorii wszystkie podstrony s? puste (a nieraz jest ich ca?kiem sporo).
I mam tu znów pytanie, gdy? nawet po aktualizacji do Photogallery Sub Categories v7.02.xx ze strony PHPFusion-mods.net nadal jest ten b??d. Jak zrobi?, aby kategorie g?ówne i podkategorie poprawnie wy?wietla?y ilo?? stron, a tym samym aby nie znika?y podkategorie je?li jest ich wi?cej ni? zadanej w panelu administracyjnym ilo?? zdj?? na stronie. Ilo?? i sposób wy?wietlania zdj?? w poszczególnych subkategoriach jest poprawna.
Edytowane przez jbork dnia 05.08.2011 17:34:59

kmich
jbork napisa?(a):

2. Ustawiamy w ustawieniach g?ównych ilo?? zdj?? na stronie, np. 16 i sobie dodajemy zdj?cia. Najpierw 1 galeri?, potem nast?pne. Wszystko jest ok do momentu jak ilo?? galerii i podgalerii w panelu administracyjnym nie przekroczy 16. Wtedy we wszystkich kategoriach i podkategoriach pokazuje si? po nimi komunikat: 'strona 1 z 2' gdy klikamy na 2 ukazuje si? pusta strona. Gdy ilo?? wy?wietlanych zdj?? zmienimy na 20, wszystko wraca do normy i jest ok. Po przekroczeniu 20 (np. 21) problem powraca. Gdzie szuka? b??du?

Witam
Mam ten sam problem, a widz?, ?e nikt tutaj nie napisa? czy istnieje jakie? rozwi?zanie.
Czy by?by kto? w stanie pomóc? Bardzo. prosz? o pomoc...

Edit: Cze??
Mam zainstalowany mod na subkategorie w galerii.
Galeria u mnie wygl?da tak - mam 2 g?ówne kategorie - A i B, a w nich podkategorie
Otó? mam taki problem, ?e ustawi?em sobie 12 miniaturek na stron?, a albumów w kategorii g?ównej mam 14.
No i niestety nie wy?wietlaj? mi si? przyciski nawigacji (strona 1, strona 2 itd). Gdy otworz? dan? podkategori? i ogl?dam zdj?cia w niej, to przyciski s? normalnie, ale gdy chc? przegl?da? same kategorie, a nie zdj??ia w nich to tych przycisków nawigacji nie ma.
Wiem, ?e za to odpowiedzialny jest ten kod, tylko nie wiem gdzie go wstawi?...
Dodam, ?e jak mam teraz tak ustawione i wejd? w PA to nie mog? doda? zdj?? do albumów z kategorii g?ównej A, poniewa? strona w ogóle si? nie w??cza. Dopiero, gdy zwi?ksz? liczb? miniatur na wi?ksz? ni? mam subkategorii w kategorii A, to wtedy wszystko dzia?a.

Próbowa?em wstawia? to w ró?nych miejscach w pliku photogallery.php, ale nic to nie da?o. Albo b??d, albo przyciski nawigacji si? nie pojawia?y...

Kto? jest w stanie mi pomóc?
Z góry wielkie dzi?ki.
Edytowane przez Pieka dnia 04.03.2012 13:03:41

tlinke
Czy kto? z u?ytkowników przerabia? mo?e te galeri?, aby dzia?a w trybie SAFEMODE=On? Administratorzy, na której jest postawiona stronka zmienili sobie ustawienia SAFEMODE i od tego momentu galeria nie dzia?a poprawnie. Miniatury zdj?? si? nie wy?wietlaj? poprawnie, gdy? adres ?cie?ki jest podany niepoprawnie. Administrator hostingu poleci? mi zmieni? kod w linii 23 z

na

po tej zmianie miniatury wy?wietlaj? si?, ale pojawia si? inny problem - przy tworzeniu nowej galerii w katalogu images/photoalbum nie tworzy si? nowy folder galerii a wszystkie zdj?cia s? zapisywane do g?ownego katalogu images/photoalbum.
Administrator serwera poleci? modyfikacj? skryptu galerii na tak?, która obs?uguje tryb SAFEMODE=On
Edytowane przez tlinke dnia 06.03.2012 21:17:16

limek
Witam
Zainstalowa?em podkategorie jak t?umaczy? "Pieka". Wszystko by?o ok, do czasu. Problem wygl?da nast?puj?co:
Jak stworzy?em pierwsz? g?ówn? kategorie "A" i doda?em zdj?cia by?o ok, pojawi?y si? miniaturki a gdy klikn??em w nie pojawi?a si? fotografia. Problem pojawi? si? gdy zrobi?em kategorie "B" i pod kategorie "1" i doda?em fotografie. Miniaturki powsta?y ale gdy klikam na ni?, zamiast fotografii pojawia mi si? tylko nazwa zdj?cia np: testowa.jpg ( w kategoria "A" te? nie dzia?a)
Czy kto? ma pomys? jak to naprawi??

By lepiej zrozumie? mój problem oto link do strony:
www.polonialoughb...

Po??czony z 04 kwiecie? 2012 22:38:
Czekam na wasze podpowiedzi i doszed?em do tego ?e na Polskich lokalach dzia?a dobrze ale ju? na utf-8 ju? nie dzia?a. Doda?em lokale utf-8 od "generaluploads " ale wraz nie dzia?a.
Nic nie rozumiem.
Edytowane przez limek dnia 04.04.2012 22:44:03

bogdan
Sprawd?, czy masz w PA w??czony "znak wodny".
Je?li masz, to wy??cz i zobacz czy si? poprawi?o.

PS.
Dopisuj si? przez edycj? posta, bo mo?e przyby? "ró?yczek" w profilu Wink.
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
limek
Pomog?o, teraz dzia?a jak nale?y.
Dzi?kuje.

Maniak00007
Witam.
Potrzebuj?, aby na stronie utworzy? dwie dodatkowe galerie. To znaczy staram si? prowadzi? stron? klubow? pi?ki r?cznej i chcia?bym, aby ka?da sekcja mia?a swoj? galeri?. W zwi?zku z tym chcia?bym utworzy? dwie galeri? lub zmodyfikowa? aktualn?, aby by?o mo?liwe zrobienie 3 g?ównych kategorii albumów ( SENIORKI, JUNIORKA M?ODSZA, DZIECI ) i w ka?dym z tych kategorii mo?liwo?? dodawania albumów.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 16.09.2012 14:06

Edytowane przez bogdan dnia 15.09.2012 20:36:53

krystian1988
Masz na my?li subkategorie w Galerii?

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 16.09.2012 14:06

BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

Maniak00007
Tak dok?adnie. Uda?o mi si? zainstalowa? drug? galeri? lecz nie mam poj?cia jak zrobi? trzeci? oraz aby w drugiej galerii oraz w trzeciej by?a opcja massupload.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 16.09.2012 14:08

Edytowane przez Maniak00007 dnia 17.09.2012 13:27:22

Piotrroger
Od?wie?am, ale Smile
Potrzebuj? subkategorie dla najnowszej wersji galerii PHP-Fusion. Link do kompatybilnej paczki nie dzia?a - http://www.phpfus...mod_id=907 (strona pad?a).
Pytanie, czy kto? ma mo?e na dysku gdzie? skitran? kopi??
Edytowane przez bogdan dnia 11.04.2014 20:19:32

userbar_sparta3.gif

http://spartabks.boo.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl