ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 15

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Galeria u?ytkownika (usergallery aka usergalerie)
Gander
Mo?e to Ci si? przyda -> UserField dla Gallery For Users przerobiony na t? galeri?.
Nie testowa?em pliku, wi?c nie wiem czy zadzia?a, ale kod jest tak prosty ?e powinien.
Gander dodał/a następującą plik:
user_gallery_include.zip [1.44kB / 654 Pobrane]

Edytowane przez Gander dnia 31.01.2009 23:58:58

gander.solutions
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 12:43:52
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
babilon
Super! Wielkie dzi?ki Gander! Ma kto? pomys? jak rozwi?za? problem nr 2, czyli - przy dodawaniu albumu na sta?e usun?? opcj? wyboru "dost?p dla", który domy?lnie ustawiony by?by na "u?ytkownik"?

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

To jest to. Tylko jak to zmieni?? B?d? wdzi?czny za pomoc! Mo?e by? nawet tak,?e do wyboru b?dzie tylko jedna opcja - u?ytkownik...
Edytowane przez babilon dnia 01.02.2009 17:13:24

karoz
erlando napisa?/a:
Mia?em chwilk? czasu wi?c sklei?em to wszystko do kupy i doda?em krótki opis po polsku jak instalowa?. Nic ju? nie trzeba zmienia? w kodzie ani te? niczego dopisywa? . Doda?em te? zmieniony plik ostatnich 10-ciu fotek , który dzia?a pod t? galeri?. Nie zapomnia?em tak?e o losowej fotografii... Pod spodem gotowa paczka do pobrania. Mi?ej zabawy.
http://ffx.strefa...allery.rar

Próbowa?em zainstalowa? twoj? paczk? tak jak w instrukcji, ale mam b??d:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Moja strona to: http://karoz.boo....allery.php

Pomo?e kto? ? O co chodzi z tym b??dem ? Prosz? o pomoc, dzi?kuj? i pozdrawiam ;]
Edytowane przez Pieka dnia 01.02.2009 18:21:47

http://www.mojemalawi.pl
Kopciak77
Przepraszam ze tak mieszam ale jeden problem rozwi?za?em i pojawi? si? inny , a wiec teraz mam wszystko jak powinno by? tylko ze nie dodaje mi na baz? danych katalogu na które powinny by? kierowane zdj?cia (useralbum_... ) mo?e wie kto? jak to rozwi?za? je?li tak to prosz? o pomoc.
Edytowane przez Kopciak77 dnia 07.02.2009 23:56:43

El_Presidente
Witam, wszystko zainstalowa?em tak jak by?o w instrukcji, i nie dzia?czy mi to wywala taki b??d :(

Bardzo prosz? o pomoc,co mam zrobi??
Z góry Dzi?kuj?!

i jeszcze jeden b??d.

Edytowane przez El_Presidente dnia 04.02.2009 05:13:12

BenLomax
Brak tabeli w bazie danych. Zainstalowa?e? wtyczk? w PA?

El_Presidente
Wszystko zainstalowa?em tak jak by?o w instrukcji. Pojawi?y mi si? w Panelu Logowania takie odno?niki "Moja Galeria" i "Administracja Albumami" lecz gdy na nie klikam strona si? od?wie?a a nie przenosi mnie do albumu czy te? galerii.

W "profilu u?ytkownika" mam taki b??d:

A w odno?niku do Galeri gdzie mia?em stworzy? w nawigacji link "userphotogalery":

Edytowane przez Pieka dnia 04.02.2009 13:17:04

babilon
Chcia?em zrobi? osobny panel odnosz?cy si? do galerii userów (na podstawie innego panelu), który pokazywa?by ostatnie dodane w niej komentarze:

Wywala, ?e nie ma komentarzy :/ Co jest nie tak?

/kodu nie podajemy w [quote] /khaman

Ju? chyba wiem - trzeba mu kaza? pobiera? photo_id z bazy "fusion_userphotos" tylko jak to wpisa?? Bardzo prosz? o poprawienie i pomoc...
Edytowane przez babilon dnia 05.02.2009 12:31:44

El_Presidente
Kto pomo?e rozwi?za? moje b??dy??
Przepraszam za Spam, ale na Pw nie chciano mi udzieli? pomocy,
Drodzy U?ytkownicy,Moderatorzy prosz? was.

Chemikpil
A umiesz czyta?? Zainstaluj jeszcze raz bo wed?ug twoich b??dów nie utworzy?a si? tabela do której zapytania kieruje plik.

P.S. Forum jest od pomagania a nie PW. My te? mamy swoje sprawy wi?c nie oczekuj ?e wszystko zostawimy by Tobie pomóc. Troch? cierpliwo?ci.
Nie pisa? na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej ods?onie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
El_Presidente
Dobra z baz? ju? jest okej. A teraz nast?pny problem Sad mianowicie gdy klikam na " administracja albumów" i na "moja galeria" to przenosi mnie na g?ówn? stron?, Od?wie?a si? poprostu.
co jest nie tak?

Dzi?ki i Pozdro

Kopciak77
Kopciak77 napisa?/a:
Przepraszam ze tak mieszam ale jeden problem rozwi?za?em i pojawi? si? inny , a wiec teraz mam wszystko jak powinno by? tylko ze nie dodaje mi na baz? danych katalogu na które powinny by? kierowane zdj?cia (useralbum_... ) mo?e wie kto? jak to rozwi?za? je?li tak to prosz? o pomoc.

Problem rozwi?za?em sam a wi?c podam jak to zmieni? mo?e komu? si? przyda.
Edytowa? trzeba register.php

pod
Pobierz kod źródłowy  GeSHi: PHP
  1. $result = dbquery("INSERT INTO ".DB_USERS." (user_name, user_password, user_admin_password, user_email, user_hide_email, user_avatar, user_posts, user_threads, user_joined, user_lastvisit, user_ip, user_rights, user_groups, user_level, user_status".$db_fields.") VALUES('".$user_info['user_name']."', '".$user_info['user_password']."', '', '".$user_info['user_email']."', '".$user_info['user_hide_email']."', '', '0', '0', '".time()."', '0', '".USER_IP."', '', '', '101', '
  2. $user_status'".$db_values.")");
Zinterpretowano w sekund: 0.018, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10

a pod wklej

1. $user_id = mysql_insert_id();
  2. $result = dbquery("DELETE FROM ".DB_NEW_USERS." WHERE user_code='".$_GET['activate']."'");
  3. $album_order = dbresult(dbquery("SELECT MAX(album_order) FROM ".$db_prefix."userphoto_albums"), 0) + 1;
  4. $result = dbquery("UPDATE ".$db_prefix."userphoto_albums SET album_order=(album_order+1) WHERE album_order>='$album_order'");
  5. $result = dbquery("INSERT INTO ".$db_prefix."userphoto_albums (album_title, album_description, album_thumb, album_user, album_access, album_order, album_datestamp) VALUES ('".$user_info['user_name']."', 'Album u¿ytkownika ".$user_info['user_name']."', '', '".$user_id."', '0', '$album_order', '".time()."')");
  6. $album_nr = mysql_insert_id();
  7. @mkdir(PHOTOS."useralbum_".$album_nr, 0755);
  8. @chmod(PHOTOS."useralbum_".$album_nr, 0755);
  9.  
Zinterpretowano w sekund: 0.019, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10

mi wszystko dzia?a ale do pewno?ci warto zrobi? kopie register.php

netixo
Witam, chcia?bym skorzysta? z tej mo?liwo?ci, ?e ka?dy zak?ada sobie album ale mam pytanie, czy kto? móg?by napisa? co zmieni? w odpowiednich plikach takich np. jak "random_photo_panel.php" itp. poniewa?, posiadam np random_photo_panel tylko mam przerobione opcje wy?wietlania u?ytkownika dodatkowe pole które wpisuje si? podczas zamieszczania zdj?cia i nie chcia?bym tego zmienia?. W razie czego zamieszcz? kod do odpowiednich plików.

?eby nie kr?ci?:

To jest mój kod random_photo_panel.php co zmieni? aby dzia?a?o z usergallery ?
Edytowane przez Pieka dnia 13.02.2009 00:10:24

LAbUdZiN
@Kopciak77 Wyskakuje mi taki b??d po dodaniu Twojego kodu:

53 linijka:
  1. $album_order = dbresult(dbquery("SELECT MAX(album_order) FROM ".$db_prefix."userphoto_albums"), 0) + 1;
Zinterpretowano w sekund: 0.022, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10

Edytowane przez Pieka dnia 23.02.2009 17:48:48

www.takgramy.pl
Kopciak77
Dodaje ca?y plik register.php Wklej ca?o?? i daj zna czy dzia?a.

Pami?taj zrób kopie W?asnego pliku register.php a potem zamie? na ten co doda?em:

Dzia?a tylko przy w??czonej rejestracji z email

D?ugi kod podawaj w [chili=php] /hoopak

Wiadomo?? doklejona:
El_Presidente napisa?/a:
Dobra z baz? ju? jest okej. A teraz nast?pny problem :( mianowicie gdy klikam na " administracja albumów" i na "moja galeria" to przenosi mnie na g?ówn? stron?, Od?wie?a si? poprostu.
co jest nie tak?

Dzi?ki i Pozdro

Je?li masz panel do zmieniania skórek (Theme Switcher) to zmieni?e? plik maincore.php I tam co? masz zle. Je?li masz ten plik bez modyfikacji to go zmie? i wszystko b?dzie dzia?a?.
Edytowane przez Kopciak77 dnia 04.03.2009 22:37:36

LAbUdZiN
Da?em Twój plik register.php i nie wywala ju? b??du ale nie tworzy te? albumu. Jest Jak przy zastosowaniu normalnego register.php

www.takgramy.pl
szymon
Ma?a pro?ba. Móg?by kto? poprawi? kod tak, by lista u?ytkowników, którzy maj? galeri? wy?wietla?a si? w kilku kolumnach?

Odpowiada za to linia oko?o 223.

Zmieniam ten fragment:
  1. echo "<table cellpadding='0' cellspacing='1' width='100%'>\n<tr><td class='tbl1'>\n";
  2. while ($data = dbarray($result)) {
  3. echo "<b><a href='".FUSION_SELF."?user_id=".$data&#91;'user_id'&#93;."'>".$data&#91;'user_name'&#93;."</a> | </b>";
  4. }
  5. echo "</td>";
  6. echo "</tr></table>\n";
Zinterpretowano w sekund: 0.023, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10

Na:
  1. $counter = 0; $columns = 3;
  2. echo "<table cellpadding='0' cellspacing='1' width='100%'>\n";
  3. while ($data = dbarray($result)) {
  4. if ($counter != 0 && ($counter % $columns == 0)) { echo "</tr>\n<tr>\n"; }
  5. echo "<tr><td class='tbl1'><a href='".FUSION_SELF."?user_id=".$data&#91;'user_id'&#93;."'><b>".$data&#91;'user_name'&#93;."</b></a></td></tr>";
  6. }
  7. echo "</table>";
  8. $counter++;
Zinterpretowano w sekund: 0.023, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10

Wy?wietla si? tylko w jednej kolumnie.

PW od moderatora:
  1. Od?wie?enie Tematu - Pieka 27.02 - 10:32

Edytowane przez szymon dnia 27.02.2009 10:29:31

www.zloteskrzydlo.pl
Sata
Jak usun?c to z menu profilu u?ytkownika?
Moja galeria
Administracja albumami

Pozdrawiam

Kopciak77
Wystarczy pomy?le?.Je?li to doda?e? to potrafisz usun?? Grin

piotrek199214
Wchodzisz do infusion/user_info_panel.php i kasujesz:

Pomog?em Ci? Wystarczy podzi?kowa? i oznaczy? post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.

www.piocom.eu
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl