ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Professional Download System 1.8.4
wega1984
Witam a ja mam nastepujacy problem:

Zainstalowalem ta wtyczke: v7-pro_download_panel-1_8_4.zip

Pliki dodaja mi sie dobrze laduja sie na serwer ale problem polega w tym ze gdy biore pobierz otwiera mi sie nowa strona z takim wierszem:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Strona ta jest pusta i sie zadne pobieranie nie rozpoczyna. Nie wiem moze jakis blad jest w file.php .
Prosze o pomoc.
Dzieki i pozdrawiam z gory.
Edytowane przez Pieka dnia 16.01.2009 16:11:43

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 11:55:57
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Bikobi
Witam! I mam kilka pyta?.

1. Dot?d korzysta?em z downloadu dzi?ki FMCDownload 1.05, ale po przej?ciu na Fusion v7 (z v6) nie ma stosownej wersji tego moda. Musz? wybra? co innego, wybra?em Profesional Download System. Czytam, ?e import zawarto?ci zwyk?ego downloadu jest bezproblemowy, ale jak to si? ma do importu z FMCDwonload? Przeprowadzi?em to na testowej stronce (nie chc? uszkodzi? w?a?ciwej strony, zbyt cenna i boj? si? k?opotów) i niby importuje ilo?? pobra? oraz opis i same pliki, ale nie uwzgl?dnia istniej?cych tam kategorii. Trzeba wi?c tworzy? kategorie od nowa. Nie jest to wygodne. Czy mo?liwe jest, by importowa?o kategorie ze standardowego downloadu (czyli jednocze?nie z FMC Download)?

2. Drzewo kategorii.
Pieka napisa?/a:Od kiedy pamietam posiada drzewo podkategorii, chyba (nie sprawdzalem, wiec macie pole do popisu) nawet bez ograniczen zaglebienia.
Przyklad: http://pieka.unl....hp?catid=3
Dobrze, ale to nie jest jeszcze to, co bym chcia?. Bowiem po klikni?ciu na podkategori? przenosi nas wewn?trz tej podkategorii, tracimy dost?p do ca?ego drzewa kategorii. A wygodniej by?oby chyba ka?demu, aby w takim przypadku pozosta? dost?p do ca?ego drzewa kategorii.
Klikam wi?c w jedn? podkategori?. Rozwija si? jej zawarto?? z plikami, ca?e drzewo pozostaje widoczne. Klikam w inn? podkategori?, rozwija si? jej zawarto?? i drzewo nadal pozostaje widoczne... Czyli co? na kszta?t Eksploratora Windows. Czy to nie by?oby wygodniejsze?

3. Jak schowa? adres do pliku??
Mia?em do czynienia (i mam nadal) z pijawami, które podpinaj? si? do mojego downloadu na swoich stronach. Teraz, o zgrozo! Shock widz?, ?e go?cie (czy te? u?ytkownicy) na stronie widz? pe?n? ?cie?k? do ka?dego pliku. OMG przecie? to dyskredytuje ten dodatek jako poufne narz?dzie. Nie jestem szczera Kasia. Pfft Jak to wy??czy?, nie znajduj? tego w opcjach? Jak ukry? pe?n? ?cie?k? do pliku? Przecie? od tego powinien skrypt downloadu, aby ukrywa? lokalizacj? pliku, nawet podczas pobierania go download managerem. Tymczasem ten mod po prostu sprzyja pijawom!

4. Gdy ju? uporam si? z importem do tego moda wszystkich plików, chc? zmieni? tym plikom ich lokalizacj?. Edycja ?cie?ki ka?dego w opcjach moda jest czasoch?onna. My?l? eksportowa? z bazy danych dane o plikach i edytowa? je r?cznie w edytorze tekstu, a potem importowa? to do bazy danych. Czy to jest bezpieczne? Nigdy dot?d niczego nie importowa?em do bazy i boj? si?, by czego? nie sknoci?.

To tyle na pocz?tek. Wink
Edytowane przez Bikobi dnia 14.02.2009 03:59:13

adam-as
Podpinam si? pod pro?b? kolegi wy?ej, gdzie wprowadzi? zmian? aby w kategoriach nie wy?wietla?o si? "ilo?? pobra?" bo przecie? to jest ilo?? plików!.

Druga sprawa, gdzie tam w ogóle mo?na edytowa? tabele? chcia?bym ca?kowicie usun?? te dane "screenshot", "dodaj", data itp. (po prawej przy wy?wietlanym opisie szczegó?owym danego pliku). Jako? dziwnie ten kod jest napisany. W rodzimym php-fusion mo?na si? jako? po?apa? nawet jak prawie si? nie zna php, ale ta wtyczka jest jaka? pogmatwana...

I trzecia sprawa - jak w tej wtyczce zamieni? bbcode na html jednocze?nie dodaj?c rozwijan? list? wyboru wstawienia obrazków ze zdefiniowanego katalogu?

EDIT:
Poszpera?em i doszed?em co i jak:

Aby w kategoriach wy?wietla?o si? "ilo?? plików" a w szczegó?ach "ilo?? pobra?" robimy nast?puj?cy zabieg:

Edytujemy plik locale/Polish.php
Po linijce 4 wstawiamy taki oto kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Dalej edytujemy plik include/theme_funcs.php
Lini? 176 zast?pujemy takim kodem:

Teraz aby wprowadzi? moje zachcianki i wszystko co chcieli?cie wy?ej, nale?y edytowa? wcze?niej ju? edytowany plik include/theme_funcs.php To w?a?nie ten plik odpowiada za konstrukcj? naszego downloadu (nie mówimy o panelu admina, ale o wy?wietlaniu plików podczas przegl?dania)
Przyjrzyjcie si? dok?adnie jak zbudowany jest ten plik. Wszystko jest super pouk?adane i opisane! (znaczniki opisów // )
Przedstawiam swój zmodyfikowany plik na podstawie którego spokojnie dacie rad? wszystko rozgry??. Oto zmiany jakie wprowadzi?em:

-w przegl?daniu kategorii wy?wietla si? "ilo?? plików" a nie "ilo?? pobra?"
-po klikni?ciu w link danego pliku, nie ma tabelki po prawej która zawiera?a "screenshot" opcj? "dodaj" itp...
-znikn??y linki na dole o których wspomina? kolega wy?ej (rzeczywi?cie to by? z?y pomys? twórcy tego downloadu):

Nale?y pami?ta?, aby powy?sze zmiany pliku mia?y swój skutek nale?y wcze?niej edytowa? plik locale/Polish.php o którym by?o wy?ej.
Informuj? ?e z pliku nic nie zosta?o usuni?te, ale zosta?y "wy??czone" niektóre funkcje które spowodowa?y te zmiany. W ka?dej chwili mo?na to przywróci? do dzia?ania w bardzo prosty sposób (usuwaj?c znaczniki przed funkcjami /* (pocz?tek) oraz */ (koniec)
W razie problemów piszcie postaram si? pomóc.

Ja natomiast prosz? tylko fachowców jak zamieni? bbcode na html tylko we wprowadzaniu przez admina nowych plików. Nie mog? sobie z tym poradzi?. Mo?e Pieka zechcia? by zabra? g?os?

Aha i jeszcze jedno: Podczas gdy wstawiam obrazek w skrótowym opisie danego pliku, tekst wyrównuje si? do dolnej kraw?dzi obrazka. Jak zmieni? to tak, aby tekst zaczyna? si? od górnej kraw?dzi obrazka? Siedz? nad tym ju? 4 dzie? i nie daj? juz rady ...

PW od moderatora:
  1. Od?wie?enie Tematu - Pieka 25.02 - 22:55

Edytowane przez adam-as dnia 26.02.2009 00:46:21
Bronimy pracy dyplomowejLinki ?ami?ce Regulamin usuni?te przez administratora

http://www.pcmedio.pl
Bikobi
adam-as, wielkie dzi?ki! <piwo> G?adko wszystko co zb?dne sobie wy??czy?em. Oczywi?cie, nadal pe?no klikaniny (trzeba by? masochist?, aby dodawanie pliku w tym modzie by?o przyjemn? czynno?ci?), ale ju? przede wszystkim pe?ne linki i zb?dn? histori? usun??em. Uf! Smile

Lecz jeszcze jest problem, z którym nie mog? sobie poradzi?. Ka?da zmiana jakiej? pozycji (edyt opisu pliku, dodanie grafiki) zmienia status pliku na nowy. Nawet gdy usun? winietk? (ustawi? ilo?? dni na 0) to i tak plik na szczycie listy jako nowy; tak?e w panelu bocznym moda jako wida? go jako ?wie?o dodany. Po?ytku z tego ?adnego, bo wprowadza u?ytkowników w b??d. Jak to usun???

No i do??czam si? do pro?by poprzednika o html. Mam w opisach pliku linki ukryte pod nazwami, opis jest sformatowany w html i podczas importu do ProDownlSystem wszystko zlewa si? w jedno. Jak wymusi? formatowanie html?

Wiadomo?? doklejona:
Spotka?a mnie mi?a niespodzianka w postaci opublikowanej wczoraj spolszczonej nowej wersji moda - 1.8.5. http://www.php-fu...d_id=23753 Nadpisa?em pliki t? now? wersj? i jest ju? o wiele lepiej! Smile Edycja istniej?cej pozycji nie zmienia jej na nowo dodany plik. Jedna niezr?czna uci??liwo?? mniej!

Dodatkowo w importowanych plikach opis nie gubi ju? przynajmniej podzia?u na wiersze, co sprawia, ?e jest, jak oryginalnie, bardziej czytelny. To te? plus. Wystarczy?o mi teraz usun?? histori? i pe?ne linki i jest coraz lepiej.
Edytowane przez Bikobi dnia 13.03.2009 20:47:03

adam-as
Ciesz? si? ?e mog?em pomóc :-)

W dalszym ci?gu bardzo prosz? fachowców o info jak w tym systemie zamieni? w panelu admina bbcode na html z buttonem wybierania obrazków z danego katalogu, oraz jak zrobi? aby tekst opisuj?cy pliki wyrównywany by? do lewej górnej kraw?dzi obrazka we wst?pnym jak i szczegó?owym opisie danego pliku.
Bronimy pracy dyplomowejLinki ?ami?ce Regulamin usuni?te przez administratora

http://www.pcmedio.pl
Ogrud
Witam ja natomiast mam inny problem, a mianowicie, je?eli wejde w zakladke download tej wtyczki wszystko jest fajnie , ale je?eli z niej chce przej?? do np. artyku?ów to wyskakuje blad 404 gdy? adres artyku?ów dodaje sie to istniej?cego dwonloadu
Edytowane przez Ogrud dnia 25.03.2009 23:18:25

yourfreeworld.boo.pl
Pieka
Kolego drogi, to sa Twoje panele, ktore tworzyles bezmyslnie i nawet nie byles laskaw poszukac na forum.
Jesli nie bedziesz uzywal stalych PHP-Fusion to tak bedzie zawsze i wszedzie, wiec badz laskaw budowac poprawnie wlasne panele:

Edytowane przez Pieka dnia 25.03.2009 22:01:52
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Christaad
Ja mam pytanie czy idzie jako? zrobi?, aby po wej?ciu do downloadu wy?wietlane by?y "Kategorie" a nie "Przegl?daj"??

Bochen
W nawigacji wstaw sobie link do kategorii a nie do przegl?du:

Ja osobi?cie w ten sposób problem rozwi?za?em.

Wiadomo?? doklejona:
Mam pytanie. Chcia?bym wymieni? powy?szy fusion na FMC download. Jest mo?liwo?? bez utraty wrzuconych modyfikacji tego dokona?? Nie próbowa?em, bo boje si? utraty wrzuconych plików po prostu.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 10.07 - 18:13
  2. Od?wie?enie Tematu - Pieka 30.07 - 00:48

Edytowane przez Pieka dnia 06.08.2009 22:41:21
Prawdziwy m??czyzna nie je miodu, prawdziwy m??czyzna ?uje pszczo?y!

www.webstudio.sdgp.pl
nergal
Mnie wy?wietla taki b??d:

Problem pojawia si? kiedy jest si? zalogowanym na stronie, je?eli jest si? go?ciem nie ma b??dów i wy?wietla si? komunikat "dost?p zabroniony".
Edytowane przez Pieka dnia 06.08.2009 22:30:48

lui
Cze??.
Zainstalowa?em na testowym koncie INF-Professional Download System 1.8.4. Wszystko OK ale... Czy ta wtyczka zlicza ilo?? pobra? ka?dego pliku bo u mnie tego nie wida?? Nie widz? takiej opcji do w??czenia/wy??czenia zliczania pobra? w administracji w/w wtyczka.

EDIT: Dzi?ki Panie Pieka, ?e Pan przeniós? mój post do tego tematu bo teraz wiem w czym problem Smile Zamiast "ilo?? pobra?" jest "plik" Smile OK, wszystko ju? teraz wiem Smile

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 16.11 - 20:52

Edytowane przez lui dnia 16.11.2009 21:06:02

www.lui.ugu.pl
komputer-pcworld
Witam mam problem chce wrzuci? plik a wyskakuje mi komunikat Plik jest wi?kszy od (upload_max_filesize w ustawieniach serwera php.ini) Pomó?cie gdzie mam to ustawic zeby zwiekszy? upload.

ostry38
S? to ustawienia serwera jak masz dost?p do pliku php.ini to w nim zmie? a je?eli nie to napisz do admina z pro?b? o zwi?kszenie limitu. Wink
Pomagam na GG jedynie w drobnych sprawach!

www.lamacs.pl
komputer-pcworld
A gdzie dokladnie moge znale?? ten php.ini?
Edytowane przez Pieka dnia 21.11.2009 20:41:17

ostry38
Hmm musisz poszuka? przez ftp b?dzie to gdzie? przed folderem public_html.

www.lamacs.pl
komputer-pcworld
Ale ten plik normalnie bedzie pisa? php.ini czy jakos inaczej?

Wiadomo?? doklejona:
Pomó?cie potrzebuje zwiekszyc ten upload jak najszybciej. Mmoze musze jakis plik sciogn?c napewno gdzies musi sie to ustawi??
Edytowane przez Pieka dnia 21.11.2009 20:40:32

ostry38
Zapytam inaczej gdzie masz wykupiony hosting?
Bo nie ka?da firma udost?pnia t? opcj? Wink

www.lamacs.pl
komputer-pcworld
Nie|mam wykupionego, mam na unl, a potrzbuje zwiekszyc ten upload.
Edytowane przez Pieka dnia 21.11.2009 20:39:50

ostry38
Czyli nie masz na 100% dost?pu do php.ini
Wiem ?e niektóre warto?ci w php.ini mo?na zmienia? poprzez .htaccess
lecz nie wszystkie.
Najlepiej napisz do admina. Mo?e zwi?kszy.

www.lamacs.pl
komputer-pcworld
Ale mam napisa? do admina unl tak?

Wiadomo?? doklejona:
A co mam do tego admina napisac?
Edytowane przez Pieka dnia 21.11.2009 20:39:22

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl