ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Brak po??czenia z baz? podczas instalacji
Voiteq
Witam,

Mam problem z po??czeniem si? z baz? MySQL, a tym samym z doko?czeniem instalacji PHP-Fusion.

Oto moje dane SQL:

Adres hosta: mysql5-11.start1g
Nazwa u?ytkownika: oasgfgrf123
Has?o do bazy danych: moje_haslo_uzytkownika
Nazwa bazy danych: oasgfgrf123
Prefix tabeli: fusion_

Baza jest zainstalowana, a po wype?nieniu formularza powy?szymi danymi wyskakuje komunikat:
B??d! Brak mo?liwo?ci po??czenia z baz? danych.Sprawd? ustawienia Twojej bazy danych MySQL.

Wersja CMS: PHP-Fusion Core 7 Edition

Macie pomys? co z tym zrobi? ?

UP: Wszed?em do phpMyAdmin i nie mam takiej zak?adki jak Uprawnienia, tylko takie: Struktura - SQL - Szukaj - Zapytanie przez przyk?ad - Eksport - Import - Operacje.

Prosz? Was o pomoc Wink.

Z góry dzi?kuj?!
Edytowane przez Voiteq dnia 21.04.2009 15:20:29

W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 05:06:18
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Gismo_PL
Czy nie posiadasz przypadkiem konta na serwerze ovh ? Bo je?li tak to skorzystaj z Manager'a i utwórz baz?.
Czy posiadasz fizycznie utworzon? baz? o nazwie: oasgfgrf123 czy próbujesz to wykona? dopiero podczas instalacji php-fusion Cool ?
Edytowane przez Gismo_PL dnia 22.04.2009 10:50:59

http://fsong.pl
Voiteq
Mam wykupiony serwer, zalogowa?em si? w Managerze i stworzy?em baz? danych: oasgfgrf123.

Gismo_PL
Je?eli baza istnieje i podczas instalacji w odpowiednich polach podajesz wymagane dane to doszukiwa? bym si? raczej jakiego? b??du literowego i st?d ten komunikat o braku mo?liwo?ci nawi?zania po??czenia z baz? danych.

http://fsong.pl
Voiteq
Wpisa?em kilka razy i...UDA?O SI? ! ufff....to musia?aby? literówka Wink.
Edytowane przez Voiteq dnia 22.04.2009 21:21:53

alonz
Ja odkopi?, ale mo?e komu? si? przyda. Mia?em taki sam problem, pisa?o, ?e nie mo?na stworzy? tabeli, mimo ?e wszystko by?o wpisane jak trzeba. Otó? ja kopiowa?em nazw? u?ytkownika i przez to by?a ?le wpisana. Gdy przepisa?em r?cznie wszystkie problemy prysn??y jak ba?ka mydlana :-)
Edytowane przez alonz dnia 27.02.2010 22:17:17

http://www.ride-about.ugu.pl/news.php
Sino4
Mam stron? ovh.pl i wy?wietla mi si? ?e jest:
B??d! Brak mo?liwo?ci po??czenia z baz? danych.

Wiem na 100% ?e dane s? poprawnie wpisane bo loguje si? na nie w phpMyAdmin. Co robi??
Edytowane przez Pieka dnia 30.11.2010 15:24:05

Pieka
Podac poprawnie hosta bazy.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Sino4
Poda?em localhost i w?tpi? ?eby ovh da?o konkretniejszy adres hosta ;p

Pieka
W OVH nigdy hostem nie byl i nie jest localhost drogi Panie. Wypadaloby przeczytac calego maila lub zapoznac sie z konfiguracja wlasnego konta/serwera. Jesli czego nie wiesz w kwestii ich konta, maja wlasne forum, ktore sluzy pomoca w tej i innych kwestiach z nimi zwiazanych.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
cristo
Witam tak jak w temacie stan??em na kroku 3.
Na 100% wszystko podaj? prawid?owo, po za tym nie robi? tego pierwszy raz, co prawda pierwszy raz z wersj?: v7.02.04. ale procedury znam, a tu nagle b?c!
Macie jakie? rady ?

www.zkswlokniarz.pl/images/photoalbum/album_5/screen.jpg

B??d w kroku 4:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Po??czony z 06 luty 2012 16:29:
Ju? chyba wiem o co chodzi. Po przerzuceniu plików na serwer pozmienia?o mi nazwy plików - chodzi o du?e litery, na serwerze mam wszystko ma?ymi.
Jak to si? sta?o i jak to zmieni? bo jak nadpisuje od nowa to i tak przesy?a zamieniaj?c na ma?e ?

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - khaman 06.02.2012 16:01

Edytowane przez cristo dnia 06.02.2012 16:29:37

krystian1988
W wi?kszo?ci b??dy wynikaj? nie z b??dów paczki, aczkolwiek jej wrzucenia na serwer. Polecam pakowa? w formacie .zip i rozpakowywa? na serwerze, przenosz?c pliki do wybranego przez nas katalogu. Jest to du?o ?atwiejsze i nie wyskakuj? niepotrzebne b??dy. Wi?kszo?? serwerów ma mo?liwo?? wrzucenia paczki od 10 MB. Nie nadpisuje to ?adnych plików bez zgody u?ytkownika. Sam u?ywa?em w/w regu?y.
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

zyb3usz
Witam, mam ten sam problem, podczas instalacji PHP-Fusion v7 w trybie off line wyskakuje komunikat, ?e brak mo?liwo?ci utowrzenia tabel. Mam nadane uprawnienia w bazie danych. Przy instalacji nie mam tylko ustawionego has?a. Domyslana nazwa to root.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl