ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 8

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion kontra inne CMS-y » Ogólna dyskusja
 Drukuj temat
PHP-Fusion VS. MemHT Portal
by_ikar
To i ja co? powiem bo przypadkiem wpad?em na ten temat. No wi?c tak, pocz?tkowo przygod? z fusionem zacz??em od EP (Etreme-Pack) niby fajne, super du?o dodatków, a efekt by? taki ?e ka?dego dnia pozbywa?em si? ka?dej linijki kodu które by?o od EFCrew na te z PF. Nie ma porównania PF do EP, nie dla tego ?e oni si? nie znaj? na czym? czy co?, bo si? znaj?, ale chodzi o to ?e tam jest tego za du?o, wszystkiego jest za wiele.. A ta nowa wersja, jak czyta?em propozycje to wydaje mi si? ?e ju? ca?kiem b?dzie przekombinowana.. PF ma to do siebie ?e jest do?? intuicyjny i prosty w obs?udze mimo ?e jest kilka skomplikowanych rzeczy których pocz?tkuj?cy nie potrafi, jest on systemem na prawd? prostym. W zasadzie mo?na na nim si? uczy? swoich pierwszych kroków w PHP czy html. Gdyby memHT by?o tak ?wietnym CMS'em to wiele osób ju? dawno by z niego skorzysta?o, pono? [strona ?ami?ca licencj?!] mia?a z niego skorzysta?, jednak nie stoj? na PF7Grin nowa wersja PF jest na prawd? ?wietna, szybko?ci? i funkcjonalno?ci?. Je?eli kto? chce wi?cej to szuka sobie wtyczek. Jestem od ponad roku na PF i raczej d?ugo d?ugo na nim zostan?.

Co do bezpiecze?stwa, to przecie? jest jeszcze banowanie kont :> ja sobie jeszcze zrobi?em ban na rejestracje, ?e dane adresy IP nie mog? si? rejestrowa?, po co mam to wpisywa? na czarn? list?? Wi?c obiektywne porównanie autora tematu jest jakie? nie obiektywne..

I jeszcze jedno, je?eli ty pisa?e? artyku? o porównaniu PF z memHT to sory ale ?eby co? porównywa? trzeba zna? oba systemy na tym samym poziomie, jednak widz? ?e po arcie: http://memht.pl/c...ion_3.html

post.php - Wy?wietla stron? g?ówn? forum

Nie jestem w stanie ci powiedzie? czy ty kiedy? pracowa?e? na PF czy tylko przelecia?e? obs?ug? instrukcji..

Nie wiem jaki jest memHT, wyrazi?em jednak zdanie na temat

Prostota ma swoje zalety i to du?e.

Jak poznam kiedy? memHT to wróc? do tego tematu i go ocenie. Pozdro
Edytowane przez Pieka dnia 17.10.2009 15:09:19

http://dbpolska.net
W?cibski Go??
Dodany dnia 23.10.2025 14:45:37
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Konto ukryte
@by_ikar - zauwa? ?e temat na EF to PROPOZYCJE a nie to co b?dzie zawarte Wink Ludzie mog? napisa? wszystko co nie znaczy ?e metaxy, SebaZ i spó?a to wrzuc?.

Co si? za? tyczy MemHT, przetestowa?em go nieco i powiem tak:

- w porównaniu do PF nie jest intuicyjny
- trudno manipulowa? kodem je?eli chcemy zrobi? co? po swojemu
- z pewno?ci? nie jest lekki:
http://memht.pl/f...rwera.html

Co z tego ?e zapytania s? lekkie, skoro baza dostaje krwotoku. Ja na naprawd? dobrym sharedzie mam limit 200k zapyta? na godzin?, za?ó?my ?e ka?dy go?? wejdzie na 3-4 podstrony:

PF: (oko?o 30 zapyta? [jak si? wrzuci dodatki xD])
200000 / 90 = ~2222

MemHT: (oko?o 90 zapyta?)
200000 / 270 = ~741

Teraz dorzu?my do tego stwierdzenia typu: memht to rozbudowany cms dla du?ych serwisów... ale gdzie tu logika? Du?y serwis mo?e mie? znacznie wi?cej ni? marne 750 ods?on na godzink?...

- De facto nie nadaje si? nawet na bloga, którego tryb posiada - od czego? jest chyba sprawdzony wordpress i olbrzymie zasoby do niego.
- Support - bez porównania*
- Dodatki, wk?ad userów itp. - równie? bez porównania*

* - gdyby kto? mia? problemy ze zrozumieniem, punkty na korzy?? PF.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl