ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 12

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Last & Next Match Panel
mistrzkop
Witam.
Nie wiem na czym polega mój problem. Wszyscy tutaj pisz? o problemach z herbami, godzin? itp. Ja natomiast po zainstalowaniu, wchodz? w PA => Wtyczki => Last&NextMatch i nagle klikaj?c na wtyczk? ?aduje mi pust? stron?. Odinstalowywa?em, instalowa?em ale problem ci?gle pojawia si? ten sam. Jaka? pomoc?Shock

http://www.teczapiekary.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 15:05:04
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
krystian1988
Wrzu? na nowo ca?? paczk? na serwer i sprawd?.
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

mistrzkop
Wrzuci?em od nowa, niestety nie skutkuje, nadal gdy wchodz? we wtyczk? wy?wietla mi czyst? stron?.
Doszed?em do tego, przeczyta?em forum, moja program do ftp zmienia mi z duzych na male litery.
Teraz borykam sie z innymi problemami:
To pojawia si? przy instalacji wtyczki:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Po wejsciu do wtyczki wystepuja kolejne bledy:

Edytowane przez mistrzkop dnia 06.05.2012 14:14:05

Pieka
Ca?y czas to samo, czyli zmienione wielko?ci liter plików/katalogów lub ich ca?kowity brak. Tym razem w odniesieniu do plików j?zykowych.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
mistrzkop
No z ca?ym szacunkiem, ale wszystko wgrane jak nele?y... B??d, który si? pojawia nie oznacza brak danego pliku.

Chyba po raz kolejny doszed?em do wyjanienia owej zagadki. Pliki w folderach include s? zapisane z du?ych liter np. Polish.php , w ustawieniach g?ownych strony jest polish z ma?ej litery. Postanowi?em zmieni? samodzielnie plik na ma?? liter?. Powiod?o si?.
Edytowane przez mistrzkop dnia 06.05.2012 21:35:20

Pieka
Pliki nale?y umieszcza? w oryginalnej formie, czego Ty jak wida? nie robisz i st?d wieczne problemy. Trzymaj si? zasad, a ?ycie stanie si? prostsze.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
teco
Witam. Problem mam z kodowaniem strona na której jest dodatek zamieszczony nie jest w UTF-8. Dodaje herb koscielec.png a nazwa zespo?u to LZS Ko?cielec Kujawski i herbu nie czyta...w folderze images na ftp nazwa tego pliku wygl?da tak lzs_ko¶cielec_kujawski.png.
Wgra?em plik z folderu iso do class i nic. Ma kto? jaki pomys?? Testowa?em to na 2 stronie gdzie jest UTF-8 i tam wszystko gra.

EDIT: Problem tyczy si? tylko jak na razie litery ? ? i ?
Edytowane przez teco dnia 06.06.2012 15:32:27

jan111to
Witam Wszystkich!

Ponawiam pytanie, gdy? mam nadal problem z tym: ???

Dodatkowo chcia?bym si? dowiedzie? jak zrobi? by ten panel by? w jednej ramce i tylko z tej ramki prze??cza?o si? w "nastepny/poprzedni" mecz na stronie g?ównej ?? Jak to ustawi???

I ostatnia sprawa... Jest to problem z logosami, które si? nie wyswietlaj?, tzn. laduje laduje i jakby zaladowalo ale sie nic nie wyswietla.

I ostatnia juz sprawa. Jedna ramka wyswietla sie poprawnie tzn: " Ostatni mecz " natomiast druga wyglada tak " NastÄ?pny mecz "

Czy ktos moglby pomoc? Z gory dziekuje.

Po??czony z 20 lipiec 2012 15:10:

Mam taki b??d w momencie, gdy chc? doda? nowe logo. Podpowie kto? co jest nie tak ?
Edytowane przez jan111to dnia 20.07.2012 15:10:17

jokernd
Mam pewien problem z t? wtyczk?, a konkretnie odno?nie poprawnego wy?wietlania. Wtyczka otwiera si? prawid?owo, lecz nie prze??cza si? na nast?pny mecz i nie wy?wietlaj? si? strzelcy. Pokazuje si? link
i powraca na gór? stron? za ka?dym razem gdy klikn? czy to nast?pny mecz czy strzelcy.

Wszystko wgra?em poprawnie pliki do odpowiednich folderów, mam kodowanie iso wi?c class te? podmieni?em, nie mam problemu z poprawnym wy?wietlaniem polskich znaków, oraz wy?wietlaniem logo, jedyny problem jaki jest to z tymi przej?ciami.

Mogli by?cie poratowa? ? Czy to mo?e by? spowodowane ? Mo?e jaki? konflikt z innymi wtyczkami. Dodam ?e nawet na sta?e wrzuci?em w header.php skrypt do jquery-ui.php

jan111to
Witam. Mam pytanie odno?nie tego dodatku. Jak mo?na ustawi? "nast?pny mecz" w osobnym dodatkowym panelu i "poprzedni mecz" równie? w osobnym panelu, tak by by?y to dwa oddzielne panele a nie jeden z??czony ?

Z góry dzi?kuj? za odpowied?.

mistrzkop
Dobry wieczór.
Kolega Chili90 w odpowiedzi #95 pisa? o stworzeniu 3 takich paneli, aby si? nie kolidowa?y. Ja tutaj chcia?em nawi?za? do tego samego lecz o dwóch panelach, b?d? jednym wspólnym, który móg?by wy?wietla? ostatni i nast?pnym mecz ale I dru?yny i dru?yny rezerw.
Fajniej by by?o gdyby moja pro?ba by?a w jednym panelu.

Apis
Wcale nie pisa? o trzech panelach ale o trzech wtyczkach. Musia?by by? oddzielnie instalowane czyli mie? inne nazwy (w tym nazwy tworzonych w bazie danych tabel) aby ze sob? nie kolidowa?y i ka?da dotyczy?a innej dru?yny. Umieszczenie tego w jednym panelu to jednak gruba przesada - niewykonalne i ma?o sensowne. Najpro?ciej jest zrobi? oddzielne serwisy dla ka?dej dru?yny. Wtedy ka?dy serwis ma t? sam? wtyczk? a prze??czanie mi?dzy serwisami jest bajecznie proste: w menu dajemy: seniorzy, juniorzy, m?odzicy i tak a? do oldbojów :D Jaki problem zainstalowa? sze??, siedem PHP Fusion na jednym serwerze podpi?tych pod jedn? domen??

Pozdrawiam. Pomog?em? Kliknij "Pomóg?" Wink
---
?egluga ?ródl?dowa wczoraj, dzi?, jutro

www.zegluga-rzeczna.pl
mistrzkop
Czyli z tego co ja rozumiem, nale?y zmieni? wszystkie dodane w paczce pliki i foldery?? Do tego w ka?dym z plików równie? pozmienia? nazwy przekierowa? itd. ?

Apis
Przy sklonowanych wtyczkach - w du?ym uproszczeniu w?a?nie tak mniej wi?cej.
---

www.zegluga-rzeczna.pl
mistrzkop
A jeszcze jedno pytanie. Nie wystarczy zmieni? nazw? infusiona np na last_and_next_match2 tego drugiego i doda? drugi panel wybieraj?c z listy last_and_next_match2 ?? Tylko wtedy jak si? b?dzie wy?wietla? w dodanych wtyczkach czy nie nadpisze tamtego przy instalacji??

Apis
Nie wystarczy. Trzeba modyfikowa? wszystkie pliki sk?adowe aby w tabelach baz danych te? si? ró?ni?y te infusiony.
---

www.zegluga-rzeczna.pl
mistrzkop
Mo?e mi kto? pokaza? jak to zrobi? na przyk?adzie jednego z plików. W tym przypadku plik infusion.php z paczki v7-lastnextmatch-v1_2

Apis
Popro? autora wtyczki @chemikpil aby Ci sklonowa?, bo on najlepiej wie co i jak. Zaproponuj mu jak?? gratyfikacj? za przys?ug? i po sprawie.
---

www.zegluga-rzeczna.pl
rmj
Witam
W jaki sposób wyrówna? do góry lewy panel Last & Next Match Panel tak aby by? w jednej linii z newsami oraz lewa kolumn?
images67.fotosik.pl/543/98cdfe82dad8d33em.png

Apis
Na pewno ma zdefiniowany górny margines i trzeba go zmieni?/usun??. Je?li panel ma w?asne style css - tam trzeba szuka?, je?li nie - bezpo?rednio w pliku lastnextpanel.php
---

www.zegluga-rzeczna.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl