ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
jQuery Shoutbox Panel v0.5 BETA
Azuel
Witam, mam pewien problem.. W standardowym sb pokazuje kolory nicków/rang na stronie oraz w jQuery Shoutbox równie?, lecz po od?wie?eniu sb b?d? wys?aniu posta na te kilka sekund blokuje przycisk, pociemnia nicki na szaro oraz gdy przycisk si? odblokuje, nicki userów troch? si? rozja?ni? lecz nie zmieni? z powrotem na takie kolory jak ich przynale?na grupa.

Czy jest jaki? sposób aby zrobi? by Kolory nicków po chwilowej blokadzie przycisku powróci?y do stanu z przed napisania posta b?d? od?wie?enia ?

Pozdrawiam.
flaga-pl.gifPisz? poprawnie po polsku

calosc.gif

www.wakfu.com.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 09:34:06
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
maciejgo
Witam.Zainstalowa?em w?a?nie tego shoutboxa i po w??czeniu panelu jest taki napis :
Table 'bakuganpolska_cba_pl.DB_SHOUTBOX' doesn't existYou have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 3

Tutaj zdj?cie:
i54.tinypic.com/6gk2t2.jpg

Co? tam z jak?? tabel? ale nie wiem o co chodzi.Je?li kto? wie o co chodzi to prosz? o pomoc.Z góry dzi?kuj?.

Drecha
Z b??du wynika, "jak sam b??d mówi", ?e najprawdopodobniej masz z?? wersj? Bazy Danych. To mo?liwe, bo cba.pl jest do... kitu.

Adam Stalica
@maciejgo jak? wersj? PHP-Fusion masz?
Witam Grin

maciejgo
Php-Fusion v 7.02.03 .Nom mo?e ale gdy mia?em php fusion v 7.01.03.

Drecha
Z?? wersj? Bazy Danych, nie CMS'a.

maciejgo
To jak? wersj? da??

Drecha
Ty tego nie zmienisz, to us?ugodawca okre?la wersj? Bazy Danych.

Adam Stalica
@maciejgo w PHP-Fusion v7.02.03 Shoutbox to dodatek, który musisz zainstalowa?, a ta modyfikacja jest zrobiona pod PHP-Fusion v7.01, gdzie Shoutbox by? wbudowany wi?c je?li chcesz mie? tego Shoutbox-a to musisz utworzy? do niego r?cznie tabel? w bazie danych, lub dorobi? do niego plik instalacyjny...

Pozdrawiam Wink
Witam Grin

maciejgo
Ok dzi?ki._A jak stworzy? t? tabel? w bazie?
Edytowane przez Pieka dnia 08.07.2011 15:25:16

Drecha
Zajrzyj do tematu o tym mówi?cego, bo zapewne gdzie? to jest na tej stronie napisane, nie b?dziemy si? powtarza?. Skorzystaj z Szukajki.

maciejgo
Nie umiem znale??._Ale ok,_poszukam jeszcze.
Edytowane przez Pieka dnia 09.07.2011 22:25:37

Drecha
Nie masz wyj?cia, jak mówi nasz kochany Regulamin.

maciejgo
Nom, trzeba szuka?. Dzi?ki tym co pomogli tak "w po?owie".

LG Fan
Znajomy poprosi? mnie abym zainstalowa? mu jakiego? shoutboxa, który spe?nia?by okre?lone wymagania. Przetestowa?em kilka znalezionych na tym forum propozycji i wybra?em t?. By? mo?e pope?ni?em b??d. Potrzebuje SB z od?wie?aniem - ten to posiada. Panel przerobi?em lekko tak by mo?na by?o ustawi? go na ?rodku strony. I tutaj zacz??y si? schody. Powi?kszy?em okno do wpisywania wiadomo?ci na potrzebn? mi szeroko??, jednak okno gdzie te wiadomo?ci ju? wyskakuj? stwarza pewne problemy. W momencie gdy wpisujemy tekst w normalnej formie ze spacjami wy?wietla si? normalnie. Jednak gdy ju? jest wpisywany tekst bez spacji "?amie" si?, poni?ej przyk?ad obu wypowiedzi.

img829.imageshack.us/img829/1971/12235263.jpg

Kolejn? spraw? jak? ma posiada? ten SB jest wy?wietlanie obrazków. W standardzie ten SB nie mia? takiej opcji. Doda?em odpowiednie bbcody i ju? ma. Tu pojawia si? kolejny problem. O ile ma?e obrazki wy?wietlane s? prawid?owo to ju? du?e s? skalowane i pojawiaj? si? suwaki.

img3.imageshack.us/img3/1360/27874754.jpg

O ile z pierwszy problem nie jest powa?ny dla znajomego, to ju? drugi sprawia mu du?y k?opot. Czy kto? mo?e mi pomóc w rozwi?zaniu tego, co i gdzie powinienem zmieni? aby obrazki wy?wietla?y si? bez skalowania.

Ostatni? rzecz? jest kosmetyka. W jaki sposób wycentrowa? ikonki bbcodów oraz przyciski wy?lij i od?wie?.

www.secretland.net.pl
maad
Witam,

Korzystalem z ajax news panel by Bartek i jquery shoutbox i ostatnimi czasy zauwazylem ze pewne funkcje w nich przestaly dzialac tj w Shoutboxie stalo sie cos chyba z jquery bo nie przeladowywuje sie automatycznie gdy wysyla sie wiadomosc lub ja kasuje/edytuje tylko pojawia sie ta grafika loading i kreci w nieskonczonosc i trzeba przeladowac strone aby te nowe tresci sie pojawily. Po sprawdzeniu konsoli widze ze co kilka sekund jest wysylane zapytanie do bazy i pobierane rekordy ale nie zmienia sie nic w shoutboxie.
Mysle ze pewnie jest to spowodowane jakimis nowymi modyfikacjami i dodawaniem nowych kodow java script, ajax itd ktore sie gryza ale w tym momencie nie jestem w stanie ustalic gdzie jest problem czy macie jakies pomysly jak to zrobic?
Czy jest jakas magiczna funkcja ktora mozna dodac np do panelu shoutbox ktora sprawi ze bedzie on korzystal tylko z danego konkretnego jquery i nie "widzial" tych uzytych w innych panelach?

Pozdrawiam, i z gory dzieki za rady.

EDIT/ Ewentualnie jest to mozliwe ze jakies funkcje w tym panelu wygasly i stad przestalo dzialac?

Vanko
Siema, spróbuj wstawi? w header poni?szy kod. Nie mam pewno?ci czy zadzia?a.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

http://skyde.pl
maad
Niestety nie zadzialalo ;/

W ogole dziwna sprawa ze po kliknieciu wyslij wiadomosc w konsoli pojawia mi sie taki blad :

a blad wystepuje w pliku jquery.min.js:19 ktory znajduje sie w

Nie mam pojecia czemu akurat ta biblioteka jest uzywana, nie widzialem nigdzie w plikach od shoutboxa odwolan do googleapis.

Jakies pomysly?
Edytowane przez maad dnia 14.01.2014 13:58:12

Vanko
Za??cz swoje wtyczki w których wsyt?puje problem.

http://skyde.pl
maad
Problem zostal chyba rozwiazany i to w najdziwniejszy z mozliwych sposobow.

Zawzielem sie, wgralem czysta wersje fusiona z tym shoutboxem, polaczylem sie z moim mysql i po kolei nadpisywalem pliki i odswiezalem strone by sprwadzic w ktorym momencie Shoutbox przestanie dzialac. NIe uwierzycie w ktorym momencie sie to stalo...

Na samym koncu bo nadpisywalem pliki w kolejnosci w ktorej uwazalem ze jest najwieksze prawdopodobienstwo ze robilem jakies poprawki i mogly one wplynac na dzialanie shouta. Gdy nadpisalem juz prawie wszystkie pliki i bylem zalamany ze kompletnie tego nieogarniam okazalo sie ze nowa wersja fusiona wygladala juz praktycznie identycznie jak moja i o dziwo ten skubany SB caly czas dzialal wiec zamienilem sciezki i zrobilem z niego swoja glowna strone. Rowiazanie problemu wiem dziwaczne gdyby nie to ze w nowej wersji wystepowala jeden blad, mianowicie brakowalo localu do jednej rzeczy. W sumie zaden problem bo locale byly ostatnim folderem ktory nie nadpisalem wiec skopiowalem ze starej strony i nie uwierzycie...

Shoutbox przestal dzialac... PADLEM. Idac dalej tym tropem okazalo sie ze winnym tego ze shout nie przeladowywal sie sam jak oryginale byl plik globale.php w localach... Nie wiem jak to mozliwe, ze jakies malo znaczace locale blokowaly SB?!

Najprawdopodobniej ten plik zmienil sie gdy robilem lekki update wersji fusiona ale byl to kosmetyczny update i w zyciu nie spodziewalbym sie ze locale wplynie na dzialanie shouta. Zreszta do teraz nie wiem jaka linijka tego globale blokuje shouta bo juz nie chcialo mi sie kazdej sprawdzac i po prostu jedynie skopiowalem brakujacy i wstawilem wersje zrodlowa...

Swoja droga dzieki za zainteresowanie i Pozdrawiam Was. Jestem wykonczony ta mordercza walka Wink

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl