ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Professional Download System 1.8.5
morderca0
Witam

Chcia?bym aby w tej wtyczce mo?liwo?? dodawania plików posiadali wy??cznie Admini.
Da si? to zrobi??(Przepatrywa?em ustawienia i nic takiego nie znalaz?em).

No i jak na z?o?? dostaj? fatala w PA/Wtyczki nic si? nie pojawia oprócz:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Edytowane przez morderca0 dnia 03.04.2012 18:23:54

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:53:31
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
michael_5
Witam ponownie
Nie mog? sobie poradzi? z problemem:
W PDS 1.8.5 nie da si? pobiera? przez u?ytkowników plików dodanych przez admina z serwera ani u?ytkownicy nie mog? wysy?a? plików na serwer przez menu strony, wpis si? pojawia (nazwa i pobierz, rozmiar) ale pliku nie ma a wyskakuje przy pobieraniu b??d:

Najpierw co? wyskakiwa?o z captcha a potem to ale z tego co widze chyba chodzi o to samo. Nadpisa?em pliki na serwerze od PDS ale nic nie pomog?o. Mam Fusion 7.02.04

Prosz? o pomoc i podpowied?.

Piotrroger
A propo postu powy?ej:
Wejd? w plik /infusions/pro_download_panel/include/core.php i zmie? we wszystkich wyst?pieniach adres do securimage z:

na

oraz z:

na:

Je?li chodzi o moje pytanie - potrzebuj? w tej wtyczce mo?liwo?ci przyporz?dkowania pliku do wi?cej ni? jedna kategorii.
Czy kto? jest w stanie mi pomóc? Nakierowa? chocia? jak si? za to zabra??

Dzi?ki :]

userbar_sparta3.gif

http://spartabks.boo.pl
suchy41
Witam, tak przegl?dam temat i problemy ludzi, lecz nie widz?, ?e nikt si? nie natkn?? z takim jak ja. Poni?ej podaje screeny z b??dami, nie mam poj?cia nawet o co w nich chodzi.

www.cscrew.eu/err...nload1.png
www.cscrew.eu/err...nload2.png

Tre?? b??du:

Kod ?ród?owy:

Tre?? b??du:

Kod ?ród?owy:

Edytowane przez suchy41 dnia 17.08.2012 15:21:43

www.cscrew.eu
Piotrroger
Poszuka?by? na oficjalnym to by? znalaz? :]
http://www.php-fu...rowstart=0
Czyli:
Otwieramy plik include/core.php
znajd?:

zamie? na:

znajd?:

zamie? na:

Powinno rozwi?za? problem.

userbar_sparta3.gif

http://spartabks.boo.pl
suchy41
Dzi?ki wielkie, pomog?o. Jakby Autor o?y?, mo?na klikn?? pomóg?.

www.cscrew.eu
michael_5
Zainstalowa?em PDS-1.8.5 pod Fusion 7.02.05 i niestety nie chodzi tak jak powinien - niby dzia?a ale nie chce ?ci?ga? ?adnego dodanego pliku wywalaj?c komunikat, ?e " nie mo?na odczyta? pliku ?ród?owego"( a obok wyskakuje okienko "Zapisz jako" z prawid?ow? nazw? pliku z serwera i pojemno?ci?)
Czyli plik jest OK atrybuty zmieni?em a on mi mówi, ?e nie mo?na odczyta? pliku ?

Kto? wie o co chodzi?

Prosz? o pomoc.

Po??czony z 23 sierpie? 2012 12:25:
Czy kto? mo?e pomóc na post powy?ej?

Po??czony z 28 sierpie? 2012 09:21:
Dalej nie wiem co jest nie tak, przeinstalowa?em ju? ca?y PDP.
Mo?e komu? pomo?e taka sytuacja opisywanego problemu...w przegl?darce Chrome z kolei jak chc? pobra? jaki? plik to nie wy?wietla ?adnej strony tylko komunikat b??du na pustej stronie:

Prosz? o pomoc.
Edytowane przez Pieka dnia 28.08.2012 10:12:31

lui
Mam taki problem. W ustawieniach wtyczki da?em Dozwolone komentarze: go??, w ustawieniach PF da?em Pozwoli? go?ciom na pisanie: Tak. Ustawi?em U?yj skryptu: securimage. W komentarzach do newsów wy?wietla kod potwierdzaj?cy natomiast w PDS nie wida? tego kodu przez co go?? nie mo?e nic napisa?. Help :]
http://www.host.8....php?did=2

www.lui.ugu.pl
BigLebowski
Po pierwsze: user nie mo?e dodawa? plików (nie ma w ogóle takiego linka w systemie dla usera) i wchodz?c na link admina wyskakuje:

A kategorie s?..

ps. Je?eli kto? ju? si? zaj?? t? wtyczk? to móg? chocia? j? porz?dnie przet?umaczy?, bo to istniej?ce jest tak kiepskie, ?e masakra. Sam musz? edytowa? sobie wszystkie locale ?eby cokolwiek z tego by?o. Wtyczka ?wietna, support dla niej - dno.

bogdan
Wiesz, ?e zaliczasz do spo?eczno?ci Supportu?
Nie tylko si? bierze, ale te? si? daje.
Edytuj?c sobie locale pod i dla siebie, nie czujesz potrzeby udost?pnienia tego dla innych?
Fakt, to ogromny problem, ?e musisz sam edytowa? pliki ...
Wnet bym Ci? za to przeprosi?.
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
BigLebowski
@offtop Locale to nie problem i jak tylko sko?cz? to wrzuc?, ale jakbym udost?pnia? jak?? wtyczk? to raczej bym udost?pni? j? sko?czon?, a nie przerzucon? przez translator.

@temat
Je?eli kto? wie o co chodzi z tym brakiem kategorii to prosz? pisa?..

Pieka
W plikach, które ja robi?em nie ma nic z translatora. Nie wiem sk?d Ty pobierasz paczki, ale z pewno?ci? nie od nas.
Na stronie PDS-a masz paczk? z lokalami wykonanymi przez osob?, która nie ma z nami nic wspólnego.
Pobieraj u nas, a b?dzie dobrze.

PS Pliki s? podpisane, wi?c wystarczy do nich zajrze?.

PS 2 Tre?? podanego b??du jest jednakowa dla ich ca?ego zakresu i ewentualne pretensje mo?esz mie? tylko i wy??cznie do autora tej wtyczki.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
BigLebowski
Tak, Pieka z ca?ym szacunkiem u?ywam Twoich locali i co które? tam s?owo jest napisane po angielsku, albo nie wiadomo o co chodzi. Sam nie lubi? gdy kto? krytykuje a sam nic nie robi, wiec zrobi? to lepiej.

bogdan
Skoro nie lubisz, wi?c po co zacz??e? krytykowa?, nie robi?c nic?!
Ludzie na Supporcie wspieraj? si? wzajemnie, je?li co? nie dzia?a, jest b??dnie zrobione, staraj? si? to razem rozwi?za?, nie krytykuj?, sumuj?c wsparcie w do?? dosadny sposób...
Nie ka?dy ma wiedz? tak? jak Ty i potrafi sam rozwi?za? problem np. z localami.
Ja t?umacz?c wtyczki sam korzystam z translatora, bo te? nie jestem mocny z angielskiego, czy innego j?zyka.
Po za tym nie ma to chyba znaczenia, je?li kto? ma ochot? komu? pomóc, a nie do ko?ca mu si? to uda?o.
Je?li krytykuj?, jest to konstruktywne, a nie obra?aj?ce.
Przynajmniej ja si? tak poczu?em.
Pami?taj, ?e wsparcie mo?esz dosta?, a nie musisz, to dotyczy ka?dego z nas.
Wa?ny jest cel - ch?? pomocy innym, a nie samo korzystanie z tej pomocy.
Ode mnie tyle, dyskusj? uwa?am za zamkni?t? w tym w?tku.

PS.
Posty usun? (jutro.Grin )
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
Pieka
Ostatnia o ile nie ostatnie wersje maj? niedot?umaczone lokale. Ewidentnie nie doko?czy?em t?umaczenia. Masz zatem szans? to zmieni?.
Co do niezrozumia?ych kwestii, s? to wyrwane z kontekstu s?owa, które dopiero na stronie nabieraj? sensu. Ale przecie? mo?esz to wszystko sam przet?umaczy? po swojemu. Nikt Ci tego nie broni, a wr?cz zach?camy do tego.

Reasumuj?c, czekamy na porz?dne t?umaczenie dla tej wtyczki Smile Powodzenia.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
B06US
Cze??,
Mam taki problem z wtyczk? Professional Download System 1.8.5

Mam kod:

Który zmienia nazw? folderu w którym maj? by? zapisywane pliki, kod dzia?a poprawnie.

Natomiast po dodaniu funkcji:

Wszystko dzia?a, lecz podczas dodawania pliku w dziale materia?y wyskakuje mi b??d:

Stawiam, ?e funkcja zamiany na PL znaki ma winne bo bez niej dzia?a?o wszystko ok.

Najpewniej stawia? bym na to:

Lecz nie mog? doj?? gdzie jest b??d.

Pomo?e kto??

PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - bogdan 31.12.2012 09:36
  2. Przeniesienie posta - bogdan 31.12.2012 09:37

www.wsb2.pl Portal dla studentów

Spoczywaj w pokoju... Creeper
Przekroczy?e? limit pami?ci prasera na serwerze. Z tego co widz? jest dozwolone 128 MB, a wyszed?e? 20 bajtów poza granic?. Zoptymalizuj ca?y skrypt, wyrzu? niepotrzebne funkcje, usuwaj nieu?ywane zmienne.

B06US
Wiem ?e przekracza limit.
Ale w przypadku 250 innych folderów dodanych/ edytowanych wcze?niej tego b??du nie ma.

Po dodaniu funkcji zamiany pl znaków na mi?dzynarodowe. Oraz edytowaniu nazwy folderu za pomoc? rename z wykorzystanie funkcji zamiany na polskie znaki. Podczas wczytywania takiego folderu wyskakuje b??d. Ale tylko podczas dodawania plików. Pobiera? pliki z tego folderu mo?na.

Mam wy edytowan? t? wtyczk?, dlatego za?o?y?em nowy temat - bogdan przeniós? posta.
Dlatego nie koniecznie nale?y si? sugerowa? wtyczk? bo akurat ta cz??? kodu za wiele nie ma do wtyczki PDS.

Spoczywaj w pokoju... Creeper
?eby skrypt zadzia?a? musisz zyska? te 20 bajtów. Mo?esz usun?? zmian? znaków polskich na mi?dzynarodowe lub poszuka?, jak pisa?em wcze?niej, nieu?ywanych zmiennych. Dam przyk?ad:
Powiedzmy, ?e potrzebujesz danych jakiego? u?ytkownika:

Masz ju? dwie zmienne. Je?eli u?ytkownik uzupe?ni? ca?y profil to jest to do?? du?a ilo?? danych. Mo?e nie a? tak du?a, ale je?eli brakuje Ci 20 bajtów to w?a?nie w czym? takim mo?esz tego szuka?. Co nale?y zrobi??

Zmienna $result zostanie usuni?ta i b?dzie miejsce dla innych, które s? bardziej potrzebne ni? ta, z której ju? nie korzystasz.
Przy obecnych serwerach i komputerach raczej si? ju? z tego nie korzysta, ale bywa to te? przydatne do innych celów.

B06US
Dzi?ki, ale ju? odnalaz?em gdzie le?y b??d.
Problem nie le?a? w skrypcie o którym pisa?em, a w ca?kiem innym miejscu.
Podczas wrzucania plików szuka?o folderu, który defacto nie istnia?. Temu szukaj?c tego czego nie ma, wywala?o b??d. Mia?em odniesienie do folderów z polskimi znakami, gdzie skrypt tworzy? je bez polskich znaków. B??dnie by?o zdefiniowanie nazwy szukanego folderu.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl