ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
[OH] Accordion Navigation Panel
Spaik
dabrowska21 napisa?/a:
Greg40 napisa?/a:
Po aktualizacji PHP Fusion do v7.01 , do poprawnego dzia?ania Accordion Navigation Panel potrzebuje zmiany w pliku accordion.js.

Zmieniamy lini?:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

na:

Wiadomo?? doklejona:
Aktualizowa?am stron? do wersji v7.00.07 ale proponowan? korekt? wykona?am. Niestety po zmianie w pliku accordion.js nawigacja dalej pozostaje statyczna.

Zobacz ten temat :) Z pewno?ci? Cie zainteresuje.
http://www.php-fu...d_id=30821

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:53:33
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
pawelpl1995
My?l?, ?e jest to warte wyró?nienia, gdy? wiele osób o to pyta?o. Aby w nawigaci dzia?a?o bbcode, nale?y skorzysta? ze wskazówek pieki Smile http://www.php-fu...pid=146052 tu macie wszystko opisane i wszystko dzia?a. Sam sprawdza?em.

idol71reszka
Witam.
Odno?nie "styles.css" i panelu ANP...
Porobi?em kategorie, rozwijaj? si? tak jak trzeba, dzia?a jak ma dzia?a? - no problem.
Jednak po utworzeniu dziesi?ciu kategorii zla?y mi si?. Wstawi?em dodatkowe "lipne" kreskowane kategorie ( za ma?o umiem ?eby wstawi? jaki? gifik ) co poprawi?o wygl?d.

Chc? ustawi? ?eby po najechaniu mysz? na tytu? kategorii, ten zmieni? kolor ( zosta? wyró?niony ) jak to si? dzieje w panelu nawigacyjnym po rozwini?ciu tej?e kategorii.
-jak mam zmodyfikowa? styles.css?

~ Jak za?miecam wywali?... trzy godziny czytam forum i nic pomocnego ( w tej kwestii )nie znalaz?em.Wink

http://lubgens.eu
eldiablo
idol71reszka napisa?/a:
Witam.
Odno?nie "styles.css" i panelu ANP...
Porobi?em kategorie, rozwijaj? si? tak jak trzeba, dzia?a jak ma dzia?a? - no problem.
Jednak po utworzeniu dziesi?ciu kategorii zla?y mi si?. Wstawi?em dodatkowe "lipne" kreskowane kategorie ( za ma?o umiem ?eby wstawi? jaki? gifik ) co poprawi?o wygl?d.

Chc? ustawi? ?eby po najechaniu mysz? na tytu? kategorii, ten zmieni? kolor ( zosta? wyró?niony ) jak to si? dzieje w panelu nawigacyjnym po rozwini?ciu tej?e kategorii.
-jak mam zmodyfikowa? styles.css?

~ Jak za?miecam wywali?... trzy godziny czytam forum i nic pomocnego ( w tej kwestii )nie znalaz?em.;)

Trza by?o przegl?dn??, pierwsze lepsze forum podstaw html'a/css'a lub do wszechobecnych sieciowych tutków.

Chcesz hoverek, dodaj sobie to:

Do pliku styli theme'a lub mi?dzy <style></style> w pliku accordion_navigation_panel.php.

http://dropdire.pl
idol71reszka

Trza by?o przegl?dn??, pierwsze lepsze forum podstaw html'a/css'a lub do wszechobecnych sieciowych tutków.

Chcesz hoverek, dodaj sobie to:

Do pliku styli theme'a lub mi?dzy <style></style> w pliku accordion_navigation_panel.php.

Mo?e ciemniej ?
A najlepiej czarno na bia?ym ... bo nic si? nie dzieje jak zrobi? tak jak mówisz.

Chemikpil
Dobra inaczej.
Efekt o którym mówisz osi?gamy korzystaj?c z psdeudoklasy :hover.
Uaktywnia si? ona po najechaniu na element. Koniec wyk?adu :)
Twoje linki maj? klas? head, wi?c pseudoklasa :hover wygl?da tak;

teraz wystarczy ?e nadasz im kolor taki jaki chcesz np:

Gdzie to wstawi?? W pliku styles.css oczywi?cie :).
Nie pisa? na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej ods?onie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
idol71reszka
Patrz wy?ej.
Wstawi?em - nie dzia?a!
Mo?e ?le wstawi?em, mo?e nie mam klasy head w pliku styles.css ?eby doda? pseudoklas? :hover...
Nie wiem. Ja si? poddaj? ?eby informatyk mia? zarobek...
Mi?ego wieczorku.

Chemikpil
Wstaw tak

Wiadomo?? doklejona:
Po za tematem, dziwne ?e autor da? klas? head, nawet jej nie wykorzystuj?c w css. To ?e w jQuery zapewne si? odwo?uje przez t? klas? (nie zagl?da?em w skrypt js), to tylko niepotrzebny kod w html, skoro mo?na si? odwo?a? po przez np.

Edytowane przez Chemikpil dnia 30.08.2010 20:41:29
Nie pisa? na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej ods?onie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
idol71reszka
Dzi?ki - dzia?a Smile

Wiadomo?? doklejona:
Witam raz jeszcze.
Moja baza jest obszerna ( do tego stopnia ?e zabrak?o numerów w nawigacji... Wink ) Siedz? i przegl?dam to forum i my?l?:
Czy kto? wymy?li? jak zrobi? "accordion" wielopoziomowy ?

kategoria g?ówna
|_link
|_link
|_II kategoria
| |_link
|_II kategoria
| |_link
| |_III kategoria
| .. |_link
| .. |_link
|_druga kategoria g?ówna

W Joomli zaznacza si? jedynie kategori? nadrz?dn? i spokój a tu ( jak na razie ) jedna kategoria - kupa linków ale ju? bez podkategorii.

Mo?e nie w tym kierunku my?l?. Mo?e zamiast robi? mnóstwo linków powinienem skupi? si? na wy?wietlarce wyników z bazy danych, po uwzgl?dnieniem kilkunastu opcji do zaznaczenia...
Edytowane przez idol71reszka dnia 07.09.2010 09:37:29

Kahori
Zainstalowa?am sobie t? wtyczk? i jestem zadowolona z jej dzia?ania. Jest ?wietna!
Chcia?abym si? tylko dowiedzie? jak zlikwidowa? t? ramk? wokó? grafiki któr? mam zdefiniowan? jak theme bullet. W tej chwili wygl?da to tak:

i56.tinypic.com/2b1ulg.jpg

wy?wietla mi moj? grafik? zdefiniowan? w stylu jednak wokó? niej jest dziwna ramka. Zanim ustawi?am according navigation panel nie by?o takiej. Z góry dzi?kuj? za pomoc.

Petro91
lir napisa?/a:
tlinke napisa?/a:
Witam.

Czy mozna panel Accordion_Navigation_Panel zmodyfikowac w taki sposob, aby w menu Nawigacja tylko kilka linkow bylo w KATEGORI a pod kategoria byly juz pojedyncze linki bez rozwijania kategori. Np Wstawiam 2 odnosniki potem KATEGORIE w ktorej sa trzy odno?niki i znowu chcialbym aby byly tylko same odnosniki poza ta kategoria. Teraz wszystkie linki ktore sa pod kategoria sa wewnatrz wlasnie tej kategori. Czy jest mozliwosc jakos to pominac?

Schemat

*Strona g?ówna (pojedynczy link poza kategoria)
*Artyku?y (pojedynczy link poza kategoria)
*Download (Kategoria)
*Gry (pojedynczy link w kategori)
*Programy (pojedynczy link w kategori)
*FAQ (pojedynczy link poza kategoria)
*Forum (pojedynczy link poza kategoria)

Czy jest jakas funkcja która wy??cza "Kategorie"

Chcia?am podnie?? ten pomini?ty w odpowiedziach post, poniewa? mam podobny problem. W menu mam elementy nie b?d?ce kategoriami. My?la?am ju? o "niewidocznej" nazwie kategorii, która by by?a ustawiona jako zawsze rozwini?ta, ale w praktyce mi to nie wysz?o...

Prosz? o pomoc.

Równie? si? pod to podpinam. Chodzi mi o taki efekt jaki jest w nawigacji na stronie g?ównej php-fusion.pl
Edytowane przez Petro91 dnia 12.11.2010 13:29:35

Angius
A ja mam k?opocik, bo najwyra?niej panel pozdrowie? gryzie si? z Accordionem... Wszystkie kategorie s? rozwini?te i nie da si? ich zwin??. Problem znika dopiero po wy??czeniu panelu pozdrowie?...
//Angius

http://www.incantator.cba.pl
TheGuziol
Witam serdecznie.
Moja strona : http://mmtskwidzy...l/news.php
Zainstalowa?em wszystko tak jak by?o trzeba, kategorie zrobi?em tak jak trzeba by?o, wpisywa?em "---". I w tym panelu nawigacji, nie rozwija mi si? nic. Mam zrobion? Kategori?
"M?odzie?ówki" i w tym powinno si? rozwija? :
-podM?odzie?ówka1
Ale niestety nic z tych rzeczy nie rozwija si?.
Próbowa?em sposobów na napraw? tego z ca?ego powy?szego tematu na forum, ale wreszcie postanowi?em napisa?. Mam nadziej? ?e pomo?ecie mi w rozwi?zaniu tego problemu. Mo?e to co? indywidualnego na stronie. Z góry dzi?kuj?! : )
Edytowane przez Drecha dnia 19.03.2011 13:20:18

mmtskwidzyn.w8w.pl
hoopak
By?o ju? to opisywane wy?ej. Je?eli masz wersj? PHP-Fusion 7.01.xx, pliku accordion.js ok linii 148 znajd?:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy JS

i zmie? na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy JS

Zacznij czyta? problemy i ich rozwi?zania opisane wcze?niej.
Edytowane przez hoopak dnia 19.03.2011 15:08:40

www.hoopak.pl
TheGuziol
Dzi?ki za pomoc. Jako? musia?em to przeoczy?, b?d? wcze?niej ?le zrobi?em.

mmtskwidzyn.w8w.pl
madzik
Witam.
Mam pytanie odno?nie tego panelu a mianowicie zrobi?em dzia?y w nawigacji ale teraz jak zrobi? odpowiednie kategorie w download, dok?adniej chodzi mi o kategorie w kategorii ze np muzyka i w tym np hip hop i druga kategoria filmy i w tej kategorii horror Komedy itp(wszystko to z dzia?em download).
Z góry dzi?ki za odpowiedz

eridor
A ja w sprawie bbcode..

Zastosowa?em taki kod:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

No i niby wszystko jest pi?kne, ale..
No zawsze jest to 'ale'.. Po zmienie rozwali? mi si? styl linku, wygl?da ni mniej, ni wi?cej tak:
img163.imageshack.us/img163/6175/76294658.jpg
Czyli napis przesuni?ty do przodu, i podwójne zako?czenie na ko?cu. Czym to mo?e by? spowodowane? Bo jedyn? rzecz jak? doda?em to
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

...

http://hobbit.avatar.net.pl
Miazga
Czy kto? mi mo?e powiedzie? co robi? ?le. Menu nie chce mi si? zwija? - ca?y czas wszystkie kategorie pozostaj? rozwini?te.

www.molak.webd.pl

Zmieni?em na css_navigation_panel i posz?o bez ?adnych dodatkowych zabiegów.
Edytowane przez Miazga dnia 22.09.2011 12:04:12

PomPom
Jakiej przegl?darki u?ywasz? W chrome wszystko ?miga jak powinno.
Wszystko i nic ;p

Andrew333
U mnie ten panel gryzie si? z panelem "FadeSlideShow". Gdy go wy??cz? menu si? zwija i rozwija. Macie jakie? rady jak to naprawi??

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl