ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 19

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Event Calendar dla PF v7 PL UTF-8
Andrew333
Wielkie dzi?ki Smile

Wiadomo?? doklejona:
A jak zmieni? kolor tabel jak s? dni weekendu ? Bo ta zmiana ich mi nie pod?wietla.
Edytowane przez Andrew333 dnia 10.07.2010 08:32:48

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 15:07:56
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
slonio88
Witam mam pytanie jak zmieni? t?o w kalendarzu. A mianowice chodzi mi o t?o gdzie widoczne s? cyfry. dok?adnie chodzi o stron? www.excalibur.pev.pl

cobrain
Witam,
czy zna kto? sposób, w który mo?na zmieni?, ?e opis wydarzenia pisze si? w HTML zamiast BB Code? Jestem pocz?tkuj?cym w PHP-Fusion, wi?c prosz? o dok?adne wyt?umaczenie.

Pozdrawiam

Thor82
Wyskakuje mi taki b??d:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Zrobi?em tak jak radzi? Pieka czyli:

Ale w tym momencie ca?a strona mi si? rozje?d?a a na ko?cu widnieje taki komunikat:

319 to linia w której wpisa?em zalecenie Pieki. O co w tym chodzi??

Edit Po problemie. Zmieni?em linie 319 na 13 i b??d znikn??.

Dopisa?em jeszcze w lokalach:

bo te? b??d wyskakiwa?.

PS Co zrobi? ?eby zamiast kwadracików wy?wietla?y si? polskie znaki?
Edytowane przez Pieka dnia 07.10.2010 09:21:35

wiener-info.ugu.pl
lukas_s
Witam,

mo?e kto? mnie naprowadzi? na rozwi?zanie tak aby wpisy w kalendarzu na dany dzie? sortowa?y si? po grupach?
Edytowane przez lukas_s dnia 03.12.2010 06:56:20

alhenag
alhenag napisa?/a:
Bardzo prosz? o podpowied? - jak mo?na dodawa? kod html(podlinkowanie) do zdarze? w kalendarzu? Próbowa?am wielokrotnie i na ró?ne sposoby, ale nie poradzi?am sobie. Bardzo przyda?aby mi si? taka mo?liwo??. Czy zechcia?by kto? pomóc?

Po raz kolejny bardzo prosz? o pomoc w tej kwestii Smile

http://www.alhenag.com
norbi666
Witam,

Podepn? si? z moim problem.

U?ywam Event Calendar 0.8.1 Artur Wiebe, oraz poni?szego kodu by Pieka w Panelu:

Moje pytanie jest takie: w jaki sposób wy?wietla? 5 najbli?szych wydarze? ale z tym ?e wydarzenia które maj? ten sam tytu? wy?wietlaj? si? tylko raz? Dodawa? bym sobie wydarzenia dla na przyk?ad 3 dni o takim samym tytule, poniewa? impreza trwa 3 dni dajmy na to. A Panel wyswietla? by mi tylko jeden raz te imprez?.

Pryk?ad:

Dzi?kuje za pomoc :)

Dodane w Edycji:

Ewentualnie prosi?bym o wskazówk? jak mog? przerobi? Event Calendar by by?o mo?na ustawia? wydarzenia trwaj?ce kilka dni, mój pomys? jest taki by doda? nowe pole do bazy i formularz, hmm a je?li jest ju? co? takiego stworzonego to prosz? o info. :)
Edytowane przez norbi666 dnia 17.01.2011 16:47:50

DEVIL69
Witam, mam pewien problem, a raczej problemy. Zainstalowa?em sobie php fusion v7 na serwerze home.pl pod adresem www.strona.motosq...
Zainstalowa?em równie? wtyczk? Event Calendar 0.8.4, lecz nie dzia?a mi poprawnie, po w??czeniu panelu z kalendarzem wyskakuj? mi b??dy na stronie:

Czy kto? móg?by wej?? na moj? stron?, zobaczy? te b??dy i podpowiedzie? mi co zrobi? aby kalendarz zacz?? dzia?a? poprawnie?

Dodam ?e wczoraj zinstalowa?em równie? php fusion v7 na darmowym serwerze cba.pl i tam równie? zianstalowa?em wtyczk? event calendar i tam wszytsko hula a? mi?o, wi?c gdzie le?y problem??
Edytowane przez Pieka dnia 19.02.2011 12:13:58

Pieka
Home zaktualizowalo swoje skrytpy, w tym rowniez bazy MySQL, a co za tym staly sie czesciowo niekompatybilne wstecz. Ostatnio pisalismy o tym kilka razy:
  1. http://www.php-fu...ost_158514
  2. http://www.php-fu...ost_158507
  3. http://www.php-fu...ost_158261

W Twoim przypadku nalezy zrobic to samo, co w podanych, tyle, ze w pliku infusion.php tej wtyczki.
Reasumujac, edytuj plik infusion.php z katalogu ff tej wtyczki i zamien wszystkie:

na:

W zalaczniku poprawiona paczka. Wystarczy podmienic i jeszcze raz zainstalowac.

PS Taka sytuacja bedzie miala miejsce w zasadzie w przypadku kazdej wtyczki, wiec koncowo musimy chyba zalozyc osobny, ogolny temat dotyczacy wyzej opisanych zmian. Docelowo wszystkie hostingi zaktualizuja bazy.
Pieka dodał/a następującą plik:

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
DEVIL69
Masz racj?, poniewa? próbowa?em zainstalowa? równie? mp3 player panel czy co? takiego i dzia?o si? to samo, dzi?kuje za pomoc Wink

konfiteor
Móg?by mnie kto? naprowadzi? jak zmniejszy? szeroko?? w panelu kalendarza? bo wychodzi mi po za moja szerokosc panelu;/

konefal.net/kalendarz.jpg
Edytowane przez konfiteor dnia 02.03.2011 22:45:39
Rób swoje ryzyko jest Twoje...

http://konefal.net
Gismo_PL
Edytuj plik: core.php zlokalizowany: infusions/aw_ecal_panel/include.
Nast?pnie edytuj ~lini? 264 o tre?ci:

i w niej zmieniasz warto?? width, czyli szeroko??.

http://fsong.pl
Andrew333
eldiablo napisa?/a:
@andrew odpalasz plik core.php w katalogu include, szukasz:

i zmieniasz na:

W pliku style.css swojego theme'a wklejasz taki fragment:

I masz ciemniejsze t?o przy obecnym dniu. Oczywi?cie za 999999 kolor t?a wedle w?asnego uznania.

Jeszcze pytanko, wszystko dzia?a ale jak w dniach weekendu sobota i niedziela zmieni? kolor ?

current weekend czy content weekend zmieni? w styles na c_day ?

Mam jeszcze pytanie drugie jak jest w Kalendarzu opcja Widok: Kalendarz | Lista to da si? w widoku Kalendarza usun?? boczne panele a w li?cie zostawi? ? Podobnie w Kalendarz: Tydzie? | Miesi?c bo si? strona rozchodzi.
Edytowane przez Andrew333 dnia 28.03.2011 13:29:32

SIOKO
Witam. Mam problem z j?zykiem w kalendarzu- zainstalowa?em wtyczk? jak instrukcje wy?ej, ale wci?? nie mam kalendarza po polsku, tylko po niemiecku. W locale mam pliki polish i polish utp8, próbowa?em nawet zamienia? nazwy i tre??- nadal niemiecki. Mam PHP-Fusion v7.0. Dodam , ?e na drugim koncie mam PHP-Fusion 7.2 i tam wszystko jest po polsku. Prosz? o pomoc.
Edytowane przez khaman dnia 13.05.2011 11:56:33

khaman
Przeczytaj temat od pocz?tku.
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?help.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

SIOKO
Czyta?em ca?y temat- zainstalowa?em pliki Locale polish utf8 od Pieki- zainstalowa?em kalendarz w najnowszej wersji fix2 te? od Pieki -nadal mam niemiecki. Co pomin??em?

Wiadomo?? doklejona:
Podmieni?em zawarto?? pliku German.php na zawarto?? polish.php i teraz dzia?a j?zyk polski w kalendarzu prawid?owo. Pytanie jak lub gdzie zmieni? aby wtyczka odnosi?a si? do wersji j?zykowej strony czyli korzysta?a z polish.php w katalogu locale wtyczki kalendarza?
Edytowane przez SIOKO dnia 16.05.2011 12:49:40

ARTY007
W jaki sposób mo?na zmieni? kolor weekendu ale tak ?eby sobota i niedziela oraz wszystkie dni przypadaj?ce na niego mia?y inny kolor?

Przyk?ad sobota jest na szaro i pod ni? dni na szaro a niedziela i pod ni? dni na czerwono.
Edytowane przez ARTY007 dnia 02.06.2011 14:00:55

djdandi
Przepraszam za od?wie?enie tematu ale jak zrobi? aby go?cie mogli dodawa? wydarzenia?
Pozdrawiam all

http://pogoda.brzanekonline.pl
taz_org
Zaciekawi? mnie pewna modyfikacja kalendarza, który ma wydarzenia zaznaczone na mapie. Mo?e kto? ma pomys?, jak to sklei? w ca?o??, ?eby by?o tak jak na obrazku?

images49.fotosik.pl/1239/d81a7d3df8f80d73m.jpg

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 30.12.2011 01:24

kpbd
Witam,

zaktualizowa?em mój kalendarz do wersji 0.8.4.
Moje pytanie jest nast?puj?ce: czy jest mo?liwo?? dodania godziny przy wy?wietlaniu wydarze? z ca?ego roku przy ka?dym wydarzeniu?

Bardzo prosz? o informacj? jak to zrobi?.

i jeszcze jeden ma?y problem a mianowicie chodzi o to ?e jak dodam wydarzenia to w panelu na stronie brak tekstu kolejne wydarzenie - zdj?cie poni?ej
images47.fotosik.pl/1289/7107b062f5fc63f4m.jpg

znalaz?em odpowied? na moje drugie pytanie odno?nie braku tekstu kolejne wydarzenia/wi?cej... - mo?e si? komu? przyda linijka ok. 276 z 0 zmieni?em na 1 i jest ok. (plik oczywi?cie aw_ecal_panel.php)
Pobierz kod źródłowy  GeSHi: PHP
  1. $more = 1;
Zinterpretowano w sekund: 0.017, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10

Edytowane przez kpbd dnia 01.01.2012 11:19:21

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl