ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
TinyMCE dla normalnego usera
pablob
Nie uda?o mi si? nigdzie znale?? tematu, który pomóg?by mi si? pozby? problemu, wi?c pozwalam sobie zacz?? nowy temat.

Problem:
Pomimo uruchomienia TinyMCE w edycji artyku?ów i newsów z poziomu PA, jedyn? osob?, której "zaszczyt" korzystania z tej funkcji przys?uguje, jestem ja - problem w tym, ?e ja troch? HTML znam i nie jest mi to nijak potrzebne, za to wi?kszo?? userów mojego serwisu jest w tym temacie niezbyt o?wiecona i mo?e im si? WYSIWYG przyda? Smile

Pytanie:
W jaki sposób mam zmusi? mojego drogiego PF 6.00.307 do udost?pnienia TinyMCE w edycji nowych artyku?ów i newsów.
Edytowane przez Pieka dnia 17.03.2007 22:49:47

http://www.misk.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 20:24:12
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Sciagnac mFusiona'a i przyjrzec sie jak to zrobil nasz niezastapiony admin Wooya Grin
Edytowane przez Pieka dnia 17.03.2007 22:50:11
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
pablob
no fajnie, ale moja znajomo?? php jest raczej mizerna... jakie? wskazówki? Gdzie precyzyjniej mam szuka?? Albo chocia? w jakich plikach mam szuka?? Cokolwiek?
Edytowane przez Pieka dnia 17.03.2007 22:51:31

Pieka
pablob napisa?/a:
no fajnie, ale moja znajomo?? php jest raczej mizerna... jakie? wskazówki? Gdzie precyzyjniej mam szuka?? Albo chocia? w jakich plikach mam szuka?? Cokolwiek?

A ktory plik odpowiada za dodanie np. artykulu przez usera?
submit.php

Przyklad: http://mfusion.ov...hp?stype=a
Edytowane przez Pieka dnia 27.11.2006 19:39:34
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
pablob
po zadaniu poprzedniego pytania najecha?em kursorkiem na "dodaj newsa" i te? do tego doszed?em - nast?pnym razem, przed zadaniem pytania sprawdz?, czy nie jestem w stanie jako? samemu doj?? do odpowiedzi na nie... poprawi? si?... obiecuj? Smile
Edytowane przez Pieka dnia 17.03.2007 22:51:46

pablob
no dobra.

administration/settings_misc.php -

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

w bazie danych ustawiona jedynka

Praktycznie wszystko z wersji mFusion stawione w submit.php (poza mlangowymi kawa?kami, bo si? wykrzacza).

I...

dalej nie dzia?a.
Edytowane przez Pieka dnia 17.03.2007 22:52:04

Pieka
Sprawdze i dam znac. Byc moze (z pewnoscia!) szybszy bedzie Wooya Wink
Edytowane przez Pieka dnia 17.03.2007 22:52:24
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
pablob
No to teraz ju? nie wiem co jest grane...

Zrobi?em upgrade do 6.01.6 - wszystko chodzi (niektóre rzeczy po lekkich przeróbkach), ale nie TinyMCE. Kombinowa?em ju? nawet ze sklonowaniem submita z mFusion (razem z dorobieniem tej komórki w bazie przechowuj?cej ustawienia TinyMCE). NIC

Co ja robi? ?le?

Nie wina serwera, bo swego czasu chodzi?o mi to chocia? w PA

HELP
Edytowane przez Pieka dnia 17.03.2007 22:52:41

Pieka
Misiek, czy Ty chcesz sobie zasluzyc na nagrode?
Nie potrafisz poprosic o odswiezenie tematu??
Jeszcze jeden taki wyskok i nie bede mial najmniejszych skrupulow.
Przeczytaj tematy przyklejone, popraw pliki lub je nadpisz.

Pisalem, ze najlepiej zrobisz czekajac na Wooye, bo to on wprowadzil to dla usera w MF.
Edytowane przez Pieka dnia 17.03.2007 22:52:58
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Widz? od?wie?enie tematu-wi?c chyba nie dostan? bana?.
Nie ma problemu-da? tinymce u?ytkownikowi, w zasadzie wystarczy przekopiowa? subheader ten z sekcji administration do g?ownego i dopisa? ?adowanie tiny do artyku?ów i newsów.
Mnie jednak to rozwi?zanie Wooya z podzia?em na prosty i rozbudowany tiny bardzo si? podoba i u?ywaj?c tego jak zrobi?em uniezale?niam si? od w??czenia tiny w PA dla administratora.
Bazuje na dotatkowym polu tabeli settings jesli -1 prosty 2 ca?y 0-i inne nie w??czony.
Na starcie mo?na zdecydowa? wstawiaj?c po defoult 1 lub 2 pó?niej zmiana z phpmyadmin-móg?bym w prawdzie dopisa? to pole do którego? formularza settings PA-ale czy warto?
<?
$result = dbquery("ALTER TABLE ".$db_prefix."settings ADD tinymce_submit TINYINT( 1 ) NOT NULL DEFAULT '1'");
?>

Oczywi?cie z dodatkowej strony-za?adowanie kodu+ paczka, która zawiera: submit.php i subheader.php
I niech nikt nie mówi, ?e brak ikonek-bo o tej sprawie napisano ju? wiele postów.
wlodekp dodał/a następującą plik:
pack.zip [4.75kB / 625 Pobrane]

Edytowane przez Pieka dnia 17.03.2007 22:53:33

wlodekp.europa.pl
pablob
Zatrybi?o od razu. Wielkie dzi?ki za ogromn? pomoc.

Tak by the way - sorki za k?opociska z moj? osob?, ale m?ody jestem, g?upi i jak ka?dy nowy... niecierpliwy Smile

Jeszcze raz wielkie dzi?ki.
Edytowane przez Pieka dnia 17.03.2007 22:53:53

Sagitarius
Na stronie m fusion jest ten sam b??d, co pojawia si? na mojej. Mianowicie pierwsze klikni?cie na dodaj artyku? lub podgl?d nie dzia?a..dopiero za drugim razem si? wysy?a albo podgl?da...
Edytowane przez Sagitarius dnia 16.04.2007 08:59:26

http://www.portal-pisarski.pl
Bebop
wlodekp, wykona?em wg Twojej instrukcji (nawet pliki pod?o?y?em) i niestety bez rezultatu... Nadal nie mog? w??czy? TinyMCE dla submit.php. Co robi?? PLZ... pomó?cie...
______
Bebop

SlimShade2
Od?wie?am taki sam problem podmieniam pliki i nic czy kto? mo?e mi to wyt?umaczy? od pocz?tku!?

Pieka
SlimShade2 napisa?/a:
Od?wie?am..

FAQ: Regulamin Forum
3. Moderacja i administracja
..Od?wie?anie tematów le?y, tylko i wy??cznie w gestii Moderatora, wi?c je?li potrzebujesz od?wie?y? temat ze wzgl?du na wa?no?? problemu lub edycj? posta, to zwró? si? z tak? pro?b? do niego.

Osoby, których wiadomo?ci chronicznie naruszaj? zasady, b?d? ostrzegane, a nast?pnie usuwane ze spo?eczno?ci Forum.
Edytowane przez Pieka dnia 14.05.2007 20:49:24
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
SlimShade2
To znajdzie si? kto? kto mi pomo?e bo jest to bardzo wa?ne zw?aszcza, ?e nie mam za du?o czasu bo otwarcie mojej strony ju? niebawem a chcia?bym to ju? mie? gotowe!

Jeszcze raz podkre?lam nie u?ywam.
Sprawdzi?em to co wy?ej w nast?puj?cej kolejno?ci 6.01.10-bez znaczenia submit i subheader pochodz? z paczki tu zamieszczonej,
1. Dodanie pola do bazy podgl?d wklejonego kodu w nowej stronie informacyjnej:
<?php
$result = dbquery("ALTER TABLE ".$db_prefix."settings ADD tinymce_submit TINYINT( 1 ) NOT NULL DEFAULT '1'");
?>

2 nadpisanie plików z paczki w katalogu g?ównym.
3 zalogowanie si? jako zwyk?y u?ytkownik.
4 wybór z pinowej nawigacji dodaj newsa.
jest edytor tinymce-small bo jedynka czytaj wy?ej dzia?a normalnie:
PODGL?D wywali b??d uzupe?nij formularz-OLA? POWTÓRZY? to samo z wy?lij nie zwa?a? na b??d javasript-komunikat. WYSY?A? POWTÓRNIE NIE OD?WIE?.
Zalogowa? sie jako admin i z PA zarz?dzanie u?ytkownikami nades?ane materia?y publikowa?-I TO DZIA?A-w takiej postaci jak tu zamie?ci?em.
Dla ch?tnych mo?na zainteresowa? si? tiny mcpuk przesy? plików bo w tinymce ta funkcja jest p?atna polecam posty na mods i beta mods jest ich wiele.
Ja te? nie mam za wiele czasu zajmowa? si? czym? czego nie u?yj? wr?cz nie instaluje. Trzeba sobie radzi?.
SPRAWDZI?EM PRZED CHWIL? NIE KIEDY?!!! DZIA?A

wlodekp.europa.pl
SlimShade2
Wgra?em pliki, ale nie wiem jak doda? nowe pole do bazy danych. Sorry, ale ja naprawde jest w tym pocz?tkuj?cy wi?c prosz? ci? pomo?esz ?Wink Korzystam z phpMyAdmin

Dodanie pola do bazy z poziomu Panela Administratora->zarz?dzanie tre?ci?->strony informacyjne(nowa) wklei? w ni? podany kod-?ywcem nie zapisywa? zrobi? podgl?d tej strony-to ca?a procedura dodania je?li nie wyrzuci b?edu i nic nie poka?e jest OK DODANE.

wlodekp.europa.pl
SlimShade2
Wielkie dzi?ki teraz dzia?a jak powinno wlodekp jeste? wielki Wink

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl