ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 18

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Przycisk AddThis w news, artyku?ach i na forum
andrulek
AddThis jest prostym darmowym widgetem pozwalaj?cym dodawa? notki do ponad 260 popularnych serwisów spo?eczno?ciowych i innych (np. Facebook, Twitter, Wykop, Blip, Ulubione), co mo?e si? przyczyni? do zwi?kszenia ruchu na naszej stronie. Je?li za?o?ymy sobie konto na AddThis, to b?dziemy mieli równie? dost?p do statystyk u?ycia naszego widgetu.

?eby zacz?? wchodzimy na strone: http://www.addthi..., wybieramy us?ug? (w naszym przypadku "Website") oraz styl przycisku. Na koniec klikamy na "Get Your Button" i ju? mamy kod swojego widgetu. Przypominam, ?e je?li chcemy mie? dost?p do statystyk u?ycia naszego przycisku na naszej stronie, to najpierw trzeba za?o?y? konto, ?eby otrzymany kod by? przypisany do naszego konta.

Mamy ju? kod i wygl?da on tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

1. AddThis w newsach:

W pliku includes/theme_functions_include.php odnajdujemy function newsopts i po:

wstawiamy:

Przy newsach koniecznie w ten sposób, poniewa? NIE CHCEMY aby przycisk pojawia? nam si? w zajawce newsa na stronie g?ównej, gdy? wtedy odsy?a do strona/news.php, a nie do konkretnego newsa. Przy powy?szym kodzie przycisk addthis pojawia si? nam tylko po otwarciu newsa (przez czytaj wi?cej lub komentarze) i wtedy daje nam prawid?owy odno?nik do tego konkretnego newsa.

2. AddThis w artyku?ach:

W pliku includes/theme_functions_include.php odnajdujemy function articleopts i po:

wstawiamy:

3. AddThis na forum (dodawanie ca?ego w?tku, tematu do serwisów):

W pliku forum/viewthread.php po:

wstawiamy:

Istnieje te? polski serwis tego typu (jedyny plus w porównaniu do AddThis to, ?e ma ?ledzika), ale zauwa?y?em, ?e wy?wietla AdSensy. Na AddThis ?adnych reklam nie znalaz?em - jest tylko malutki link do strony g?ównej serwisu. Polecam AddThis ze wzgl?du na przyjemniejszy wygl?d i brak reklam. Je?li chcesz szybko po??czy? swoj? witryn? ze stronami typu Social Media, to AddThis jest ?wietnym wyborem.

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:52:27
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
K@iTO
Gratki :D sam od dawna tego u?ywam dzia?anie mo?na zobaczy? na www.9dragons.svaj...
Portal o grze 9dragons w PHP-Fusion

www.9dragons.svajs.eu
DragonTheDon
Witam,
Modyfikacja jak najbardziej przydatna, tyle, ?e mam malutki problem.
Otó? chcia?bym umie?ci? go pod newsem, ze wzgl?du na brak miejsca w stopce newsa, ale nie bardzo wiem, gdzie wrzuci? owy skrypcik. Pomo?e kto?? Wink

andrulek
Nie potrafi? sobie wyobrazi? dlaczego Ci si? nie mie?ci w stopce (to czego tam nadodawa?e??), ale spróbuj jeszcze pobra? ze strony addthis kod dla mniejszego przycisku.

Umie?ci? pod newsem? Nie bardzo rozumiem? Je?li chodzi Ci o tre?? newsa to po prostu wstawiasz kod addthis w odpowiednie miejsce newsa przy edycji, gdzie Ci pasuje wizualnie, ale te? tylko w tre?ci rozszerzonej, bo z tre?ci b?dzie linkowa? do strony g?ównej. Przy tym rozwi?zaniu jednak b?dziesz musia? wstawia? kod do ka?dego newsa.

DragonTheDon
http://7saudio.dr...readmore=1

Sprawd? sam jak si? rozje?d?a, wklepuj?c kod w wyznaczonym przez autora tematu miejscu. Pisz?c pod news'em, mia?em na my?li pod stopk? news'a w tre?ci rozszerzonej. Próbowa?em ju? chyba wszystkiego, ale czy na pewno wszystkiego? Wink
Edytowane przez DragonTheDon dnia 30.03.2010 21:38:00

andrulek
Trudno mi na t? chwil? cokolwiek powiedzie?, poniewa? masz inn? skórk? i nie na 100%. U mnie w firefox masz przycisk po prostu lini? ni?ej ni? stopka z wyrównaniem do lewej i nie wygl?da to ?le. U mnie jest równo w linii ze stopk? i nawet jak zmieniam rozdzielczo?ci to si? symetrycznie przesuwa. Mo?e to co? zale?ne od Twojego theme? A wstaw jeszcze to funkcj? "function newsopts" ze swojego pliku w ca?o?ci mi tu.

DragonTheDon
Od klamerki, do klamerki - rozumiem, ?e z pliku theme_functions_include.php. Oto on:

Chodzi o to, ?e niby musz? mie? sta?? wysoko?? belki, ze wzgl?du na jej wype?nienie obrazkiem w tle, które pod wp?ywem "rozjazdu" - automatycznie si? powiela i dzi?ki temu, wed?ug mnie, troch? traci na estetyce.
Edytowane przez DragonTheDon dnia 30.03.2010 22:36:37

andrulek
Spróbuj tak:

DragonTheDon
Teraz to ju? dopiero "hardkor" Grin
Obrazeczek zosta? na swoim miejscu, a napis "Podziel si?!" zosta? wy?rodkowany.
Edytowane przez DragonTheDon dnia 30.03.2010 22:59:58

andrulek
Dziwne, u mnie wy?rodkowa?o razem pod stopk?. Widocznie to co? zwi?zane z tym, ?e mamy inn? theme. W ogóle tu problem stwarza ten znacznik <div>. Wejd? tu http://www.addthi...ton-select i wybierz który? "Button" zamiast "Toolbox". Buttony nie maj? w kodzie <div> i u mnie pojawiaj? si? w jednej linii ze stopk?. Przetestuj i zobacz czy tak Ci pasuje.

DragonTheDon
Dok?adnie jest tak jak mówisz - wszystko zmie?ci?o si? w jednej linii.
Obrazek równie? pasuje Wink

Dzi?ki wielkie za po?wi?cony czas.
Pozdrawiam.

fers
Ukaza? mi si? napis "test" i koniec z przyciskiem AddThis, có? pewnie oprócz rejestracji i wstawienia kodu trzeba co? jeszcze Smile ale gad?et ?adny i niekiedy op?aca si? go posiada? na swojej stronie. Pozdrawiam Smile

andrulek
Jak widzisz w linku u DragonTheDon gad?et dzia?a. Nawet rejestracja nie jest potrzebna, wystarczy sam kod bez logowania si? pobra?. Musia?e? co? skopa? przy wstawianiu kodu.

Angius
Próbuj? wstawi? kod do newsów, wstawiam zgodnie z instrukcj? z przedrostkiem
po 126 linijce i wyskakuje mi b??d

Mój kod wygl?da tak:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Edytowane przez Angius dnia 21.04.2010 12:01:17
//Angius

http://www.incantator.cba.pl
Gismo_PL
A czy w tym kodzie:

nie brakuje przypadkiem pojedynczego apostrofu przed ?rednikiem z ko?ca linii, czyli wówczas kod wygl?da?by nast?puj?co:

http://fsong.pl
Angius

Apostrof te? nic nie daje :/
//Angius

andrulek
Wstawiasz trzy linijki kodu po 126 linii a b??d masz a? w 135? Prze?lij wi?kszy fragment kodu, np od 110 do 140.

Angius

Prosz?, ca?o?? pliku :)

Sam nie wiem, jakim cudem b??d w 135...
//Angius

andrulek
U siebie w kodzie powiniene? wstawia? po linii 135, a nie 126. Poza tym bardziej chodzi o to ?eby? za??czy? wi?kszy fragment kodu z wstawionym kodem gad?etu, czyli w takiej postaci w jakiej Ci wywo?uje b??d.

Angius
Wstawiam po 135 i wyskakuje mi b??d w 144 :/
Nie mam poj?cia, jak wstawiaj?c linijki mo?na wywo?a? b??d 9 linijek dalej :/

Kod wstawiony po 135

I po 126

//Angius

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl