ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 2

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
www.superakwarystyka.pl - Strona akwarystyczna
Borek
Witam
przedstawiam Wam moj? stron?Smile. Licz? na komentarze i ewentualne uwagiWink

Adres: http://superakwar...

Pozdrawiam.
Edytowane przez Pieka dnia 20.10.2009 22:28:13

www.ddadc.com.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 24.10.2025 03:22:29
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
lukasjz89
Szczerze to te menu poziome masz przera?aj?ce, ogólny wygl?d strony tez nie-najlepszy. Zrobi?e? kawa? roboty ale czy dobrej to ocen sam!
Edytowane przez Pieka dnia 19.10.2009 07:27:55
Nie my?l tyle, tylko szukaj.

micnor
Powciska?e? jak tylko i gdziekolwiek si? da panele. Mo?e nie-potrzebnie, ale to tylko moje skromne zdanie.
Edytowane przez Pieka dnia 19.10.2009 09:19:08

http://mods-kodi.pl
Borek
lukasjz89 napisa?/a:
Szczerze to te menu poziome masz przera?aj?ce, ogólny wygl?d strony tez nie-najlepszy. Zrobi?e? kawa? roboty ale czy dobrej to ocen sam!

Chc? zrobi? buttony zamiast napisów w górnej belce, ale nie potrafi? tego zrobi?.Sad

Powciska?e? jak tylko i gdziekolwiek si? da panele. Mo?e nie-potrzebnie, ale to tylko moje skromne zdanie.

Jakie panele uwa?asz za niepotrzebne?

www.ddadc.com.pl
micnor
Zobacz sam. Jest strona g?ówna, po prawej stronie masz panele. Przez shoutbox trzeba pó? minuty kr?ci? kó?kiem z myszy by dotrze? do stopki. Po co ci ten zegar. Jak kto? nie wie jaka godzina to zobaczy sobie w systemie. Tylko psuje to wizerunek. Ogólnie wybra?e? ciekaw? tematyk? ale wyskakuj?ca ramka o rejestracji ca?kowicie zniech?ci?a mnie do jej przejrzenia. Tak wi?c moja wypowiedz opiera si? tylko na stronie g?ównej, nie na tematyce czy te? zawarto?ci?.

http://mods-kodi.pl
Borek
Hmm. Mo?e to troch? dziwnie wygl?da, ale po prawej jest tak du?o paneli a po lewej prawie nic bo tak jest przed rejestracj?. Po rejestracji jest to równomiernie roz?o?one. Mog? zegar usun??. A jaki kolor apletu proponujesz?

www.ddadc.com.pl
piterus
Ja te? wtr?c? swoje trzy grosze. Przy rozdzia?ce 1024x768 trzeba przewija? stron? w poziomie. Wbrew pozorom jeszcze du?o osób ma monitory pozwalaj?ce na wy?wietlanie tej rozdzielczo?ci jako maksymalnej.
Kolorystyka popupu "zach?caj?cego" do rejestracji wymaga uwa?nego przyjrzenia si? by zobaczy? co tam pisze.

Stopki paneli s? jakie? dziwnie du?e... Jak na mój gust za du?o miejsca zabieraj?.
Dalej kolorystyka. Czerwony z zielonym si? troch? gryz?, zw?aszcza przy napisach. Czcionka w nag?ówkach paneli jest nie bardzo czytelna.
W obecnej formie to theme przypomina zapuszczone akwarium z m?tn? wod? uniemo?liwiaj?c? obserwacj? zawarto?ci w?a?ciwej czyli rybek, które w twoim wypadku s? merytoryczn? cze?ci? strony.
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...

Borek
Przy rozdzia?ce 1024x768 trzeba przewija? stron? w poziomie.

Wygl?da na to, ?e b?d? musia? co? poprawi?, bo ustawi?em ?eby zajmowa?o jaki? procent ekranu monitora.
Kolorystyka popupu "zach?caj?cego" do rejestracji wymaga uwa?nego przyjrzenia si? by zobaczy? co tam pisze.

Szczerze to te? mi si? nie podobaWink Masz mo?e pomys?? Sam bym zrobi?, ale wole i?? za opini? ekspertówGrin

www.ddadc.com.pl
Bochen
Tego zach?cacza do rejestracji wywal, nie wygl?da za ciekawie i generalnie bardziej zniech?ca ni? zach?ca do rejestracji Wink Zach?caj zawarto?ci? Smile Co do kolorystyki jak wy?ej napisane gryz? si? kolory ze sob?, na d?u?sz? met? m?cz? wzrok przez, co no zbyt d?ugiego pobytu na stronie nie da si? wytrzyma?.

Na pewno plus za tematyk?, domena te? jest ok. Tylko ten them, no szczerze powiem, ?e sporo pracy nad nim jeszcze trzeba sp?dzi? lub mo?e warto pomy?le? nad innym spojrzeniem n tematyk? i zrobi? co? jeszcze raz Wink(?)
Prawdziwy m??czyzna nie je miodu, prawdziwy m??czyzna ?uje pszczo?y!

www.webstudio.sdgp.pl
Borek
mo?e warto pomy?le? nad innym spojrzeniem n tematyk? i zrobi? co? jeszcze raz

Tematyka zostaje i to si? nie zmieniSmile. Nie mam poj?cia jaki kolor da? do strony akwarystycznejSad

www.ddadc.com.pl
Chemikpil
O ile ja dobrze rozumiem wypowied? @Bochen-a to nie mia? na my?li zmiany tematyki, tylko od podstaw stworzenie nowego thema.
Co ja mog? doda?? Tak jak mówili szata graficzna le?y. Jest prosta ale ma?o przejrzysta kolorystycznie.
U?o?enie paneli, strona stronie nierówna. Zauwa? ?e strona ma przyci?gn?? u?ytkownika, a u Ciebie panele b?d? równomiernie zajmowa? przestrze? dopiero po zalogowaniu. Tak wi?c wielu potencjalnych u?ytkowników ju? na wst?pie widzi brak pomys?u na panele.
Du?o masz wolnej przestrzeni na której s? ma?? czcionk? napisane ró?ne rzeczy:
  1. Menu-du?y box a ma?e literki, to powinno si? wyró?nia?
  2. Panele- ich nazwy równie? powinny si? odró?nia?, czytaj by? wi?ksze.
  3. To samo tyczy si? równie? tematu newsa. Co do newsów to np tre?? ma?o widoczna, a i zielony box zaraz pod tre?ci? jest chyba nie potrzebny bo nie zagospodarowany.

Przez to wszystko powstaj? takie pustki.
O aplecie si? nie wypowiem bo mam o takiej formie nak?aniania do rejestracji niemi?e zdanie.
Tak wi?c do pracy a na pewno co? z tego b?dzie Smile

PS. Ca?y tekst jest moj? osobist? opini?, która wcale nie musi by? trafna dla innych u?ytkowników w tym Ciebie.
Edytowane przez Pieka dnia 19.10.2009 15:39:55
Nie pisa? na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej ods?onie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
ostry38
Kolorystyka - a? g?owa mnie rozbola?a.
Jako t?o móg?by? obrobi? par? takich zdj?? http://republika....ska305.jpg i da? np. na czarnym tle.
Header nie jest taki z?y.
Menu poziome te? okropne.
Gdybym si? interesowa? tematem akwarystyki to bym Ci co? podpowiedzia? ...
Pomagam na GG jedynie w drobnych sprawach!

www.lamacs.pl
Borek
To wtedy jak? kolorystyk? proponujecie?

www.ddadc.com.pl
Liberat0r
Na Twojej stronie zdecydowanie kuleje kolorystyka. Mog? doradzi? zast?pienie tego wodnego t?a np. bia?ym/granatowym lub gradientem bia?y-niebieski, a te fale to by pasowa?y jako t?o np. paneli lub ich nag?ówków. Zielony, br?zowy, ?ó?ty itd. bardzo gryz? w oczy, a przy okazji przeczytanie cokolwiek jest utrudnione przez ma?y kontrast tekst-t?o i ma?? czcionk?.

Mo?e która? z tych stron podsunie Tobie pomys?. Tematyka podobna, a strony s? o wiele bardziej przejrzyste. Ogólnie polecam poszpera? w google jak wygl?daj? strony tego typu na ca?ym ?wiecie i zaczerpn?? co ciekawsze elementy ;] Powodzenia.

https://sklep.aqu...
http://www.erybka...
http://www.fishli.../index.php

Borek
Troch? pozmienia?em. Czy teraz jest lepiej?

www.ddadc.com.pl
bartek124
Kursor niepotrzebnie zmieniony, naprawd?, zb?dny bajer.

Ten p?ywaj?cy panel: niebieski + czerwony = utrata wzroku.

Logo przepe?nione zieleni?, jest spoko jak na pocz?tek, ale skórka niebieska ju? nie bardzo pasuje pod to logo, wiesz o co chodzi.

Skórka, no fajnie, ze sam robi?e?, masz ju? jak?? tam wpraw? i poj?cie o tym. Jednak nie podoba mi si?, jest zbyt prosta, nie pasuje do strony. Drugi minus - tabelki! Poczytaj o divach, popróbuj. Ca?y theme rozrysuj sobie tak?e gdzie? w Photoshopie lub gimpie a pó?niej przeno? w html. Tak jest du?o ?atwiej i du?o ?adniejsze rzeczy wychodz?.

Tak?e ?ycz? powodzenia.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Borek
Ok. Kursor usun? lub zrobi? lepszyWink Aplet te? wyrzuc?. Logo te? zmieni? bo to mia?em zrobi?, ale zapomnia?emPfft O divach sobie jeszcze poczytam i o kodowaniu theme te?. Dzi?ki.Smile

www.ddadc.com.pl
Liberat0r
Wida?, ?e troch? ju? umiesz tworzy?, wi?c mo?e skusisz si? na jaki? bardziej skomplikowany, nie taki kanciasty theme? ;]
My?l?, ?e przyda Ci si? w pracy zapoznanie z tym tematem:

http://forum.php....opic=90866

Zmieniony kursor to nie taki z?y pomys?, ale unikaj jaskrawych kolorów i zbyt du?ych kontrastów ;] Kursor by?by ok, gdyby nie by? ró?owy ;] Skoro nawi?zujesz do akwarystyki, to w nag?ówkach przyda?yby si? jakie? np. rybki jako ikonki itp., a sam? stron? bym proponowa? bardziej jednolit?.

Dosy? dobr? zasad? jest te?, ?eby tworzy? theme do wyboru:
1. ciemne t?o, jasne panele i newsy, ciemna czcionka,
2. jasne t?o, ciemniejsze (nie za ciemne!) panele.

Na razie tylko tyle przychodzi mi do g?owy. Ogólnie zmierzasz w dobr? stron? ;] Je?li masz k?opoty z doborem kolorów, to popro? o opini? jak?? kobiet?, one zwykle maj? lepszy gust od nas Pfft

Borek
Dzi?ki za link do stronySmile Na pewno si? przyda. Co do kursora to mam pytanie. Czy w gimpie lub Photoshopie mo?na zapisywa? z rozszerzeniem .cur?
Je?li masz k?opoty z doborem kolorów, to popro? o opini? jak?? kobiet?, one zwykle maj? lepszy gust od nas
Mamy si? spytamGrin

www.ddadc.com.pl
Gismo_PL
Nie wiem jak Photoshop ale Gimp nie zezwala na zapisanie utworzonej grafiki w formacie kursora cur jednak istnieje wiele programów, w których stworzony obraz np. z formatu png mo?na podda? konwersji.

http://fsong.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl