ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Ajax News Panel - Przegl?danie newsów za pomoc? AJAX
bartek124
Panel dla PHP-Fusion, umo?liwiaj?cy przegl?danie newsów za pomoc? AJAX oraz efektu Fade.
Przej?cie do nast?pnego lub poprzedniego newsa nie wymaga prze?adowania strony.

Demo na http://v7.bartek1...
Wszelkie b??dy oraz propozycje nale?y zg?asza? w tym temacie.

Przed instalacj? prosz? przeczyta? plik README_PL.txt, zawarty w paczce.
bartek124 dodał/a następującą plik:
ajax_news_panel_10.zip [21.1kB / 896 Pobrane]

Edytowane przez bartek124 dnia 05.09.2009 13:20:58
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 12:09:32
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Kopciak77
Wszystko fajnie dzia?a ale teraz mam 2 takie panele jeden stary news bez AJAX a drugi Twój prosz? doradz jak usun?? stary news ,wszystko widoczne jest na mojej stronie która podana jest w moim profilu .

Z góry dzi?kuje .

bartek124
Ja sobie to rozwi?za?em w ten sposób, ?e zawarto?? pliku index.php zamieni?em na:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Oraz w Zarz?dzaniu stron? -> G?ówne ustawienia zmieni?em opcj? "Ustaw jako stron? g?ówn?:" na index.php.

// Autor powy?szego posta poradzi? sobie, wi?c wyczy?ci?em temat
Edytowane przez bartek124 dnia 05.09.2009 14:49:56

www.bartek124.net
Kopciak77
Dzi?ki wszystko dzia?a i proste to by?o

nmpministranci
Szacunek dla Bartka Grin . Wszystko dzia?a i buczy. Pfft Mówi?c krótko: cud, miód i maliny Wink .
Born to be Wild.Cool

niepale4.jpg

Arthast
Mo?e i ?adnie dzia?a to oraz wygl?da, lecz je?eli zale?y nam na ogl?dalno?ci i katalogowaniu naszej strony przez boty ró?nych wyszukiwarek to przestaje by? tak ?licznie.. Poniewa? ów twory nie potrafi? czyta? i katalogowa? stron, gdzie dosy? istotne elementy merytoryczne, s? wy?wietlane poprzez w?a?nie technologie ajax Wink

Oczywi?cie, da si? to omin?? poprzez stworzenie mapy strony, gdzie b?d? poprowadzone standardowe linki do wszystkich newsów, art itp. (przyjmuj?c, ?e ca?a strona, lub jej wi?kszo?? ?miga przy pomocy ajax'a).
Edytowane przez Pieka dnia 05.09.2009 19:36:26

bartek124
Po cz??ci masz racj?, jednak gdy JavaScript jest wy??czony (a wyszukiwarki tak maj?), linki do nast?pnego/poprzedniego newsa dalej dzia?aj?, tyle, ?e z prze?adowaniem strony, wi?c boty mog? to normalnie indeksowa?. Co do "mapy" newsów - jest ona zawarta na news_cats.php (najlepsza ona nie jest, ale zawsze co?).

Poza tym panel by? tworzony z my?l? o stronach, w których g?ówn? cz??ci? nie koniecznie musz? by? newsy, a ich wy?wietlenie ms zajmowa? jak najmniej miejsca.

www.bartek124.net
qba88
Ja mam takie pytanie: czy da si? zrobi? tak, ?eby wy?wietla?y si? na przyk?ad po 3 newsy zamiast jednego?
strzelec.png
Je?li Ci pomog?em, kliknij "Pomóg?" pomogl.png

http://kubabu.pl/
bartek124
Ja mam takie pytanie: czy da si? zrobi? tak, ?eby wy?wietla?y si? na przyk?ad po 3 newsy zamiast jednego?

Da si?.

A móg?by? to zrobi? pod pf6, by?bym wdzi?czny

Ja osobi?cie nie wspieram ju? v6, jednak przystosowanie tego nie powinno zaj?? du?o czasu. Powiniene? da? sobie rad? :)
Edytowane przez bartek124 dnia 05.09.2009 20:42:11

www.bartek124.net
pietrov8
A S?uchaj jest taka mo?liwo?? by zrobi? pierwszy news wy?wietla? si? w taki sposób http://pit-lane.i... (Kwalifiacje) a reszta normalnie??

Z góry dzi?kuj? za odp.

bartek124
@Glazio, je?li chcesz co? podobnego dla v6, piszesz w odpowiednim dziale dla PHP-Fusion v6, a by? mo?e kto? si? pokusi na przystosowanie.

@pietrov8 i @qba88, wykona?em dla Was gotowy panel i opublikowa?em na licencji AGPL, która zezwala na dowolne modyfikowanie kodu, byle tylko pozostawi? info o g?ównym autorze. Nie mam najmniejszego zamiaru przystosowywa? wygl?d panelu dla ka?dego z osobna, ka?demu pod inny design.

Kolejne posty z pro?b? o zmian? wygl?du, czyli praktycznie przepisania na nowo po?owy wtyczki, b?d? usuwane. Prosz? pisa? posty zwi?zane z ewentualnymi b??dami lub mniejszymi propozycjami.
Edytowane przez bartek124 dnia 05.09.2009 20:52:41

www.bartek124.net
pietrov8
bartek124 napisa?/a:
@Glazio, je?li chcesz co? podobnego dla v6, piszesz w odpowiednim dziale dla PHP-Fusion v6, a by? mo?e kto? si? pokusi na przystosowanie.

@pietrov8 i @qba88, wykona?em dla Was gotowy panel i opublikowa?em na licencji AGPL, która zezwala na dowolne modyfikowanie kodu, byle tylko pozostawi? info o g?ównym autorze. Nie mam najmniejszego zamiaru przystosowywa? wygl?d panelu dla ka?dego z osobna, ka?demu pod inny design.

Kolejne posty z pro?b? o zmian? wygl?du, czyli praktycznie przepisania na nowo po?owy wtyczki, b?d? usuwane. Prosz? pisa? posty zwi?zane z ewentualnymi b??dami lub mniejszymi propozycjami.

Nie wiem czy w moim problemie twoja wtyczka pomo?e.

Kaaleth
Mam pewien problem. Dok?adniej polega on na tym, ?e po wgraniu panela i w??czeniu go, pokazuje si? na str. g?ównej panel ??cznie ze strza?k? 1 z 20 (strony newsów), problem polega na tym, ?e nawet po zmianie pliku index.php na

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

pierwszy news wy?wietlany jest podwójnie z reszt? starszych newsów (te ju? pojedy?czo), a gdy klikn? na strza?k?, aby przej?? do starszego newsa, strona si? wczytuje i newsa nie zmienia...

bartek124
Adres strony z zainstalowanym panelem.

www.bartek124.net
Pieka
Wystarczy wczytac sie w to, co kolega napisal. Zastapil w/w kodem plik index.php zamiast news.php, co ewidentnie oznacza brak przeczytania readme, czy chocby informacji zawartych w tym temacie. Niech zyje ignorancja!
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Kaaleth
http://venusplane...
Sprawd?, bo nie znam si? na tym i mo?e co? nie tak zrobi?em...

PW od moderatora:
  1. Brak Stopki! - khaman 10.09 - 15:51

Pieka
Kaaleth napisa?/a:
http://venusplane...
Sprawd?, bo nie znam si? na tym i mo?e co? nie tak zrobi?em...

Czytales facet, co napisalem wyzej, czy czekasz na manne z nieba?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Kaaleth
Czyta?em, wklei?em kod do news.php i zobacz "facet", ?e ró?nicy wielkiej nie ma.

PS Stopka? To? jest, czy?by nikt nie potrafi? czyta??
Edytowane przez Kaaleth dnia 10.09.2009 15:55:30

Pieka
Kaaleth napisa?/a:
Czyta?em, wklei?em kod do news.php i zobacz "facet", ?e ró?nicy wielkiej nie ma :

Ale za to masz roznice w profilu na forum. Bye....

PS Widze, ze kolega faktycznie ma problemy z oczami... http://www.php-fu...fusion.php
Edytowane przez Pieka dnia 10.09.2009 15:59:47
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Glazio
Jak zmieni? ilo?? wy?wietlanych newsów na stronie ?

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl