ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 16

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
PictureFlow Gallery dla PHP-Fusion v7
Wooya
Przedstawiam wtyczk? dla PF v7 mojego autorstwa, która pozwala w nieco inny sposób wy?wietla? galeri? zdj??.

Informacja:
Wtyczka wykorzystuje PictureFlow autorstwa osamwal. Nie usuwaj ?adnej informacji z wtyczki, która prowadzi do strony autora tego ?wietnego oprogramowania!

Dla kogo?
Tylko dla PF v7

Instalacja:
Jak normalny infusion... Pffft Pfft

U?ywanie:
Po instalacji mo?esz... Nie robi? nic Wink Bezpo?redni link do PFG jest tworzony w nawigacji. Domy?lne ustawienia zostaj? zapisane, które s? u?ywane przez wszystkie albumy galerii. Je?eli chcesz specjalnych ustawie? dla konkretnej galerii przejd? do PA>Wtyczki>Ustawienia PictureFlow Gallery i stwórz w?asne ustawienia dla swoich galerii...

Po co to?
PFG nie jest zamiennikiem standardowej galerii PHP-Fusion v7! Ta wtyczka u?ywa bazy danych galerii PF v7 aby wy?wietli? zdj?cia w nieco inny, ?adniejszy i nowoczesniejszy sposób. Je?eli chcesz doda?, usun??, zamieni? zdj?cia musisz nadal korzysta? ze standardowego zarz?dzania albumami/zdj?ciami.

Znane przypadki:
- poniewa? PictureFlow u?ywa kodowania UTF-8, powieniene? u?ywa? lokali w takim kodowaniu, lub posiada? w??czon? biblioteke PHP iconv() na swoim serwerze. Je?eli nie jest ona w??czona chmurki i opisy b?d? ?le si? wy?wietla?y (PFG poinformuje ci? o tym przypadku w PA).
- PictureFlow pozwala na wy?wietlanie kilku domy?lnych wysoko?ci miniatur obrazów: 90, 135, 180, 240, 340 pikseli. Je?eli ustawienia miniatur twojego PHP-Fusion v7 s? inne, twoje miniatury pod PFG mog? wygl?da? dziwnie
- PFG u?ywa mooTools do wy?wietlenia zdj?? przez shadowbox. PF v7 u?ywa jQuery wi?c nie wiem jak to razem b?dzie dzia?a?...
Wooya dodał/a następującą plik:
pictureflow_gallery.zip [514.48kB / 1055 Pobrane]

... Pomagam tylko przy najnowszych wersjach PHP-Fusion ...
koder_1.png

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 12:28:39
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
arturg
?wietna robota Smile

http://www.wedkarze.info
sasii
U mnie wy?wietla, ale konsola b??dów z MF pokazuje jeden b??d.
A tak przy okazji jest ju? wersja 3.00 .

www.my-desings.yoyo.pl
portal24dk
Niez?e ale ja korzystam z przegl?darki firefox 3 i pisze mi
jak otwiera galerie

A script in this movie is causign Adobe Flash Player 9 to run slowly . If it continunes to run ,your computer may become unresponsive. Do you want to abort the script ?
TAK lub NIE mam nacisn?? .

No to wi?c naciskam tak i pokazuje galerie , ale za ka?dym razem ten komunikat wyskakuje i to jest denerwuj?ce.Angry

Wchodz?c na kolegi wy?ej stron?
http://www.my-des...l/news.php
Edytowane przez portal24dk dnia 04.11.2008 10:14:12

http://www.netpiko.com/
Pieka
Wina jest po stronie oprogramowania uzytego na Twoim komputerze. Przetlumacz sobie otrzymana informacje.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
portal24dk
Znalaz?em powód mój anty wirus czyli Kaspersky internet security
blokowa?. Gdy go wy??czy?em ca?kowicie wszystko dzia?a?o wy?mienicie.Wink

http://www.netpiko.com/
piOOtrek_93
Mam pytanie, panel wygl?da ?wietnie ale na mojej g?owej stronie panel "Ostatnio dodane fotki" cie?ko wygl?da, wi?c czy da?oby si? zrobi? taki panel (chodzi o wygl?d) jak ten co jest w galerii aby pokazywa? te fotki ? Frown
www.piotrekhas.yo...

Wiadomo?? doklejona:
Przepraszam, jeszcze jedno...
W galerii mam 11 zdj?? a wyswietla mi si? tylko 5 fotek, szuka?em w ustawieniach (PA - wtyczki -panel) ale nic takiego nie znalaz?em.
Ponadto wesz?em na oficjaln? stron? tego infusiona i znalaz?em efekt o który mi chodzi?, czyli ja wejdzie strona to w centrum jest te przewijanie o które w?a?nie mi wcze?niej chodzi?o.Wink

Edytowane przez piOOtrek_93 dnia 06.11.2008 20:03:12

smockers
Przecie? w PA mo?na ustawic maksymaln? ilo?? wy?wietlanych zdj??. PA>>Wtyczki>>Picture Flow Gallery Admin i ustawiasz ostatni? opcj? (Random count) np. na 20 i wtedy wy?wietl? si? wszystkie fotki z albumu o ile jest ich mniej ni? 20.

skris
Wtyczka dza?a OK w Firefox Smile ale nie wiem dlaczego nie dzia?a poprawnie w IE7 Sad. Przy otwieraniu albumu pojawia si? ten komunikat:

images34.fotosik.pl/394/712e38390194fd6dmed.jpg

piterus
skris napisa?/a:
Wtyczka dza?a OK w Firefox Smile ale nie wiem dlaczego nie dzia?a poprawnie w IE7 Sad.

Diagnozuj b??dy IE7 na Twoim komputerze Smile Przedchwil? sprawdza?em na swojej stronie przez IE7 i IE nie wykazywa? ?adnych b??dów Smile
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...

LAbUdZiN
Wszystko ?adnie pi?knie ale jest jedna sprawa.
U?ywam rozwijanego user_info_panel i gdy jestem w jakim? albumie meny jest automatyczne rozwini?te a Chcia?bym aby by?o normalnie .
Za??czam 2 fotki:
www.labudzin.tvteletronik.pl/labudzin/fusion1.jpgwww.labudzin.tvteletronik.pl/labudzin/fusion2.jpg

Zrobi? kto? polskie locale ? Je?li tak to bardzo bym prosi?.
Pozdrawiam.
Edytowane przez LAbUdZiN dnia 08.11.2008 20:22:14

www.takgramy.pl
sasii
Mam takie pytanie do autora tej wtyczki, czy da?o by rade zrobi? wtyczk? z takiej galerii co aktualnie mam jako baner u siebie na stronie? Dodam, ?e galeria sk?ada si? z dos?ownie z 4 plików w tym jeden html a efekt jest dosy? ciekawy.(link do skryptu na banerze)
Edytowane przez Pieka dnia 09.11.2008 00:02:17

www.my-desings.yoyo.pl
piOOtrek_93
Przecie? w PA mo?na ustawic maksymaln? ilo?? wy?wietlanych zdj??. PA>>Wtyczki>>Picture Flow Gallery Admin i ustawiasz ostatni? opcj? (Random count) np. na 20 i wtedy wy?wietl? si? wszystkie fotki z albumu o ile jest ich mniej ni? 20.

Tak ju? wiem ,po napisaniu mojego posta zaczo?em ponowne poszukiwania i znalaz?em to co mia??m znale?? ale i tak serdecznie dzi?kuj?!

Teraz chodzi mi o efekt który jest na stronie g?ównej autora tej wtyczki, nie wiem czy mog? poda? stron?( ?eby pó?niej nie by?o) Pfft
Prosz? o pomoc!...

zezol
LAbUdZiN napisa?/a:
Zrobi? kto? polskie locale ? Je?li tak to bardzo bym prosi?.

Mówisz masz Wink. Prosz? bardzo, w za??czniku paczka wraz z polskimi localami dla ISO oraz UTF-8.
zezol dodał/a następującą plik:
pictureflow_gallery_pl.zip [516.71kB / 945 Pobrane]

Edytowane przez zezol dnia 10.11.2008 14:22:32

piOOtrek_93
Hah juz wiem to jest PictureFlow 3.0 tylko nei znalaz?em nigdzie po polsku
Móg?by kto? przet?umaczy??

sasii
Kolega piOOtrek przemyje sobie monitor i zobaczy post powy?ej swojego.

www.my-desings.yoyo.pl
LAbUdZiN
zezol napisa?/a:
Mówisz masz Wink. Prosz? bardzo, w za??czniku paczka wraz z polskimi localami dla ISO oraz UTF-8.

Dzieki SmileSmileSmile

www.takgramy.pl
sudar
http://www.atmali...p?cat_id=1 ie 7 no problem. pictureflow
Edytowane przez Pieka dnia 11.11.2008 19:46:20

www.atmalikasanli.net
piOOtrek_93
Kolega piOOtrek przemyje sobie monitor i zobaczy post powy?ej swojego.

Przemy?em monitor i nie zobaczy?em tego co chcia?em, bo ja chcia?em instalacj? po polsku , ale i tak dzi?ki za przet?ymaczenie localiSmilePrzet?umaczy kto? instalacj?? ;]

skris
Witajcie!
Zastanawia?em si? gdzie tego posta umie?ci? bo dotyczy dwóch modów PictureFlow i ThemeSwitcher oba pobrane zosta?y z tego forum.

Nie wiem czemu gdy ogl?dam zdj?cia spod zdj?cia przebija lista rozwijana switchera.

Da si? co? zrobi? by to zlikwidowa?...

Zamieszczam dwa zdj?cia które to obrazowo opisz?.

images40.fotosik.pl/41/6b258caf999abfd6.jpg

images26.fotosik.pl/306/8669d1f3e6be02d4.jpg

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl