ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 18

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
[MOD] Galeria + Highslide&Lightbox
Lukiqq
Na wst?pie pragn? podzi?kowa? kilku u?ytkownikom: Pieka, Wooya, Gander, pomogli mi oni stworzy? nowego, my?l?, ?e interesuj?cego moda galerii. U?ywa on efektu Highslide(mo?na otwiera? par? obrazów na raz, przenosi? je, powi?ksza?) oraz Lighboxa podczas podgl?du pojedy?czego zdj?cia. Mam nadzi?j?, ?e si? Wam spodoba, czekam na opinie :)

Mod do zobaczenia na mojej stronie
http://itvortal.pl

Co musimy zrobi?:

Najpierw dodajemy poni?sze linijki do subheader.php w sekcji head:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Jak widzicie lighbox i highslide znajduj? si? w osobnych katalogach w Includes.

W za??czniku jest plik photogallery.php, zast?pujemy nim stary plik z g?ównego katalogu. W paczce znajduje si? równie? katalog Highslide oraz Lightbox(wersja z autoresizem), wrzucamy je do do naszego Includes. Obramowanie miniaturek i reszta wygl?du kontrolowana jest z pliku highslide.css

Do photogallery wprowadzi?em par? zmian odno?nie wygl?du, by pasowa? do mojego thema, tak wi?c jak co? to pozostaje Wam dostosowa? go pod siebie, g?ównie chodzi 'class='.
Lukiqq dodał/a następującą plik:
galeria-mod-hsandlbv2.rar [139.99kB / 1321 Pobrane]

Edytowane przez Lukiqq dnia 25.02.2008 22:38:57
strzelec.png
itvortal.avx.pl - A taka sobie moja strona :]
Pomoc na GG wy??cznie dla nieco wtajemniczonych, podstawowe HowTo znajduje si? na forum.

itvortal.avx.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 17:08:57
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Qbol
obrazki mi sie nie chcialy w ogole otwierac ale to chyba przez ten twoj hosting Smile
3esc.

dex
Jak dla mnie bomba Smile Potestuje u siebie i jak co? to dam zna? o wynikach Smile

MOJE STRONY W PHP-FUSION
| ARMAGEDDON CORP | PUG Bielany | W3C-PHPFUSION.ORG |

http://armageddoncorp.eu
Lukiqq
@Qbol co Ty chcesz od mojego pi?knego hostingu za 99z?/rok? Wink Przecie? dzia?a Smile
Edytowane przez Lukiqq dnia 07.07.2007 13:04:33
strzelec.png
Pomoc na GG wy??cznie dla nieco wtajemniczonych, podstawowe HowTo znajduje si? na forum.

itvortal.avx.pl
h
Za[cenzura]site bez wachani instaluje to u siebie!!!. pzdr
Je?eli czego? nie ma w Google to nie istnieje - Bill Gates

fatboy
troszke wolno chodzi u autora postu, ale modzik pierwsza klasa, podziekowac! Wink

edit: niestety nie dziala pod IE Frown
Edytowane przez fatboy dnia 07.07.2007 14:25:04

fatboysite.net
Piotrek
Jak najbardziej ?wietny mod. Powodzenia w dalszej pracy przy nowych MOD-ach!

Pozdrawiam

Konto ukryte
hehe bajer Grin brawo rodacy Grin
bobma a kto nie ma tego u siebie ten traba Grin hehe

arlid
Tak djgomez zgadza si?. Wszystko cud, miód i kremóweczki tylko mam pytanko. ?adowanie zale?y od rozmiaru zdj?cia zgadza si??

jantom
Nie dzia?a pod Oper?. Dla mnie to ogromna wada.

http://jantom.info
Lukiqq
Ju? wszystko dzia?a pod Oper? Smile Uaktualniony za??cznik w 1 po?cie (V2). Enjoy!
Edytowane przez Lukiqq dnia 07.07.2007 22:03:02
strzelec.png

itvortal.avx.pl
zezol
Ja to ju? nie mam tu nic do gadania, wszyscy napisali wszystko za mnie Grin Tego si? raczej nie opisuje(bo to galeria), na to si? raczej patrzy Grin A efekty pracy wida? go?ym okiem...Wink
Co Wy mówicie, dzia?a na Operze, Firefoxie i 'nawet' na IE Wink Tylko na Firefoxie wida? ten kursor-lupka, taka ma?a uwaga Wink

Lukiqq
By? mo?e da si? co? z tym zrobi?(z lupk?), ciesz? si?, ?e wszystko dzia?a. Za chwil? si?d? i jeszcze troch? z tym pokombinuj?.
strzelec.png

itvortal.avx.pl
Arecki
Mi dzia?a ok, w IE, FF i Operze, tyle, ze druga galeria potraci?a i zdj?cia i miniaturki

www.kruklanki.net.pl
Lukiqq
A drugiej galerii to ja nie mam, musialbym zobaczy? jak ona jest zbudowana ;]
strzelec.png

itvortal.avx.pl
tomaszziemann
Lukiqq super modzik! Smile Pod Oper? dzia?a - dla mnie to najwa?niejsze, bo z niej tylko korzystam. Jednak w IE7 obrazek otwiera si? w nowym oknie w zwyk?y nieaktrakcyjny sposób. Gdzie mo?e tkwi? b??d?
Co mo?esz zrobi? dzi?, zrób jutro.

http://www.gimnazjum.sierakowice.pl
jantom
Po poprawce zacz??o dzia?a? i pod Oper?. Sam mod jest ca?kiem ciekawy.

http://jantom.info
tomaszziemann
jantom napisa?/a:
Po poprawce zacz??o dzia?a? i pod Oper?. Sam mod jest ca?kiem ciekawy.

Pobra?em ju? po poprawce i FF i Opera chodz? ?wietnie, a IE7 nie!

Lukiqq
Pod IE wszystko dzia?a Smile Problemem s? tu "zabezpieczenia" IE - ?miesznie to brzmi Wink Bynajmniej, w??czcie IE, nastepnie w nim 'Narz?dzia'/'Opcje internetowe', zak?adka Zabezpieczenia(bezpiecze?stwo) - nie wiem, mam wersje angielsk?, na samym dole, pod suwakiem po prawej stronie przycisk 'Poziom u?ytkownika' czy co? takiego, bynajmniej obok 'Domy?lnego'. Po?ród miliona radiobuttonów odnajd?cie "Skrypty" lub podobnie, pierwsza opcja w tym dziale to b?dzie 'Aktywne skryptowanie' lub podobnie, to ma by? na 'W??czone'. Po tym klikamy OK i przechodzimy do zak?adki 'Zaawansowane', tam klikamy przycisk 'Przywró? domy?lne ustawienia', najlepiej te? klikn?? 'Reset' by wyczy?ci? wszystkie ?mieci z cache przegl?darki(to ju? jak kto chce). Je?li to po tym nie zadzia?a to musicie zmniejszy? ogólny poziom "zabezpiecze?" Wink w IE. U mnie chodzi wi?c u Was te? powinno. Czekam na opinie!
Edytowane przez Lukiqq dnia 08.07.2007 14:50:50
strzelec.png

itvortal.avx.pl
tomaszziemann
Dzi?ki Lukiqq, pomog?o u?ycie Resetu do czyszczenia ustawie? przegl?darki.
Pozdrawiam.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl