ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 21

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » PHP-Fusion v5.00-v6.01 Support » Modyfikacje skryptów
 Drukuj temat
Statystyki w stat24
sopel_pl
Witam do napisania tego arta sk?oni?a mnie moja 3 dniowa katorga przy instalowaniu statystyk stat24 do mojego eXtreme Fusion. Wybra?em stat24, poniewa? uwa?am, ?e jest to najlepszy wybór dla darmowych statystyk (trzeba tylko zamie?ci? ma?e logo na stronie g?ównej - moje ma 90 x 26 pikseli). Dla niewiedz?cych (a tacy si? znajd?) przy korzystaniu z tego tutka cz?sto b?dzie "podmie? na xxx" itp. Oczywi?cie robicie to u siebie w notatniku...

I. Wprowadzenie skryptu naliczaj?cego odwiedziny "Strona glowna" do PHP - Fusion.

1. Po zarejestrowaniu i zalogowaniu na stat24.pl wchodzimy w "Administracja > Skrypty" po wybraniu skryptu "Strona glowna" kopiujemy TYLKO swój kod id na moim przyk?adzie (to co jest kolorem):

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

2. Teraz podmieniamy "xxxxxx" w poni?szym skrypcie wklejaj?c skopiowane id:

3. Edytujemy teraz plik news.php i wklejamy tak przygotowany kod. Nie ma specjalnego znaczenia gdzie go wkleimy... Ja wklei?em go na samym pocz?tku zaraz po:

II.Wprowadzenie skryptu naliczaj?cego odwiedziny "podstrony" do PHP - Fusion.

Osobi?cie tego skryptu nie wklei?em bo go nie potrzebuje. Jednak je?li kto? chce mie? statystyki podstron to trzeba wklei? skrypt do pliku, który jest u?ywany na ka?dej podstronie ca?ego cms'a np.: subheader.php, maincore.php czy theme.php

1. Po zalogowaniu na stat24.pl wchodzimy w "Administracja > Skrypty" po wybraniu skryptu "podstrony" kopiujemy CA?Y skrypt.

2. Teraz zamieniamy w kodzie wszystkie " na \" czyli: ( " - cudzys?owy) na (\" cudzys?owy poprzedzone slashem).

3. Teraz tak przygotowany skrypt wklejamy w pola "xxxxx" poni?szego kodu:

4. Teraz z tak przygotowanym gotowym skryptem edytujemy plik theme.php naszego aktualnego them'a. Szukamy sekcji: "function render_footer" i w niej na samym pocz?tku lub na ko?cu wklejamy skrypt.

III. Dodawanie graficznego licznika odwiedzin w panelu PHP - Fusion.

1. Po zalogowaniu si? na stat24.pl wchodzimy w "Administracja > Liczniki" i tam po wybraniu licznika i jego sposobu naliczania kopiujemy jego kod licznika.

2. Teraz zamieniamy w kodzie wszystkie " na \" czyli: ( " - cudzys?owy) na (\" cudzys?owy poprzedzone slashem).

3. Podmieniamy za "xxxxx" kod licznika:

3. Wchodzimy teraz do Panelu Administracyjnego PHP - Fusion: "Zarz?dzanie Stron? > Zarz?dzanie Panelami/Blokami" i klikamy na "Dodaj Nowy Panel/Blok" i tam wklejamy przygotowany skrypt licznika.

4. W tym panelu mo?na jeszcze doda? przy okazji logo stat24 w analogiczny sposób przy dodaniu dwóch "<br>"

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 22:44:20
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
regoat
hmm troche kiepsko bo po wstawienie tego wyskoczyl mi blad na stronie

czyli w lini

zreszta jak wstawilem ten kod to wszystko ponizej zmienia kolor na ró?owy. jak skasuje znaczek " kolory wraca do normy.

Jak dodam to na samym dole to wywala mi to samo w on line 174

Aktualizacja:

sopel_pl napisa?/a:

2. Teraz podmieniamy "xxxxxx" w poni?szym skrypcie wklejaj?c skopiowane id:

i zapomniales dodac ze tu tez trzeba pozmieniac z " na \"

Aktualizacja2: dobra znowu jakis blad mi wywalil. chyba ta metoda nie dziala
Edytowane przez regoat dnia 12.06.2007 20:32:18

Kubir
Powiem krótko, nie dzia?a.

Ja te? powiem krótko, co ten post wnosi do tematu? - Milka

No to dodam jeszcze, ?e po wykonaniu wskazówek strona w ogóle nie chcia?a si? w??cza?, i przestrzegam przed wykonywaniem tych wskazówek.
Edytowane przez Kubir dnia 05.07.2007 17:32:04

Goferek
Witam!

Chc?c umie?ci? licznik STAT24 na swojej stronie musimy mi?dzy innymi w pliku theme.php, w funkcji render_footer wklei? nast?puj?cy kod:

... niby wszystko jest ok - jednak Validator wywala nam taki oto b??d:

... niestety za Chiny Ludowe nie wiem jak si? go pozby? cho? kombinowa?em mocno :-)
Bed? wdzi?czny za pomoc :) Pozdrawiam

www.chrzanow.zhr.pl
pavka
a ja uzylem do tego footer.php

zaraz na poczatku dokleilem kod:

i tak dalej...
Pozdrawiam,
P.

Goferek
To nic nie daje. Tu raczej chodzi o sam? posta? kodu ni? miejsce jego umieszczenia. Niezale?nie od tego gdzie wkleisz ten skrypt walidator i tak wychwyci t? sam? linijk?:

www.chrzanow.zhr.pl
darkelf
Przynajmniej III punkt tego tutoriala (licznik) jest chyba b??dny, sprawdzi?em przed chwil? na aktualnej wersji php-fusion i zamiana cudzys?owów na backslashe z cudzys?owami spowodowa?a, ?e licznik si? nie otwiera?, bez backslashów si? otwiera (ale pokazuje 0).
Nie wiem jak dwa poprzednie punkty, dopisa?em do news.php, backslashe dopisa?em aby si? kod zgadza?, strona si? otwiera, ale statystyki ci?gle pokazuj? 0.
Edytowane przez darkelf dnia 02.10.2007 16:09:40

http://technologia-i-magia.net
ts2page
Mam to na stronie zobilem tak

i dziala na www.ts2page.net ale mam php5
Edytowane przez Milka dnia 27.01.2008 18:39:39

www.ts2page.net
jantom
Twój pomys? powoduje utrat? jakiejkolwiek walidacji w HTML (z powodu kolejnej deklaracji <html>, <head> i <body>. My?l?, ?e b?dziesz bardzo zadowolony, jak je usuniesz. Tak samo jak nadmierne wywo?ania echo.

http://jantom.info
ts2page
I dobrze ze dziala

Edytowane przez Milka dnia 27.01.2008 19:00:20

www.ts2page.net
arlid
Plik news.php powinno co? zlicza?. Nie zlicza mimo i? osoby wchodzi?y - wiem bo sam prosi?em aby sprawdzi? zliczanie.

ma kto? jakie? rozwi?zanie?

ICEK
Tutaj masz kawa?ek mojego kodu z footer.php. Dzia?a, bo u?ywam i wszystko ?miga tak jak trzeba.

XXX to Twoje ID...najlepiej, ?eby nie zrobi? b??dów to zaloguj si? do swojego interfejsu statystyk stat24 i wejdz w ADMINISTRACJA>>> SKRYPTY i w stron? g?ówn? - tam skopiuj kod i wklej go w miejsce czerwonego. Tylko wtedy zamien wszystkie " na \". (Jak samo id skopiujesz to nie musisz nic zamienia? ani poprawia? to chyba logiczne:P )
Edytowane przez ICEK dnia 20.02.2008 20:03:32

www.modlinski.net
arlid
Teraz mi stopka nie dzia?a Sad

EDIT: Dzia?a naprawione jak b?d? problemy to napisze. Dzi?ki za pomoc.
Edytowane przez arlid dnia 20.02.2008 20:14:56

ICEK
Co? skopa?e?. Musi dzia?a? Smile Wklej tu swój kod statystyk to co? zdzia?amy.
Edytowane przez ICEK dnia 21.02.2008 09:44:31

www.modlinski.net
arlid
Ju? dzia?a thx nie zamieni?em jednego ".

Snob
A ja proponuj? inne rozwi?zanie. Prezentowane tutaj maj? jedn?, istotn? wad? trzeba to wszystko robi? od nowa przy ka?dej zmianie wersji phpfusion. Doda?em panel o tre?ci:

Jak na razie dzia?a :) B) Mo?na sprawdzi? http://feazone.org
Edytowane przez bartek124 dnia 24.02.2008 12:50:41
Chyba za stary jestem... ,ale kocham moje dzieci i zwi?rz?ta za? na co dzie? moimi dziedzinami s? transport i obliczenia.

snob.ovh.org
Pieka
Snob napisa?/a:
..Prezentowane tutaj maj? jedn?, istotn? wad? trzeba to wszystko robi? od nowa przy ka?dej zmianie wersji phpfusion...

Wszystko zalezy od tego, gdzie umiescisz wspomniany kod.
W przypadku wstawienia do theme.php uzywanej skorki (uzywanych skorek) nie ma potrzeby dalszej ingerencji i kod w zasadzie jest na stale.
Oczywiscie w zaden sposob nie neguje Twojego rozwiazania tej kwestii.
Edytowane przez Pieka dnia 24.02.2008 14:20:50
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Snob
No tak. Pod warunkiem, ?e nie dopuszczasz doboru skórki przez u?ytkownika Wink
Wtedy musisz zrobi? to we wszystkich skórkach. No i uwa?am, ?e ca?y "pomys?" fusiona opiera si? na tworzeniu strony poprzez dodawanie paneli. Dlatego np nie podobaj? mi si? rozwi?zania ingeruj?ce w kod, ?e tak powiem fundamentalny.
Ale jak wiadomo jestem marudny... Grin
Edytowane przez Milka dnia 16.03.2008 22:08:04
Chyba za stary jestem... ,ale kocham moje dzieci i zwi?rz?ta za? na co dzie? moimi dziedzinami s? transport i obliczenia.

snob.ovh.org
Bananas
Dlaczego gdy dodam mój skrypt statystyk:

Do pliku theme.php pod funkcj? "function render_footer" wyskakuje mi b??d:

A tu fragment kodu theme.php:

Kody bledow rowniez wstawiamy w tagi code/Pieka
Edytowane przez Pieka dnia 19.03.2008 18:43:05

http://www.gtamods.pl
Pieka