Zobacz temat
Panel ostatnie komentarze b??dnie wygl?daj?ce linki
|
|
mariko |
Dodany dnia 15.07.2013 01:26:48
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 32 Ostrzeżeń: 4 ![]() Data rejestracji: 09.04.2006 14:02 |
Linki jakie mi si? pojawiaj? po dodaniu komentarza wygl?daj? tak: "[color=#ff3300]te...", " [bcolor=#ff0033]t...", [b]test[/... i tak dalej. Wszystkie bbcode jakie mam pod komentarzami, a które podczas dodawania komentarza wpisuj?, sprawiaj?, ?e tak wygl?daj? linki. Czy móg?by mi kto? napisa? co musz? zrobi? ?eby te linki wygl?da?y normalnie w panelu "ostatnie komentarze"? Podaj? obrazek, jak wygl?da ten panel ![]() Edytowane przez mariko dnia 15.07.2013 15:32:32 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 08.09.2025 00:05:49
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
MitaSashi |
Dodany dnia 15.07.2013 09:45:22
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 9 Pomógł: 1 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 11.04.2012 19:51 |
Podaj adres strony : ) |
|
|
Apis |
Dodany dnia 15.07.2013 19:53:11
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 433 Pomógł: 58 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 20.12.2005 22:26 |
W panelu ostatnich komentarzy nie ma parsowania BBCode wi?c zawsze tak b?dzie wygl?da? je?li w komentarzu na samym pocz?tku ich u?yto. Wyj?cia s? cztery: - wy??czy? niektóre BBCode w komentarzach (kolorowanie, pogrubianie, pochylanie tekstu) - zrobi? panel centralny lub dodatkowa stron? z komentarzami (wi?cej miejsca ni? w panelu bocznym i tagi BBCode nie wynaturzaj? tak wypowiedzi) - przepisa? kod wtyczki (uzupe?ni? o parsowanie BBCode). Jest to jednak realne niebezpiecze?stwo, ?e np. dodane w komentarzu obrazki rozwal? ci panel i stron?. - zrezygnowa? z tego panelu na rzecz RSS (demo) Uwa?am ponadto, ?e po prostu w komentarzach u Ciebie na stronie najnormalniej nadu?ywa si? BBCode. Niestety - niektórzy userzy bez zacytowania (i to w ca?o?ci) wypowiedzi bezpo?rednio poprzedzaj?cej, bez pogrubiania, kolorowania i stu milionów emotek nie potrafi? niczego napisa?... Niektóre durnoty przysz?y z GaduGadu (podwójne pytajniki czy wykrzykniki, bo "siem krencom")... Twórca wtyczki takiego nadu?ywania BBCode nie przewidzia?. U mnie nie ma z tym problemu, bo mam regulamin serwisu (pkt.3 i 7 drugiej cz??ci). Jedynie czasem - gdy wypowied? poprzedza link lub cytat - pojawiaj? si? tagi ale to rzadko??. Edytowane przez Apis dnia 15.07.2013 20:48:59 |
|
|
mariko |
Dodany dnia 15.07.2013 20:50:26
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 32 Ostrzeżeń: 4 ![]() Data rejestracji: 09.04.2006 14:02 |
Apis napisa?(a): W panelu ostatnich komentarzy nie ma parsowania BBCode wi?c zawsze tak b?dzie wygl?da? je?li w komentarzu na samym pocz?tku ich u?yto. Wyj?cia s? cztery: - wy??czy? niektóre BBCode w komentarzach (kolorowanie, pogrubianie, pochylanie tekstu) - zrobi? panel centralny lub dodatkowa stron? z komentarzami (wi?cej miejsca ni? w panelu bocznym i tagi BBCode nie wynaturzaj? tak wypowiedzi) - przepisa? kod wtyczki (uzupe?ni? o parsowanie BBCode). Jest to jednak realne niebezpiecze?stwo, ?e np. dodane w komentarzu obrazki rozwal? ci panel i stron?. - zrezygnowa? z tego panelu na rzecz RSS (demo) Uwa?am ponadto, ?e po prostu w komentarzach u Ciebie na stronie najnormalniej nadu?ywa si? BBCode. Niestety - niektórzy userzy bez zacytowania (i to w ca?o?ci) wypowiedzi bezpo?rednio poprzedzaj?cej, bez pogrubiania, kolorowania i stu milionów emotek nie potrafi? niczego napisa?... Niektóre durnoty przysz?y z GaduGadu (podwójne pytajniki czy wykrzykniki, bo "siem krencom" ![]() Twórca wtyczki takiego nadu?ywania nie przewidzia?. U mnie nie ma z tym problemu, bo mam regulamin serwisu (pkt.3 i 7 drugiej cz??ci). Jedynie czasem - gdy wypowied? poprzedza link lub cytat - pojawiaj? si? tagi ale to rzadko??. Ja dopiero jestem w trakcie tworzenia strony wi?c to jest dopiero wdra?anie pewnych paneli do u?ytku. Ale faktycznie, wsz?dzie tam gdzie widzia?am PHP Fusion nie ma "ostatnich komentarzy", i st?d wniosek, ?e przy w??czeniu bbcode pod komentarzami powoduje takie w?a?nie niespodzianki. Powiedz mi, czemu RSS po wej?ciu poprzez Google Chrome, nie pojawia si?, tylko taka bia?a strona xhtml czy jako? tak? Gratuluj? stronki, jest bardzo ?adna i przejrzysta. Te? chcia?abym tak? mie? ![]() |
|
|
Apis |
Dodany dnia 15.07.2013 21:25:58
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 433 Pomógł: 58 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 20.12.2005 22:26 |
Nawet Ty nie ustrzeg?e? si? zacytowania w ca?o?ci mojej wypowiedzi, która jest bezpo?rednio powy?ej przed Twoj?. Czytaj?c w?tek czyta si? wi?c DWA RAZY TO SAMO pod rz?d: moja wypowied?, jej powtórk? i dopiero Twoje s?owa. Bez sensu.... Dla mnie Chrome jest tylko troszk? lepsze od IE i nie u?ywam takich ?mieci - na dodatek szpieguj?cych Cie na ka?dym kroku. Dobra strona to dobra koncepcja i ?elazne trzymanie si? przyj?tych zasad. Inaczej internetowa ?mier? po roku. BBCode jako wynalazek jest po?yteczne, ale nale?y go u?ywa? z umiarem (patrz pierwsza uwaga wy?ej). |
|
Przejdź do forum: |