ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 18

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Sylvia - System Ostrze?e? (sylvia)
Spoczywaj w pokoju... Creeper
Sylvia to system ostrze?e? dla PHP-Fusion. Ma dwa typy ostrze?e? - liczbowy oraz procentowy. Pierwszy typ to zliczanie na zasadzie ilo?ci ostrze?e?, a drugi na zasadzie procentowej (np. Ostrze?enie pierwsze: 10%, Ostrze?enie drugie: 5%, Razem: 15%).
W systemie mo?na definiowa? blokady i dodawa? je do odpowiednich miejsc na stronie. Domy?lnie s? trzy blokady - na Forum, Shoutbox'a i Komentarze. System wymaga modyfikacji tylko jednego pliku, reszta dzia?a automatycznie. Ilo?? ostrze?e? jest wy?wietlana na Forum oraz w Profilu (po dodaniu pola).
Po osi?gni?ciu pewnej liczby ostrze?e? (lub 100% w przypadku procentowego typu) u?ytkownik mo?e zosta? zablokowany czasowo lub na sta?e (zale?y od ustawie?).

Wersja: 1.0.2
Autor: Yodix
Wersja PHP-Fusion: Testowano na v7.02.05, ale powinno dzia?a? na wszystkich z serii v7.02

Wtyczka ma te? mo?liwo?? po??czenia z PointX. Dzi?ki temu za ka?de dodane ostrze?enie mo?na odbiera? okre?lon? ilo?? punktów. Wymagana wersja PointX to 2.0.2 lub nowsza.

Instalacja zosta?a opisana w pliku ReadmePL.html. Dost?pna jest wersja angielska.

Paczka o nazwie v7_02_05-sylvia-1_0_2_fixed.zip zawiera poprawk? b??du, który mo?e si? pojawia? je?eli na stronie nie jest zainstalowany PointX.

Screeny:
www.sector-seven.pl/creeper/sylvia/sylvia_screen_1.png
www.sector-seven.pl/creeper/sylvia/sylvia_screen_2.png

PW od moderatora:
  1. Od?wie?enie tematu - khaman 06.12.2012 22:43
Creeper dodał/a następującą pliki:
v7_02_05-sylvia-1_0_0.zip [137.9kB / 1024 Pobrane]
v7_02_05-sylvia-1_0_1.zip [313.72kB / 950 Pobrane]
v7_02_05-sylvia-1_0_2.zip [321.73kB / 972 Pobrane]
v7_02_05-sylvia-1_0_2_fixed.zip [321.35kB / 1110 Pobrane]

Edytowane przez Creeper dnia 06.01.2013 10:53:37

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 20:24:04
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
piterus
Co? nie mam szcz??cia ostatnio do wtyczek Yodixa. :( Przy wej?ciu w profil u?ytkownika, po uprzednim w??czeniu tego pola w profilu, serwer na którym stoi Akademia cz?stuje mnie b??dem o numerku 500. Natomiast kopia na localho?cie
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy
.
tawernatq_admin_1.png Piterus World mój blog i miejsce moich eksperymentów. Ubi lex, ibi poena Kontakt przez komunikatory tylko dla znajomych...

Co do B??du o numerze 500 nie wiem jak temu zaradzi?, ale na localhost akurat znam przyczyn?. Je?eli u?ywasz WebServ to ten b??d (nie wiadomo z jakiej przyczyny, ja obstawiam wersj? PHP) si? pojawia. Spróbuj na XAMPP. Ja testowa?em w?a?nie na nim i na Nazwa.pl - wszystko dzia?a jak trzeba.

Dla pewno?ci sprawdzi?em archiwum i by? problem ze ?cie?kami do plików j?zykowych. Teraz w wgraj i sprawd?, czy jest ten Error 500.

bartek124
B??d 500 pojawia si? w przypadku, gdy na stronie wyst?pi b??d, a wy?wietlanie ich jest wy??czone Smile
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
adams1692
Wtyczka dzia?a bardzo dobrze jednak brakuje mi wysy?ania wiadomo?ci do osoby która otrzymuje ostrze?enie.

www.mglks.pl
BigLebowski
Troch? Yodix przesadzi? z menu g?ównym wtyczki, ale poza tym jest bardzo solidna i dzia?a bez zarzutu z PointX.
Swoj? drog? je?eli by?aby taka mo?liwo?? to up do posta kolegi powy?ej, przyda?o by si? co? takiego.

#Edit 9.11.12

Userfield si? nie wy?wietla dla niezalogowanych !
Je?eli mo?esz to zg?osi?, to prosz?.

Edytowane przez BigLebowski dnia 09.11.2012 14:39:43

krystian1988
Rangi na forum zamienia. Adminów rang graficznych nie pokazuje Administratorom, a daje post ni?ej czyli zwyk?emu u?ytkownikowi.
BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

BigLebowski
Creeper, zg?osisz to?

Zg?oszone. Nowa wersja jest w trakcie tworzenia i b?dzie prawdopodobnie w Weekend. Kilka rzeczy zosta?o dodanych np. Zg?oszenia zdefiniowane oraz wysy?anie PW po otrzymaniu ostrze?enia.

BigLebowski
Czekamy z niecierpliwo?ci? Smile.

Nowa wersja dodana w pierwszym po?cie.

jozio_94
Wtyczka jest po prostu ?wietna :) Tego w?a?nie szuka?em. Mam jednak ma?y problem. Mój plik viewthread.php jest lekko zmodyfikowany i nie wy?wietla mi si? liczba ostrze?e? na forum. Domy?lam si?, ?e trzeba co? zmieni? w pliku SylviaForumGenerator.class.php. Podaj? mój viewthread.php:

Chcia?bym wrzuci? t? liczb? ostrze?e? obok obrazków z forumowymi rangami. Czy jest kto? w stanie pomóc?

Generator na Forum u?ywa domy?lnego dla PHP-Fusion oznaczenia informacji o u?ytkowniku:

Wystarczy doda? to w wybranym miejscu pliku. Zmodyfikowa?em Twój plik:

Doda?em owe oznaczenie pod lini?:

jozio_94
Dzi?ki wielkie #Creeper, o to mi chodzi?o :) A mo?na zrobi? tak, aby blokada pisania w Shoutboxie dzia?a?a nie tylko w tym standardowym? Bo ja na przyk?ad mam Shoutboxa z od?wie?aniem. Mój shoutbox_panel.php wygl?da tak:

Nie jestem do ko?ca pewny, czy b?dzie dzia?a?, bo nie testowa?em, ale spróbuj i daj zna? jakby co:

jozio_94
Niestety wywala taki b??d:

Edytowane przez jozio_94 dnia 18.11.2012 18:51:30

BigLebowski
Ja na marginesie mam drobn? sugesti?, ?e dobrze by by?o gdyby w po?cie u do?u przy którym otrzymali?my ostrze?enie pojawia?a si? jego tre??. (Mniej wi?cej tak jak na naszym supporcie). Wygl?da?o by to fajnie.
Dodatkowo zg?aszam, ?e z pointx nie specjalnie to dzia?a. Mam na my?li opcj? "punktów" przy dawaniu ostrze?enia.

Konto ukryte
Swietna sprawa. Wielkie dzi?ki Creeper Smile YATB Smile !!

krystian1988
Co do rang nadal nie ma poprawy, aczkolwiek ja poprawi?em:
otwieramy:
sylvia/system/SylviaForumGenerator.class.php
szukamy:

zamieniamy na:

BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

BigLebowski napisa?(a):

Ja na marginesie mam drobn? sugesti?, ?e dobrze by by?o gdyby w po?cie u do?u przy którym otrzymali?my ostrze?enie pojawia?a si? jego tre??. (Mniej wi?cej tak jak na naszym supporcie). Wygl?da?o by to fajnie.
Dodatkowo zg?aszam, ?e z pointx nie specjalnie to dzia?a. Mam na my?li opcj? "punktów" przy dawaniu ostrze?enia.

Podaj jaki b??d si? wy?wietla, bo u mnie na stronie dzia?a wszystko jak trzeba.
krystian1988 napisa?(a):

Co do rang nadal nie ma poprawy, aczkolwiek ja poprawi?em:
otwieramy:
sylvia/system/SylviaForumGenerator.class.php
szukamy:

zamieniamy na:

To w praktyce by?o zamierzone, gdy? Administracji nie mo?na doda? ostrze?enia wi?c nie ma sensu wy?wietlanie stanu ostrze?e? :)

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl