ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 3

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Zbigniew@
18.10.2025 19:31:20
Forum nie dziala nawet bez polskich znakow.

JazOOn
16.10.2025 18:21:12
nie dziala z polskimi znakami

Zbigniew@
12.10.2025 15:20:31
Tylko dla wybranych.

JazOOn
06.10.2025 21:00:15
czy shout dziala?

hoopak
02.10.2025 10:33:17
Bleeeeee Cool

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Wy??czenie PW dla u?ytkowników
Konto ukryte
Witam serdecznie, czy jest mo?liwo?? wy??cznie mo?liwo?ci pisania PW mi?dzy u?ytkownikami?
Tzn. tak, aby u?ytkownicy nie mogli kontaktowa? si? mi?dzy sob? po przez prywatne wiadomo?ci, jedyn? mo?liwo?ci?, aby pozosta?a opcja dla Admina i moderatora. Aby tylko ta grupa mog?a pisa? do u?ytkowników PW i u?ytkownicy do admina i moderatora.
Czy wiecie mo?e jak to zrobi??
Pozdrawiam

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - khaman 14.08.2012 13:17
  2. Od?wie?enie tematu - khaman 23.08.2012 13:53
  3. Od?wie?enie tematu - khaman 26.09.2012 20:52

W?cibski Go??
Dodany dnia 26.10.2025 12:11:09
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Spoczywaj w pokoju... Creeper
Podmie? kod messages.php z poni?szym
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

I ustawienia:
  1. $group_enabled - w??czone sprawdzanie grupy (1 - w??czone, 0 - wy??czone)
  2. $group_send - ID grupy, która mo?e wysy?a? wiadomo?ci

Konto ukryte
Super dzi?kuje za pomoc, ale pytanie, bo cze?? pierwsz? rozumiem, ale cze?? druga.
tj: I ustawienia, czyli te pola zmieniam w pliku messages.php ?
tj w: I ustawiam 0 czyli wy??czenie a w II nazwa grupy któr? mam wy??czy? np user ? czy jaki? konkretny nr kategorii podaj??
Przepraszam, ale w php jestem ciemnySmile

Obydwu zmiennych szukaj w podanym przeze mnie kodzie (s? przy samym pocz?tku). $group_enabled zmieniasz na 1 - w??cz lub 0 wy??cz (dotyczy grup - je?eli w??czysz to zmienna $group_send b?dzie dzia?a? je?eli wy??czysz to nie b?dzie), a $group_send musi mie? ID grupy. Mo?esz je wzi?? z bazy MySql lub wchodz?c poprzez link do grupy np. w profilu.

bartek124
A u?ytkownicy wtedy b?d? mie? mo?liwo?? pisania/odpisywania do adminów? Bo takie jest za?o?enie. Do wszystkich ma mie? mo?liwo?? pisania tylko SA/A/Mod, wi?c przyda?oby si? $group_allowed tablica array() z id grup ewentualnych moderatorów. Troszk? do przerobienia.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Mo?na te? w ten sposób, ale za?o?y?em, ?e moderatorzy maj? okre?lon? grup? i b?dzie ona zdefiniowana w $group_send.

Konto ukryte
Witam, nie mog? znale?? tego $group_send tzn nie mog? znale?? jaki numer mo?e mie? dana grupa ;/ i co wpisa? aby by?o ok tzn czy kilka grup np:
$group_enabled = 1; <- czyli rozumiem ?e w??czona blokada
$group_send = 1,2; <- czyli np admin to grupa 1 i moderator grupa o nazwie 2 ?
Bo nie wiem czy dobrze rozumiem, poszuka?em troch? lecz nie znalaz?em oznacze? jaka grupa ma jaki numer.
No ni hu hu nie ?apie tego chyba ;/

bartek124
ID grupy masz w Panelu Admina -> Ustawienia U?ytkowników -> Grupy U?ytkowników, obok nazw grup masz numerek, to jest ich ID. Nie jestem pewien, ale s?dz? ?e kod podany przez @Creeper nie spe?nia Twoich oczekiwa?, st?d moje w/w propozycje, aczkolwiek mog? si? myli?.
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
Po d?u?szym zastanowieniu jednak masz racj?. Mój kod blokuje ca?kowicie mo?liwo?? wysy?ania wiadomo?ci przez zwyk?ych u?ytkowników - w tym tak?e odpowied? do Administratora/Moderatora, czyli nie do ko?ca tak jak chce @gomez. Moje niedopatrzenie, Przepraszam. Jutro, albo raczej dzisiaj zamieszcz? poprawiony kod.

Konto ukryte
bartek124 Dzi?kuj? Smile nie wpad?em na to ?e wystarczy troch? g?ow? ruszy? bo jest rzeczywi?cie Smile
Creeper B?d? bardzo wdzi?czny za tak? modyfikacj? Smile

W za??czniku dodaj? zrobion? wtyczk?. Po instalacji w zarz?dzaniu mo?esz wybra? grup?, która mo?e wysy?a? wiadomo?ci. Administrator mo?e wysy?a? do ka?dego. Zwyk?y u?ytkownik nie mo?e wys?a? wiadomo?ci, ale mo?e odpowiedzie? Administratorowi/Moderatorowi.
Creeper dodał/a następującą plik:
v7_02_05-messages_use_only-1_00.zip [22.49kB / 642 Pobrane]

Edytowane przez Creeper dnia 15.08.2012 23:29:27

Konto ukryte
Dzi?kuj? Ci za zainteresowanie i prac? ale... nie dzia?a po zainstalowaniu i podmianie pliku messager loguj?c si? jako u?ytkownik pokazuje si? nadal mo?liwo?? na forum wys?ania PW i da si? wys?a?, w zarz?dzaniu wtyczkami ustawi?em mo?liwo?? wys?ania PW dla moderator. czy co? mo?e ?le zrobi?em ?

Archiwum w tamtym po?cie poprawione. Pobierz jeszcze raz i podmie? pliki.

Konto ukryte
Dzi?kuj?, dzia?a dla moderatora i admina Smile
Ale jak zwyk?y u?ytkownik chce napisa? PW to nie mo?e do innych i? kieruje go na stron? http://forkred.we...ssages.php czyli brak mo?liwo?ci pisania, ale je?li kliknie w PW moderatora albo admina dok?adnie tak samo si? dzieje. czyli z poziomu admina i moderatora jest OK ale z u?ytkownika nie dzia?a pisanie do admina i moderatora.

U?ytkownik mo?e tylko odpowiedzie? na wiadomo?? Administratora/Moderatora, ale je?eli jest potrzebne wysy?anie mog? to poprawi?.

Konto ukryte
Tzn jest wszystko OK, chodzi tylko, aby u?ytkownik móg? napisa? co? do admina czy te? moderatora, a nie do innych u?ytkowników.
Mo?e wyja?ni? cel tego wtedy b?dzie ?atwiej.
Jest to forum kredytowe gdzie u?ytkownik pisze swój problem a my pomagamy za darmo, ca?a pomoc dzieje si? na forum i w postach a nie po za forum, usuni?cie PW ominie nam ludzi, którzy b?d? si? rejestrowa? typu po?rednicy itp., gdzie na problem klienta zamiast odpisa? i doradzi? w po?cie b?dzie s?a? PW z swoimi danymi itp. a tak u?ytkownik b?dzie móg? tylko do admina i moderatora napisa?, ale nie do u?ytkownika drugiego, natomiast moderator i admin b?dzie móg? napisa? do u?ytkownika PW.
Dzi?ki temu unikniemy braku postów a du?o PW mi?dzy u?ytkownikami.
Dzi?kuj? Ci jeszcze raz za fatyk? i? doceniam Twoj? prac? a mi zale?y na tym modzie Smile

Po??czony z 17 sierpie? 2012 12:59:
Tak w ramach przypomnienia Smile
Edytowane przez Konto ukryte dnia 17.08.2012 12:59:35

Poprawione podczas Godziny Wychowawczej Smile
Creeper dodał/a następującą plik:
v7_02_05-messages_use_only-1_02.zip [22.6kB / 625 Pobrane]

Konto ukryte
Creeper napisa?(a):

Poprawione podczas Godziny Wychowawczej Smile

Có? ja mog? powiedzie?, wprawdzie chwil? tylko testowa?em i dzia?a wzorcowo, jeste? wielki kolego Smile
Jak tylko b?d? móg? si? odwdzi?czy? pisz Smile

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl