ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Nivo Slider Panel - jQuery Image Slider w panelu
Konto ukryte
O ile si? orientuje kod ze stylów z 2 post trzeba zamieni? na:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

I obrazki z themes default do katalogu images swojego thema.

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:54:04
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Chemikpil
djdandi napisa?/a:
No ale przegl?da?em wszystkie pliki które s? podane w instrukcji napisanej przez Chemikpil i nie ma tan nic odno?nie tych strza?ek i tego loadera.
Gdzie powinno umie?ci? si? pliki skórek za??czonych razem z Nivo Slider.

Jak by? poda? adres strony to by?o by nam ?atwiej rozwi?za? Twój problem, nie uwa?asz?
Nie pisa? na GG i PW w sprawach technicznych!
ChemikPil - blog (w nowej ods?onie) | ChemikPIL - My twitter

www.chemikpil.pl
djdandi
Poda?bym ale pracuj? narazie na localho?cie.

Jeszcze jedno nadal nie doszed?em do tego co opisywa?em wcze?niej ale widz? kolejny b??d a mianowicie po jakim? czasie pokazuje obrazki za nisko jak kto? mo?e to prosz? o przetestowanie tego ale dodaj?c ten rotator nie jako wiadomo?? powitaln? tylko do pliku theme.php.
Z góry dzi?kuj?.

Edit.
Dobra uda?o mi si? to zrobi? ale nie wiem dlaczego teraz nie dzia?a na IE na Forefoxie dzia?a ?adnie. Jak dam na serwer to zobaczycie.
Edytowane przez djdandi dnia 18.07.2011 10:18:06
Pozdrawiam all

http://pogoda.brzanekonline.pl
krzywy853
Witam zrobi?em wszystko tak jak w instrukcji ,ale chcia?by zamiast napisów "prev" , "next" i loadera "1234" doda? obrazki .
W kodzie w pliku jquery.nivo.slider.pack.js zmieni?em dwie zmienne .
Pobierz kod źródłowy  GeSHi: Javascript
  1. if(settings.directionNav){slider.append('<div class="nivo-directionNav"><a class="nivo-prevNav">'+settings.prevText+'</a><a class="nivo-nextNav">'+settings.nextText+'</a></div>');
Zinterpretowano w sekund: 0.001, wykorzystano GeSHi 1.0.8.10

Na :

1. if(settings.directionNav){slider.append('<div class="nivo-directionNav"><a class="nivo-prevNav">'+settings.prevImage+'</a><a class="nivo-nextNav">'+settings.nextImage+'</a></div>');

Oraz :
  1. Advance:false,captionOpacity:0.8,prevText:'prev',nextText:'next',beforeChange:function(){},afterChange:function(){},slideshowEnd:function(){},lastSlide:function(){},afterLoad:function(){}};$.fn._reverse=&#91;&#93;.reverse;})(jQuery);

Na :
  1. Advance:false,captionOpacity:0.8,prevImage:'images/prev.png',nextImage:'images/next.png',beforeChange:function(){},afterChange:function(){},slideshowEnd:function(){},lastSlide:function(){},afterLoad:function(){}};$.fn._reverse=&#91;&#93;.reverse;})(jQuery);

Obrazki sa wy?wietlane ,ale niestety wraz z napisami "images/prev.png" i "images/next.png"
Móg?by mi kto? pomóc w tym ,lub podpowiedzie? co zrobi? ?eby by?y tylko obrazki bez napisów.

http://shanaupload.kraina-anime.pl
B06US
Zainteresowa?a mnie ta modyfikacja. Mo?na by z niej zrobi? niez?? wtyczk?. Aczkolwiek pisz?, aby podzieli? si? spostrze?eniami i w?asnym sposobem na zainstalowanie tego dodatku.

Przede wszystkim nie spodoba?o mi si?, ?e sugeruje si?, aby ka?dy plik wklei? gdzie indziej. Ja takiego porz?dku nie lubi?, bo za rok nie wiem jaki plik od czego.

A zainstalowa?em t? wtyczk? tak:
W /infusions/welcome_message_panel/ stworzy?em nowy folder o nazwie nivo-slider i w nim mam wszystkie pliki do tej modyfikacji. A dok?adniej:
jquery.nivo.slider.pack.js
nivo-slider.css

Pierwszy plik jest bez zmian - taki jaki pobieramy.
Drugi plik zawiera tre??:

Oraz folder images z wszystkimi obrazkami potrzebnymi do obs?ugi tej wtyczki. Zarówno obrazki, strza?ki, kropki, ramki i wszystko inne w 1 folderze.

Ponadto musimy edytowa? jeszcze 2 pliki:

1. styles.css w naszym THEME(".THEMES."Gillette/styles.css)
dodaj?c w nim na samym ko?cu tre??:

2. I tu edytujemy plik gdzie ma si? pojawi? nasz dodatek. Ja od pocz?tku zak?ada?em: welcome_message_panel.php, dlatego te? zrobi?em to w tym folderze. Mo?na spokojnie zrobi? to jako osobna wtyczka, zmieniaj?c odpowiednio odwo?ania.

mój plik welcome_message_panel.php wygl?da tak:

Edytowane przez Drecha dnia 03.06.2012 16:45:27
www.wsb2.pl Portal dla studentów

Rafal111
U mnie zadzia?a?o, ale tylko ta pierwsza opcja Smile
A jak zastosowa? to, aby animowany by? banner na górze?
Edytowane przez Drecha dnia 14.06.2012 14:09:12

B06US
Poka? swój kod. Pomog?.

Rafal111
Ju? sobie poradzi?em.
Szukam teraz, jak zmniejszy? to miejsce gdzie jest baner, bo mam za wysokie.

PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - bogdan 14.06.2012 14:31

Edytowane przez bogdan dnia 14.06.2012 14:28:39

B06US
Masz na my?li wysoko?? obrazków czy odst?p pomi?dzy obrazkiem a tymi kropkami? Podaj adres strony.

Rafal111
nowa.naprawadrukarek.pl
Ale to wina chyba tego skryptu bo na dole s? cyferki od zdj?? 1234.

B06US
Mia?em to samo. Jutro ci napisz? co zmieni?, teraz nie mam dost?pu do plików.

benekpijaczek
Witam. Znalaz?em tutaj poradnik:
http://www.php-fu...pid=160800
Punkt 1 ok
A w punkcie 2 u mnie wywala mi taki b??d jak robi? podgl?d:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy HTML

A kod który w pisuj? w polu Panelu to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy HTML

Pozdrawiam. I prosz? nie usuwa? tego tematu, tak wiem ?e mam 3 ostrze?enia +

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 11.09.2012 18:58

Pieka
benekpijaczek napisa?(a):
Pozdrawiam. I prosz? nie usuwa? tego tematu, tak wiem ?e mam 3 ostrze?enia +

Za dubel tematu z nazw?:
Nivo Slider - Problem podczas dodawania kodu do panelu

Masz ju? cztery. Mo?e w ko?cu ruszysz g?ow? kolego benekpijaczek.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
interia
Chemikpil napisa?(a):

Ogólnie to masz wszystko ?adnie opisane u nich na stronie, ale skoro niema tam sposobu dla PHP-Fusion to zaraz to ogarniemy. Zak?adam ?e znasz podstawy CSS bo zaimplementowaniu panelu, samemu trzeba reszt? ustawi?.

Nie napisa?e? jak? masz skórk? wi?c ja robi?em to na Gillette, ale nie powinno by? problemu z implementacj? w innej. Dobra jazda :)

1. Po ?ci?gni?ciu paczki i jej rozpakowaniu, kopiujemy pliki
jquery.nivo.slider.pack.js
nivo-slider.css

do katalogu includes.
2. Teraz musimy doda? te pliki tak by slider móg? zadzia?a?. Wykorzystam tu OH (dzi?ki Pieka :)). Tworzymy nowy panel, wklejamy do niego ten kod:

... zapisujemy i w??czamy.
3. Zdj?cia, które maja si? przewija?, wrzucamy do katalogu images/nivo (katalog nivo musisz utworzy?).
4. W PA w miejscu gdzie umieszczamy tre?? panelu powitalnego ustawienia->g?ówne umieszczamy ten kod zamiast starego (UWAGA!!! jest to kod proponowany przez twórce, wi?c tu musisz go rozkmini? sam i doda? taki jaki chcesz, ten dodajemy dla sprawdzenia czy panel zadzia?a):

Ja nie nadawa?em twardych ?cie?ek do obrazków, ale ty mo?esz.
5. Teraz musimy doda? kod CSS do pliku styles.css naszej skórki, u mnie to themes/Gillette/styles.css:

6. Na sam koniec musimy uruchomi? nasz slider. Przyk?adowa metoda na stronie twórcy mówi ?e ten kod:

umieszczamy w sekcji head naszej strony czyli pliku header.php, jednak ja jestem zwolennikiem czysto?ci kody i lepiej jest umie?ci? to w osobnym pliku. Zak?adam ?e nie masz ?adnego w?asnego pliku JavaScript wi?c w katalogu skórki utwórz nowy plik np. nivo-slider.js, umie?? w nim ten kod:

i zapisz.
By doda? plik do sekcji head naszej strony ponownie skorzystamy z OH. Musimy wi?c podda? edycji nasz wcze?niej utworzony panel i w miejsce starego kodu wklei? ten:
. Ponownie zapisujemy panel.

Ogólnie to wszystko, pozostaje kwestia kodu CSS dla przycisków prev i next, oraz dla paginacji obrazków (1,2,3,... etc). Pozostawiam to dla Ciebie cho?by jako ?wiczenie, w ko?cu jak chcesz si? nauczy? inaczej ni? przez praktyk?.
U mnie zadzia?a?o, lecz nie posiadam w?asnej strony testowej w sieci wi?c nie mog? Tobie udowodni? :)
Pozdro.

Witam, robi?em krok po kroku tak jak opisa? to kolega, ale u mnie wy?wietlaj? si? obrazki pod obrazkami i nie mam strza?ek, no i nic si? nie zmienia. Mo?e mi kto? z tym pomóc? Please.

QoTheGreat
Witam,

Mam problem z wy?wietlaniem mojej strony pod IE (ka?da wersja). Obrazy albo znikaj? albo ukrywaj? si? za sliderem. Na innych przegl?darkach takich jak Opera Firefox Chrome strona wygl?da dobrze.
Korzystam ze slidera Nivo Slider.
Adres strony: www.unitedlegions.pl

// edit naprawione

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 29.11.2012 01:32

Edytowane przez QoTheGreat dnia 03.12.2012 20:13:00

http://unitedlegions.pl/
Rafal111
Podpowie kto? jak pozby? si? tych cyferek pod obrazkami? Rozci?ga mi to niepotrzebnie tabele.
Edytowane przez bogdan dnia 04.02.2013 14:11:54

grimbo
U mnie zadzia?a?o na skórce STYLO - super.
Chcia?bym jeszcze zamieni? te cyferki 1234 na kropki. Ma kto? jaki? pomys??
Jak wrzuci? ten slider zamiast g?ównego banera?

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl