ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Panel przypisany do konkretnej podstrony, newsa, galerii etc.
ddurin2
Dzie? dobry wszystkim :).

Chcia?bym si? dowiedzie? jak zrobi? panel boczny w PHP-Fusion v7, który by sie nazywa? " Naprawa ". Przede wszystkim chodzi mi o to, ?eby by? wy?wietlany tylko na jednej podstronie z boku.

Tak wygl?da pusty panel:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Co zrobi?, ?eby ten dany panel by? pokazywany tylko na jednej podstronie ?
Edytowane przez bogdan dnia 06.06.2012 12:20:15

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:54:02
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
bogdan
Z tego co rozumiem, chodzi Ci o jeden panel, który b?dzie si? pokazywa? na jednej dodatkowej stroni?
Jest to chyba opisane w pierwszym po?cie -> http://www.php-fu...rowstart=0
Ale tak.
Wstaw to w panel:

Tam gdzie masz "23" wpisz id swojej podstrony.

PS.
Szefostwo czuwa?o. :D
Edytowane przez bogdan dnia 16.10.2014 16:26:00
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
ddurin2
bogdan napisa?(a):

Z tego co rozumiem, chodzi Ci o jeden panel, który b?dzie si? pokazywa? na jednej dodatkowej stroni?
Jest to chyba opisane w pierwszym po?cie -> http://www.php-fu...rowstart=0
Ale tak.
Wstaw to w panel:

Tam gdzie masz "23" wpisz id swojej podstrony.

PS.
Szefostwo czuwa?o. :D

Dziekuje :) Dzia?a teraz prawid?owo-, porówna?em z tym co próbowa?em napisa? i ju? wiem w czym mia?em b??d. Jeszcze raz dzi?kuj? za pomoc :)
Edytowane przez bogdan dnia 16.10.2014 16:25:33

lukasz_s1_zsl
Witam!
Czy istnieje mo?liwo?? ustawienia w jaki? sposób aby stworzony przeze mnie panel by? wy?wietlany tylko na cz??ci dodatkowych stron.
Aktualnie jak bym nie próbowa? to niezale?nie od tego jak? ko?cówk? adresu wpisz? (np viewpage.php?page_id=1) to panel jest wy?wietlany na wszystkich stronach.

PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - bogdan 14.07.2012 19:02
  2. Przeniesienie posta - bogdan 14.07.2012 19:03

http://sosnicowice.cba.pl/fusion
industrialrock
1. A jaki powinien by? kod, ?eby dla artyku?u np. articles.php?article_id=1 wy?wietla?a si? w panelu i tylko dla tego artyku?u tre?? z dodatkowej strony o adresie viewpage.php?page_id=1?

Kwestia jest taka, ?e mam strony z recenzjami, ale w osobnym panelu o tytule 'O zespole' chcia?abym wy?wietli? krótki tekst (nad lub pod artyku?em) i tylko dla tego konkretnego artyku?u. Panel powinien pokazywa? si? tak?e na kolejnych stronach artyku?u 1,2,3 (np. articles.php?article_id=1&rowstart=1, rowstart=2 itd.) Nie wchodzi w gr? tworzenie +/- 100 paneli dla ka?dego zespo?u, ale jeden Smile

2. Ewentualnie mo?e da?oby si? zrobi? tak? wtyczk? do przydzielania panelowi konkretnej tre?ci z bazy:
a) jeden ogólny panel (poziomy lub pionowy), a w PA ustala?oby si? tylko docelowy page_id, która ma si? pojawia? dla konkretnego article_id?
Cool lub jeszcze lepiej, bo wygodne - co? na wzór Advertising Manager http://www.php-fu...don_id=137 tak, ?eby rozwijalna lista zawiera?a nie tylko g?ówne strony (articles.php. news.php itd.), ale i wszystkie dost?pne artyku?y i ?eby mo?na by?o wpisa? z poziomu edytora dodatkowy html do wy?wietlenia w panelu na stronie tego w?a?nie artyku?u? (Advertising Manager sk?ada si? z wtyczki i panela, u?ywa OH, dla 7.01, testowa?am pod v7.00.)
industrialrock dodał/a następującą grafikę:
trescwpaneludlaart.jpg

http://industrialrock.net
troxet
Sorry za odkopywanie tematu, ale mam problem.
Chodzi o to, ?e mam kod odpowiedni, który wy?wietla mi x newsow w panelu bocznym napisany przez pieke.
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Chcia?bym, ?eby on si? wy?wietla? tylko na podstronie sport.php, ale nie umiem tego zrobi?, poniewa? jak wpisuje t? linijk?:

i wyskakuje mi b??d

Pomo?e kto? mi z tym? Bardzo wa?ne to jest dla mnie

http://www.ju-zu.co.uk/
vaximus
Witam wszystkich.
My?la?em, ?e upora?em si? z moim problemem ale nic z tego. Stara?em si? przeanalizowa? wszystkie powy?sze posty i wykorzysta? zawarte tam przyk?ady, ale poleg?em. Chodzi o to, ?e mam kilka paneli bocznych stworzonych w PA. Chc?, aby panele by?y przypisane do okre?lonych kategorii artyku?ów (nie do konkretnych artyku?ów tylko ich kategorii). Mam kilka kategorii, np. kat_1, kat_2, kat_3, a w ka?dej z nich po kilkana?cie lub kilkadziesi?t artyku?ów. Chc?, aby okre?lone panele pokazywa?y si? tylko dla okre?lonej kategorii artyku?ów. Jak w??cz? artyku? z kat_1 to poka?e si? panel_1, jak z innej kategorii - to inny panel. Próbowa?em wykorzysta? posty Wooya http://www.php-fu...ost_140415 i http://www.php-fu...ost_120077 ale jednak nie wychodzi. Moja znajomo?? php nie jest najlepsza i przyznam, ?e im d?u?ej siedz? nad tym, tym mniej ogarniam. Mo?e mi kto? pomóc? B?d? bardzo wdzi?czny.

Pieka
Chcesz tak, jak tu? v7.php-fusion.com.pl
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
vaximus
Tak Pieka, dzi?ki za szybk? odpowied?. To by?oby to o co mi chodzi z jednym ale... Otó? na stronie podanej przez Ciebie panele s? widoczne kiedy przegl?dam kategori?, ale kiedy czytam dany artyku? to panel ju? znika. A ja potrzebuj? go kiedy czytam artyku? z danej kategorii. Wtedy z boku mam panel, w którym widz? zawarto?? kategorii, tzn. spis artyku?ów. Co? jak w przyk?adzie podanym przez Wooya. Tam jednak jest tak, ?e nie potrafi? przypisa? panelu do danej kategorii, a pó?niej stworzy? inny panel w PA i przypisa? go do innej kategorii (panele b?d? si? nieco ró?ni? wygl?dem: kolor i takie tam, wi?c potrzebuj? kilku paneli - ka?dy do innej kategorii). Da si? co? z tym zrobi??

Pieka
W ten sposób nie, poniewa? adres nie zawiera kategorii, a jedynie sam artyku?.
Musia?by? poza kategori? doda? wszystkie adresy artyku?ów.

PS Zobacz, jak to wygl?da teraz na podanej stronie.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
vaximus
Sprawdza?em. Pierwszy panel dzia?a tak jak poprzednio, ale drugi ju? OK, tzn. wida? go i przy kategorii i przy czytanym artykule. To prawdopodobnie by?oby to czego potrzebuj?. Udost?pnisz kod tego panela? Wiem, ?e to dla mnie droga na skróty, ale moja znajomo?? php nie jest niestety najlepsza i sam raczej nie dojd? do rozwi?zania.

Pieka
Za d?ugo trzeba czeka? na Was i st?d pó?niej niedomówienia. W mi?dzyczasie doda?em artyku?y nie uzupe?niaj?c pola warunku panela. Zaktualizowa?em list?, teraz wszystkie artyku?y z pierwszej kategorii s? wy?wietlane z panelem.

Ale nie w tym rzecz, funkcja wy?wietlania b?d? nie paneli na danej stronie jest od dawna wbudowana w PHP-Fusion i wystarczy tylko z niej skorzysta?. Wida? j? w trakcie dodawania jak i edycji paneli. To w?a?nie z niej korzystam na podanej stronie.

Zak?adaj?c, ?e masz sporo artyku?ów w kategoriach, a co za tym nie masz czasu b?d? ochoty pojedynczo kopiowa? ich adresów i wstawia? w pole warunku wy?wietlania, poni?ej wstawiam panel, który Ci w tym pomo?e:

Wstaw panel i wykonaj sam podgl?d, a nast?pnie skpiuj wygenerowan? list? i wstaw, do pola warunku w?a?ciwego dla danej kategorii panela.

Zmieniaj tylko w trakcie generowania listy artyku?ów numer kategorii:

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
vaximus
O funkcji wy?wietlania paneli na okre?lonych stronach wiedzia?em i z niej korzystam. Tylko faktycznie, jak mam sporo adresów artyku?ów do wpisania w pole warunku to jest to troch? uci??liwe. Twój kod, który automatycznie generuje wszystkie adresy z danej kategorii jest super. Mocno przyspiesza prac?. Wielkie dzi?ki.

Zapytam jeszcze tylko o jedno. Wiem, ?e skutek b?dzie identyczny, ale jak jest lepiej i poprawniej - kiedy wpisuj? wszystkie adresy w pole warunku panelu, czy kiedy wpisz? je bezpo?rednio w kod tak jak w tym temacie na stronie 2 poda? Kefirek? Czy nie ma to ?adnego znaczenia?

Pieka
Z pewno?ci? w?a?ciwiej b?dzie dodawa? tak, jak napisa?em.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Ramage
A je?li chc? doda? panel widoczny pod tytu?em w newsach, aby wy?wietla? inn? zawarto?? w zale?no?ci od kategorii newsa? Musz? go doda? go do funkcji render_news w theme.php tylko nie wiem jak u?o?y? zapytanie.

Dla potomnych Panel widoczny dla danej kategorii newsa:
Zmieniamy 1 na dowoln? kategori? newsów.

Edytowane przez Ramage dnia 12.10.2015 01:50:19
www.dzikiepola.info - Nieoficjalna strona Ogniem i Mieczem: Dzikie Pola

www.dzikiepola.info
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl