ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 20

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Manset News Panel (manset_slider_panel)
Piotr14
Pomozecie mi ten panel zainstalowac i powiecie co zrobic w plikach, zeby to normalnie dzialalo, bo jak to dodalem to mam takie cos.

images39.fotosik.pl/563/1269d692c595d810med.jpg

Bardzo bede wdzieczny...

Wiadomo?? doklejona:
Ok tamto juz naprawilem teraz chcialbym zrobic takie cos

upload.webds.pl/pictures/27271,dasas.jpg

1.chcialbym aby to pole zaznaczone na czerwone :

Zniekne?o zeby tego widac nie bylo poniewaz chcialbym miec tylko pane manset_news..

upload.webds.pl/pictures/38606,dsadas.jpg

Za pomoc dodam pomogl Wink
Edytowane przez Piotr14 dnia 28.01.2011 08:26:22

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 15:07:02
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
kryster11
Meelman napisa?/a:

Gdzie zmieni? kolor t?a, poniewa? taki bia?y troch? bije po oczach?

Dopisuj? si? tak?e pod tym pytaniem.

Meelman
Kolor zmieniasz w pliku

infusions/manset_panel/style.css

www.loong3d.pl
Borek99
Po aktualizacji PHP-Fusion z 7.00.7 na 7.01.3 i wgrania tego panelu w Zarz?dzenie Tre?ci? -> Newsy, wy?wietla mi:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Wiem, ?e w 7.01.3 plik news.php ma dodatkow? funkcj?, ale co nale?y zrobi? by nie wy?wietla?a si? taka informacja jak powy?ej?
Edytowane przez Drecha dnia 29.01.2011 16:00:54

www.ogienwszopie.boo.pl
QuaresmaR7
Wszystko fajnie, niby dzia?a, obrazki s? jak trzeba, tytu?y te?. Jednak mam taki problem, ?e:
- Zmieniaj? si? tylko 2 newsy na zmian? pierwszy i trzeci, a drugi i czwarty nie. Za to z tym newsem drugim i czwartym jest tak:
gdy klikn? na newsa 1 i po lewej stronie pojawi si? obrazek z tytu?em, klikam " czytaj wi?cej " bo tak to sobie zmodyfikowa?em t? nazw? i zamiast czyta? mi newsa pierwszego czyta newsa drugiego, a jak klikn? na newsa trzeciego to mog? czyta? tre?? ale z newsa czwartego nie wiem czemu tak jest ;/. Móg?by mi kto? pomóc z tym? tak aby normalnie da?o si? przeczyta? ka?dy news i aby ka?dy news by? w rotacji a nie tylko te 2.
i53.tinypic.com/2edrtxx.png
Strza?ki czerwone pokazuj? które newsy si? zmieniaj?, a X które s? omijane.

Wiadomo?? doklejona:
Jednak ju? sobie z tym poradzi?em wi?c nie trzeba ?adnych pomóc Smile.
Je?eli dodajecie t? wtyczk? ale macie ju? na?cie newsów to usu?cie ostatnie cztery newsy i przepiszcie je jeszcze raz. Wtedy b?dzie ?miga?o wszystko.
Edytowane przez QuaresmaR7 dnia 02.03.2011 19:23:16

www.f1masters.xaa.pl
Kapu
Ja z kolei mam pytanie nieco innej natury. Chcia?bym, ?eby w panelu wy?wietla?y si? 4 newsy, które s? oznaczone jako przyklejone. Niby sprawa prosta, doda?bym w linijce:

fragment
i potem kilka linijek ni?ej nanie?? podobn? zmian?.

Problem jednak w tym, ?e w PF mo?na przyklei? tylko jednego newsa. Czy da si? zwi?kszy? ten limit?

EDIT
Ju? sobie poradzi?em. Pytanie nieaktualne.
Edytowane przez Kapu dnia 17.03.2011 16:42:22

ragez69
Witam, to ?e wtyczka jest ciekawa i da si? fajnie modyfikowa? ju? wiemy, u mnie tez ?miga ja nale?y, ale zauwa?y?em dzisiaj ?e je?li chcemy wpisa? dat? rozpocz?cia newsa nie mo?emy wybra? roku 2011 i pó?niejszych, mamy tylko do 2010. Problem ten by? kiedy? w starszych wersjach fusiona do?? powszechny. Przy instalacji musimy podmieni? plik news.php w katalogu administration i jest on pewnie nieaktualny i st?d problem.
Mo?e orientuje si? kto? co trzeba podmieni? ?eby wy?wietlanie daty zaczyna?o si? poprawnie od 2011?

Edit:
OK. Znalaz?em. Znajdujemy dat? startu - lini? 249:

i zamieniamy na

nast?pnie znajdujemy dat? zako?czenia newsa ok. 262

i zamieniamy na

Edytowane przez ragez69 dnia 03.04.2011 22:19:47

szorek

Wie kto? czym to jest spowodowane?
Edytowane przez Pieka dnia 27.04.2011 16:27:28

HardSpeed
Witam Serdecznie u?ytkowników portalu.

Chcia?bym aby kto? wyja?ni? mi co dopisa? do kodu aby w Manset News Panel np: obok tematu newsa obecnie wy?wietlanego pojawia?a si? te? ilo?? komentarzy dodanych przez u?ytkowników.

Podejrzewam ?e gdzie? tutaj nale?y to wpisa?:

Prosi?bym o poinformowanie co nale?y zrobi? aby pojawia?a si? tutaj ilo?? komentarzy do newsa np.: komentarzy: 11

Pozdrawiam.

PW od moderatora:
  1. Brak Stopki! - Pieka 08.05 - 02:28

kwitunioo
Witam bardzo serdecznie. Wiem ?e to ju? jest do?? "przestarza?y" temat ale mo?e jeszcze mi kto? pomo?e Smile Otó? mam pytanie, gdy chc? doda? newsa, wchodz? w PA -> Newsy, jednak uprzednio musz? doda? obrazek do images/news , abym w opcjach dodawania obrazka w newsie, znalaz? go. Czy jest mo?liwo?? takiej przemiany, aby zamiast korzystania z obrazków zawartych w images/news mo?na by?o wpisa? url obrazka? Bardzo to ukróca prac? dodawania newsa szczerze mówi?? Wink
Pozdrawiam.

PW od moderatora:
  1. Brak Stopki! - khaman 07.07 - 13:37

F1Fan :]

Kaspirovski
Witam. Bardzo ?adnie mi si? modyfikuje ten styl, jednak je?li trzeba zajrze? do kodu PHP i tam co? pozmienia? jest ju? problem. Oto zdj?cie, jak to wygl?da u mnie:
i51.tinypic.com/j7uczr.jpg

I prosi?bym o pomoc w wy?rodkowaniu panelu oraz w zrobieniu tak, ?e tytu? newsa jest urwany i postawione s? trzy kropeczki je?li jest d?u?szy ni? jeden wers. Bo jak wida? na zdj?ciu przez to, ?e tytu? wskoczy? mi do drugiego wersu, fragment newsa wywali?o poza pole. Pozdrawiam i z góry dzi?kuj? za pomoc.

EDIT: Sam poradzi?em sobie z tym problemem.
Edytowane przez Kaspirovski dnia 24.10.2011 21:43:55

rusio18
Witam Serdecznie !

Zainstalowa?em na swojej stronie www.wislastrumien... - (w trakcie budowy) modu? manset news panel, wszystko pi?knie skonfigurowa?em ale zauwa?y?em ?e nie pojawiaj? si? miniaturki grafiki oraz zdj?cia w rozszerzeniach newsa poni?ej tego panelu Czy kto ju? spotka? si? z tym problemem ?

By?bym wdzi?czny za pomoc

Poni?ej prezentuj? zdj?cia o co dok?adnie mi chodzi:

img856.imageshack.us/img856/7963/clipboard02yl.jpg

img706.imageshack.us/img706/5829/clipboard01212.jpg

Atrej
Podbijam.

Czy kto? móg?by mi wyt?umaczy? ?opatologicznie, jak krok po kroku zainstalowa? to cholerstwo? Niby znam angielski nie?le, ale kieruj?c si? instrukcj? (bardzo zdawkow? i strasznie ogóln?) nic si? nie dzieje.

Czy to cudo dzia?a na wszystkich wersjach PHP-Fusiona, czy tylko na 7 i wy?ej?

Spaik
A ja mam taki z kolei problem, ?e dodaj?c newsa wszystkie pozosta?e newsy staj? si? pogrubione. Tzn ca?y tekst w nich jest pogrubiony. Po klikni?ciu w "czytaj wi?cej" problem znika. Wi?c z pewno?ci? to wina panelu manset. Ma kto? jaki? pomys? jak to rozwi?za? ?

images42.fotosik.pl/356/8cefad2c65864ed7m.jpg

mistrzkop
rusio18 napisa?(a):

Witam Serdecznie !

Zainstalowa?em na swojej stronie www.wislastrumien... - (w trakcie budowy) modu? manset news panel, wszystko pi?knie skonfigurowa?em ale zauwa?y?em ?e nie pojawiaj? si? miniaturki grafiki oraz zdj?cia w rozszerzeniach newsa poni?ej tego panelu Czy kto ju? spotka? si? z tym problemem ?

Bodaj?e w tym miejscu s? wy?wietlane kategorie newsów, lub samoczynnie wstaw miniature.

http://www.teczapiekary.pl
zw1nc3k
Witam. Mam problem z manset news panel. Po wgraniu plików na serwer wyskakuj? b??dy.

Mo?e kto? pomóc?

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 08.06.2012 16:44
  2. Ogólna uwaga - bogdan 08.06.2012 16:46

Edytowane przez Drecha dnia 10.06.2012 17:55:51

bogdan
Przeczytaj dok?adnie w?tek, bo chyba by?o to opisane.
Sprawd? czy masz wgrane polskie pliki j?zykowe?
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
kotoski
Wie mo?e kto? czym s? spowodowane te b??dy:

Edytowane przez bogdan dnia 23.07.2012 22:09:35

bogdan
Cze??.Smile
Czyta?e? w?tek, czy od razu przeszed?e? do zadawania pyta??
Spróbuj -> http://www.php-fu...ost_143032
Nie szukaj Szcz??cia, lecz dawaj Je innym, a wtedy samo do Ciebie przyjdzie.
Nie ma mnie na GG. Pfft

dysko-patia.eu
maciekxd544
Siema.
Mam pytanie, jak doda? t?o do Manset News Panel? ?eby mo?na by?o tam równie? doda? obrazek z F1.

i47.tinypic.com/2dum13m.jpg
Na tym bia?ym tle.

PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - bogdan 28.07.2012 19:03
  2. Ogólna uwaga - bogdan 28.07.2012 20:24
  3. Ogólna uwaga - bogdan 29.07.2012 09:13

Edytowane przez bogdan dnia 29.07.2012 09:09:23

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl