ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 19

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Drugie artyku?y (sklonowane artyku?y)
Ashnah
FiXik i Pieka wielkie dzi?ki. Dok?adnie o co? takiego mi chodzi?o Smile
Pozdrawiam.

Wiadomo?? doklejona:
Witam ponownie.
Pojawi? si? problem przy dodaniu wpisów do bazy.
Prawie wszystko zrobi?am tak jak radzi? Pieka. Prawie, bo chcia?am, ?eby w PA wy?wietla?y mi si? linki do nowoutworzonych dzia?ów, wi?c zamiast u?y? nazwy 'Artyku?y2' zastosowa?am inn? nazw?.
Skutek jest taki, ?e nie wida? opcji przy dodawaniu nowych wpisów do tego dzia?u.
images41.fotosik.pl/199/54915eb21b516561m.jpg

Natomiast dla kategorii tego dzia?u wszystko jest ok.
images37.fotosik.pl/199/b7e7a267c71ac11cm.jpg

Ma mo?e kto? pomys? jak to rozwi?za?, bo poza tym fragmentem przy dodawaniu wpisu do bazy ca?? reszt? edytowa?am tak jak opisa? Pieka.
Edytowane przez Ashnah dnia 22.09.2009 13:00:53

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:53:45
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Ashnah
Mam pytanko.
Klonuj? Artuku?y w PHP-Fusion v7. Czy aby zmieni? typ pola z TEXT na LONGTEXT wystarczy dodaj?c w Dodatkowych Stronach wpis do bazy danych zmieni?:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

na

Generalnie chyba powinno dzia?a?, ale wola?abym si? upewni?.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 06.11 - 13:56

Edytowane przez Ashnah dnia 06.11.2009 13:47:56

Pieka
Tak, wystarczy zmienic wartosc TEXT na LONGTEXT w podanym polu zapytania dodajacego druga tabele artykulow.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
alhenag
Witam

Pozwol? sobie zacytowa? sam? siebie sprzed kilku miesi?cy.

alhenag napisa?/a:
Doda?am pliki zapodane przez Piek? i dokona?am wszystkich poprawek, które nakaza? w kolejnym po?cie. Niestety - tak, jak uda?o mi si? rozwi?za? spraw? z drukowaniem, tak o edycji artyku?ów z drugiej i trzeciej grupy mog? pomarzy?. "O?óweczek" w pierwszej grupie artyku?ów pojawia si? i edycja przebiega prawid?owo, za? w drugiej i trzeciej grupie artyku?ów znikn?? w ogóle.
Zgodnie ze wskazówkami dokona?am nast?puj?cej zmiany w pliku theme_functions_include.php:

Bardzo prosz? o podpowied?, co zrobi?am ?le.

Problem nie jest nagl?cy, bo mog? artyku?y edytowa? poprzez PA, to tylko kwestia wygody, ciekawo?ci i nabycia wiedzy.

Mam te? pytanie, jak wy??czy? opcj? komentowania i oceniania artyku?ów "domy?lnie", tzn. ?eby podczas dodawania czy edycji na sta?e by?y odznaczone pola "W??cz komentarze" i "W??cz ocenianie".

Mam nadziej?, ?e tym razem wpisa?am si? w odpowiednim w?tku :)
Pozdrawiam i bardzo prosz? o podpowied?.

Wiadomo?? doklejona:
Witam raz jeszcze.
Znalaz?am sama mo?liwo?? odznaczenia w/w pól, pozostaje kwestia sklonowanych artyku?ów. Wszystko ?adnie mi dzia?a poza t? nieszcz?sn? edycj?. Czy mog? raz jeszcze prosi? o przejrzenie i podpowied?, gdzie jest b??d w pliku "theme_functions_include.php"?
Edytowane przez alhenag dnia 06.01.2010 13:32:59

http://www.alhenag.com
cybull
Witam.

Czy mo?na by?o by liczy? na podpowied? - jak nale?a?oby zmodyfikowa? pliki submit.php oraz administration/submission.php aby u?ytkownicy mogli pisa? tak jak w standardowych artyku?ach , ?eby tekst szed? do akceptacji administratora oraz wy?wietla?a si? informacja o nowych artyku?ach PA, dopiero po akceptacji administratora tekst szed? by do odpowiedniej kategorii drugich artyku?ów. Niestety m?czy?em si? z tym i poleg?em.

Z góry dzi?kuj?.
Edytowane przez cybull dnia 16.01.2010 11:39:08

http://www.pragapoludnie.com.pl
alhenag
Witam

Cichutko i nie?mia?o zapytam raz jeszcze - czy jest mo?liwo?? sprawdzenia i podpowiedzi w kwestii edytowania sklonowanych artyku?ów? (newsów zreszt? te? Smile http://www.php-fu...ost_140134)

Pozdrawiam zimowo.

http://www.alhenag.com
Pieka
Ostatnio na wniosek kolezanki zebralem sie w sobie i dokonczylem te modyfikacje. Mimo to, caly czas mialem nadzieje, ze ktos inny mnie wyreczy i zamiast czekac na admina da cos od siebie. Niestety, w ten sposob jak widac moglibysmy czekac w nieskonczonosc... Zatem zmodyfikowane pliki czesciowo opatrzone komentarzami umieszczam jako zalacznik. Na opisy poszczegolnych dzialan nie liczcie, az tak zmobilizowany nie jestem Wink

W srodku:
  1. Drugie artykuly z osobnymi uprawnieniami.
  2. Kody ulatwiajace dodanie tabel, wpisow i wprowadzajace zmiany.
  3. Dodane pelne zarzadzanie komentarzami.
  4. Dodana pelna edycja, w tym rowniez z poziomu strony (oloweczek Wink).
  5. Zglaszanie przez uzytkownikow wraz ze standardowa akceptacja (badz nie) administratora.

Wiecej grzechow nie pamietam. Jesli cos Wam nie dziala, trudno Wink
Pieka dodał/a następującą plik:

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
drzewo
Próbowa?em edytowa? 'artykuly 2' na recenzje i sklonowa?o sie kilka razy, gdzie moge usun?? powtarzaj?ce si? liki?

screen
i50.tinypic.com/4r6wpw.jpg

cybull
Dzi?ki wielkie Pieka.

@drzewo: Odpowied? masz w tym temacie.
http://www.php-fu...ost_132983

http://www.pragapoludnie.com.pl
Ashnah
Pieka napisa?/a:
Swieta ida, wiec niech Ci bedzie. Edytuj plik administration/article_cats2.php, (...) tu pieka t?umaczy jak zmieni? uprawnienia (...)
Zycze powodzenia Smile

Pieka mam pytanie, bo nie jestem pewna, czy dobrze rozumiem:
Je?li sklonowa?am artyku?y 10 razy to musz? t? sam? czynno?? powtórzy? tyle samo razy ile mam sklonowanych artyku?ów i wsz?dzie zamiast Artyku?y 2, AC2, A2, AC2.A2 zmieniam zawarto?? na swoje wersje artyku?ów?
A pó?niej mog? ka?demu u?ytkownikowi z uprawnieniami administratora doda? uprawnienia do konkretnych Artyku?ów?

Pieka
Tak, jesli kazdy z administratorow ma posiadac uprawnienia tylko do wybranych artykulow, to musisz powielic wszystkie opisane kroki, czyli musisz miec 10 paczek tego typu, co zalaczona przeze mnie w jednym z postow.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Ashnah
No to czeka mnie baaardzo du?o roboty Sad
Dzi?ki wielkie za pomoc Smile

Wiadomo?? doklejona:
Mam pytanko odno?nie tematu http://www.php-fu...ost_142902 Pisz? tutaj, poniewa? wspomniany temat "martwy" a ja musz? doda? do sklonowanych artyku?ów mo?liwo?? okre?lenia pocz?tkowej i ko?cowej daty ich wy?wietlania.
B?d? bardzo wdzi?czna za pomoc.
Edytowane przez Ashnah dnia 15.03.2010 10:06:36
Nigdy nie mo?na ustali? z pewno?ci? gdzie w kobiecie ko?czy si? Anio? a zaczyna Diabe? Smile

Pawlo_23
Witam! Zrobi?em wszystko dok?adnie tak, jak napisa? Pieka w za??czniku do postu: http://www.php-fu...ost_140906.
1. Pliki umie?ci?em w?a?ciwie na serwerze
2. W Pliku theme.php swojej skórki ATLANTIS doda?em sugerowane zmiany
3. Wykona?em: Dodanie_wpisów_do_bazy i Zmiana wielko?ci pola rating_type
4. Wszystko przebieg?o poprawnie i bez b??dów: pojawi?y si? wpisy w bazie danych i skróty w panelu admina

Dopiero tu pojawi?y si? problemy: Nie mog? utworzy? ani kategorii w tych drugich artyku?ach ani artyku?ów, bo po klikni?ciu przenosi mnie na stron? g?ówn? i nic si? dalej nie dzieje...

Co mo?e by? tego przyczyn??
Pawlo Wink

www.parafiakroczewo.pl
Adko
Cze??.

Zaktualizowa?em sobie do wersji v7.01.05.
Po aktualizacji nie mam artku?ów 2.
Pojawia si? komunikat :

Jak rozwi?za? ten problem?

Mam nadziej?, ?e chodzi?o o to:

A tu wycinek z tabeli z bazy:

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - krystian1988 18.03 - 19:40

Edytowane przez Pieka dnia 18.03.2011 20:05:56

Smok-Wiatru
Adko napisa?/a:
Cze??.

Zaktualizowa?em sobie do wersji v7.01.05.
Po aktualizacji nie mam artku?ów 2.
Pojawia si? komunikat :

Jak rozwi?za? ten problem?

Mam nadziej?, ?e chodzi?o o to:

A tu wycinek z tabeli z bazy:

Nie chodzi o to. Po prostu nie zdefiniowa?e? tabeli.
Dodajesz w multisite_include.php który znajduje si? w includesach to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

www.badcompanyklan.com.pl
Ashnah
Sklonowa?am artyku?y dla v7.01.05.
Wrzucam paczk?, gdyby kto? potrzebowa?.
Dodaj?c wpis do bazy zmieni?am w tabeli articles2 wielko?? pola article_article z TEXT na LONGTEXT. Reszta jak w opisie do plików.
Edytowane przez Ashnah dnia 17.04.2011 15:14:57
Nigdy nie mo?na ustali? z pewno?ci? gdzie w kobiecie ko?czy si? Anio? a zaczyna Diabe? Smile

jbork
A ma kto? sklonowane artyku?y dla v.7.02.02?

I jeszcze jedno. Prawie wszystko jest ok, ale tam gdzie powinna si? pojawi? rozszerzona tre?? artyku?u, nad nag?ówkiem wyskakuje mi co? takiego.

Mo?e kto? podpowie czemu to si? "drze"? Czy to ma co? wspólnego z brakiem kompatybilno?ci tych artów z v. 7.02.02? Na wszystkich wcze?niejszych wersjach 7.00.xx by?o OK a teraz mi ten nag?ówek wyskakuje. Ciekawe jest to, ?e tekst si? wy?wietla a w dzienniku b??dów pojawia si? to:

Co przeoczy?em?
Edytowane przez jbork dnia 27.06.2011 23:47:24

SamOn
Wi?c tak chcia?em sklonowa? plik article.php i reszt? od niego które pliki musia? bym jeszcze zmieni? pozmienia?em (znalaz?em na forum ju? temat o tym ale by? na starsz? wersje, a nie chcia?em wyci?ga? starych tematów)

articel.php(u mnie si? zwie anime.php)

administrator/articles.php (u mnie si? zwie anime.php)

administrator/article_cats.php (u mnie si? zwie anime_cats.php)

Co? jeszcze powinienem zmieni??
I jak mam to doda? do tych funkcji jak "Dodaj newsa"?
B?d? bardzo wdzi?czny za pomoc.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - khaman 30.06 - 07:16

proton
Musisz jeszcze, zrobi? kilka rzeczy, je?li tego oczywi?cie ju? nie zrobi?e?:

1. Doda? locale (pliki j?zykowe): locale/twoj_jezyk/admin/anime.php i locale/twoj_jezyk/anime.php
2. Doda? przede wszystkim dodatkowe dwie tabele w bazie danych
3. Doda? dodatkow? sta?? w includes/multiside_include.php (DB_animeS)
4. "I jak mam to doda? do tych funkcji jak "Dodaj newsa"?" rozumiem ?e chodzi o Panel Admina? Dodaj jeszcze do tabeli prefiks_admin dodatkowy rekord dla tego anime.

Wszystko rób na przyk?adzie tych artyku?ów.

http://www.mortek.pl
zukos82
A ma kto? sklonowane artyku?y dla v.7.02.02?

I jeszcze jedno. Prawie wszystko jest ok, ale tam gdzie powinna si? pojawi? rozszerzona tre?? artyku?u, nad nag?ówkiem wyskakuje mi co? takiego.

Co przeoczy?em?

Czy kto? móg?by mi w tym pomóc?

Bardzo prosz?.

taktycznie.net
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl