Zobacz temat
Drugie newsy (sklonowane newsy)
|
|
DarkRayne |
Dodany dnia 10.02.2009 17:06:44
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 2 Data rejestracji: 06.02.2009 23:13 |
Witam serdecznie. Tak wczoraj siedzia?em nad moja stronk? i doszed?em do wniosku ?e chcia?bym mie? u siebie dwa zupe?nie oddzielne dzia?y news! Nie kategorie! Chodzi o to ze na stronie glownej dodawalbym sobie informacje a drugi skrypt news.php chcialbym mianowac dzia?em TV i w tych wiadomosciach dodawac tylko filmu ze swoim playerem. Wiec zastanawiam sie czy jakos mozna powielic skrypt wiadomo?ci i zamienic go ze skryptem artyku?ow? Czyli jak klikam dodaj news to daje news na strone g?ówn? a jak klikam na przyklad dodaj artykul to de facto dodawalby mi news tylko ze w moim nowym dziale! Wiec reasumuj?c potrzebowa?bym dwa oddzielne skrypty news.php. Czy jest to wykonalne? Edytowane przez Pieka dnia 13.01.2010 09:05:09 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 06.09.2025 17:34:36
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
alhenag |
Dodany dnia 15.01.2010 19:11:38
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 19 Pomógł: 1 Ostrzeżeń: 4 Data rejestracji: 29.08.2009 13:35 |
Dzie? dobry Interesuje mnie ten temat. Czy kto? zechce pomóc? Z góry bardzo dzi?kuj?. P.S. Dowiedzia?am si? ju?, ?e mo?na newsy sklonowa? w taki sam sposób, jak artyku?y, dzi?kuj? bardzo za podpowied?. Rozumiem, ?e sposób utworzenia tabeli w bazie danych te? jest taki sam.... Mia?abym tylko jeszcze dwa pytania. 1) Czy mog? w sklonowanych plikach zastosowa? inn? nazw?, tzn. wsz?dzie "news2" zamieni? na na przyk?ad "start"? Mówi? zarówno o nazwach plików, jak i ich zawarto?ci (kodzie). Oczywi?cie ten sam zabieg zastosowa?abym w plikach z folderu "includes". 2) Dopisywane newsy s? wy?wietlane na zasadzie - najwy?ej najnowszy, pomijaj?c przyklejone. Czy mo?na to odwróci?? Chc? w newsach2 zrobi? stron? og?osze? i wola?abym, by wy?wietla?y si? w odwrotnej kolejno?ci dodawania. Z góry dzi?kuj? za odpowied? i pozdrawiam. Wiadomo?? doklejona: Witam Sama zabra?am si? za robot?... :: Efekt w za??czonym pliku. Wszystkie zmiany nanios?am na plikach z oryginalnej "paczki", poniewa? moje na stronie http://www.alhena.../index.php s? nieco zmodyfikowane (u mnie index.php to w?a?nie news2.php). Przetestowa?am za??czone poni?ej pliki na innej, testowej stronie. Niestety - tak samo jak w sklonowanych artyku?ach - nie pojawia si? u mnie pod sklonowanymi newsami "o?óweczek" czyli link do edycji. Mo?e który? z fachowców zechcia?by zerkn?? i sprawdzi?, gdzie tkwi b??d, bo ja nie mog? do tego doj?? ju? od kilku miesi?cy. Przy okazji: Pieka - bardzo dzi?kuj? za podpowiedzi ![]() Pozdrawiam. PW od moderatora:
alhenag dodał/a następującą plik:
Edytowane przez alhenag dnia 15.01.2010 18:57:29 |
|
|
piotrek199214 |
Dodany dnia 18.01.2010 16:12:46
|
![]() Bywalec ![]() Postów: 977 Pomógł: 168 ![]() Data rejestracji: 17.12.2007 21:05 |
Jak klonujemy to lecimy z wszystkim. Tak?e z funkcj? dotycz?c? o?ówka, któr? znajdziesz w: includes/theme_funtions_include.php Za to w newsach odpowiada funkcja: a za artyku?y: a za twoje o?óweczki to: Pozdrawiam Pomog?em Ci? Wystarczy podzi?kowa? i oznaczy? post jako pomocny ![]() Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz. |
|
|
alhenag |
Dodany dnia 19.01.2010 10:50:05
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 19 Pomógł: 1 Ostrzeżeń: 4 Data rejestracji: 29.08.2009 13:35 |
Witam Ja to wiem i mam to zrobione, ale chyba z jakim? b??dem, którego nie potrafi? zlokalizowa?. Gdyby? pobra? pliki i zajrza? tam - widzia?by? ![]() Pisa?am o tym tutaj: http://www.php-fu...ost_139761. Licz? na to, ?e kto? w ko?cu si? zlituje i powie mi, gdzie tkwi b??d. Pozdrawiam. PS. Przy okazji mam pytanie nie na temat (mam nadziej?, ?e Admin wybaczy): gdzie mo?na oznaczy? post jako pomocny? Jako? nie mog? tego znale??... To znaczy, ?e Regulaminu nie przeczyta?e? (P.2.10), bo tam wszystko pisze :=P //khaman Wiadomo?? doklejona: Przyznaj? - nie doczyta?am, co tam jest napisane, przepraszam, ju? si? dokszta?ci?am... ![]() Niemniej problem pozostaje nadal otwarty... Pozdrawiam. Edytowane przez alhenag dnia 20.01.2010 09:47:04 |
|
|
gato44 |
Dodany dnia 31.10.2011 11:59:55
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 4 Ostrzeżeń: 1 ![]() Data rejestracji: 04.08.2010 11:55 |
Witam. Mam tylko nadziej?, ?e nie dostanie mi si? za od?wie?anie tematu. W Szukajce znalaz?em kilka podobnych tematów i z wielu z nich skorzysta?em tworz?c drugi system newsów pod "v7.02.03 Core PL". Niby wszystko jest OK system newsów dzia?a, ale nie mog? sobie poradzi? z jednym niedoci?gni?ciem. Mo?e kto? mnie naprowadzi albo powie jaki b??d zrobi?em. Tworz? informacj? w drugim systemie newsów, zapisuj?, dodaj? komentarze i tu wszystko dzia?a OK. Wchodz? na stronie newsów2 w komentarze w celu ich przeczytania jest OK, nast?pnie klikaj?c na odno?nik ilo?? komentarzy i przenosi mnie na komentarze systemu newsów 1. Sam ju? nie wiem co jest ?le, mo?e co? pomin??em, mo?e potrzeba zmieni? jeszcze inny plik. Dzi?kuj? i pozdrawiam.
gato44 dodał/a następującą plik:
|
|
|
zefir1966 |
Dodany dnia 03.11.2011 12:35:59
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 2 Data rejestracji: 02.11.2011 08:21 |
Witam. Wgra?em te pliki pod v7.02.03, je?li chodzi o samo zapisywanie newsów i komentarzy to wszystko jest Ok. Oprócz twojego "niedoci?gni?cia" znalaz?em wi?cej b??dów. Nie dzia?aj?: drukowanie, edycja i ocenianie. |
|
|
north |
Dodany dnia 16.08.2012 17:47:12
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 10 ![]() Data rejestracji: 12.08.2012 08:41 |
Witam, szukam czego? podobnego to pozwol? sobie dopisa? w tym w?tku pytanie. Mam PHP-Fusion 7.00.05, skórka Gillette - po ?rodku jest "ramka" z newsami, a nad ni? wklei?em panel z shoutboxem. Jak sklonowa? news.php, ale w taki sposób, ?eby pierwszy news (najnowszy) pokazywa? si? nad panelem z shoutboxem, a reszta ju? standardowo pod shoutboxem? Ni?ej wzór, o co mi chodzi dok?adnie ![]() ![]() Edytowane przez north dnia 21.08.2012 19:31:34 |
|
Przejdź do forum: |