ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 22

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Drugie newsy (sklonowane newsy)
DarkRayne
Witam serdecznie.

Tak wczoraj siedzia?em nad moja stronk? i doszed?em do wniosku ?e chcia?bym mie? u siebie dwa zupe?nie oddzielne dzia?y news! Nie kategorie!

Chodzi o to ze na stronie glownej dodawalbym sobie informacje a drugi skrypt news.php chcialbym mianowac dzia?em TV i w tych wiadomosciach dodawac tylko filmu ze swoim playerem.

Wiec zastanawiam sie czy jakos mozna powielic skrypt wiadomo?ci i zamienic go ze skryptem artyku?ow? Czyli jak klikam dodaj news to daje news na strone g?ówn? a jak klikam na przyklad dodaj artykul to de facto dodawalby mi news tylko ze w moim nowym dziale!

Wiec reasumuj?c potrzebowa?bym dwa oddzielne skrypty news.php.

Czy jest to wykonalne?
Edytowane przez Pieka dnia 13.01.2010 09:05:09

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 17:34:36
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
alhenag
Dzie? dobry
Interesuje mnie ten temat. Czy kto? zechce pomóc?
Z góry bardzo dzi?kuj?.

P.S.
Dowiedzia?am si? ju?, ?e mo?na newsy sklonowa? w taki sam sposób, jak artyku?y, dzi?kuj? bardzo za podpowied?.
Rozumiem, ?e sposób utworzenia tabeli w bazie danych te? jest taki sam....
Mia?abym tylko jeszcze dwa pytania.

1) Czy mog? w sklonowanych plikach zastosowa? inn? nazw?, tzn. wsz?dzie "news2" zamieni? na na przyk?ad "start"? Mówi? zarówno o nazwach plików, jak i ich zawarto?ci (kodzie). Oczywi?cie ten sam zabieg zastosowa?abym w plikach z folderu "includes".

2) Dopisywane newsy s? wy?wietlane na zasadzie - najwy?ej najnowszy, pomijaj?c przyklejone. Czy mo?na to odwróci?? Chc? w newsach2 zrobi? stron? og?osze? i wola?abym, by wy?wietla?y si? w odwrotnej kolejno?ci dodawania.

Z góry dzi?kuj? za odpowied? i pozdrawiam.

Wiadomo?? doklejona:
Witam
Sama zabra?am si? za robot?... :: Efekt w za??czonym pliku. Wszystkie zmiany nanios?am na plikach z oryginalnej "paczki", poniewa? moje na stronie http://www.alhena.../index.php s? nieco zmodyfikowane (u mnie index.php to w?a?nie news2.php). Przetestowa?am za??czone poni?ej pliki na innej, testowej stronie.
Niestety - tak samo jak w sklonowanych artyku?ach - nie pojawia si? u mnie pod sklonowanymi newsami "o?óweczek" czyli link do edycji. Mo?e który? z fachowców zechcia?by zerkn?? i sprawdzi?, gdzie tkwi b??d, bo ja nie mog? do tego doj?? ju? od kilku miesi?cy.

Przy okazji: Pieka - bardzo dzi?kuj? za podpowiedzi Smile
Pozdrawiam.

PW od moderatora:
  1. Od?wie?enie Tematu - Pieka 15.01 - 19:11
alhenag dodał/a następującą plik:
v7_sklonowane_newsy.rar [16.53kB / 524 Pobrane]

Edytowane przez alhenag dnia 15.01.2010 18:57:29

http://www.alhenag.com
piotrek199214
Jak klonujemy to lecimy z wszystkim. Tak?e z funkcj? dotycz?c? o?ówka, któr? znajdziesz w:
includes/theme_funtions_include.php

Za to w newsach odpowiada funkcja:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

a za artyku?y:

a za twoje o?óweczki to:

Pozdrawiam
Pomog?em Ci? Wystarczy podzi?kowa? i oznaczy? post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.

www.piocom.eu
alhenag
Witam
Ja to wiem i mam to zrobione, ale chyba z jakim? b??dem, którego nie potrafi? zlokalizowa?. Gdyby? pobra? pliki i zajrza? tam - widzia?by? Smile
Pisa?am o tym tutaj: http://www.php-fu...ost_139761. Licz? na to, ?e kto? w ko?cu si? zlituje i powie mi, gdzie tkwi b??d.
Pozdrawiam.

PS. Przy okazji mam pytanie nie na temat (mam nadziej?, ?e Admin wybaczy): gdzie mo?na oznaczy? post jako pomocny? Jako? nie mog? tego znale??...

To znaczy, ?e Regulaminu nie przeczyta?e? (P.2.10), bo tam wszystko pisze :=P //khaman

Wiadomo?? doklejona:
Przyznaj? - nie doczyta?am, co tam jest napisane, przepraszam, ju? si? dokszta?ci?am... Smile
Niemniej problem pozostaje nadal otwarty...
Pozdrawiam.
Edytowane przez alhenag dnia 20.01.2010 09:47:04

http://www.alhenag.com
gato44
Witam.
Mam tylko nadziej?, ?e nie dostanie mi si? za od?wie?anie tematu.
W Szukajce znalaz?em kilka podobnych tematów i z wielu z nich skorzysta?em tworz?c drugi system newsów pod "v7.02.03 Core PL".
Niby wszystko jest OK system newsów dzia?a, ale nie mog? sobie poradzi? z jednym niedoci?gni?ciem. Mo?e kto? mnie naprowadzi albo powie jaki b??d zrobi?em.
Tworz? informacj? w drugim systemie newsów, zapisuj?, dodaj? komentarze i tu wszystko dzia?a OK.
Wchodz? na stronie newsów2 w komentarze w celu ich przeczytania jest OK, nast?pnie klikaj?c na odno?nik ilo?? komentarzy i przenosi mnie na komentarze systemu newsów 1.
Sam ju? nie wiem co jest ?le, mo?e co? pomin??em, mo?e potrzeba zmieni? jeszcze inny plik.

Dzi?kuj? i pozdrawiam.
gato44 dodał/a następującą plik:
drugi_system_newsw_v70203_1.zip [17.56kB / 540 Pobrane]

zefir1966
Witam.
Wgra?em te pliki pod v7.02.03, je?li chodzi o samo zapisywanie newsów i komentarzy to wszystko jest Ok. Oprócz twojego "niedoci?gni?cia" znalaz?em wi?cej b??dów. Nie dzia?aj?: drukowanie, edycja i ocenianie.

north
Witam, szukam czego? podobnego to pozwol? sobie dopisa? w tym w?tku pytanie.

Mam PHP-Fusion 7.00.05, skórka Gillette - po ?rodku jest "ramka" z newsami, a nad ni? wklei?em panel z shoutboxem. Jak sklonowa? news.php, ale w taki sposób, ?eby pierwszy news (najnowszy) pokazywa? si? nad panelem z shoutboxem, a reszta ju? standardowo pod shoutboxem?

Ni?ej wzór, o co mi chodzi dok?adnie Smile

acn.waw.pl/zysio/newsy.jpg
Edytowane przez north dnia 21.08.2012 19:31:34

http://fenixtemple.cba.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl