ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 14

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
B??d w galerii, zamiast obrazka pisze "Brak zdj?cia"
Pieka
Ustaw wlasciwe chmody, czyli:
photoalbum - 777
submissions - 777

Dla pewnosci uczyn to samo z katalogami, ktore juz utworzyles, czyli album_x.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 17:49:09
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
sali
I tu jest problem, bo nie jestem wstanie ustawi? chmod 777 dla tych utworzonych katalogów album_x wyskakuje mi komunikat "nie mog? zmieni? atrybutów zdalnych plików".
Edytowane przez szymon dnia 23.06.2008 15:09:20

Pieka
sali napisa?/a:
I tu jest problem, bo nie jestem wstanie ustawi? chmod 777 dla tych utworzonych katalogów album_x wyskakuje mi komunikat "nie mog? zmieni? atrybutów zdalnych plików".

Jakie maja teraz chmody? Jesli 755 to sa ok. usunac je mozesz tylko z poziomu PA.
Reszta byla ok, czy zmieniales po moim poscie?
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
sali
Dla tych katalogow album_x mam chmod 775 wszystko powinno byc ok a nie jest instalacje mialem bez zadnych problemow wszyskie chmody sa ustawione tak jak powinny byc. A galeria jak nie dzialala tak nie dziala

Pieka
sali napisa?/a:
Dla tych katalogow album_x mam chmod 775 wszystko powinno byc ok a nie jest instalacje mialem bez zadnych problemow wszyskie chmody sa ustawione tak jak powinny byc. A galeria jak nie dzialala tak nie dziala

Jesli masz wszystkie chmody ok i takie byly, a nadal nie potrafisz dodac zdjecia, to zglos sie do swojego hostingu, bo wina zapewne lezy po ich stronie. Od kilku miesiecy cba.pl ma spore problemy, o czym pisalismy wielokrotnie.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Moby
Tak?e mam podobny problem w ?aden sposób nie mog? doda? zdj?? ani miniaturki, album jest ale pusty. Gdy próbuje dodawa? zdj?cia to pisze ?e "z?y format zdj?cia" chocia? zdj?cia maj? dobry format. CHMODY mam dobrze ustawione. Mam stron? na ugu.pl
Edytowane przez Moby dnia 24.07.2008 13:07:24

Pieka
Przywroc oryginalne pliki galerii i na wszelki wypadek popraw chmody, bo na ugu.pl wszystko dziala elegancko.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Moby
Przywróci?em oryginalne pliki i dalej nie mog? doda? zdj??...

Pieka
Moby napisa?/a:
Przywróci?em oryginalne pliki i dalej nie mog? doda? zdj??...

1. Chmody sprawdziles i poprawiles? Opisy sa w tym temacie, w zasadzie wszedzie na stronie.
2. Plik ma wielkosc i wage mniejsza od zdefiniowanej w ustawieniach galerii?
3. Nazwa nie zawiera spacji i znakow specjalnych?
4. Jestes pewny, ze plik graficzny ma format jpg, gif, png, czy moze to bmp z rozszerzeniem jpg, gif, png?

Zawsze, w tym watku rowniez, podajemy co na pierwszym miejscu nalezy sprawdzic, ale Ty nic na ten temat nie piszesz, wiec chyba Ci nie zalezy...
Edytowane przez Pieka dnia 24.07.2008 14:12:08
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
W@JdZiK
Witam mam problem z galeri? strona na prv.pl jak chce doda? album z miniaturk? ?aduje si? i wyskakuje strona ale nic nie pisze brak napisów czy doda?o czy z?y plik. Chmody w porz?dku.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 24.09 - 20:46

marvin00
Te? mam ten problem na prv.pl. Do galerii dodaj? si? zdj?cia ale nie w formacie .jpg. Png i gify wchodz? ale kiedy próbuje wstawi? jpg to wywala bia?? stron? (no niebiesk?, w kolorze t?a w ka?dym razie). Chmody i tmp w porz?dku ale mo?e kto? z was wie czemu nie przyjmuje jpg'ów?

lui
Ja z PRV.pl mam podobny problem. Znalaz?em takie info admina prv.pl o wgrywaniu grafiki przez www:
Problemem s? uprawnienia - radz? nada? wszystkie dla siebie oraz grupy - a dla samego katalogu - +xr, dla, dla pliku 700

Mo?e kto? obcykany w chmodach to rozszyfruje Smile
Edytowane przez lui dnia 08.10.2009 15:35:45

www.lui.ugu.pl
Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl