ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Nowe rangi grup u?ytkowników
qdlacz007
Przy przypisaniu gif'ów rang mam mo?liwo?? przypisania tylko do (moderatorów, adminów, superadminów, u?ytkowników), jak zrobi? ?eby doda? jeszcze jak?? grup? która b?dzie mia?a sta?? nie zmienna rang???

Wiadomo?? doklejona:
Mo?e kto? podpowie które pliki trzeba edytowa? chocia???Albo w jaki sposób mo?na nada? okre?lonemu userowi inny gif rang na forum??

Wiadomo?? doklejona:
Ok uda?o mi si? to zrobi? , w bazie danych przypisa?em do grupy nowy level ( 108 ) i do rangi ten sam. Tylko teraz jest inny problem , w kodzie php. Przy takim level'u nadaje admina userowi bez mo?liwo?ci wej?cia w PA, mo?e on tylko ustawi? has?o admina.

I pytanie gdzie dopisac ten level ?eby by? na poziomie zwyk?ego (101) ??

PW od moderatora:
  1. Zmiana nazwy tematu - bartek124 19.02 - 16:22
  2. Przeniesienie tematu - bartek124 19.02 - 16:22

Edytowane przez Pieka dnia 15.03.2009 10:40:10

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 15:24:57
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
eridor
Hmm.. do??czam si? do tych dwóch pyta? Smile
- Jak doda? list? niestandardowych grup
oraz
- Jak doda? nowy rodzaj konta do tych wszystkich list (przyk?adowo o numerze 104 -> VIP)
...

http://hobbit.avatar.net.pl
VirtualPS
Mimo tego, ?e moja rada nie jest dok?adnie tym o co wam chodzi?o postanawiam zamie?ci? wskazówk? (cho? zapewne ju? o niej wiecie), dla u?ytkowników fusionboard 4, która w pewnym sensie zast?pi dodatkowe rangi.
Tak wi?c oprócz tego, ?e danego u?ytkownika mamy np. w grupie GRAFIK, to by zrobi? prowizoryczny obrazek rangi wchodzimy we wtyczki-->fusionboard-->Nagrody-->wpisujemy nick usera--> i z listy wybieramy obrazek Rangi, który wcze?niej umie?cili?my na serwerze w /infusions/fusionboard4/images/awards/ . Nie jest to filozofi?, lecz mo?e komu? pomo?e.
Pozdrawiam.

eridor
Hmm.. Prowizorka.. Ale mo?e da si? jako? dopisa? grupy do listy?
...

DJPromo
Ok mam dla was rozwi?zanie jest ono nowatorskie bo trzeba troch? plików edytowa?, ale dzia?a. Zaznaczam ?e modyfikacje wprowadzacie na w?asn? odpowiedzialno??.

To tak otwieramy plik maincore.php szukamy funkcji:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Zamieniamy na:

Dalej szukamy

Zamieniamy na:

Dalej

Zamieniamy na:

Zapisujemy teraz otwieramy plik locale/global.php
Szukamy

pod dodajemy

Zapisujemy i wgrywamy

Oki Pierwszy etap mamy za sob? jak wy?ej wida? powiela?em w funkcji wpisy dotycz?ce grupy oznaczaj?c ja jako "108" nadaj?c jej napis Newsman mo?na w ten sposób doda? mas? grup. Teraz zosta?a nam edycja pliku administrators.php
Który podam ca?y bo my?l?, ?e go nie macie edytowanego albo zmienionego w czystej postaci z paczki php-fusion-7-00-05-pl.

Uprawnienia jakie nada?em maja warto?ci A.AC.NC.N takie sobie wybra?em np: dla newsmana do testów w chwili jak dodam go do grupy ( po edycji mo?emy da? mu wszystkie, albo doda? jeszcze jakie? uprawnienia :)
w lini 45 zmienimy te warto?ci $admin_rights2 = "A.AC.NC.N";
Lub mo?emy zostawi? puste wtedy b?dzie mia? zero uprawnie? i dopiero edytuj?c go nadamy te,które nas interesuj? :)

Z przyczyn i? jest to chwilowe rozwi?zanie z mojej strony dla was mo?e kogo? zainspiruje i wykona wtyczk? która ominie wszystkie te edycje aby po dodaniu np kolejnych grup nie musimy powiela? kilku rzeczy w pliku jedna jest Funkcja:

dalej powieli? musimy

i

Mam nadzieje, ?e komu? to na pocz?tek wystarczy i pomo?e :) daje te? fotki jak to wygl?da images43.fotosik.pl/137/dd6adcfcb3493029m.jpg images39.fotosik.pl/133/d3ccaf9beaac9784m.jpg
Edytowane przez DJPromo dnia 04.06.2009 01:36:01
Pomog?em Kliknij Pomóg?
?ycie to chwila zbyt krótka aby móc .... ?ycie to chwila / trzeba patrze? i podziwia? Smiledjpromo6.jpg

eridor
Hmm.. wtyczka pod to cy si? przyda?a.. Bo rozumiem, ?e dodaje typ kont, uprawnienia w PA itd.. ale mam pytanie:
1. Jak powi?za? to z if (iXXX) {echo (...)?
2. Czy pojawia si? ta grupa np: w uprawnieniach widoku stron, b?d? w przyznawaniu rang na forum?
...

DJPromo
Z pierwszym nie ma najmniejszego problemu szukasz funkcji function checkgroup

i zamieniasz na

Teraz u?ywasz sobie if (iNewsman) {echo (...)? uprawnienia masz jak i dla admina i dla grupy 108 czyli newsmana wszystko mo?esz sobie ustali?.

Co do forum zaraz sprawdz? i napisze :)

Pomog?em Kliknij Pomóg?
?ycie to chwila zbyt krótka aby móc .... ?ycie to chwila / trzeba patrze? i podziwia? Smiledjpromo6.jpg

zezol
Nie dawno my?la?em ?eby zrobi? wtyczk?, dzi?ki której mo?na by by?o w?a?nie dodawa? w?asne rangi i przypisywa? danym userom/grupom.

Co do Twojego ostatniego posta @DJPromo, to funkcja checkgroup swoj? drog?, ale ?eby móc u?ywa? "if (iNewsman)" to trzeba pierwsze zdefiniowa? sta?? przy pozosta?ych jak t?:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Teraz si? tym nie b?d? bawi? bo id? spa? ju?. Ale co do definiowania tych sta?ych to tu trzeba pomy?le? troch?.

tOmaSz000
Zrobi?em tak samo jak napisa? @DJPromo lecz:
1. Nie ma mo?liwo?ci dodania rangi na forum,
2. fusionBoard 4 Newsman'a widzi Newsaman'a jako Grup?, a nie Poziom oraz po nadaniu tekstowi np. odpowiedniego koloru w tabelce Etykiety u?ytkownika dodaje si? puste pole,
3. Nie wiem jak inne wtyczki, ale Nicks Mod mi nie widzi "Newsman'a".

DJPromo
@tOmaSz000 Czy ja gdzie? tam pisa?em o forum ? nie wydaje mi si? modyfikacja, która poda?em dzia?a na zasadzie dodania tak zwanego kolejnego Konta typu VIp czy newsman z uprawnieniami do panelu admina i napisem w profilu. Rozwi?zanie to jest sparta?skie i nowatorskie na ta chwile obecna. Z racji ze PF7 daje nam wi?ksze pole manewru u?ywajac funkcji output_handling, której ucz? si? prawid?owo u?ywa? na ta chwile nie napisze jak zrobi? z tego wtyczk? bez grzebania w plikach
Co do forum te? si? da trzeba dopisa? do forum kod który pozwoli doda? nowym grupa rangi. (Znajd? chwile to napisz?.)

Co to fusionBoard 4 nie wiem i nie testowa?em Modyfikacje, które podam opiera? si? b?d? o zwyk?e forum.

Co do Nicks Mod nie wiem i nie pomog?.
Edytowane przez hoopak dnia 15.06.2009 19:01:36
Pomog?em Kliknij Pomóg?

Deejay Reeva
Mam jeden problem. Zrobi?em wszystko tak jak napisa? DJPromo i wszystko pi?knie ?miga, tylko jak doda? kolejne rangi? np. jest ten Newsman i chc? zrobi? jeszcze Uploader itp. Czy móg?by kto? wyt?umaczy? jak dodac nast?pne rangi? Pozdro

damian2221
Heh robisz kolejne linie kodu takie same tylko zmienione nr.
EDIT:Jednak to nie jest takie proste ;/
EDIT2: Aby to zrobi? z czym? innym musimy w global doda? znowu now? linie nazw? naprzyk?ad grafik a
zmieni? na
w maincore te? tak wszystko edytujemy zmieniaj?c 108 na 109a administration

Edytowane przez damian2221 dnia 21.05.2010 20:31:42

http://zn.oz.pl
zezol
!!! UWAGA !!!

Sposób przedstawiony przez DJPromo NIE jest bezpieczny!
Tak stworzona nowa ranga osób - czyli grupa osób - mo?e mie? dost?p do zasobów dost?pnych dla Admina. Krócej: taka osoba mo?e mie? niepowo?any dost?p do strony. Mog? wyst?pi? tak?e inne problemy.

Kiedy? próbowa?em stworzy? wtyczk?/mod który pozwoli?by dodawanie nowych rang dla userów/grup ale nie mog?em znale?? odpowiedniego i bezpiecznego sposobu bez wi?kszych modyfikacji rdzenia Fusiona.
Edytowane przez zezol dnia 22.05.2010 23:11:50

adi2
Mój plik maincore.php

Wywala errora:

Gdy usun? linie ta liczba w errorze jest o 1 mniejsza ,a gdy dodam o 1 wi?ksza ;/
Prosz? o szybk? odpowied? z pomoc? :)
Sta?o si? tak po zrobieniu twojego sposobu ;/

Geneoo
Je?eli nie masz zbyt wielu userów, którym chcesz da? te rangi, to polecam po??czenie 2 modów - Nick mod, oraz Admin Rank.
W Nick modzie dodajesz grupy userów i przydzielasz ich do jakiej grupy chcesz. Nast?pnie edytujesz profil usera i w polu Admin Rank dodajesz mu obrazek, który ma by? wy?wietlany.

Ja sobie tak poradzi?em. Frown

adi2
Niestety ja mam du?o userów...
Prosz? o pomoc...(post wy?ej)

eldiablo
adi2 napisa?/a:
Niestety ja mam du?o userów...
Prosz? o pomoc...(post wy?ej)

Chodzi o ten przyk?ad co @DJPromo przedstawi? ?

A teraz:

Je?eli teraz dzia?a, to powód by? taki -> patrz uwa?nie co i gdzie kopiujesz oraz czy wygl?da to tak jak podany kod w danym po?cie.

A je?eli nie dzia?a to luknij czy gdzie? } nie brakuje.
Edytowane przez eldiablo dnia 14.07.2010 20:28:21

http://dropdire.pl
adi2
@eldiablo Wielkie thx Grin
?miga super!
Tylko pytanie co zrobi? jak zrobi?em 2 grup? i te? chc? jej da? prawa w PA ? ;D

outchorn1
Je?eli kto? by móg? poda? pliki jakie nale?y edytowa? to nawet sam bym spróbowa? wykona? ten modzik.

Wiadomo?? doklejona:
Uda?o mi si? doda?, nowy "level" u?ytkownika w tym przypadku jest to Redaktor (nazw? mo?na zmieni? w pliku local/Polish/global.php).

W za??czniku gotowe pliki do podmiany. Pliki modyfikowane z najnowszej paczki PHP-Fusion 7.1.01. Pliki z folderu files, nale?y wrzuci? na serwer. Kiedy program zapyta czy zast?pi? istniej?ce klikamy Tak. I to wszystko. Mam nadzieje, ?e si? przyda.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 15.09 - 21:56
outchorn1 dodał/a następującą plik:
nowy_level.rar [15.03kB / 548 Pobrane]

Edytowane przez outchorn1 dnia 15.09.2010 13:41:52

www.naruto-kensei.pl
DJPromo
@outchorn1

Nie wiem czy sam to wymy?li?e? ale pachnie mi to kodem który Poda?em w tym temacie http://www.php-fu...ost_126540

rozwi?zanie jest nowatorskie !

Do tego zacytuje
!!! UWAGA !!!

Sposób przedstawiony przez DJPromo NIE jest bezpieczny!
Tak stworzona nowa ranga osób - czyli grupa osób - mo?e mie? dost?p do zasobów dost?pnych dla Admina. Krócej: taka osoba mo?e mie? niepowo?any dost?p do strony. Mog? wyst?pi? tak?e inne problemy.

To tak dla zrozumienia pokazany kod jest dla testów i przemy?le? jak to wtedy mo?na by?o zrobi? to na tyle wyja?nie?.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - Pieka 15.09 - 22:01

Pomog?em Kliknij Pomóg?

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl