ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 13

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Zwi?kszenie liczby znaków w dodatkowych stronach
skazany18
Otó? po dodaniu d?ugiego fragmentu kodu do dodatkowej strony, ucina fragment, który powinien si? ukaza? na stronie.

Gdzie nale?y zmienia? ograniczenie liczby znaków lub nawet je usun???

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie tematu - Pieka 18.02 - 22:42

Edytowane przez Pieka dnia 17.02.2011 19:39:03

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 12:29:28
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Pieka
Wejdz sobie do bazy z poziomu phpMyAdmina, edytuj tabele custom_pages i w polu page_content zmien:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy MYSQL

na:

Taka zmiana powinna wystarczyc.
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Gander
Pole page_content jest typu text i ma d?ugo?? 65 535 znaków. Je?li to za ma?o dla Ciebie, musisz zmieni? typ pola o "rozmiar wi?ksze" czyli ustawi? typ mediumtext o d?ugo?ci 16 777 215 znaków. Teraz ju? nie powinno Ci zabrakn?? miejsca :D

Wejd? do PA, do zarz?dzania panelami, kliknij link dodawania nowego panelu, a w formularzu w polu tre?ci daj kod zamieszczony poni?ej. Wpisz has?o administratora i kliknij podgl?d. Je?li nic si? nie wy?wietli to znaczy ?e operacja zmiany typu pola przebieg?a bezproblemowo.

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Mo?esz te? z poziomu phpMyAdmina wywo?a? nast?puj?ce polecenie (je?li Twój prefix tabel to "fusion_"):

Wiadomo?? doklejona:
@Pieka, typ pola longtext ma d?ugo?? 4 294 967 295 znaków... Nie s?dzisz ?e to zbyt du?e marnotrawienie zasobów bazy?
Edytowane przez Gander dnia 18.02.2009 23:12:02

gander.solutions
zomby
Zrobi?em tak, jak jest opisane w przes?anym przez Pana linku (metoda druga z nowym panelem), co nie zmienia faktu, ?e interesuje mnie sposób opisany powy?ej.
Niestety sam wyraz "text" nic mi nie mówi, bo w pliku "custom_pages" jest ich du?o. Zmienia?em wsz?dzie i nie pomaga?o, dlatego kto?, kto u siebie zastosowa? t? metod? mo?e podzieli si? informacj?, w którym konkretnie miejscu trzeba dokona? zmiany.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - khaman 14.03.2014 14:00

khaman
Ale kto ka?e szuka? "text" w plikach?. Nie wchodzisz w ?adne pliki. logujesz si? na stron?, i wchodzisz w panel administracji (PA).
Wejd? do PA, do zarz?dzania panelami, kliknij link dodawania nowego panelu, a w formularzu w polu tre?ci daj kod zamieszczony poni?ej. Wpisz has?o administratora i kliknij podgl?d. Je?li nic si? nie wy?wietli to znaczy ?e operacja zmiany typu pola przebieg?a bezproblemowo.

Nie sprawdza?em czy dzia?a, ale zak?adam, ?e tak nie zrobi?e?, jak powy?ej. I pami?taj PODGL?D nie ZAPISZ.
Posty pomocne oznaczaj jako pomóg?help.png Nie pomagam na PW/GG | Brak stopki = brak pomocy

zomby
Nie zrozumieli?my si?. Nie zadzia?a?a mi metoda, któr? opisa? Pieka:

Pieka napisa?(a):

Wejdz sobie do bazy z poziomu phpMyAdmina, edytuj tabele custom_pages i w polu page_content zmien:

na:

Taka zmiana powinna wystarczyc.

Chcia?bym wiedzie? co zrobi?em ?le, ?e mi nie zadzia?a?a ta metoda. Wskazówka: "zmie? text na longtext" okaza?a si? za ma?o precyzyjna jak dla mnie.

Natomiast metoda z nowym panelem mi zadzia?a?a.
Nie zmienia to faktu, ?e nadal interesuje mnie to, czemu mi nie zadzia?a?a metoda opisana przez Pieka.

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl