ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 17

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
[OH] Lightbox Photogallery - Galeria Lightbox dla v7
bartek124
W za??czniku panel, który, po uprzednim w??czeniu, dodaje do zdj?? znany nam efekt Lightbox.
Modyfikacja odbywa si? przez Output Handling, wi?c nie ma ?adnego grzebania w plikach. W??czamy panel ajax_gallery_panel i cieszymy si? Lightboxem, nie chcemy go, po prostu wy??czamy panel Wink.

Zapraszam do testów i pozdrawiam.

PS. To moja pierwsza "wi?ksza" modyfikacja przez OH, wi?c prosz? o wyrozumia?o?? Cool.
bartek124 dodał/a następującą plik:
lightbox_photogallery11.zip [50.29kB / 1396 Pobrane]

Edytowane przez Pieka dnia 10.11.2008 14:57:15
userbar_bartek124_net.png mw.gif Nie pomagam na komunikatorach oraz PW!

www.bartek124.net
W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 14:52:33
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
sasii
A czy mo?na zrobi? tak , ?eby galeria ta by?a w??czana w panelu admina ?
Tak tylko wyskakuje dodatkowy panel z napisem.

www.my-desings.yoyo.pl
bartek124
Nie widze sensu...
Je?li chcesz wy??czy? Lightboxa to po prostu wy??czasz panel i po sprawie.

www.bartek124.net
sasii
Tak zgadza si?.
Tylko ,?e w tym panelu jest tylko info o w??czonym Lightbox i nic wi?cej wi?c to za ciekawie nie wygl?da.
Po co na stronie panele z info ze co? jest w??czone, jak jest za du?o info to stronka nie wygl?da fajnie.
Chyba ze modyfikacja zajmuje du?o czasu, ja znam si? tylko troch? na grafice wiec w temacie programowanie nie orientuje si?.
I tak z ciekawo?ci mo?e da si? dopisa? jakie? przej?cia miedzy obrazami np.: fade tasowanie lub co? podobnego ?

www.my-desings.yoyo.pl
bartek124
Po pierwsze, ten panel jest widoczny tylko dla Admina, wi?c go?cie i u?ytkownicy nie widz? go, ale je?li Ci przeszkadza to wywal z kodu to:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

2. Przej?cie mi?dzy obrazami jest - ikonki PREV i NEXT do tego s?u??. Zobaczysz je po najechaniu na lewy lub prawy górny róg otwartego zdj?cia.

www.bartek124.net
sasii
A tego z adminem nie wiedzia?em sorki.
A przej?cia chodzi?o mi o jakie? dodatkowe, ale to tylko tak spyta?em z tym next i prev to wiem.
Dzi?ki

Wiadomo?? doklejona:
sasii napisa?/a:
A tego z adminem nie wiedzia?em sorki.
A przej?cia chodzi?o mi o jakie? dodatkowe, ale to tylko tak spyta?em z tym next i prev to wiem.
Dzi?ki

ps.
Chodzi?o mi o co? takiego http://malsup.com...ery/cycle/
Edytowane przez sasii dnia 12.10.2008 23:03:14

www.my-desings.yoyo.pl
BenLomax
Wszytko fajnie dzia?a i wygl?da tylko, ?e traci si? mo?liwo?? komentowania i oceniania zdj?? Sad

Wiadomo?? doklejona:
@bartek124, widz?, ?e uda?o Ci si? zmieni? foto galeri? tak by linki do zdj?? by?y generowane jako format graficzny, a nie jak jest oryginalnie "photo_id=". Mo?e móg?by? si? przyjrze? temu:

http://www.php-fu...d_id=20733

Edytowane przez BenLomax dnia 13.10.2008 13:37:38

bartek124
Co do komentarzy - co? z tym zrobi? w przysz?o?ci.

Highslide - mo?na zrobi?, jednak teraz z?era mnie brak czasu, postaram si? pod koniec tygodnia co? wykombinowa?.

www.bartek124.net
BenLomax
No to extra, Highslide daje du?e mo?liwo?ci wygl?du a poza tym w nim dzia?a komentowanie i ocenianie (tak przynajamniej by?o w F6). Czekam z niecierpliwo?ci? Smile
Edytowane przez BenLomax dnia 13.10.2008 15:52:03

bartek124
W pierwszym po?cie nowa wersja.
Dodane podlinkowanie napisu: "Komentarzy:", dzi?ki czemu nie tracimy mo?liwo?ci komentowania.

www.bartek124.net
Wilkolak
Bardzo fajny infusion. Wink Jakis czas temu tez chcialem zrobic cos takiego... ale wymieklem na tworzeniu OHow... i zrobilem normalnymi modyfikacjami w kodzie.

Mam tylko jedno pytanie/zastrzezenie.
Czemu zrobiles to na starym lightboxie wymagajacym importu wielkiej biblioteki. PHP-Fusion ma w sobie biblioteke jQuery i dolaczanie Prototype i ScriptAculous jest bardzo nie wskazane... Po pierwsze - dodatkowe dane, ktore trzeba sciagnac i po drugie - mozliwe konflikty javascriptu.
Na jQuery jest bardzo fajny lightbox (LINK). Jakbys to skonwertowal (a chyba duzo nie trzeba bedzie robic) to bylby naprawde pierwszorzedny infusion dla ajaxowania galerii. Wink

Pozdrawiam,
Wilkolak

http://www.13dywizja.pl/
bartek124
Lightbox najnowsza wersja, ale jako? nie przysz?o mi do g?owy, ?eby znale?? co? w jQuery Wink. Dzi?ki, w najbli?szym czasie postaram si? zastosowa? Lightbox, który poda?e? Smile

www.bartek124.net
Wilkolak
Poprzez slowo stary rozumialem lightboxa, ktory zapoczatkowal to wszystko i jest niejako wzorcem powstajacych klonow. Wink Nie patrzylem nawet czy jest to najnowsza wersja. Pfft

sasii
Ja zmodyfikowa?em sobie plik galerii tzn wstawi?em dwie linijki kodu i zmieni?em jedn?
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Teraz mam pytanie jak zrobi? ?eby wy?wietla?o w grupach bo teraz dzia?a mi tylko na ka?dym obrazku osobno nie mam next prev .
Wiem , ?e trzeba co? dopisa? po rel='lightbox' np rel='lightbox-grupa'
Drugie pytanie dlaczego nie tworzy mi katalogów na albumy tylko zapisuje wszystko do jednego, na lokalnym serwerze (ten co mam na dysku) jest normalnie album_1 album_2 itd mo?e kto? wie czemu tak jest ?

www.my-desings.yoyo.pl
miki3475
Je?li dobrze zrozumia?em, chodzi o o dodanie Panelu:
Doda?em tak jak dos?ownie jest na screenie i galeria jest wy?wietlana po staremu :/
i37.tinypic.com/wj7zlx.png
Edytowane przez miki3475 dnia 28.10.2008 16:26:20

bartek124
W??czy?e? panel?

www.bartek124.net
miki3475
Dzi?ki dzia?a xD mój b??d ;(

Jest jakakolwiek mo?liwo?? usuni?cia tego panela, bo on troch? wkurza? ;/ Tak ?eby skrypt dzia?a?, a nie by?o panela.

---
Dzi?ki za szybk? odpowied? Wink
Edytowane przez Pieka dnia 28.10.2008 18:38:22

Pieka
miki3475 napisa?/a:
..Jest jakakolwiek mo?liwo?? usuni?cia tego panela, bo on troch? wkurza? ;/ Tak ?eby skrypt dzia?a?, a nie by?o panela..

Edytuj plik panela i usun ponizszy fragment:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy PHP

Edytowane przez Pieka dnia 28.10.2008 18:38:32
Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Wilkolak
Zmodyfikowa?em panel aby dzia?a? z jQuery Lightbox.
Nadal wszystko w OH. Wink Wreszcie si? nauczy?em jak to dzia?a. Wink

http://www.13dywi...otogallery [7.00]-1.1a.rar

EDIT:
Poprawilem 1 blad, a nie moge dodawac zalacznikow (nie wiem czemu..), wiec ponownie na moim serwerze.

Zalaczylem podany plik i ponownie przypominam, ze plik nie moze zawierac spacji i kropek/Pieka
Wilkolak dodał/a następującą plik:
lightbox_photogallery_v7_1_1a.rar [35.07kB / 986 Pobrane]

Edytowane przez Pieka dnia 08.11.2008 20:58:01

Sony
Hmm, a jak doda? taki sam efekt, ale tylko do samych obrazków z newsów?
tjaa Smile

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl