ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 11

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Polecony podczas rejestracji
pitfromhell
He he, ju? my?la?em ?e nie dzia?a wklepa?em to do bazy danych potem do stron dodatkowych xD. A wystarczy?o tylko do paneli Smile i da? podgl?d Smile Dzi?kuje ci bardzo.

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 06:59:02
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
devilOSW
W ktorym miejscu moge zmienic ilosc przypisanych punktow za reg poleconego?

Czy to w tej linijce jest?
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Ok poradzilem sobie;) dolicza jak chcialem. Ale mam inne pytanie. Jak to przerobic zeby te PKT doliczalo do EPS?

Edytowane przez devilOSW dnia 11.05.2010 15:00:57

GosciuOdKanapek
Akurat dostosowa?em sobie t? modyfikacj? pod EPS (mam nadziej?, ?e dobrze, w razie czego pisa?), wi?c od razu na forum wrzucam.

A wi?c po kolei wykonujemy poni?sze czynno?ci

Otwieramy plik register.php i szukamy w linii 46:

i zamieniamy na to: (IL. PKT)

Nast?pnie szukamy w linii 73:

i pod tym dodajemy:

Nast?pnie odnajdujemy w linii 139:

i zamieniamy na:

Odnajdujemy w linii 160:

i zamieniamy na: (IL. PKT)

I ostatni ju? kod szukamy w linii 220:

i pod tym dodajemy:

Wrzucamy do dodatkowych stron kod, aby stworzy? pole user_refferal w tabeli users:

I to wszystko, spróbuje dzi? wrzuci? jeszcze plik register.php poprawnie zmodyfikowany :)

EDIT: Powy?sze ustawienia za ka?dego poleconego daj? po 100 pkt. Aby zmieni? il. pkt nale?y zmieni? w kodzie tam, gdzie mamy +100 na +il_pkt (zaznaczy?em odpowiednio przy linijkach z kodem).

Edytowane przez GosciuOdKanapek dnia 26.08.2010 18:03:14
sygna.jpg
REGULAMIN - SKARBNIC? WIEDZY
Pomog?em? Kliknij przy moim po?cie pomoc.jpg!

ras-dwa
Witam. Jak doda? do tej modyfikacji panel, który by wy?wietla? ranking 10 osób z najwi?ksz? liczb? punktów?

Kikiro
Dla zainteresowanych tym tematem dodam ?e warto by zrobi? jeszcze wpis do ciasteczek podczas przekierowania z linku referencyjnego do rejestracji, poniewa? nie rzadko ludzie b?d? pewnie chcieli obejrze? stron? przed rejestracj? a wtedy to ju? nie b?dzie pami?ta? ani my?la? o tym by wej?? w link referencyjny tylko w zwyk?? rejestracj?.

piotrek199214
Postaram co? zrobi? aby doda? ciasteczka w najbli?szym czasie.

AKTUALIZACJA do wersji v2.0 do pobrania w pierwszym po?cie str. 1!

- dodano zabezpieczenie cookies które dzia?a przez 14 dni.

Edytowane przez piotrek199214 dnia 19.12.2010 00:05:44
Pomog?em Ci? Wystarczy podzi?kowa? i oznaczy? post jako pomocny pomogl[1]_1.png
Tanie tworzenie wtyczek, masz problem napisz.

www.piocom.eu
pitfromhell
Witam!
Skrypt dzia?a wy?mienicie! Dzi?ki wielkie. Jednak zamierzam zmieni? skórk? strony i po wgraniu panel : "Zapro? znajomego" odstaje od reszty paneli. Oto zrzut ekranu: img825.imageshack.us/img825/8633/zapros.jpg.
U?ywam skórki alienware, link do pobrania skórki: http://mods.php-f...ad_id=1199

Tutaj podaje dodatkowo link do przymierzalni, nale?y jedynie zmieni? skórk? na alienware.
http://v7.themes4...l/news.php
Prosz? o pomoc.

Edytowane przez pitfromhell dnia 13.02.2011 23:56:39

Pieka
Nie widzisz, ze jest identyczny, jak reszta srodkowych paneli? A to dlatego, ze zostal przewidziany wlasnie na srodek, a nie z boku strony, a co za tym posiada opentable/closetable, a nie openside/closeside.
Reasulujac, nalezy edytowac kod panela i zastapic jedno drugim.

PS Patrzac na pierwszego posta, wstawiles panele odwrotnie. Bo sa dwa, pierwszy na bok, a drugi na srodek.

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
jacekpom
Czy istnieje taka mo?liwo?? aby zrobi? tabele kto najwi?cej poleci?? Tak aby wy?wietla?o 10 osób które maj? najwi?cej poleconych. Prosz? o pomoc w zrobieniu takiej tabelki.

QoTheGreat
Wklej w dodatkowe strony i zobacz:

Edytowane przez Pieka dnia 12.07.2011 00:47:52

http://unitedlegions.pl/
jacekpom
Dzi?ki QoTheGreat wszystko dzia?a.

Wiadomo?? doklejona:
Mam takie pytanko, czy da?o by rade zrobi? zabezpieczenie przed ponown? rejestracj?? Przyk?adowo na adres IP, bo wszystko zrobi?em zgodnie z tym co napisa? piotrek199214, ale zabezpieczenie cookie nie dzia?a :/

Edytowane przez jacekpom dnia 20.07.2011 20:10:20

Pandemon
No i ja mam problem ;/ bo nie mog? ogarn?? co gdzie wstawi? Sad Pomo?e kto?? Moje registry jest ubogie Sad B?agam o pomoc.

Edytowane przez Pieka dnia 03.02.2012 03:01:01

Qba11303
Sorry, ?e odgrzebuj?, ale mam problem. Chcia?em pozamienia? te cz??ci kodu w register.php, ale mój plik register.php ma tylko 92 linijki. Nie ma tam niektórych rzeczy, o których Ty piszesz Smile Mam wersj? 7.02.04 dok?adnie Wink

Pozdrawiam

Po??czony z 01 marzec 2012 21:19:
Powiecie mi chocia?, czy to normalny rozmiar tego pliku, czy nie, czy mam to ola? bo nikt mi nie pomo?e i szuka? innych rozwi?za??

Pozdrawiam

Edytowane przez Qba11303 dnia 01.03.2012 21:19:55

adams1692
Jak zmodyfikowa? plik register.php pod wersj? 7.02.04?

www.mglks.pl
suchy41
Wybaczcie, ?e odkopuj? temat, ale do??czam si? do pytania/pro?by kolegi. Mianowicie jak to zrobi? w PF v7.02.04. Plik register.php wygl?da ca?kiem inaczej i nie ma w nim takich samych wierszy co s? podane w temacie.

Po??czony z 20 lipiec 2012 22:57:
Niech który? z Adminów mnie chocia? pokieruje jak to zrobi?. Bo wg mnie to chyba trzeba zrobi? dodatkowy INCLUDE w "user_fields". O ile dobrze my?l??

Edytowane przez suchy41 dnia 20.07.2012 22:57:57

www.cscrew.eu
adams1692
Kolejny raz chcia?em si? zapyta? czy kto? mo?e pomóc zmodyfikowa? pliki tak ?eby modyfikacja dzia?a?a z wersj? 7.02.05?

Prosz? o pomoc.

www.mglks.pl
suchy41
Witam ponownie, ja równie? z tym ?wicz?, wi?c spytam gdzie mam w wersji 7.02.04 zamie?ci?:

I jak sprawi? aby to nie mo?na by?o uzupe?nia? tego pola w profilu? Tylko podczas rejestracji.

Mój user_fields wygl?da nast?puj?co:

Edytowane przez suchy41 dnia 14.09.2012 19:15:25

www.cscrew.eu
B06US
Przepraszam szanownych kolegów za czas oczekiwania i edycji niniejszego postu.
Problem z poleconymi podczas rejestracji rozwi?zany.

System poleconych podczas rejestracji przystosowany do wersji 7.02.05.

Wydaje mi si? ?e dzia?a poprawnie. Niemniej prosz?, aby osoby, które zainstaluj? niniejszy skrypt u siebie wypowiedzia?y si? o rezultatach i ewentualnych problemach.

Dodam tylko ?e pliki kolegi, które dotycz? pó? w profilu s? niepoprawnie stworzone. Podawa?y u mnie z?? ilo?? pkt, oraz generowa?y plik dla zalogowanego u?ytkownika, a nie dla u?ytkownika którego profil jest wy?wietlony. Przez te niepoprawne pola w profilu straci?em kilka godz bo by?em pewny ?e to mój skrypt nie dzia?a...Gdy, po czasie zorientowa?em si? ?e w bazie danych rejestruje si? wszytko ok.

Do?? preambu?y, czas na konkrety.

Plik register.php:

Po tre?ci w oko?o 20 lini:

Nale?y doda?:

Nast?pnie 2 zmiana w pliku register.php, po tre?ci w oko?o 60 lini:

Nale?y doda?:

Okey. plik register zapisa? i przygotowa? do wys?ania na serwer. A teraz lecimy z innymi plikami powi?zanymi z plikiem register. W folderze /includes/classes/ odnajdujemy pliki: UserFieldsInput.class.php oraz UserFields.class.php a nast?pnie robi?c ich kopie na dysku zabieramy si? do edycji.

I tak, plik UserFieldsInput.class.php w oko?o 469 lini w funkcji private function _setEmptyFields() dodajemy wpisy:

Po tre?ci:

Dodajemy tre??:

Nast?pnie 2 krok, po tre?ci, która jest zaraz za poprzednimi zmianami:

Dodajemy nast?puj?c? tre??:

I tym oto sposobem zmienili?my 2 plik. Wi?c analogicznie przechodzimy do 3 pliku o nazwie UserFields.class.php. w którym dodajemy tylko 1 tre?? opisan? poni?ej.

A wi?c w pliku UserFields.class.php. po tre?ci w oko?o 220-233 linijce:

Dodajemy tre??:

I tak przygotowane pliki wrzucamy na serwer. Dodam, ?e warto zrobi? panele lub dodatkowe pola do profilu opisane w poprzednich postach - jednak?e zawieraj? one kilka drobnych b??dów które ?atwo mo?na samemu naprawi?.

A poni?ej udost?pniam pliki gotowe do podmienienia na serwer. Jednak?e pragn? zaznaczy? ?e rejestracja w tych plikach zosta?a poddana drobnej korekcie wizualnej i wygl?da inaczej. Dok?adniej zmieni?em kolejno?? elementów podczas rejestracji wg w?asnego uznania. Podgl?d rejestracji znajdziecie Pa?stwo na stronie:
http://wsb2.pl/re...

Je?li kto? znajdzie b??dy lub pomys? na zmiany zach?cam do dyskusji.

B06US dodał/a następującą plik:
polecony.rar [12.47kB / 571 Pobrane]

Edytowane przez B06US dnia 20.10.2012 09:39:54
www.wsb2.pl Portal dla studentów

MeTeo
Przy werfykiacji mailowej wyskakuje b??d o braku kolumny (nie dziwota, bo takiej nie ma), zatem

trzeba zamieni? na

czyli po prostu wyci??

pewnie jaka? inna wtyczka z punktami, której ja nie mam ;)

Tak poza tym to wszystko si? zgadza ;]

PW od moderatora:
  1. Ogólna uwaga - Pieka 13.01.2013 13:50

Edytowane przez MeTeo dnia 13.01.2013 13:56:46

14pawel
Wszystko ?adnie tylko jest ma?y problem - wszystko zmodyfikowa?em wed?ug zalece? kolegi "B06US" ale niestety plik UserFieldsInput.class.php jest troch? inny w najnowszej wersji PHP-Fusiona wi?c co? nie wychodzi...

Byli by?cie sk?onni pomóc?

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl