ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 19

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Drukuj temat
Manset News Panel (manset_slider_panel)
DJKondziu
Gismo_PL napisa?/a:
Po prawej stronie wy?wietlaj? si? miniaturki kategorii news'ów a skoro ich nie wida? tzn, ?e nie przypisa?e? kolejnym news'om odpowiedniej kategorii. Je?li chodzi o odno?nik to równie? zauwa?y?em brak jego dzia?ania, ale wystarczy porówna? kod odno?nika do kodu linka: Czytaj wi?cej i troszk? go zmieni? Wink.

1) W takim razie jak zrobi?, aby miniaturki po prawo by?y miniaturkami tych samych obrazków?

2) Próbowa?em ju? zamienia? w kodzie "fragment" na "readmore" jednak co? mi nie wychodzi ;/

Ponownie prosz? o pomoc Smile
Pozdrawiam

W?cibski Go??
Dodany dnia 06.09.2025 12:44:50
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Gismo_PL
Kod z linii ~44 o tre?ci:
Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

zamie? na:

http://fsong.pl
DJKondziu
Obrazki OK - wielkie dzi?ki !! :)

Jeszcze tylko prosz? o pomoc ze zmian? ?cie?ki, próbowa?em ju? zmieni?

na

jednak wyrzuca mi wtedy b??d :(

Edytowane przez DJKondziu dnia 03.03.2010 18:51:02

Gismo_PL
O jakiej tre?ci jest to b??d?
Prosz? konkrety.

Wiadomo?? doklejona:
Kod linkowego tytu?u news'a powinien wygl?da? nast?puj?co:

Edytowane przez Gismo_PL dnia 03.03.2010 19:02:22

DJKondziu
Gismo_PL napisa?/a:
O jakiej tre?ci jest to b??d?
Prosz? konkrety.

Wiadomo?? doklejona:
Kod linkowego tytu?u news'a powinien wygl?da? nast?puj?co:

Wstawiaj?c dok?adnie taki sam kod, jaki poda?e? przed chwil? wyskakuje nast?puj?cy komunikat:

Dodatkowo rozje?d?a si? ca?y panel.

Gismo_PL
Co? widocznie namiesza?e? podczas edycji pliku poniewa? ten kod sprawdzi?em u siebie i wszystko dzia?a jak nale?y. Podaj adres strony, na której wyst?puj? te komplikacje.

kaszub1136
Ja mam taki problem ?e jak dodaje niusa to po klikni?ci na "save news" jest napisane "News Item added" i newsa nigdzie nie ma. Co zrobi??

Edytowane przez Pieka dnia 04.03.2010 20:43:43

Gismo_PL
A czy normalnie news jest wy?wietlany, bo je?li nie to by? mo?e brak daty rozpocz?cia wy?wietlania news'a jest Twoim problemem Pfft.

kaszub1136
Nie wiem czy si? na pocz?tku wy?wietla?y bo od razu to wrzuci?em. Wpisuje ca?ego newsa\. Wybieram dat? rozpocz?cia i to i tak nic nie daje.

Edytowane przez Pieka dnia 05.03.2010 18:31:46

race3464
Witam.Czy móg?by mi kto? pomóc w zmianie ?cie?ki dost?pu do obrazków.Chodzi mi oto ?eby zamiast wrzuca? obrazki do folderu news_cats chc? aby obrazki by?y wybierane z folderu news a nie news_cats.

Z góry dzi?kuje za pomoc.

oronsko
race3464 napisa?/a:
Witam.Czy móg?by mi kto? pomóc w zmianie ?cie?ki dost?pu do obrazków.Chodzi mi oto ?eby zamiast wrzuca? obrazki do folderu news_cats chc? aby obrazki by?y wybierane z folderu news a nie news_cats.

Z góry dzi?kuje za pomoc.

Hmm... u mnie jest tak, ?e dodawane obrazki powinny znajdowa? si? w katalogu images/news. Je?li u Ciebie jest inaczej, sprawd? sobie linie 191-193 i 216 w pliku aministration/news.php.

Powinny wygl?da? tak:
191-193

216

Je?li si? myl? to sorry i niech kto? mnie poprawi :)

Edytowane przez oronsko dnia 15.03.2010 22:42:29
Je?li pomog?em, kliknij "POMÓG?" Wink
user.jpg

http://www.oronsko.info
race3464
Teraz jest wszystko ok.
Dzi?ki za pomoc.

Spaik
A ja mam pytanie odno?nie tego panelu. Czy jest mo?e taka mo?liwo?? aby newsy które s? wy?wietlane w tym panelu nie by?y wy?wietlane pod nim? Czyli pierwsze 5 newsów w tym panelu a starsze poni?ej. I po dodaniu kolejnego newsa stary automatycznie wyskakuje z panelu i pojawia si? pod nim. Czy jest taka mo?liwo?? aby to jako? zrobi??

DJKondziu
A jak zrobi?, aby w panelach po prawej zamiast tytu?u newsa by? fragment jego tre?ci?

Próbowa?em w linii ~44, we fragmencie:

zamienia? news_subject na news_news ale wyskakuj? b??dy :/ Prosz? o pomoc.

Pozdrawiam
Konrad

Edytowane przez Pieka dnia 16.03.2010 19:59:16

radomoaza
dezmontnikus napisa?/a:
Czemu zdj?cie wy?wietla si? pod nazw? newsa a nie w panelu?

images44.fotosik.pl/266/792b553aee911705med.jpg

Podbijam, mam ten sam problem. Kto? wie co mo?e by? nie tak?

oronsko
DJKondziu napisa?/a:
A jak zrobi?, aby w panelach po prawej zamiast tytu?u newsa by? fragment jego tre?ci?

Próbowa?em w linii ~44, we fragmencie:

zamienia? news_subject na news_news ale wyskakuj? b??dy :/ Prosz? o pomoc.

Pozdrawiam
Konrad

Eh... nie wiem dok?adnie która to powinna by? linia, bo w swoim panelu wprowadzi?em ju? kilka modyfikacji...

Zobacz mój kod, który wstawia tytu? i kawa?ek tre?ci newsa - wstaw w odpowiednim miejscu w swoim panelu:

Natomiast je?li chodzi o problem @dezmontnikus i @radomoaza, my?l?, ?e w z?ym miejscu dodali?cie obrazek.
Grafika, która ma pojawia? si? w tym panelu powinna by? dodana z pola wyboru w górnej cz??ci PA->newsy. Z tego co tu widz?, dodali?cie grafik? do samego newsa. Je?li to efekt zamierzony, to nale?a?oby wstawi? w kod panela jak?? funkcj?, która rozpoznaje obrazki i blokuje wy?wietlanie w tej jego cz??ci.
Niestety takowej nie potrafi? stworzy? :( Rozwi?za?em ten problem przez wstawienie wielu spacji przed obrazkiem ;)

Spaik napisa?:
A ja mam pytanie odno?nie tego panelu. Czy jest mo?e taka mo?liwo?? aby newsy które s? wy?wietlane w tym panelu nie by?y wy?wietlane pod nim? Czyli pierwsze 5 newsów w tym panelu a starsze poni?ej. I po dodaniu kolejnego newsa stary automatycznie wyskakuje z panelu i pojawia si? pod nim. Czy jest taka mo?liwo?? aby to jako? zrobi??

Przy??czam si? do pytania.

Edytowane przez oronsko dnia 17.03.2010 20:06:21
user.jpg

DJKondziu
oronsko napisa?/a:

Eh... nie wiem dok?adnie która to powinna by? linia, bo w swoim panelu wprowadzi?em ju? kilka modyfikacji...

Zobacz mój kod, który wstawia tytu? i kawa?ek tre?ci newsa - wstaw w odpowiednim miejscu w swoim panelu:

Niestety, cho? faktycznie wy?wietlaj? si? pierwsze litery tekstu to newsy dziwnie si? deformuj? na ca?ej stronie, wi?c co? tu nie wspó?gra. Pomin??em pocz?tek tj.

bo znajduje si? ju? na pocz?tku linii.

Spaik napisa?:

Równie? do??czam si? do pro?by.

Pozdrawiam
Konrad

oronsko
DJKondziu napisa?/a:

Niestety, cho? faktycznie wy?wietlaj? si? pierwsze litery tekstu to newsy dziwnie si? deformuj? na ca?ej stronie, wi?c co? tu nie wspó?gra. Pomin??em pocz?tek tj.

bo znajduje si? ju? na pocz?tku linii.

Poka? screen'a z deformacjami...
Jak pisa?em, dokona?em kilku modyfikacji. Hmm... chocia? ten kawa?ek kodu nie ma prawa nic deformowa?... chyba, ?e Ty te? dokona?e? innych zmian.
Daj obrazek z podgl?dem lub daj linka :)
Co? poradzimy ;)

Tak BTW:

w j?zyku php, odpowiada za "drukowanie" na ekranie, czyli wywo?uje na ekran to co jest w jego znacznikach. Tak w skrócie ;)

Edytowane przez oronsko dnia 18.03.2010 11:38:10
user.jpg

DJKondziu
Hmm... Poprawi?em troch? i wycentrowa?em san temat newsa i doszed?em do wniosku, ?e jednak tak mo?e zosta? Smile Ale i tak dzi?kuj? za pomoc Smile

Natomiast interesuje mnie to co napisa? kolega Spaik i z niecierpliwo?ci? czekam na na czyj?? odpowied? Smile

Pozdrawiam
Konrad

Edytowane przez Pieka dnia 18.03.2010 14:01:40

Rafi45
Spaik i DJKondziu

Nie?li nie chcecie aby newsy wy?wietla?y si? pod tym panelem, zróbcie dodatkow? stron? z dowoln? tre?ci? (byle jak?) i zapiszcie link do tej nowo dodanej podstrony ustawcie w PA > Zarz?dzanie Stron? > G?ówne Ustawienia jako stron? g?ówn?.

Ja tak zrobi?em i Dzia?a
Pozdrawiam Grin

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl