ForumCała strona

Nawigacja

Aktualnie online

Gości online: 19

Użytkowników online: 0

Łącznie użytkowników: 25,405
Najnowszy użytkownik: kipolas

Logowanie

Nazwa użytkownika

Hasło

Zarejestruj się

Odzyskaj hasło

Shoutbox

Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

JazOOn
25.06.2025 23:43:19
Dziadziejemy jantom...

jantom
23.06.2025 21:37:31
Z ciekawo?ci pogrzeba?em w historii i jest gorzej ni? my?la?em. Skórka Nadzieja ma ju? 17 lat.

jantom
23.06.2025 21:33:12
... troch? zasiedzia?o Wink

jantom
23.06.2025 21:32:38
Cecha tego, jak z 20+ lat temu pisano strony - tabelki wsz?dzie, szczególnie do tworzenia uk?adów stron. PF d?ugo by? wierny tej tradycji. A obecny szablon Supportu napisa?em z 15 lat temu i chyba mu

Zbigniew@
22.06.2025 17:50:03
Dlaczego forum jest dost?pne tylko dla 10% ludzi? Poniewa? wi?kszo?? osób korzysta z internetu na urz?dzeniach mobilnych.

Pobierz now? wersj?
Pobierz podr?cznik
Zobacz inne oficjalne Supporty
Statystyki supportu
PHP-Fuson PL na Facebooku

RSS

Polecamy hosting SferaHost.pl

Zobacz temat

Polski Oficjalny Support PHP-Fusion » Podstawowe zagadnienia zwi?zane z PHP-Fusion » Przedszkole
 Drukuj temat
Zmiana has?a super admina
michal89
Jak w temacie, gdzie dok?adnie w bazie danych musz? wej?? i co wyedytowa? zeby zmieni? obecne has?o super admina.

PS. Przepraszam, je?li temat by? ju? poruszany, w szukajce nic nie by?oWink

Edytowane przez michal89 dnia 22.08.2007 12:41:30

www.3gmobile.pl
W?cibski Go??
Dodany dnia 07.09.2025 01:00:04
Pan Kontekstualny

Data rejestracji: Zawsze

Polecamy hosting SferaHost.pl
IP: localhost  
Grzes
Wklej to jako tre?? strony dodatkowej i kliknij podgl?d:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Has?o dla superadmina zostanie zmienione na: haselko

Cz?sto najm?drzejsz? odpowiedzi? jest milczenie krzywy.gif

michal89
Grzes napisa?/a:

Nie za bardzo rozumiem. Jakim cudem has?o zmieni si? na :hase?ko skoro wed?ug tego polecenia has?o zmieni sie na 534993fc4955eb98a89a0beb4e8a92e2?

www.3gmobile.pl
Piotrek
wpisz sobie w google 534993fc4955eb98a89a0beb4e8a92e2 a znajdziesz odp Wink

Edytowane przez Piotrek dnia 22.08.2007 16:36:00

czarny_
Bo to co napisa? Grzes jest w md5 'szyfrowane'

Nie chcesz, to nie odpowiadaj!

Pieka
Odpowiadajac dokladnie na pytanie:
phpMyAdmin => wybrac swoja baze => wybrac tabele _users => edytowac usera o id = 1 i podac swoje nowe haslo.
Po zatwierdzeniu zmian, haslo zostanie zapisane jako suma MD5.

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
michal89
Dzi?ki wielkie!!!

www.3gmobile.pl
Tazzz
Czy to jest jedyna mo?liwo?? zmiany has?a super admina, nie mo?na tego zrobi? tak po prostu po zalogowaniu, w panelu ?

Grzes
Tazzz napisa?/a:
Czy to jest jedyna mo?liwo?? zmiany has?a super admina, nie mo?na tego zrobi? tak po prostu po zalogowaniu, w panelu ?

Da?em przecie? sposób na zmian? poprzez strony dodatkowe. Chcia?by? jeszcze pro?ciej? Ten cms nie mia?by racji bytu je?li takie rzeczy mo?na by robi? ka?demu.

Tazzz
Nieeeeeeee no luz, tylko pytam. Nie bardzo wiem jak to ma zastosowa?... Mam w g?owie jakie? nowe has?o i co dalej ? Mam je zamieni? na ci?g cyfr wygenerowany szyfrem MD5 ? Ale jak to zrobi?, czy to w?a?ciwy tok rozumowania, mo?esz to ja?niej wyt?umaczy? ?
z góry dzi?kuj?

Grzes
Pro?ciej b?dzie jak zastosujesz to co poda?em. Zalogujesz si? z tym has?em i najzwyczajniej w edycji danych zminiesz has?o.

Je?li ju? tak bardzo zale?y Ci na generowaniu has?a to taki skrypt za?atwi sprawe:
<?php echo md5("haselko"); ?>

Zapisz plik z rozszerzeniem php. Wy?lij na serwer i otwórz w przegl?darce.

Edytowane przez Grzes dnia 24.08.2007 17:34:54

DJPromo
Jak by ci to powiedzie? to co poda? Grzesiek

czyli has?o : haselko
w szyfrowaniu MD5 odpowiada ci?gowi znaków (534993fc4955eb98a89a0beb4e8a92e2) mo?e byc inny !!

np has?o :123456
w szyfrowaniu MD5 odpowiada ci?gowi znaków (e10adc3949ba59abbe56e057f20f883e)

a wiec zrób to jak napisa? Grze?

Grzes napisa?/a:
Wklej to jako tre?? strony dodatkowej i kliknij podgl?d:

Pobierz kod źródłowy  Rozwiń Kod źródłowy

Pomog?em Kliknij Pomóg?
?ycie to chwila zbyt krótka aby móc .... ?ycie to chwila / trzeba patrze? i podziwia? Smiledjpromo6.jpg

Tazzz
No w?a?nie nic z tego nie ?api?, ale mo?e to przez to, ?e nie wyt?umaczy?em dok?adnie albo czego? nie wiem. Obecnie mam jakie? has?o jako superadmin, które znam i chcia?bym zmieni?, niestety nie mog?, nie wiem dlaczego. Pomy?la?em wi?c, ?e skorzystam z Waszej metody, skoro przez pulpit administratora si? nie udaje. Pomy?la?em te?, ?e skoro mam zmienia?, to na takie, które ju? mog?oby zosta?. Natomiast Wy Koledzy piszecie ?ebym zmieni? has?o na "haselko" a pó?niej zmieni? z pulpitu ju? na takie, jakie chc? i tego w?a?nie nie ?api?. Czemu to nowe has?o ("haselko"Wink b?d? móg? zmieni? z pulpitu a tego, które mam obecnie, nie mog? ?

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Kolego czytaj faq tam maszs dwie metody mówi? o poziomie phpmyadmin, jedn? z nich mia?em szcz??cie opisywa? i znale?? jako pierwszy na tym forum.
Wchodzisz w tabel? users tryb edycji danego u?ytkownika-o?ówek.
w tym trybie widzisz wszystkie pola tej tabeli tego u?ytkowm\nika.
Ciebie interesuje pole password przy obok tego pola jest rozwijalna zak?adka typ pola ustawiasz j? na md5 w polu has?a wpisujesz jawnym tekstem swoje nowe has?o klikasz wykonaj . Po tej operacji obowi?zuje nowe has?o które na podgl?dzie b?dzie ju? zakodowane algorytmem md5
To ca?a filozowia-s?dz?, ?e prosta.

Edytowane przez wlodekp dnia 24.08.2007 18:21:56

wlodekp.europa.pl
Pieka
Tazzz napisa?/a:
Nieeeeeeee no luz, tylko pytam. Nie bardzo wiem jak to ma zastosowa?... Mam w g?owie jakie? nowe has?o i co dalej ? Mam je zamieni? na ci?g cyfr wygenerowany szyfrem MD5 ? Ale jak to zrobi?, czy to w?a?ciwy tok rozumowania, mo?esz to ja?niej wyt?umaczy? ?
z góry dzi?kuj?

Jesli jestes SA, to po prostu wchodzisz w edycje swojego profilu i zmieniasz haslo.

Jestem jaki jestem Smile

www.php-fusion.pl
Tazzz
W?a?nie o to mi chodzi?o, nie dopatrzy?em, ?e wywala mnie dlatego, ?e has?o mo?e by? tylko alfanumeryczne a wpisywa?em inne. Przepraszam, ?e Was absorbowa?em. Swoj? drog?, czy nowy fusion b?dzie mia? mo?liwo?? u?ywania cho?by ASCI do tworzenia has?a ? Znaki alfanumeryczne w ha?le bardzo ?atwo z?ama?.

Spoczywaj w pokoju... wlodekp
Dlatego proponowa?em Ci phpmyadmin bo mo?esz wpisa? wszystko co chcesz poszukaj sobie tematu na ten temat na forum.

wlodekp.europa.pl
corvim
Witam,

Mam problem. Mia?em problem z jednym z kolegów który z zemsty wywali? ca?? stron?. Teraz odbudowuje j?. Odpali?em skrypt podany w tym po?cie: has?o mia?o by?: haselko.

Efekt jest taki ?e ?adne has?o ju? nie dzia?a. Nie mog? si? zalogowa? Sad Nie mam dost?pu do phpMyAdmin - tylko ftp

Co mog? teraz zrobi??

PW od moderatora:
  1. Ogólna Uwaga - krystian1988 01.08 - 17:45

Edytowane przez corvim dnia 01.08.2010 17:20:26

www.gimnazjumstaniatki.niepolomice.pl
krystian1988
Od?wie?asz temat na w?asn? r?k? i nie widzisz daty ostatniego posta?

BRAK STOPKI = BRAK POMOCY NA SUPPORCIE.PRZECZYTAJ:
Regulamin Supportu Nie pomagam na PW!!!

anglik1991
Witam. Czy jest mo?liwo?? zmienienia has?a admina? Kole?anka ma stron? radiow? opart? na PHP Fusion, zaufa?a kiedy? komu? i poda?a has?o i login admina na stron? i ten jako? zmieni? jej bodaj?e has?o.

Nie ma mo?liwo?ci wej?cia w PA. Ma dost?p do FTP tylko no i do bazy danych bo z pliku config.php wyci?gn??a dane.

Wi?c nasuwa si? pytanie Czy jest jaki? plik admin reset który po wrzuceniu na FTP uruchamia jak?? konsole do zmiany has?a admina lub resetuje has?o i login admina do jakiego? standardu np: login: admin Has?o: 12345. Lub czy mo?e jest has?o i login zawarte w jakim? pliku na serwerze.

PW od moderatora:
  1. Przeniesienie posta - bogdan 03.07.2012 12:23
  2. Ogólna uwaga - bogdan 03.07.2012 12:27

Przejdź do forum:
Created by Arox Copyright (C) 2004
Copyright (C) 2004 - 2018 Ekipa PHP-Fusion.pl