Zobacz temat
[EF IV] B??d z dost?pem do forum kieruj?cy do pliku setup.php
|
|
MCin22 |
Dodany dnia 17.08.2009 11:42:06
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 3 Data rejestracji: 16.08.2009 15:18 |
Witam (pierwszy post na tym forum :P). Otó? mam dosy? nietypowy problem. Mam stronk? opart? na skrypcie Extreme-Fusion IV. Jeden Administrator chcia? podmieni? forum fusionowskie na phpBB by Przemo, ale plany jednak si? zmieni?y. Mimo to, pliki forum Fusiona zosta?y usuni?te (zawarto?? katalogu Forum), pliki phpBB wgrane, ale baza danych z forum Fusiona nadal dzia?a. Próbowa?em przywróci? pliki forum (z paczki z EF IV), ale nie wysz?o to za bardzo (skopiowa?em zawarto?? katalogu Forum z paczki instalacyjnej do katalogu Forum na serwerze - plików phpBB nie usuwa?em, jedynie wgra?em pliki forum Fusiona, nadpisuj?c plik index.php). Pojawia si? teraz zamiast ekranu forum takie co?: Czy móg?bym liczy? na pomoc w tym wypadku? ;) PW od moderatora:
Edytowane przez MCin22 dnia 17.08.2009 15:07:06 |
|
|
W?cibski Go?? |
Dodany dnia 10.09.2025 12:17:19
|
Pan Kontekstualny Postów: n^x Data rejestracji: Zawsze |
![]() |
IP: localhost | |
nergal |
Dodany dnia 17.08.2009 11:49:16
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 48 Pomógł: 1 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 06.08.2009 19:59 |
The requested URL /forum/setup.php was not found on this server. Musisz wgra? plik setup.php na serwer do folderu /forum/. Tylko z tego co widz? to e EF4.13 takowego pliku w folderze forum nie ma ![]() Edytowane przez nergal dnia 17.08.2009 11:52:23 |
|
|
MCin22 |
Dodany dnia 17.08.2009 11:56:37
|
Musisz wgra? plik setup.php na serwer do folderu /forum/, prawda ?e proste? Te? bym na to wpad?, gdyby nie jedna rzecz. Chc? si? po prostu upewni?. W paczce z EFem s? nast?puj?ce pliki setup.php: w katalogu Locale (Polish, English, Danish) i jest jeszcze w katalogu setup plik normal_setup.php. Czy powinienem mo?e wzi??? plik setup.php z pliku PHP-Fusiona (wersjowo na bazie którego jest mój EFIV - 6.0.1.x)? Nie chc? popsu? stronki, bo sporo si? nad ni? napracowa?em (przeróbki niezwi?zane z forum). Zastrzegam, ?e to nie ja instalowa?em skrypt EFIV na stronce, dlatego nie wiem, jak paczka dok?adnie wygl?da?a z pocz?tku. Po prostu ?ci?gn??em z neta paczk?, co znalaz?em. EDIT: Tylko z tego co widz? to e EF4.13 takowego pliku w folderze forum nie ma Frown W?a?nie ![]() Edytowane przez MCin22 dnia 17.08.2009 12:00:42 |
|
|
nergal |
Dodany dnia 17.08.2009 12:16:14
|
![]() Przedszkolak ![]() Postów: 48 Pomógł: 1 Ostrzeżeń: 1 Data rejestracji: 06.08.2009 19:59 |
Hmm... wida? Twój skrypt by? do?? mocno zmodyfikowany. Sprawdza?em i nie powinno by?, na nie modyfikowanym skrypcie, ?adnych tego typu problemów. Wgrywa?e? pliki z oryginalnej instalki EF i jaki plik przekierowuje ci? na setup.php? Edytowane przez nergal dnia 17.08.2009 12:16:30 |
|
|
MCin22 |
Dodany dnia 17.08.2009 12:24:33
|
nergal napisa?/a: Hmm... wida? Twój skrypt by? do?? mocno zmodyfikowany. Sprawdza?em i nie powinno by?, na nie modyfikowanym skrypcie, ?adnych tego typu problemów. Wgrywa?e? pliki z oryginalnej instalki EF i jaki plik przekierowuje ci? na setup.php? Co do tego modyfikowania... przesadzi?em nieco z tym ;). Wgra?em infusiony: Security System, Extended User Search, Master Download Panel oraz emotoikonki do SB i na stronk? jak w GG (edycja w pliku maincore.php na podstawie instrukcji). Poza tym jedyna modyfikacja poza tymi wymienionymi to szablon stronki. Tak, wgrywa?em pliki z oryginalne instalki. Wgra?em te? z zainstalowanej wersji na testowym serwerze. Ten sam efekt by?. Do setupu przekierowuje mnie z index.php (link do forum prowadzi z /forum/index.php) Slowo "K?opot" jest rownie niedopuszczalne w temacie jak problem. Przepraszam, ale nie wiedzia?em, jak to inaczej okre?li? ;). EDIT: Sprawdzi?em skrypt. Przekierowanie dok?adne nast?puje z pliku maincore.php. Po daniu komentarza do linii kieruj?cej do pliku setup.php pojawia si? komunikat na forum: Wnioskuj?, ?e co? jest z dost?pem do bazy danych. Czy?by jednak co? by?o przemienione z ni?? W Panelu Adma, w dziale forum wida? wszystkie poprzednie kategorie forum. EDIT2: Ju? naprawi?em forum. Ca?a rzecz le?a?a w tym, ?e forum phpBB zostawi?o po sobie plik config.php i skrypt Fusiona stara? si? nim kierowa? przy uzyskaniu dost?pu do bazy. usun??em plik i po k?opocie. Dzi?ki za pomoc ;) Edytowane przez MCin22 dnia 17.08.2009 15:09:59 |
|
Przejdź do forum: |